تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هرگاه سخن گويد ياد (خدا) مى كند و منافق هرگاه سخن گويد بيهوده گويى مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843402903




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ترکیب مجلس آینده چگونه خواهد بود


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ترکیب مجلس آینده چگونه خواهد بود
با نزدیک شدن به انتخابات مجلس دهم گمانه زنی‌ها در مورد ترکیب مجلس آینده آغاز شده و تحلیلگران و کارشناسان هر کدام از منظر متفاوتی دلایل خود را در این باره ابراز می کنند.
آفتاب: سرویس سیاسی - پیام خلیلی - در این بین عدم اعتماد مجلس به 4 وزیر پیشنهادی علوم مزید بر علت شده است تا بیشتر نیروهای سیاسی میانه رو، بر لزوم تغییر ترکیب مجلس صحه بگذارند. این گروه وجود مجلس همگام و هماهنگ با دولت را برای پیشبرد برنامه‌های دولت یازدهم لازم می دانند و تاکید می کنند برای تحقق اکثر وعده های دولت که در انتخابات 24 خرداد سر داده شده نیاز به یک مجلس معتدل است.

البته نظر چهره‌های سیاسی در مورد ترکیب مجلس دهم بنابر بر گرایش‌های سیاسی، متفاوت است و در شرایطی که عده ای اکثریت ترکیب مجلس آینده را متعلق به جریان های اعتدالگرا، اصلاح طلب و اصولگرای میانه رو و تندرو تقسیم بندی می کنند برخی دیگر  محوریت چهره‌های نامی را در تعیین ترکیب مجلس موثرتر می دانند.

به طوری که صادق زیبا کلام فعال سیاسی اصلاح طلب معتقد است ترکیب مجلس آینده را سید حسن خمینی، سیدمحمد خاتمی و آیت الله هاشمی رفسنجانی می سازند.

البته وی معتقد است جامعه ایران به نقطه‌ای رسیده که کسی نمی تواند به مردم امر و نهی کند که چه کاری را باید انجام دهند و از چنان پیشرفتی برخوردار است که می تواند خود تصمیم بگیرد ولی در عین حال این افراد نقش تاثیرگذاری در انتخابات مجلس آتی ایفا خواهند کرد.

قدرت الله علیخانی نماینده ادوار ششم، هفتم و هشتم مجلس که اکنون در کسوت مشاور پارلمانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در خانه ملت حضور دارد نگاه متفاوت تری در مورد ترکیب مجلس ارائه می دهد و به مجلس، ورای اصولگرایی و اصلاح طلبی نگاه می کند.

علیخانی بیشتر اعتقاد به خروج تندروها از مجلس در انتخابات آتی دارد و معتقد است 90 درصد مجلس نهم برای چیدمان مجلس دهم تغییر می کند و می گوید: فکر نمی کنم جایی در مجلس آینده برای برخی از دعواها و هتاکی ها وجود داشته باشد و برخی افراد که به هر بهانه ای به هر کسی هر چه می خواهند می گویند، در مجلس دهم جایی ندارند.

محمد جواد حق شناس فعال اصلاح طلب، فضای مجلس آینده را یک فضای سه قطبی متشکل از اصلاح طلبان با محوریت سید محمد خاتمی، میانه روها با محوریت آیت ا.. هاشمی رفسنجانی و خردگرایان اصولگرا با محوریت اکبر ناطق نوری می داند.

وی در کنار  این سه جریان اصلی که معتقد است اکثریت کرسی‌های مجلس را فتح خواهند کرد جریان چهارمی نیز متصور است که نام آنها را اقلیت تندرو می نامد و می گوید: در کنار این سه جریان اصلی اقلیت تندرو با محوریت پایداری‌ها و همراهی جمعیت رهپویان و ایثارگران در کنار حلقه‌ای از نزدیکان  احمدی نژاد و مشخصا برخی از مدیران دولت‌های نهم و دهم، در مجلس حضور پیدا خواهند کرد؛ اقلیتی که با تکیه بر منابع کسب شده در گذشته می تواند فضایی را به نفع خود فراهم کند.

سعید لیلاز نیز در مقاله‌ای ضرورت اصلاح بنیادین در ساختار مجلس را عنوان می کند و می گوید: مردم ایران در انتخابات پیش رو یک ماموریت تاریخی برای تکمیل فرآیند برگشت ناپذیر اعتدال در پیش دارند و آن اینکه چهره‌های معتدل و کارشناس و علمی را روی کار بیاورند که دغدغه‌‌شان فقط حل و فصل مسایل باشد.

الیاس حضرتی مدیر مسئول روزنامه اعتماد ترکیب مجلس آینده را با فضای سیاسی کشور تحلیل می کند و می گوید اگر فضا همینطور آرام و معقول باشد به جرات می توان گفت، مجلس آینده مجلسی هماهنگ با 80 درصد تا 90 درصد اصولگرا و اصلاح طلب میانه رو خواهد بود اما جریان های تندرو سعی خواهند کرد شرایط سال 90 را برای جلوگیری از ثبت نام جریان های اصلاح طلب به وجود بیاورند تا در این فضای غبار آلود رد صلاحیت گسترده تر شود.

محمدرضا عارف که به گمان بسیاری از کارشناسان برای انتخابات مجلس دهم دورخیز بلندی انجام داده، تغییر ترکیب مجلس را منوط به حضور گسترده مردم می داند. وی مجلس نهم را یک مجلس فراگیر نمی داند و تاکید می کند ترکیب مجلس آینده باید به نفع جوانان و زنان تغییر کند.

اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام  راهکار خود را برای تشکیل مجلس فراگیر چنین بیان می کند: سال 93 را سال تدوين راهبردها قرار داده ايم و در سال 94 وارد فاز شناسايي كانديداها و چگونگي به اجماع رسيدن، مي شويم.

رييس بنياد اميد ايرانيان، زمان اجماع را نيمه اول سال آينده و زمان ائتلاف را نيمه دوم سال آينده مي داند و تاكيد مي كند كه بطور همزمان اجماع و ائتلاف را در دستور كار داريم.

در سوی دیگر میدان هرچند نمایندگان اصولگرا  اظهار نظر خاصی در مورد ترکیب مجلس آینده انجام نداده‌اند اما بهرام بیرانوند نماینده اصولگرای مجلس فضای انتخابات مجلس را با انتخابات ریاست جمهوری متفاوت می داند و معتقد است مردم ما مردم اصولگراست و به  واسطه اینکه مردم ارزش محوری هستند به منافع ملی و انقلاب اعتقاد دارند مجلس آینده نیز مجلس اصولگرا خواهد بود.
علی مطهری که عده‌ای او را اصولگرا و گروهی اصولگرای اصلاح طلب می دانند نتیجه انتخابات مجلس دهم را برآمده از دو  عملکرد می داند یکی عملکرد دولت در مدت باقی ماند تا انتخابات مجلس و دیگری عملکرد شورای نگهبان.

وی می گوید اگر دولت در مدت دو سال باقیمانده تا انتخابات مجلس عملکرد خوبی داشته باشد و رضایت مردم را جلب کند طبعا مردم، بیشتر به هواداران گفتمان دولت رای خواهند داد همچنین ترکیب مجلس به رفتار شورای نگهبان نیز بستگی دارد اگر افراد موثر جریان اصلاحات یا مستقل حذف شوند مجلس خوبی نخواهیم داشت به هر حال برای پیش بینی زود است ولی قاعدتا مجلس آینده افراد حر و آزاده بیشتری خواهد داشت.


مطالب مرتبط
کواکبیان: در انتخابات مجلس قصد داریم برای کسب ۲۹۰ کرسی مجلس لیست بدهیم
هادی خامنه‌ای: امیدوارم اصلاح‌طلبان با تدبیر، مجلسی کارآمد تشکیل دهند


تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن