واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جریان داعش سیاسی در عراق فعال شده است بغداد - ایرنا - برخی جریان های سیاسی در روزهایی که بغداد در آستانه سقوط بود و "داعش" بخش هایی از خاک عراق را اشغال می کرد، سکوت کرده و بعضی از این جریان ها سرناسازگاری گذاشته و برای دولت خط و نشان کشیدند، اکنون به نظر می رسد، این جریان ها بار دیگر فعال شده اند.
ارتش و داوطلبان مردمی این روزها پیروزی های بزرگ خود را بر داعش جشن می گیرند، از "آمرلی" تا "جرف الصخر" و از "جلولا" و "السعدیه"، اما آنگونه که به نظر می رسد این روند به مذاق آن جریان ها خوش نیامده و برای جلوگیری از تداوم پیشروی ها، نیروهای داوطلب مردمی را هدف اتهاماتی قرار داده اند که تنها از گروههای تروریستی مانند داعش، "القاعده" و "النصره" بر می آید.
تازه ترین سناریو، ادعایی است مبنی بر اینکه این گروهها که در عراق به "الحشد الشعبی" (محبوب مردم) شناخته می شوند، در "مقدادیه" در شمال استان "دیالی" دست به کشتار و آدم ربایی زده اند.
سرلشکر "جمیل الشمری" فرمانده پلیس استان دیالی شگفت زده از این اتهام جدید، ضمن تکذیب ادعاهای مطرح شده، برخی مسوولان و فرماندهان محلی را مورد سرزنش قرار داد و گفت که آنهایی که امروز این اتهامات دروغ را برای دلسرد کردن و تخریب نیروهای مردمی وارد می کنند، نه تنها در مقابل جنایات داعش در شش ماه گذشته سکوت کرده اند، بلکه از شرکت در مراسم و مجالس ختم و بزرگداشت کشته شدگان به دست تروریستها امتناع کردند و حتی در مجالس فرماندهان کشته شده نظامی و امنیتی هم شرکت نکردند.
وی این اظهارات را در پاسخ به "عامر المجمعی" استاندار دیالی مطرح کرد که حین عملیات موفق نیروهای ارتش و مردمی در این استان و آزادی شهرهای السعدیه و جلولا ، نیروهای مردمی را به کشتار و آدم ربایی در مقدادیه در شمال "بعقوبه" مرکز استان دیالی متهم کرد.
تحرکات و تحریکات اخیر جریانی که این روزها در عراق به "داعش سیاسی" معروف شده، موج جدیدی به راه انداخت، از بیانیه های سیاسی و تهدید آمیز تا حملات تند در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی و در این میان اتحاد نیروهای وطنی و شخصیت هایی مانند "حیدر الملا" بر آتش آن دمیدند.
این نیروها و شخصیت ها در روزهایی که داعش در سرازیری فروپاشی قرار گرفته، کمی سراسیمه به نظر می آیند. مناطق مهمی از کنترل داعش خارج شده و شهرهایی مانند جرف الصخر، جلولا ، السعدیه و "بیجی" با مشارکت همین نیروهای مردمی، آزاد شده است.
این جریان های معروف به داعش سیاسی در قبال کشتار بی رحمانه "اسپایکر"، زندان "بادوش" و هزاران زن به اسارت برده و فروخته شده، واکنشی نشان ندادند و در شرایطی که بیشتر مناطق سنی نشین در تصرف داعش قرار داشت، به نزاع با دولت پرداختند، بطوری که کشور را در آستانه یک بحران سیاسی ویرانگر قرار دادند.
رییس مجلس محلی استان دیالی "مثنی التمیمی" هم در برابر این حملات تبلیغاتی علیه نیروهای مردمی موضع گرفت و آن را محکوم کرد. وی برخی سیاستمداران را به تلاش برای تخریب چهره نیروهای مردمی که در پاسخ به فتوای مرجعیت دینی وارد کارزار با داعش شده اند، متهم کرد و گفت که همین نیروها که 200 کشته و زخمی در طول عملیات اخیر داده اند، مانع از سقوط استان دیالی در شش ماه گذشته شدند.
"نوری المالکی" معاون رییس جمهوری عراق و نخست وزیر سابق که نیروهای الحشد العشبی در زمان وی شکل گرفته است، نیز دیروز در گفت وگویی تلویزیونی تاکید کرد که اگر نیروهای الحشد الشعبی نبودند، ارتش و به تبع آن بغداد سقوط کرده بود.
حالا در شرایطی که نیروهای ارتش و مردمی آماده حرکت به سمت مناطق دیگری از جمله تکریت، فلوجه و موصل می شوند، این جریان سیاسی، موتور اتهام زنی و سمپاشی خود را روشن کرده و این سوال را در ذهن ناظر بی طرف شکل می دهد که "آیا داعش برای این جریان های سیاسی نقش برگ برنده امتیازگیری داشته است".
خاورم*1*1770**1651
05/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]