محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832343161
ماهيت تحريم هاي شوراي امنيت سازمان ملل عليه ايران
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ آذر ۱۳۹۳ (۷:۳۷ق.ظ)
ماهيت تحريم هاي شوراي امنيت سازمان ملل عليه ايران گروه اقتصاد سياسي
به گزارش خبرگزاري موج، تحريم هاي ايران از لحاظ فني به ۴ گروه تقسيم مي شود که تصويب و لغو هرکدام سازوکار جداگانه اي دارد. تحريم هاي شوراي امنيت، اتحاديه اروپا، کنگره امريکا و کاخ سفيد. بخشي از دشوراي مذاکرات ايران و گروه ۱+۵ هم درباره چگونگي لغو همين تحريم هاست. ايران در برخي از موارد با شکايت از تحريم هاي صورت گرفته موفق شده حکم لغو آنها را مثلا از دادگاه اتحاديه اروپا بگيرد. با اين حال لغو تحريم از طريق شکايت در دادگاه گرچه مي تواند آرام آرام رويهاي در اين زمينه ايجاد کند اما روند لغو تحريم ها از اين روش بسيار زمان بر و هزينه ساز و با نتيجه اي غير قابل تضمين است.
مساله لغو تحريم ها يک فاکتور کليدي است که مذاکره کنندگان ايراني وآمريکايي آن را مکعب روبيک مذاکرات مي خوانند. در اين ميان بخش مهم تحريم ها ايران مرتبط با تحريم هاي شوراي امنيت است.
پس از آنکه شوراي حکام در 18 اسفند 1384 (هشتم مارس 2006) پرونده هستهاي ايران را به شوراي امنيت ارجاع داد، شوراي امنيت از آن سال اقدام به صدور قطعنامه عليه ايران کرد.
از سال 2006 به بعد 6 قطعنامه عليه ايران صادر شد که اولين قطعنامه جنبه غير اجباري و غير لازم الاجرا داشت و 5 قطعنامه بعدي تحريمهايي را عليه جمهوري اسلامي ايران اعمال کرد.
قطعنامه 1737
شوراي امنيت در 23 دسامبر 2006 براي وادار کردن جمهوري اسلامي ايران به پايان غنيسازي اورانيوم قطعنامه 1737 را به راي گذاشت که البته برخي از بندهاي آن بر اثر فشار روسيه و چين تعديل شد و در نهايت 15 کشور عضو شورا به آن راي مثبت دادند. نکته اصلي اين قطعنامه آن بود که تصريح مي کرد همه کشورها بايد مواد و فناوري را که ميتواند به فعاليتهاي مربوط به راکتور آب سنگين يا بازفرآوري و غنيسازي يا به توسعه سيستمهاي پرتاب تسليحات هستهاي ايران کمک کند، ممنوع کنند. اين ممنوعيت در زمينه صادرات و واردات اعمال ميشود.
اعمال ممنوعيت سفر و ضبط بودجه و داراييهاي مالي متعلق يا تحت کنترل شرکتها و افراد مرتبط با برنامه موشکي يا هستهاي ايران، اما استثناهايي براي اين توقيف اموال وجود دارد که شامل معاملاتي است که در قراردادهاي پيشين صورت گرفته است.
اين توقيف اموال شامل 10 سازمان و مؤسسه از جمله سازمان انرژي اتمي ايران و شرکتهاي طرف معامله با برنامههاي سانتريفوژ، راکتور آب سنگين اراک و سايت آزمايشي غنيسازي اورانيوم نطنز است، اما سازمان صنعت هوا فضا که موشک توليد ميکند در دقيقه آخر با اصرار روسيه از متن قطعنامه حذف شد. با اين حال شرکتهاي تابعه آن همچنان در فهرست قرار دارند.
در قطعنامه تصريح شده بود تحريمها درصورتي ميتواند لغو شود که ايران به همه دستورات شوراي امنيت و آژانس بينالمللي انرژي اتمي احترام بگذارد، اما اگر ايران اين درخواست را اجرا نکند، تدابير اضافي لحاظ خواهد شد.
قطعنامه تحريمي 1747
شوراي امنيت سازمان ملل در 24 مارس 2007 ميلادي (4 فروردين 1386) به اتفاق آرا (15 عضو دائم و غير دائم) قطعنامه 1747 را عليه ايران به تصويب رساند.
در اين قطعنامه از تمامي کشورهاي جهان خواسته شده تا فعاليت خود با شرکتهاي ايراني را که در زمينه انرژي هستهاي فعاليت دارند، محدود کنند. ممنوعيت صادرات و واردات سلاحهاي سنگين به ايران نيز از ديگر موارد صادره در اين قطعنامه بود.
همچنين شوراي امنيت به جمهوري اسلامي ايران 60 روز مهلت داد تا با تبعيت از اين قطعنامه و درخواستهاي قطعنامه 1737که پيش از آن تصويب شده بود، به فعاليتهاي «حساس اتمي» خود، از جمله غنيسازي اورانيوم پايان دهد.
قطعنامه تحريمي 1803
شوراي امنيت سازمان ملل 9 ماه بعد از صدور قطعنامه 1747 در تاريخ دوشنبه سوم مارس 2008 قطعنامه ديگري (1803) را با 14 راي مثبت و راي ممتنع ونزوئلا عليه ايران صادر کرد.
مفاد قطعنامه به شکل رسمي توسط فرانسه و بريتانيا پيشنهاد و همچون قطعنامههاي قبلي بر اساس فصل هفتم منشور ملل متحد، ناظر به اقدامهاي لازم در ارتباط با تهديد صلح و امنيت جهاني تصويب شد.
قطعنامه تحريمي 1835
شوراي امنيت در قطعنامه 1835خود ضمن اشاره به گزارش جديد محمد البرادعي مديرکل آژانس بينالمللي انرژي اتمي که از عدم تعليق غني سازي اورانيوم ايران سخن گفته بود، از ايران خواست تا به صورت کامل و بدون هيچ تاخيري به قطعنامههاي پيشين اين شورا و نيز درخواستهاي شوراي حکام آژانس در تعليق برنامه هستهاي خود عمل کند.
شوراي امنيت ضمن تاکيد مجدد بر قطعنامههاي 1696، 1737، 1747 و 1803 که همگي آنها تحت فصل هفتم منشور ملل متحد صادر شده و در آنها از ايران در خواست شده که فعاليتهاي غني سازي اورانيوم و پروژه آب سنگين را تعليق کند، در قطعنامه جديد خود اشارهاي به تحريمهاي جديد عليه ايران نکرد.
قطعنامه تحريمي 1887
از ديگر قطعنامههايي که شوراي امنيت عليه ايران صادر کرد، قطعنامه 1887 بود که در تاريخ 24 سپتامبر 2009 تصويب شد اين قطعنامه نيز با 15 راي موافق مورد تصويب اين شورا قرار گرفت که در اين قطعنامه از ايران خواسته شده بود به قطعنامههاي قبلي عمل کند.
قطعنامه تحريمي 1929
شوراي امنيت سازمان ملل روز چهارشنبه 9 ژوئن 2010 (19 خرداد) قطعنامه 1929 را عليه ايران صادر کرد که براساس آن تحريمها عليه ايران فراگيرتر و شديدتر شد.
قطعنامه 1929 براساس سه قطعنامه صادر شده پيشين عليه جمهوري اسلامي تنظيم و در آن اقدامات ديگري براي تحريم ايران منظور شد.
در اين قطعنامه در عين حال گفته شده که اعضاي دائم شوراي امنيت سازمان ملل به گفتوگو براي رسيدن به يک راهحل مسالمتآميز در برابر برنامه هستهاي ايران ادامه ميدهند.
شوراي امنيت در اين قطعنامه تاکيد کرده که تحريمها افراد حقيقي و حقوقي و شرکتهايي را هدف قرار ميدهد که مسئول برنامه هستهاي ايران هستند.
از موارد جديد تحريم در آخرين قطعنامه عليه ايران آن بود که از سرمايهگذاري در خارج از کشور در فعاليتهاي حساس هستهاي مانند غنيسازي اورانيوم و فعاليتهايي که بتواند دانش فني هستهاي را بهدست آورد و همچنين سرمايهگذاري مرتبط با موشک بالستيک که توانمندي ساخت سلاح هستهاي را داشته باشد، منع شده است.
اين بند از ممنوعيت، سرمايهگذاري استخراج اورانيوم را هم شامل ميشود. همچنين در اين قطعنامه دولتها از فروش يا انتقال هشت سلاح سنگين شامل تانک، خودروهاي زرهي جنگي، توپخانه، هواپيماي جنگنده، بالگردهاي تهاجمي، ناو، موشک يا سيستم موشکي به ايران منع شده بودند. برهمين اساس دولتها اجازه نداشتند کمک فني يا نظامي اينگونه تسليحات را در اختيار ايران قرار دهند.
در اين قطعنامه ايران از انجام هرگونه فعاليت مرتبط با موشک بالستيک که توانايي حمل سلاح هستهاي را داشته باشد، منع شده و کشورها موظف هستند تمام تدابير لازم را براي جلوگيري از انتقال فناوري يا کمک فني مرتبط انجام دهند. به علاوه انتقال قطعات حساس مرتبط با تکثير هستهاي و موشکي به ايران يا از ايران منع شده است. سپاه پاسداران و شرکت کشتيراني جمهوري اسلامي هدف تحريمهاي تازه قرار گرفتند. در نهايت اين قطعنامه از اعضا ميخواست اجازه ندهند شعب تازه بانکهاي ايراني در کشورشان داير شود يا بانکها و موسسات مالي فعال در خاکشان با ايران معامله کنند.
همانطور که مشاهده مي شود تحريم هاي فوق عمدتا شامل مسائل مرتبط با هستهاي و نظامي است. و اساسا شامل تحريمهاي اقتصادي از جمله تحريمهاي بخش انرژي (نفتي) و مالي (به ويژه بانک مرکزي و عدم تبادل مالي با دلار)، نميشود.
در اين ميان تيم مذاکره کننده هسته اي به رهبري وزير امورخارجه کشورمان محمد جواد ظريف، در مورد لغو تحريم هاي شوراي امنيت معتقد است که روش برداشته شدن تمامي تحريمهاي شوراي امنيت اين است که 1+5 به شوراي امنيت برود و قطعنامهاي را تصويب کند که تمامي قطعنامههاي قبلي را لغو کند. بنابراين يکي از نتايج توافق نهايي بايد برداشته شدن تمامي اين تحريم ها باشد.
اگر تحريم هاي شوراي امنيت غالبا دربرگيرنده محدوديت هاي نظامي و هسته اي است اين سوال پيش مي آيد که با در نظر گرفتن مصائب اقتصادي ايران و انتظار براي بهبود اين حوزه، تاکيد تيم هسته اي کشورمان بايد بر روي کدام دسته از تحريم هاي بين المللي باشد و در اين ميان چه رابطه اي بين مسائل اقتصادي و تحريم هاي شوراي امنيت وجود دارد؟!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]
صفحات پیشنهادی
شورای حقوق بشر سازمان ملل بار دیگر قطعنامهای جهتدار علیه ایران صادر کرد
شورای حقوق بشر سازمان ملل بار دیگر قطعنامهای جهتدار علیه ایران صادر کردشورای حقوق بشر سازمان ملل روز سهشنبه بار دیگر قطعنامهای سیاسی علیه ایران صادر کرده و مدعی نقض حقوق بشر در ایران شد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس شورای حقوق بشر سازمان ملل روز سهشنبه با فشار کشوروالاستریتژورنال: لغو تحریمهای شورای امنیت، مشروعیت تحریمهای یکجانبه علیه ایران را از بین میبرد
والاستریتژورنال لغو تحریمهای شورای امنیت مشروعیت تحریمهای یکجانبه علیه ایران را از بین میبردروزنامه والاستریتژورنال در گزارشی با موضوع مذاکرات هستهای ایران و گروه موسوم به 1 5 نوشته است که لغو تحریمهای شورای امنیت مشروعیت تحریمهای یکجانبه را از بین میبرد و به همین جهانتقاد سفير ايران در سازمان ملل از عملکرد شوراي امنيت
۴ آذر ۱۳۹۳ ۱۰ ۳ق ظ انتقاد سفير ايران در سازمان ملل از عملکرد شوراي امنيت سفير ايران در سازمان ملل گفت شوراي امنيت بعضاً به موضوعاتي که نسبت به آنها مسئوليتي نداشته و در صلاحيت ساير ارکان سازمان ملل هستند ميپردازد به گزارش خبرگزاري موج حسين دهقاني سفير و سرپرست نمايندگي دائتحریمهای شورای امنیت علیه ایران ظالمانه است
جمعه ۲۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۸ نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در خطبههای نماز جمعه این هفته اراک گفت تحریمهای شورای امنیت که با حمایتهای آمریکا و اسرائیل علیه ایران صورت میگیرد ظالمانه است از اینرو مذاکرهکنندگان باید تلاش کنند تا این تحریمها متوقف شود به گزارش خبرنگار خبرگزارسفیر و سرپرست نمایندگی ایران در سازمان ملل عنوان کرد عدم تعهد خواستار عدم دخالت شورای امنیت در وظایف مجمع عموم
سفیر و سرپرست نمایندگی ایران در سازمان ملل عنوان کردعدم تعهد خواستار عدم دخالت شورای امنیت در وظایف مجمع عمومی سازمان ملل استسرپرست نمایندگی ایران در سازمان ملل با بیان اینکه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد بارها نگرانی خود را از دخالت شورای امنیت در حوزه وظایف مجمع عمومی و شورای اقتصاتحریم افراد؛ بدعت خطرناک شورای امنیت در تعاملات بینالمللی/ چرا سازمان ملل اسرائیل را تحریم نمیکند؟
هانیزاده در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد تحریم افراد بدعت خطرناک شورای امنیت در تعاملات بینالمللی چرا سازمان ملل اسرائیل را تحریم نمیکند این کارشناس سیاست خارجی گفت آمریکا عبدالله صالح را متهم میکند که در کنار الحوثیها علیه دولت خالد محفوظ بحاح قرار گرفته استسفیر و سرپرست دفتر نمایندگی دائم کشورمان با انتقاد از عملکرد سازمان ملل عنوان کرد استفاده از شورای امنیت برای
سفیر و سرپرست دفتر نمایندگی دائم کشورمان با انتقاد از عملکرد سازمان ملل عنوان کرداستفاده از شورای امنیت برای پیگیری اهداف و منافع سیاسی مردود است شورا عملکردی بی طرفانه غیر انتخابی و پاسخگو داشته باشدحسین دهقانی با بیان اینکه گزارشهای سالانه ارائه شده از سوی شورا به مجمع عمومیوال استریت ژورنال: غرب تسهیل بخشی از تحریمهای شورای امنیت را به ایران پیشنهاد کرده است
وال استریت ژورنال غرب تسهیل بخشی از تحریمهای شورای امنیت را به ایران پیشنهاد کرده است یک روزنامه آمریکایی به نقل از دیپلماتهای غربی نوشت که آمریکا و اروپا در مذاکرات هستهای تسهیل بخشی از تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل را به طرف ایرانی پیشنهاد کرده اند به گزارش نامه نیوزاقامه دعوی سازمان های بین المللی علیه امارات |اخبار ایران و جهان
اقامه دعوی سازمان های بین المللی علیه امارات منابع آگاه اعلام کردند که سازمانهای بینالمللی بعد از آنکه از سوی دولت امارات در لیست سیاه قرار گرفتند علیه این کشور اقامه دعوی میکنند کد خبر ۴۵۰۹۸۵ تاریخ انتشار ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۸ ۲۵ - 20 November 2014 منابع آگاه اعلام کردند که ساوالاستریتژورنال: لغو تحریمهای شورای امنیت، مشروعیت تحریمهای ایران را از بین میبرد
والاستریتژورنال لغو تحریمهای شورای امنیت مشروعیت تحریمهای ایران را از بین میبردتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۲ ۱۴ والاستریتژورنال لغو تحریمهای شورای امنیت مشروعیت تحریمهای ایران را از بین میبردروزنامه «والاستریت&zwnjانتقاد جنبش عدم تعهد از دخالت شورای امنیت در وظایف مجمع عمومی سازمان ملل
انتقاد جنبش عدم تعهد از دخالت شورای امنیت در وظایف مجمع عمومی سازمان ملل نیویورک-ایرنا- سفیر و سرپرست نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد به نمایندگی از جنبش عدم تعهد از دخالت شورای امنیت در حوزه هایی که در حیطه وظایف این شورا نیست انتقاد کرد و این گونه دخالت هاطی جلسه شورای امنیت دبیرکل سازمان ملل: ۱۵ هزار نفر از ۸۰ کشور عضو داعش هستند
طی جلسه شورای امنیتدبیرکل سازمان ملل ۱۵ هزار نفر از ۸۰ کشور عضو داعش هستنددبیر کل سازمان ملل در نشست شورای امنیت این سازمان گفت که ۱۵ هزار نفر از ۸۰ کشور عضو داعش هستند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس دبیر کل سازمان ملل در نشست شورای امنیت این سازمان گفت که ۱۵ هزار نفرپیش نویس قطعنامه ضد ایرانی کانادا علیه ایران در سازمان ملل تصویب شد
با حداقل آرای موافق پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی کانادا علیه ایران در سازمان ملل تصویب شد تهران– ایرنا– کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد شامگاه سه شنبه پیش نویس قطعنامه پیشنهادی کانادا درباره وضعیت حقوق بشر در ایران را با کمترین آرای موافق تصویب کرد به گزارش خبرگزاری فرانسه قطعناسازمان تحریم علیه ایران به شدت آسیب دیده است
ابوترابیفرد در نطق پیش از دستور سازمان تحریم علیه ایران به شدت آسیب دیده است خبرگزاری پانا نایبرئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر برجای ماندن تحریمها علیه ایران تصریح کرد دنیا میداند تحریمها سرجای خود باقی نمانده است و سازمان تحریم علغیرمتعهدها خواستار عدم دخالت شورای امنیت در سایر ارکان سازمان ملل هستند
سهشنبه ۴ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۹ حسین دهقانی سفیر و سرپرست نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در جلسه مجمع عمومی این سازمان به نمایندگی از جنبش عدم تعهد در خصوص گزارش سالانه فعالیتهای شورای امنیت سخنرانی کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا سفیر کشورمان درلسآنجلس تایمز: ایران خواستار تسهیل تحریمهای سازمان ملل شده
لسآنجلس تایمز ایران خواستار تسهیل تحریمهای سازمان ملل شده روزنامه لس آنجلس تایمز در گزارشی مدعی شد که مذاکره کنندگان ایران درخواست تازهای از گروه ۱ ۵ در مذاکرات هستهای مطرح کردهاند به گزارش نامه نیوز روزنامه لس آنجلس تایمز در گزارشی در زمینه مذاکرات هستهای نوشت ایران درتحریمهای پیشنهادی کارشناسان سازمان ملل علیه تروریستها
سهشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۴ گروهی از کارشناسان هیات سازمان ملل در امور القاعده با ارائه پیشنهادات جدیدی برای تحریم تروریستها خواستار مصادره تانکرهای حامل نفت گروه داعش و جبهه النصره در عراق و سوریه شدند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس-
سیاسی
پربازدیدترینها