واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آتش خشم مردم فرگوسن به 90 شهر آمریکا کشیده شد
این روزها صحنه هایی که در فرگوسن میسوری دیده می شود، می تواند تداعی کننده جنبش های دهه 60 میلادی باشد که مردم در پی کسب حقوق مدنی بیشتر و جامع تر بودند.
آفتاب- سرویس بین الملل: «مایکل بروان» نوجوان سیاه پوست آمریکایی تابستان گذشته توسط پلیس سفید پوست در شهر فرگوسن،ایالت میسوری به قتل رسید. روز دوشنبه سوم آذر، دادگاه ایالت میسوری حکم بیگناهی این افسر پلیس را صادر کرد و همین جرقه ای شد که آتش مردم خشمگین فرگوسن مشتعل تر شود.
به گزارش آفتاب به نقل از خبرگزاری رویترز، جمعیت خشمگین شهر فرگوسن اطراف ایستگاه پلیس جمع شده و به حکم دادگاه در بی گناه شناختن داران ویلسون، قاتل مایکل بروآن اعتراض داشتند. به دنبال آن جی نیکسون فرماندار ایالت میسوری گفت اجازه نمیدهد که حوادث دوشنبه شب در شهر فرگوسن تکرار شود.
او روز سهشنبه دستور داد که تعداد بیشتری از سربازان گارد ملی برای مقابله با شورش در شهر فرگوسن آماده باشند. فرماندار میسوری اعلام کرد که حدود 2000 گارد امنیتی را برای مهار معترضین گماشته است.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در سخنانی که از شبکه های تلویزیونی پخش شد، از معترضان خواست واکنش خود را به تصمیم هیات منصفه به طور مسالمت آمیزی بیان کند و از پلیس خواست در برخورد با معترضان خویشتن داری نشان دهد. پس از شدت گرفتن دامنه اعتراضات اوباما صریحا اعلام کرد که بروز خشونت و واکنش های مخرب، هیچ توجیهی ندارد و باید با بانیان ناآرامی برخورد شود.
با این وجود او گفت که ریشه های عمیق در بسیاری از محلات سیاهپوست نشین وجود دارد که احساس می کنند قوانین ما به طور یکسان و عادلانه اجرا نمی شود.
سوزی جونز 57 ساله می گوید:« با ما طوری رفتار می شود که انگار هیچ شخصیتی نداریم. ما با آن ها رفتار خوبی داریم اما پلیس هرکاری بخواهد با ما می کند. اما من فکر می کنم که اوباما درد ما را می فهمد.»
به گزارش شبکه خبری بی.بی.سی این اعتراضات به دیگر شهرهای آمریکا نیز کشیده شد. هزاران نفر در دیگر شهرهای آمریکا در اعتراض به تبرئه شدن ویلسون به خیابانها رفتند. معترضین بسیاری با تجمع محورهای مواصلاتی لس آنجلس را بستند.
بر اساس گزارش ها بیش از ۹۰ شهر آمریکا صحنه اعتراضات بودند که در اغلب شهرها اعتراضات مردمی به آرامی برگزار شد، اما در برخی شهرها همچون سنت لوئیز و دیگر شهرهای ایالت میسوری اعتراضات به خشونت کشیده شد که در نتیجه آن بیش از ۵۰ نفر بازداشت شدند. همچنین مردم در شیکاگو شعار " خیابان های کی؟ خیابان های ما" را سر دادند.
از طرف دیگر روز یکشنبه هفته جاری نیز یک کودک ۱۲ ساله بدست پلیس آمریکا کشته شده بود. در این حادثه یکی از افسران شهر کلیولند پس از آنکه دید این کودک اسلحه ای بدست دارد از او خواست اسلحه اش را کنار گذاشته و دستهای خود را بالا بگیرد. طبق اعلام پلیس، این پسر ۱۲ ساله به دستور مامور پلیس توجهی نکرد و به همین دلیل دو گلوله به سمتش شلیک شد.
این کودک در حالی بدست پلیس آمریکا کشته شد که اسلحه همراه وی قلابی بود. به گفته شاهدان، این کودک افسر پلیس را تهدید زبانی نکرده و حتی اسلحهاش را به سمت او نگرفته بود.
علاوه بر آن در هفته گذشته نیز در بروکلین جوانی سیاه پوست بدست پلیس آمریکا به قتل رسیده بود.
این روزها صحنه هایی که در فرگوسن میسوری دیده می شود، می تواند تداعی کننده جنبش های دهه 60 میلادی باشد که مردم در پی کسب حقوق مدنی بیشتر و جامع تر بودند.
با این وجود، پرهیز از خشونت و حفظ روح مدنی این اعتراضات می تواند سیاه پوستان را یک قدم به برابری حقوق و از بین بردن تبعیض ها نزدیک تر کند.
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]