واضح آرشیو وب فارسی:کورد نیوز: تاریخ انتشار : 22:18:52 , 1393/09/06
عبدالسلام کریمی
گذری و نظری بر کنگره جهانی جریانهای افراطی و تکفیری
امروزه دین مبین اسلام، کران تا کران جهان را فراگرفته است و اقبال از آموزه های حیات بخش آن به اقصی نقاط عالم گسترش یافته است.
حتي در غرب شاهد گسترش روز افزون اسلام گرايي هستيم. اين اقبال از يک سو مرهون تعاليم و آموزه هاي انسان ساز اسلام است و از سوي ديگر معلول شکست مدرنيزم و تمامي راه کارهاي مادي انسان براي نيل به سعادت مي باشد. چنين وضعيتي سبب شده که انسان سرگشته و حيران قرن بيستم بار ديگر به نداي فطرت خود گوش فرا دهد و با تمام وجود به سوي آيين جاوداني اسلام بشتابد.
امروزه دين مبين اسلام، کران تا کران جهان را فراگرفته است و اقبال از آموزه هاي حيات بخش آن به اقصي نقاط عالم گسترش يافته است. حتي در غرب شاهد گسترش روز افزون اسلام گرايي هستيم. اين اقبال از يک سو مرهون تعاليم و آموزه هاي انسان ساز اسلام است و از سوي ديگر معلول شکست مدرنيزم و تمامي راه کارهاي مادي انسان براي نيل به سعادت مي باشد. چنين وضعيتي سبب شده که انسان سرگشته و حيران قرن بيستم بار ديگر به نداي فطرت خود گوش فرا دهد و با تمام وجود به سوي آيين جاوداني اسلام بشتابد.
در اين ميان هرچند اقبال عمومي به اسلام به شدت در عصر حاضر گسترش يافته است، اما از سوي ديگر چنين وضعيتي حقد و کينه دشمنان اسلام را دوچندان کرده است. بي ترديد در چنين شرايطي که دشمنان اسلام تمامي توان خود را براي مبارزه با اسلام و مسلمين، بسيج کرده اند، يک دلي، هم گرايي و اتحاد مسلمانان، مي تواند توطئه هاي دشمنان قسم خورده اسلام را نقش بر آب نمايد.
فتن? تکفير و پيامدهاي ويرانگر آن
متأسفانه در حالي که عموم مسلمانان مي کوشند بر محور مشترکاتي همانند توحيد، نبوت و قرآن گردهم آيند، و با تأکيد بر ويژگي هاي مذهبي خود، در برابر دشمن بايستند، با انحرافاتي که خطر آن کمتر از خطر دشمنان خارجي اسلام نيست، روبرو هستند. جريان هايي که همچون غد? سرطاني، در پيکر اسلام و مسلمين رشد کرده و در اين مسير نيز هر روز قربانيان بيشتري از جامعه مسلمين مي گيرند.
اين جريان با قرائتي که از اسلام ارايه مي کند، نه تنها آموزه هاي ارزش مند و نوراني اسلام را در برابر چشم جهانيان زشت و مشوه جلوه مي دهد که تمامي مسلمانان را خارج از دايره توحيد و ايمان شمرده، بر خلاف همه مذاهب اسلامي، آنان را مشرک و کافر مي خواند و بر همين اساس نيز تيغ تلخ تکفير را بر پيکر جهان اسلام فرود مي آورد.
در اين ميان اگر مسلمانان براي اين بيماري خطرناک، چاره اي نيانديشند، دامنه شعله هاي سوزان آن، تمامي عالم اسلام را فراخواهد گرفت. يکي از مهم ترين راه کارهاي مقابله با اين جريان ورود علماي بزرگ و انديشمندان جهان اسلام به ميدان مبارزه است. اگر توسط علماي اسلام ماهيت فتنه هاي تکفيري برملا شده و سخيف بودن مباني اعتقادي آنان تبيين شود، مسلمانان به گوش جان اين ندا را خواهند شنيد.
در همين راستا، آيت اللّه مکارم شيرازي (دام ظله) به همراه گروهي از علما و انديشمندان حوزه هاي علميه، در پي احساس مسئوليت در اين زمينه، طرح کنگره عظيمي را درانداخته اند که در آن تمامي مسلمانان اعم از شيعه و سنّي، دست در دست هم، به تبيين و برآورد خطرات و آسيب هاي اين جريان هاي تکفيري بپردازند وبا ريشه يابي مباني فکري اين جريان ها و تبيين انحراف آنها از مسير اسلام صحيح، راه هاي برون رفت از آن را نيز بررسي نمايند.
به همين سبب کنگره جهاني «جريان هاي افراطي و تکفيري از ديدگاه علماي اسلام» با نگاهي جامع، به بررسي ابعاد اين فتنه در جهان اسلام مي پردازد. چنين کنگره اي مي تواند نقط?عطفي در مقابله و مبارزه با جريان هاي تکفيري باشد و زمينه هاي هم گرايي و وحدت مسلمانان را بيش از پيش فراهم سازد. هدايت علمي اين کنگره را نيز آية الله سبحاني(دامت برکاته)، که عمري را در مقابله علمي با اين فتنه سپري کرده اند و نسبت به عملکرد، مباني، شبهات و راه کارهاي مقابله با آن، اشراف کامل دارند، به عهده داشتند.
اهداف و راه بردهاي کنگره
با توجه به آنچه گفته شد اهداف کنگره را مي توان در محورهاي زير خلاصه کرد:
الف) مقابله با فتن? تکفير در جهان اسلام؛
ب) دعوت به صلح و دوستي و برادري و تعامل ميان مذاهب بر اساس حکمت، موعظه و جدال احسن؛
ج) تلاش براي هوشيارکردن مسلمانان نسبت به ماهيت زشت و کريه جريان هاي تکفيري؛
د) ايجاد صف واحد و گسترش زمينه هاي هم گرايي مسلمانان براي مقابله با تکفير؛
هـ) تلاش براي شناساندن توطئه ها و نيرنگ هاي جهان غرب در سايه حمايت از جريان هاي تکفيري.
راه کارهاي علمي کنگره
الف) تببين پيشينه، کارنامه و عمل کرد سياه جريان هاي تکفيري در جهان اسلام؛
ب) نقد و بررسي انحرافات اعتقادي جريان هاي تکفيري؛
ج) نقد و بررسي شبهاتي که توسط اين جريان ها بر بال امواج رسانه ها و فضاي سايبري جهان اسلام را تهديد مي کند؛
د) نقد و بررسي پيامدهاي سياسيـ اجتماعي جريان هاي تکفيري و هم گرايي آنها با دشمنان قسم خورده اسلام؛
هـ) بررسي راه هاي برون رفت از فتنه تکفير و ترسيم جامع? ايده آل.
حاشيه هاي کنگره
1- تجمع عظيم علماي شيعه و سني 80 کشور در کنار هم.
2- کنگره علمي و تخصصي بدون رنگ و بوي دولتي، که فکر ميکنم تاثير بهتري داشته و همچنين مسئولين با دلسوزي بيشتري به رتق و فتق امور مي پرداختند.
3- انبوه جمعيت و ميهمانان در مراسم، توضيح اينکه در همه همايش هايي که شرکت کرده ام معمولا در روز دوم همايش تعداد حضور افراد وميهمانان کمترشده به نحوي که گزارش هاي اختتاميه همايش با تصاوير افتتاحيه آن روي آنتن مي رود، به استثناي اين همايش که حضور انبوه جمعيت در روز پاياني و اختتاميه همايش اگر بيشتر از اول نباشد کمتر هم نبود.
4- برگزاري مراسم بدون حضور خانم ها ، نه در ميان ميهمانان و نه در ميان خبرنگاران خانم ها حضور نداشتند.
5- حضور سخنرانان اهل سنت در همايش، بيشتر سخنرانان و ارئه کنندگان مقالات از علما و انديشمندان اهل سنت داخل و کشورهاي خارجي بودند.
6- اکثر قريب به اتفاق ميهمانان زمان، مکان، مديريت همايش و اهداف آن را خوب، مفيد و کاربردي ارزيابي مي کردند.
7- بسته هاي فرهنگي که اهدا شد(از قبيل قرآن-نهج البلاغه-صحيفه سجاديه-کتب و سي دي هاي متنوع) بسيار مفيد بوده و مورد استقبال قرار گرفت.
7- ادامه چنين همايش هايي در استان هاي سني نشين (در ابعاد کوچکتري) ضروري است.
8- نشر گزيده مقالات و مناسب هر کدام از استان هاي مزبور توسط مرکز بزرگ اسلامي و يا ديگر مراکز فرهنگي آن استان ها مهم، مفيد و ضروري مي باشد.
9- متاسفانه افراد دعوت شده از طرف استان کردستان و استان هاي اطراف تکراري بوده و لازم نيست که بعضي از اين حضرات در هرمراسم و همايشي حضوري بي اثر داشته باشند، بهتر است از افراد جديد، تازه نفس و .... نيز استفاده گرديده تا اين افکار تقريبي همگاني شود.
10- عدم برنامه ريزي براي شرکت دسته جمعي در حرم حضرت معصومه(ع).
22:18:52 , 1393/09/06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کورد نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]