تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نصيحت كردن در حضور ديگران، خُرد كردن شخصيت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829992524




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آيا آسمان رسانه هاي مجازي کرمانشاه آبي خواهد شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۷ آذر ۱۳۹۳ (۱:۱۵ق.ظ)
آيا آسمان رسانه هاي مجازي کرمانشاه آبي خواهد شد گروه استان ها
به گزارش خبرگزاري موج از کرمانشاه، مؤسسه‌ي گالوپ از معتبرترين موسسات نظر سنجي جهان با ارائه ي آماري در سال ۲۰۱۲ اعلام کرد:« ميزان مراجعه‌‌ي مخاطبان به فضاي مجازي براي اخذ اخبار و اطلاعات، از ۲۳ درصد در سال ۲۰۰۵، به ۳۹ درصد در سال ۲۰۱۲ رسيده است؛ در حالي که در همان زمان، تمام رسانه‌‏هاي قرن بيستمي مانند تلويزيون، راديو و نشريات چاپي با کاهش شديد مخاطب روبه‌رو بوده‌‏اند. شديدترين کاهش، در بين رسانه‏ هاي سنتي، مربوط به کاهش مخاطبان روزنامه بوده است؛ به طوري که در يک فاصله‌‌ي زماني ۲۱ساله، يعني از سال ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۲، ميزان خوانندگان روزنامه از ۵۶ درصد به ۲۹ درصد در سال ۲۰۱۲ کاهش داشته است»
جهان رسانه و فضاي مجازي از ۲۰۱۲ تاکنون تغييرات متفاوت ديگري را نيز پشت سر نهاده است. آنچه آمارها و اطلاعاتي از اين دست به مامي گويند، تجسم فضايي شگفت انگيز است که در دو يا سه دهه ي اخير براي عموم حتي در عالم خيال نيز دست يافتني نبود. روزگاري که مک لوهان از دهکده ي جهاني حرف مي زد، براي بسياري از مردم، بيشتر به لفاظي هايي شباهت داشت که تنها عرصه ي ظهور آن، عالم انتزاع بود و لاغير.
امروزه به شکل دلهره آوري - چه از سر شوق و يا چه از سر جبر - به اين دهکده رسيده ايم. شک نکنيم که در آينده ي نزديک همه ي جهان از ريز تا درشت گرفته به صورت «پخش مستقيم» در اختيار بشر خواهد بود و همه چيز آنلاين در دسترس کاربران- که ساکنان جهانند- قرار خواهد گرفت و «آپارتمان شيشه اي» نيز شکل تازه تري از جهان خواهد بود. آنجاست که بسياري از ترس اين «آنلاين بودن» هزينه ها خواهند کرد که به «آفلاين» برسند.
شبکه هاي مجازي، نمونه اي موفق از شوق ورود به دنياي مجازي
حال، ما رسانه اي هاي محلي در اين عرصه ي تاخت و تاز تکنولوژيک، چه رسالتي داريم؟ اين يک پرسش اساسي است که کرمانشاهي ها در اين عرصه بايد با کدام بايدها و نبايدها خو بگيرند؟ کسي شک ندارد که در اين ديار هر روز و حتي هر دقيقه افرادي به کاربران دنياي مجازي مي پيوندند.
شبکه هاي مجازي حتما نمونه ي بارزي از اين پيوندهاي مبارک با دنياي مجازي است که همه ي ما با آنها در گيريم. شب و روز نمي شناسند. استراحت و کار در قاموسشان نيست. در خيابان و بيابان با افکارمان دست به يقه مي شوند و گاه گاهي نيز آب خنکي در عطش تابستانه ي استرس ها و دردسرهاي روزمره اند.
کساني که هر روزه يا هر هفته در پي کسب اخبار کرمانشاه هستند، عموما سايت ها و وبلاگ هاي مختلفي را مرور مي کنند.
رسانه هاي دولتي و شبه دولتي جريان ساز نبوده اند
چه کسي بايد به سروسامان بخشي اين فضا فکر کند؟ کدام ايدئولوگ هاي فرهنگي و رسانه اي به دنبال کليدواژه هاي گشايش رموز اين راه دشوارند؟ همه ي اينها سوالاتي هستند که فعلا بي جواب مانده اند
رسانه هاي با شناسنامه و گاه بي شناسنامه ي اين سامان سال هاست به فعاليت مشغولند. فعاليت هايي که گاه از سر ذوق و شوق است و گاه از سر تفنن و گاهي نيز از سر جبر کاري. در يک نگاه کلي رسانه هاي مجازي استان کرمانشاه را مي توان به سه دسته تقسيم کرد:
۱- رسانه هاي رسمي دولتي و شبه دولتي
۲- رسانه هاي رسمي غير دولتي
۳- رسانه هاي غير رسمي غير دولتي
رسانه هاي دولتي و شبه دولتي مشخصاً با آرم و نام و نشان ويژه در پي اطلاع رساني هستند. ايرنا، فارس، مهر و ايسنا با سابقه اي بيشتر در اين عرصه حضور داشته اند. در کنار اين ها رسانه هايي ديگر همچون : موج، ايلنا، برنا و… به خبر رسانان مذکور ياري رسانده اند. اين رسانه ها در دوره هايي کوتاه حاکمان نسبي عرصه ي اطلاع رساني استاني بوده اند. امکانات ويژه، نيروي انساني کافي، تعامل اجباري مديران استاني با آنان و… از اهرم هاي اين حاکميت رسانه اي بوده اند. اما با وجود اين همه فاکتور ويژه، جريان سازاني براي تحولات ويژه در استان نبوده اند. شايد ماهيت اين رسانه ها اين گونه تعريف شده که «بامديري» را جايگزين «برمديري» کنند و اينجاست که عملا سقفي براي بلندپروازي ها و خواسته هاي کلان مردمي نداشته اند.
جريان هاي رسانه اي سنتي
در کنار رسانه هاي گروه اول جرياني رسانه اي به صورتي سنتي شکل گرفت. عمر اين جريان به حدود پانزده سال پيش بر مي گردد. روزگاري که کاربران قليلي در عرصه ي ارتباطات مجازي حضوري تفنني مي يافتند و رسانه هاي مکتوب هنوز قدرت نسبي و نيم بند رسانه اي استاني بودند. اين کار با آزمايش و خطاهاي بسيار شکل گرفت. وبلاگ هايي اعلام حضور مي کردند و شهاب وار در يک آن غيبشان مي زد. اما چند وبلاگ نويس که نيمي از آنان هنوز هم در جريان رسانه اي استان موثرند، در اين حوزه وارد شدند و به مرور استخواندارتر از پيش، گامهايي -هر چند با لغزش- برمي داشتند.اين گروه در پناه احزاب سياسي و NGOها مي توانستند فعاليت هايي رسمي داشته باشند.
جدا از اين دو گروه، گروه سومي وارد شدند که از ميان آنان چند نفر امروز به کار روزنامه نگاري نيز مشغولند. تجربياتي را که دنياي محدود مجازي آن روزگار به آنان داده بود، ويزايي شد که با آن به دنياي رسانه هاي مکتوب استاني وارد شوند. گروه سوم که اصولا مي توانستند (و حالا نيز با توان و دانشي بيشتر مي توانند) جريان سازان رسانه اي باشند،نيز به دسته هايي تقسيم مي شوند:
۱- واسطه هاي تيزبين در بين خبر و مخاطب
۲- خبرسازان غير حرفه اي
۳- خبرسازان حرفه اي
فورمت هاي رسانه هاي مجازي در استان غالبا «وبلاگ» و گاه به ندرت با دامين اختصاصي سايت هستند. بيشترينه ي فعاليت هاي رسانه اي از حيث کميت، گلچين اخبار بر اساس ذوق وبلاگ هاي رسانه اي است. يا به قولي ساده تر کپي پيست هايي که گاه با ذوقي مقبولِ مخاطب همراه مي شود و آمار بازديدکنندگان از آن وبلاگ را تا حدي باورنکردني بالا مي برد.
اينان تلاشگران بي مزد و منت حوزه ي رسانه اي استان هستند که با تلاش هايشان -غالبا به نحوي چشمگيربه شکلي خودآگاه يا ناخودآگاه- توانسته اند در «مهندسي خبر» نقشي انکارناپذير داشته باشند. وبلاگ هاي شهرستان اسلام آباد غرب در اين حوزه سرآمدانند و پس از اينان سنقر و قصرشيرين نيز فعاليتهاي سايبري قابل توجهي دارند.
بايد به آسيب شناسي رسانه ها اهميت داده شود
يکي از آسيب هاي جدي در حوزه ي مورد بحث، عدم آشنايي با تکنيک هاي رسانه است. خبرنويسي به عنوان ورودي حوزي رسانه بايn آموخته شود تا اين رسانه ها در جريان سازي هاي مجازي براي ارتقاي بخش هاي مختلف فرهنگي، اجتماعي و… نقشي سازنده تر ايفا نمايند. در اين ميان برخي از وبلاگ ها به جاي گلچين کردن به «خبر سازي!» مي پردازند.
از آنجا که اصول حرفه اي خبري در آنها رعايت نمي شود، يا خبر ابتر مي گردد يا فضايي براي حواشي غير حرفه اي ايجاد مي کند. و اصولا بخشي از شايعه سازي ها نيز از برخوردهاي غير حرفه اي شکل مي گيرند. شايعاتي که مي توانند مخرب و نا اميد کننده باشند و در دنياي مجازي ، نگاهها را به سمت اين استان، تيره نمايد.
انتخاب رسانه ي مجازي سال!
جريان نوپاي رسانه هاي حرفه اي مجازي، اين سالها با ظهور و حضور پررنگ تري در اين سامان شکل گرفته اند. اما براي بسامان تر شدن اين فضا نيازمند حرکت هايي سازنده از سوي مديريت فرهنگي هستيم. تقدير از شايستگان اين حوزه و انتخاب رسانه هاي مجازي در جشن باشکوهي همچون : کتاب سال مي تواند اميد بخش باشد و نگاهها را به سمت سويي حرفه اي بکشاند و مخاطبان نيز به اين انتخاب (اگر درست و حرفه اي باشند) حرمت بگذارند.
البته اين مدير قبل از اينکه «مديريت دخيل» باشد،الزاما بايد به دنبال ارائه راهکارها، شناخت استعدادها و تغذيه ي حرفه اي بگردد نه به عنوان کلانتري با چشماني گرد کرده و اخمو به دنبال «آرامش» باشد. چرا که در دنياي امروز رسانه ها بخش انکار ناپذيري از برساخته ها هستند که با آنها مي توان ساماني را بسامان کرد و يا با مديريتي غير حرفه اي فضا را رخوت آور نمود.آيا فردا آسمان رسانه اي کرمانشاه آبي تر از امروز خواهد بود؟













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن