واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بازتاب گسترده ناآرامی های آمریکا در رسانه های پاکستان اسلام آباد – ایرنا - گسترش دامنه ناآرامی ها، دستگیری های گسترده و رفتار خشونت آمیز پلیس این کشور علیه معترضان به حکم تبعیض آمیز یک دادگاه در این کشور، در روزهای اخیر بازتاب گسترده ای در رسانه های مختلف پاکستان داشته است.
روزنامه ها و شبکه های تلویزیونی مختلف پاکستان با انتشار تصاویری از درگیری ها و به آتش کشیدن خودروهای پلیس، همانند رسانه های بسیار دیگری از کشورهای جهان، سعی در نشان دادن پشت پرده ادعاهای فریبنده حقوق بشری آمریکا دارند. روزنامه های انگلیسی و اردو زبان "داون"، "نیوز"، "اکسپرس تریبیون"، "نوای وقت" و شبکه های خبری چون "سما"، "دنیا"، "جیو" و ... در روزهای اخیر تقریبا هر روز بخشی از اخبار خود را به رویدادها و ناآرامی های اخیر آمریکا اختصاص داده اند.
مردم پاکستان که دل خوشی از آمریکا و سیاست های ضدبشری کاخ سفید ندارند و خود یکی از قربانیان سیاست ها و رویکردهای ضدحقوق بشری آمریکا هستند، تحولات داخل آمریکا را به ویژه رویدادها و ناآرامی های اخیر در این کشور را از طریق رسانه های پرتعداد کشورشان دنبال می کنند.
تبرئه یک افسر سفیدپوست عامل قتل نوجوان سیاهپوست در آمریکا، منجر به تظاهرات گسترده در آمریکا، دستگیری صدها نفر از مردم و معترضان خشمگین، به آتش کشیده شدن مراکز دولتی و خودروهای پلیس و شلیک گاز فلفل برای متفرق کردن معترضان در شهر فرگوسن و بسیاری از دیگر شهرها و ایالات سراسر این کشور شده است.
با رویداد چنین حوادثی در آمریکا و تبعیض آشکار علیه شهروندان سیاه پوست این کشور و جانبداری صریح دستگاه های قضایی ایالات متحده از قاتلان سفید پوست، این سوال برای افکار عمومی در پاکستان مطرح است که چرا آمریکا با این همه شعار بشردوستی و ادعای حمایت از حقوق بشر که آوازه آن در همه جای جهان شنیده می شود، اینگونه حقوق شهروندان سیاهپوست خود را زیر پا می گذارد.
مردم پاکستان سال هاست که طعم بشر دوستی از نوع آمریکایی را چشیده اند و همچنان از آن رنج می برند. ایجاد شبکه ها و گروه های تروریستی نظیر القاعده و طالبان در پاکستان و افغانستان و نیز حملات مرگبار پهپادهای آمریکایی به خاک پاکستان که به بهانه هدف قرار دادن تروریست ها انجام می شود و عملا به قتل عام کودکان و مردم بی گناه منجر می شود، تنها بخشی از نتایج ادعاهای کاخ سفید در زمینه دفاع از حقوق بشر است.
مردم شهر فرگوسن بعداز کشته شدن براون در 9 اوت (18 مرداد) به طور پراکنده با به راه انداختن تظاهرات اعتراضی خواستار محاکمه و مجازات این مامور پلیس شده و بدون اعتنا به تهدیدها و هشدار های پلیس شهر به اعتراضات خود ادامه داده اند.
بی اعتنایی مسوولان دولتی و به ویژه "جی نیکسون" فرماندار این ایالت به خواسته مردم شهر برخشم و اعتراض آنها افزوده و موجب بالا گرفتن اقدامات خشونت آمیز آنها در فرگوسن و شهرهای اطراف شده است.
فرگوسن شهرکوچکی در ایالت میسوری آمریکاست که بر اساس آمارگیری سال 2010، 21 هزار و 203 نفر جمعیت دارد و با ترکیب جمعیتی 67 درصد سیاهپوست و 29 درصد سفیدپوست، بیشتر به عنوان شهری سیاهپوست نشین شناخته می شود.
با این حال سیاهپوستان در مناصب مدیریتی و دولتی آن، کمتر جای دارند و پلیس این شهر نیز تماما از سفیدپوستان تشکیل شده است.
آساق*1**1723
06/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]