واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نماینده پیشین ژاپن در سازمان ملل: توکیو به دنبال عضویت دایم در شورای امنیت است شیراز- ایرنا- نماینده پیشین ژاپن در سازمان ملل گفت:توکیو به دنبال به دست آوردن کرسی عضویت دایم در شورای امنیت سازمان ملل است تا به عنوان یک تسهیلگر در فضای بین المللی عمل کند.
به گزارش دریافتی پنجشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه شیراز، پروفسور شینیچی کیتااوکا (Prof. Shinichi Kitaoka) در همایش "ژاپن مدرن، شورای امنیت و ایران" در تالار حکمت دانشگاه شیراز افزود: سیاست ژاپن توسعه روابط دیپلماتیک و گسترش صلح و امنیت، دموکراسی ، حقوق بشر و حاکمیت قانون در کشورهای مختلف جهان است.
رییس دانشگاه بین المللی ژاپن در این نشست به تشریح سیاست های کلان کشورش پس از حمله اتمی امریکا به هیروشیما و ناکازاکی پرداخت و گفت : دولتمردان ژاپنی تصمیم گرفتند در این دوران، قدرت اقتصادی خویش را افزایش دهند و همین سیاست باعث شد که ژاپن به غول اقتصادی جهان تبدیل شود.
مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه شیراز نیز در این نشست گفت: سیاست مدرن ایران و ژاپن از تشابه زیادی برخوردار است و آغاز این سیاست در هر دو کشور از نیمه دوم قرن نوزدهم است.
دکتر ابراهیم عباسی افزود: اگر در نیمه دوم این قرن ژاپن در صدد الگوبرداری از ایران و نوسازی های عباس میرزا بود؛ از ابتدای قرن بیستم تاکنون ایران است که در پی این همانند سازی است.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز افزود: ژاپن سرزمین خورشید است و آفتاب تابان شرق، ایران باستان و ژاپن کهن حرمت خورشید که روشن کننده زمین و زمان بود گرامی می داشتند، بدین سان اسطوره ها و افسانه های مشترک در فرهنگ دو کشور پیوند دو کشور را ممکن کرده است.
مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه شیراز در مقایسه فرهنگ پهلوانی در ایران و سامورایی در ژاپن تصریح کرد: این دو فرهنگ، نمونه مهمی از این اشتراک به شمار می رود که اصول هر دو جوانمردی است، هر دو نمونه سخت کوشی در راه وطن هستند، ایرانی ها از قدیم الایام به وطن دوستی و حفظ آیین و دین معروف بوده اند، پهلوان در ایران یعنی کسی که برای وطن و آئین می جنگد و با مفهوم سامورائی بسیار نزدیک است.
عباسی ادامه داد: این تشابهات باعث شده اگر صنعت و تولید ژاپن الهام بخش ایرانی ها بوده است، حافظ و سعدی و خیام و شعر و سینمای ایران نیز الهام بخش ژاپنی ها بشود.
وی با بیان اینکه شیراز و اصفهان دو شهر ایرانند که مسافران ژاپنی از هر صنفی به آن عشق می ورزند، اظهار کرد: ماساهارو یوشیدا (Masaharu Yushida) نخستین سرکرده ژاپن مدرن به ایران از این دو شهر گذشته و از آنها به خوبی یاد کرده است.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز اندیشه و احساس موجود در سینمای ژاپن را عامل نزدیکی به سینمای ایران برشمرد و خاطر نشان کرد :این نزدیکی تا جایی است که کوراساوای فقید، استاد بزرگ سینمای جهان، تم های سینمایی ایران را می ستود.
عباسی حفظ سنت ها را دیگر شباهت ایران و ژاپن توصیف کرد و گفت: ژاپن توسعه خود را با حفظ آیین و ارزش های خود به دست آورده است، ایرانی ها تجدد ژاپنی را تجدد همراه با استقلال و حفظ سنت ها می دیدند، ژاپن نمونه ای از تجدد بدون از دست دادن ارزش های ملی و فرهنگی است .
مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه شیراز ادامه داد : همزمانی رویکرد ژاپنی ها به تجدد را می توان در تاسیس پلی تکنیک ژاپن همزمان با دارالفنون در ایران جست؛ هر چند تجدد ایرانی پایانی تراژدیک داشت و امیرکبیر به مسلخ رفت، ولی ایرانی ها تجدد ژاپنی را بر تجدد استبداد روس تزاری ترجیح می دهند.
عباسی ادامه داد: نمونه دیگری از تجدد ژاپنی که برای ایرانی ها مهم بوده است سخت کوشی ژاپنی هاست. این الگوبرداری در زمان رژیم سابق نیز علیرغم تعهد به تجدد سطحی ادامه یافت. شاه سابق درکتاب "ماموریت برای وطنم" بر ژاپن آسیا شدن تاکید داشت. امروز نیز راز ژاپنی ها در کسب تجدد همراه باحفظ ارزش های خود برای مسوولان ایران مهم است و تاکید بر ژاپن اسلامی دارند.
مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه شیراز با بیان اینکه در حال حاضر ما شاهد کاهش نقش آفرینی منطقه ای ژاپن در خاورمیانه هستیم و این نقش هر روز توسط چین و سایر کشورهای غربی جایگزین می شود؛ اظهار امیدواری کرد : ژاپن دیپلماسی شرقی خود را که به نظر می رسد چند صباحی است از آن دور شده، باز یابد و روابط دو کشور بار دیگر در حوزه های دیگر احیا شود.
در ابتدای این همایش که با حضور سفیر ژاپن در ایران برگزار شد، دکتر پرویز عامری رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز آمادگی این دانشگاه برای گسترش ارتباطات علمی بین المللی را اعلام کرد.
این همایش را انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه شیراز با همکاری دفتر مطالعات راهبردی خلیج فارس برگزار کرد. ک/1
2026 /675
06/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]