واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ آذر ۱۳۹۳ (۹:۲۱ق.ظ)
برگزاري هشتمين نمايشگاه بين المللي گردشگري در بهمن هشتمين نمايشگاه بين المللي گردشگري و صنايع وابسته، بهمن سال جاري در تهران برگزار مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، مسعود سلطاني فر معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي با اعلام اين خبر افزود: پيش بيني مي شود اين نمايشگاه فعاليت خود را از 23 بهمن آغاز کند. تلاش ما اين است که اين نمايشگاه را بايد رويکرد محتواي متفاوت ارائه دهيم و مشارکت همه استان هاي کشور را داشته باشيم ضمن اينکه بتوانيم ميزبان کشورهاي بيشتري از خارج باشيم.
وي در ادامه درباره پيشينه سازمان ميراث فرهنگي و اهميت و ضرورت وجود آن گفت: سازمان ميراث فرهنگي به صورت مستقل قبل از انقلاب تشکيل شد و پس از انقلاب هم به عنوان معاونت زير مجموعه وزارت خانه هاي مختلف وجود داشته و در سال 1382 با ادغام بخش گردشگري کشور سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تشکيل شد و در سال 1385 با ادغام صنايع دستي، سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي وگردشگري شکل گرفت. که سه بخش عمده دارد که به صورت پيوسته به هم مرتبط هستند.
وي خاطر نشان کرد: امروزه گردشگران عمدتا يا براي بازديد از آثار تاريخي و طبيعي به ايران سفر مي کنند و يا براي اماکن متبرکه زيارتي و در همه حالات هنرمندان صنايع دستي در اين زمينه فعال هستند. مانند فرش ايران که در دنيا حرف اول را مي زند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي در خصوص اقداماتي که براي شناسايي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در درون کشور و بيرون کشور صورت گرفته است گفت: ما به لحاظ دارا بودن بناهاي تاريخي و باستاني جز سه کشور اول هستيم و اين با توجه به اين است که اکنون ما در حدود 4 -5 درصد از ظرفيت تاريخي خود را بالفعل کرديم و هنوز در حدود 95% ديگر آن زير خاک است و پس از 84 سال از تصويب قانون حفظ آثار و عتيقه جات مي گذرد ما نزديک به يک ميليون سايت، بنا وآثار تاريخي داريم که باستان شناسان خبره ما تخمين مي زنند که در نقاط مختلف کشور وجود دارد ما در حدود 100 تا 140 هزارتا را شناسايي کرديم و در حدود 32 هزار تاي آنها را ثبت ملي کرديم. يک گنجينه بسيار ارزشمند در دل خاک اين سرزمين وجود دارد که ما بايد از آن استفاده کنيم.
سلطاني فر در خصوص توجه به مقوله گردشگري و پرداختن به آن افزود: با تاکيد رئيس جمهوري و خواست ايشان مبني بر گسترش گردشگري داخلي و خارجي و همچنين براي اينکه در فرآيند توسعه فرهنگي و اقتصادي نقش پر رنگي داشته باشيم برنامه ريزي اساسي و مفصلي در سازمان انجام شد.
وي تاکيد کرد: اين سازمان در هر سه نقش وظيفه آشکاري دارد تا بتواند اقتصاد مقاومتي را به درستي به اجرا گذارد.
سلطاني فر درباره برنامه ها و چشم انداز در نظر گرفته شده براي اين سازمان اظهار داشت: با توجه به ظرفيت هاي موجود و با توجه به امنيت ايران، رشد حدود 200 درصدي تورهاي ورودي از کشورهاي اروپايي و آمريکايي را شاهد بوديم؛ تمرکز برنامه هاي سازمان بر استفاده از همه ظرفيت هاي موجود در بخش ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري براي توسعه تعاملات فرهنگي و معرفي گذشته پرافتخار ايران هم به جوانان و هم به گردشگران خارجي بوده است. در بخش صنايع دستي مردم بايد بدانند که از 460 رشته موجود در دنيا، در حدود 360 رشته صنايع دستي اکنون در ايران وجود دارد؛ در بخش صنايع دستي کشورهاي چين، هند و ايران بسيار فعال هستند.
وي در خصوص ميراث جهاني ايران گفت: تاکنون 17 اثر تاريخي و ارزشمند کشور در فهرست ميراث جهاني به ثبت رسيده است که هفدهمين اثر جهاني ايران شهر سوخته زابل بود که 5 ماه قبل به ثبت رسيد.
وي تاکيد کرد: اين شهر يک محوطه 151 هکتاري است که طي ساليان گذشته فقط 5 درصد آن کاوش و همين مقدار به ثبت جهاني اين ميراث عظيم منجر شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]