واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تحلیل رسانه های چینی از نفوذ کلام وزیر نفت ایران در میان اعضای اوپک پکن - ایرنا - برخی رسانه های چینی روز پنجشنبه نوشتند: سخنان وزیر نفت ایران در آستانه نشست اخیر اوپک در وین نشاندهنده قدرت و تاثیرگذاری این کشور نفت خیز در تصیم گیری های سازمان کشورهای صادر کننده نفت - اوپک - است.
«بیژن نامدار زنگنه» وزیر نفت ایران روز چهارشنبه در سخنانی اعلام کرده بود که تولیدکنندگان نفت غیر عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت - اوپک - باید در شرایط مازاد عرضه بازار با اعضای اوپک متحد بوده و در کاهش تولید نفت مشارکت داشته باشند.
بیان این سخن باعث شد بیشتر رسانه های چینی به ویژه نشریات اقتصادی این کشور به آن توجه نشان داده و تجزیه و تحلیل های گوناگونی پیرامون آن به چاپ برسانند.
این رسانه ها اعلام کردند: خواست وزیر نفت ایران از کشورهای تولید کننده نفت غیر عضو جهت اتحاد با اعضای اوپک و همچنین کاهش تولید نفت، بیانگر قدرت و نفوذ ایران در میان سایر اعضا است.
رسانه های چینی در هفته های اخیر و با استناد به مواضع نفتی ریاض، به گمانه زنی و تحلیل های متفاوت در خصوص آنچه «جنگ نفتی ایران و عربستان سعودی» می خواندند، پرداختند و سخنان وزیر نفت ایران را در شرایط کنونی بسیار مهم ارزیابی کردند.
پایگاه خبری «پول» چین نوشت: سخنان وزیر نفت ایران در خصوص مسائل نفتی نشاندهنده نزدیکی مواضع تهران و ریاض در بحث تولید نفت و حتی کاهش تولید است.
این پایگاه اطلاع رسانی نوشت: ایران و ونزوئلا برای نشست اوپک پیش نویسی تدارک دیده اند که به گفته منابع مسوول این کشورها، تامین کننده منافع جمعی اعضای اوپک در چارچوب توسعه مناسبات نفتی خواهد بود.
در همین حال شبکه سراسری اخبار چین در تحلیلی از نشست پیش روی اوپک نوشت: وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران در نشست این دوره اعضای اوپک ماموریت خواهد داشت ضمن مذاکره با طرف سعودی و مقابله با کاهش میزان تولید نفت خام، در فضایی که این کشور با تحریم های غرب مواجه است، اوضاع صادرات نفت ایران را بهبود بخشد.
شبکه اخبار سرمایه گذاری طلایی نیز با انتشار سخنان «بیژن نامدار زنگنه» از تاکید ایران بر عدم کاهش تولید نفت خود خبر داد و نوشت: وزیر نفت ایران تاکید دارد که در حال حاضر میزان تولید کشورش به شکل قابل توجهی حتی کمتر از ظرفیت خود است.
12 عضو کشورهای صادر کننده نفت اوپک، یکصد و شصت و ششمین نشست خود را از امروز در وین برگزار می کنند. به باور کارشناسان تصمیمات اتخاذ شده در این نشست می تواند به کاهش شدید قیمت نفت دامن بزند و یا اینکه باعث حفظ و یا افزایش نرخ این منبع انرژی شود.
اما آنچه که در آستانه اجلاس 166 اوپک جلب توجه می کند، وجود دو دستگی در این سازمان و دو قطبی شدن آن است که می توان ریشه آن را در تحولات سیاسی خاورمیانه جستجو کرد.
با وجود اینکه در هفته های اخیر قیمت نفت به طور بی سابقه ای کاهش یافته است، برخی مقامات نفتی کشورهای عضو اوپک، واکنشی در برابر آن نشان نداده و حتی به طور تلویحی آن را تایید کرده اند.
برخی دیگر از اعضا در مقابل درخواست کشورهایی که خواستار کاهش تولید به منظور مقابله با کاهش قیمت شده اند، واکنش منفی نشان داده و بر حفظ سقف تولید کنونی نفت تاکید کرده اند که به معنای کاهش بیشتر قیمت است.
قطب بندی در میان کشورهای عضو اوپک، حول دو کشور ایران و عربستان سعودی شکل گرفته است.
آساق ** 123 ** 1597 **1545
06/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]