واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: معرفی مرفهترین کشورهای جهان
انستیتوی انگلیسی لگاتم (Legatum) سالانه لیست مرفهترین کشورهای جهان را منتشر میکند. برای تعیین میزان رفاه فاکتورهایی چون اقتصاد، آموزش، سرمایه اجتماعی و آزادیهای فردی مورد بررسی قرار میگیرند.
آفتاب: به گزارش ایسنا شبکه خبری دویچهوله این لیست را مطابق شرح ذیل منتشر کرده است:
نروژ مرفهترین کشور جهان
کشورهای اسکاندیناوی برای هفتمینبار پیاپی در صدر این جدول قرار دارند و نروژ از سال ۲۰۱۰ همچنان در همه عرصهها مرفهترین کشور جهان است.
سوئیس ثروتمندترین کشور جهان
طبق لیست انستیتوی "Legatum" سوئیس ثروتمندترین کشور جهان است. با این حال در رتبه دوم مرفهترین کشورها قرار دارد، زیرا این کشور به لحاظ وضعیت آموزشی در رتبه ۲۱ جهان قرار گرفته است. جالب اینکه عملکرد دولت سوئیس اما رتبه نخست در سراسر جهان را به دست آورده است.
نیوزیلند، کشور آزادیهای فردی
نیوزیلند به لحاظ قدرت اقتصادی در رتبه پانزدهم و به لحاظ سیستم بهداشت و سلامت حتی در رتبه بیستم جهان قرار گرفته، اما به لحاظ آزادیهای فردی در جایگاه نخست جهان قرار داد و در مجموع در لیست انستیتوی لگاتم رتبه سوم را احراز کرده است.
دانمارک دومین کشور اسکاندیناوی
هرچند دانمارک به لحاظ اقتصادی و سیستم بهداشت و سلامت رتبههای هجدهم و سیزدهم را کسب کرده، اما در بقیه فاکتورهای مورد بررسی همچون، عملکرد دولت، آموزش، فرصتهای کارآفرینی و غیره یکی از بهترین و مرفهترین کشورهای جهان است. دانمارک در مجموع در ردیف چهارم لیست انستیتوی لگاتم قرار گرفته است.
رتبه پنجم کانادا و یکی از بهترین سیستمهای آموزشی
کانادا در این لیست در مجموع در رتبه پنجم قرار دارد. سیستم آموزشی کانادا جزو بهترینهای جهان محسوب میشود و در رتبه دوم قرار گرفته است. این کشور به لحاظ امنیت در رتبه نهم و به لحاط عملکرد دولت در رتبه هشتم بهترینهای جهان جای گرفته است.
سوئد، بهترین فرصتهای شغلی
سوئد سومین کشور اسکاندیناوی است که در میان 10 کشور مرفه جهان رتبه ششم را به خود اختصاص داده است. سوئد در سه فاکتور امنیت، عملکرد دولت و اقتصاد رتبه چهارم لیست انستیتوی لگاتم را به دست آورده و به لحاظ ایجاد فرصتهای شغلی در رتبه نخست جهان قرار گرفته است.
استرالیا، بهترین سیستم آموزشی
در این لیست استرالیا در مجموع در رتبه هفتم قرار گرفته است. سیستم آموزشی استرالیا رتبه نخست جهان را به دستآورده و این کشور بهلحاظ آزادیهای فردی شهروندانش در رتبه سوم قرار دارد.
بازهم اسکاندیناوی، اینبار فنلاند
فنلاند چهارمین کشور اسکاندیناوی است که در میان 10 کشور برتر لیست رفاه جهانی انستیتوی انگلیسی جای گرفته است. فنلاند گرچه به لحاظ اقتصادی در رتبه ۲۶ دنیا قرار دارد، اما در عرصه ایجاد فرصتهای شغلی، در رتبه چهارم، عملکرد دولت، در رتبه پنجم، آموزش، در رتبه ششم و امنیت در رتبه سوم جهان قرار دارد. مردم این کشور در مجموع در رتبه هشتم رفاه در دنیا قرار دارند.
هلند، کوچک اما مردمانی مرفه
کشور کوچک هلند، گرچه به لحاظ قدرت اقتصادی در رتبه بیست و پنجم دنیا قرار دارد، اما در عرصه آموزشی رتبه چهارم، در عرصه بهداشت رتبه ششم و در زمینه آزادیهای فردی رتبه هفتم دنیا را به خود اختصاص داده. هلند در لیست انستیتوی "Legatum" در مجموع در رتبه نهم قرار گرفته است.
آمریکا، دهمین کشور مرفه جهان
ایالت متحده آمریکا به لحاظ امنیت در رتبه سی و یکم و به لحاظ اقتصادی در رتبه هفدهم دنیا جای گرفته است. سیستم بهداشت و سلامتی این کشور اما رتبه نخست جهان را به دست آورده است.
رتبه چهاردهم آلمان
آلمان در میان 10 کشور مرفه جهان دیده نمیشود و در رتبه چهاردهم جای گرفته است. اقتصاد آلمان دررتبه هشتم، ایجاد فرصتهای شغلی در رتبه چهاردهم، عملکرد دولت در رتبه هفدهم، وضعیت آموزش با جهش پنج رتبهای در رتبه دهم و آزادیهای فردی شهروندان در رتبه هفدهم جهان قرار گرفته است.
کویت، بالاترین رتبه در منطقه خاورمیانه
نام کویت در رتبه سی و ششم جدول رفاه جهانی انستیتوی لگاتم دیده میشود. قدرت اقتصادی این کشور رتبه شانزدهم ارزیابی شده است، اما در عرصه آزادیهای فردی از رتبه ۴۹ جهان در سال ۲۰۱۳ به رتبه ۸۳ در سال ۲۰۱۴ تنزل یافته است. وضعیت آموزشی این کشور از رتبه ۵۶ در سال ۲۰۱۳ به رتبه ۳۰ در سال جاری بهبود یافته است.
ترکیه: سقوط رتبه اقتصادی
ترکیه در جدول رفاه جهانی به لحاظ اقتصادی از رتبه هفتاد در سال ۲۰۱۳ به رتبه هشتاد و ششم در سال ۲۰۱۴ تنزل پیدا کرده است. جالب اینکه وضعیت آموزشی در ترکیه طی دو سال 10 رتبه ارتقا یافته و از رتبه ۹۱ جهان به رتبه ۸۱ رسیده است.
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]