واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس جمهوری اکوادور: برای سقوط قیمت نفت آماده هستیم مادرید - ایرنا - "رافائل کرئا" رییس جمهوری اکوادور تاکید کرد که کشورش برای رویارویی با سقوط بیشتر قیمت نفت آماده است و اطمینان داد که بحران احتمالی فقط بر برنامه سالانه سرمایه گذاری اثر خواهد گذاشت.
به گزارش خبرگزاری "اروپاپرس"، کرئا که دیروز (چهارشنبه) در مصاحبه ای مطبوعاتی در شهر ساحلی "گوایاکیل" در غرب اکوادور صحبت می کرد، افزود: درآمدهای نفتی، تامین کننده مالی برنامه های سرمایه گذاری در کشورها هستند و دستمزدها در اکوادور از این راه به دست نمی آید، ولی این امر در بخش بهداشت و درمان و وضعیت خوب مالی دولت قابل مشاهده است.
به گفته وی، اگر قیمت نفت همچنان به کاهش خود ادامه دهد، دولت اکوادور باید برنامه های خود را در ساخت مدارس، نیروگاه های برق، جاده ها و مراکز بهداشتی مورد بررسی قرار دهد .
رییس جمهوری اکوادور تاکید کرد که متغیر تنظیم یا بررسی بودجه، کاهش سرمایه گذاری است، به صورتی که اگر برنامه ریزی کرده بودیم 200 مدرسه بسازیم، اکنون 150 مدرسه خواهیم ساخت .
کرئا با این حال گفت که وضعیت کنونی موقت خواهد بود و قیمت نفت کاهش زیادی نخواهد یافت.
اکوادور از اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است.
وی علت عمده کاهش قیمت نفت را افزایش تولید نفت آمریکا دانست و گفت که روش استخراج نفت در این کشور "هزینه بر" است و بر اساس مطالعات تخصصی، قیمت ها در شش ماهه دوم سال 2015 ، روند افزایشی خواهد داشت.
رییس جمهوری اکوادور تاکید کرد: هیچ بحرانی وجود نخواهد داشت و اگر قیمت نفت کاهش یابد ، ما برای آن آماده خواهیم بود.
اروپاپرس افزود: یکی از مناطق جهان که می تواند با بیشترین اثرات کاهش قیمت نفت روبرو شود، آمریکای لاتین است، زیرا کشورهای مهم تولید کننده ای در این منطقه قرار دارند که اقتصاد آنها با روند بازارهای جهانی نفت در ارتباط است.
به گفته برخی از کارشناسان آمریکای لاتین، سقوط قیمت های نفت بر روی تراز تجاری و امور مالی عمومی کشورهایی نظیر ونزوئلا ، کلمبیا ، مکزیک و اکوادور که صادرکنندگان نفت هستند ، اثر خواهد داشت.
نگاه تحلیلگران به ونزوئلا دوخته شده، زیرا نه تنها این کشور بزرگترین تولید کننده نفت منطقه است، بلکه کاهش درآمدهای نفتی ناشی از سقوط قیمت آن، می تواند بر فعالیت دولت "نیکلاس مادورو" رییس جمهوری ونزوئلا تاثیر گذار باشد و برنامه های اجتماعی وی را به خطر اندازد .
کارشناسان نفت و گاز معتقدند که ونزوئلا خود را برای روزهای به اصطلاح "قحطی" آماده نکرده است و در حالی که در سال 1998 میلادی روزانه 3.3 میلیون بشکه نفت تولید می کرد، این رقم اکنون به 2.8 میلیون بشکه در روز رسیده است.
در مورد دیگر کشورهای آمریکای لاتین، کارشناسان می گویند که کاهش قیمت نفت بر روی برزیل و آرژانتین اثر کمی خواهد داشت، زیرا این دو کشور صادرکننده خالص نفت نیستند و این امر بر تراز پرداخت یا درآمد مالیاتی آنها اثر زیادی نخواهد داشت .
کارشناسان در رابطه با مکزیک نیز می گویند که هرچند این کشور به صادرات نفتی وابستگی ندارد، اما کاهش قیمت نفت تاثیر قابل توجه مالیاتی برای این کشور خواهد داشت زیرا هنوز یک سوم درآمدهای مالیاتی مکزیک از فروش نفت به دست می آید .
در مورد کلمبیا، کارشناسان معتقدند که کاهش قیمت نفت باعث خواهد شد، این کشور درآمدهای ارزی خود را از دست بدهد، موردی که باعث فشار بر روی پول این کشور خواهد شد، هرچند که اقتصاد کلمبیا مستحکم است و می تواند کمبودهای خود را با صادرات غیر نفتی جبران کند .
بهای نفت در ماههای اخیر به پایین ترین سطح خود در طول چهار سال گذشته رسیده و از بشکه ای 108 دلار به کمتر از 80 دلار رسیده است .
کارشناسان کاهش بهای نفت در هفته های اخیر را ناشی از افزایش صادرات نفت عربستان عنوان می کنند .
اروپام *1*491**1561**1651
06/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]