محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843297671
رفتار شناسی درباره قیمت نفت/ کاهش قیمت نفت و سناریوهای انفعال رفتاری عربستان سعودی
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: رفتار شناسی درباره قیمت نفت/ کاهش قیمت نفت و سناریوهای انفعال رفتاری عربستان سعودی
چرا عربستان به رغم کاهش قیمت نفت به ایفای نقش سنتی خود در مورد نظمبخشی به بازار در کنترل کاهش قیمت نفت اقدام نمیکند؟
به گزارش نامه نیوز برای بررسی رفتار عربستان سعودی قبل از کاهش قیمت نفت و اینکه چرا این کشور به رغم کاهش قیمت نفت به ایفای نقش سنتی خود در مورد نظمبخشی به بازار در کنترل کاهش قیمت نفت اقدام نمیکند، در ابتدا باید به این مساله پرداخت که دلیل کاهش قیمت نفت چه بوده است؟ موسسات تحلیلی رند و بروکینگز به چهار عامل بنیادی و غیربنیادی به عنوان عوامل تاثیرگذار در وضعیت عرضه و تقاضای بازار نفت اشاره میکند که نهایتاً منجر به افزایش عرضه به نسبت تقاضا و در نتیجه کاهش طبیعی قیمت شده است:
- روند فزاینده تولید نفت لیبی برای نزدیکی به میزان تولید به پیش از بحران 2011
- روند فزاینده تولید نفت ایالات متحده:
- چشمانداز رفع تهدید داعش از مناطق تولید نفتی عراق
- چشمانداز توافق نهایی ایران و 1+5 و چشمانداز افزایش تولید نفت ایران در پرتو لغو تحریمهای خرید نفت.
تمدید توافق موقت و برخی خوشبینیها در نیل به توافق در مورد اکثر موارد اختلافی به جز سه مورد تعداد سانتریفیوژها، زمان و نحوه لغو تحریمها سبب شده است که چشمانداز عرضه به نسبت چشمانداز تقاضای جهانی بهبود یابد. در کنار عوامل فوق، کارشناسان عوامل دیگری نظیر کاهش رشد اقتصادی جهان بهویژه چشمانداز رشد اقتصادی چین، افزایش کارایی انرژی در کشورهای مصرفکننده در نفت ۱۱۰دلاری پیش از این، تصمیم ژاپن به ازسرگیری فعالیت برخی از نیروگاههای هستهای و افزایش تولید میعانات گازی و استفاده از آن در بخش پالایشی را در کاهش قیمت نفت موثر میدانند. اما سوال اساسی اینجاست که چرا عربستان به رغم کاهش قیمت نفت به ایفای نقش سنتی خود در مورد نظمبخشی به بازار در کنترل کاهش قیمت نفت اقدام نمیکند؟
سناریوهای رفتاری عربستان سعودی
سناریوی اول: حفظ اهمیت استراتژیک نفت متعارف و ابتکار عمل در برابر عامل تهدید
تحلیلگران این سناریو معتقدند روند فزاینده تولید نفت نامتعارف آمریکای شمالی در شرایط قیمتهای بالای نفتی امکانپذیر بوده که خود این امر منجر به افزایش عرضه به نسبت تقاضا در بازار جهانی و کاهش واردات ایالات متحده و در نتیجه کاهش قیمت نفت شده است. از این منظر، اقدام عربستان در تنظیم بازار و حفظ قیمتها «محرکی برای توسعه بیشتر نفت نامتعارف و عدم توازن بیشتر عرضه و تقاضا و همچنین کاهش اهمیت استراتژیک عرضه نفتی اوپک» است. از این منظر هرگونه کاهش عرضه عربستان باید با تنظیم ترتیبات مشترک عرضه الف- با غیراوپک و ب- در بین کشورهای اوپک (مثلاً کاهش عرضه میدان الخفجی با کویت) باشد.
سناریوی دوم: انتقام از دولت دموکرات ایالات متحده و حفظ اهمیت استراتژیک نفت خود (متعارف)
از منظر طرفداران این سناریو، عربستان به دلیل نادیده گرفتن منافع این کشور در زمینه سوریه و عدم موافقت ایالات متحده تغییر دولت بشار اسد - در هنگام بحران استفاده تسلیحات شیمیایی در این کشور-، عدم تجهیز کامل مخالفان دولت اسد به دلیل بیم از دسترسی گروههای تروریستی به این سلاحها و از همه مهمتر «روند تنشزدایی هستهای با ایران با پذیرش چرخه هستهای محدود در ایران و عدم توجه به دغدغههای امنیتی این کشور در زمینه منزوی کردن ایران» و ترس از «معامله سیاسی با تهران در مورد حفظ دولت اسد در قبال همکاری ایران در سرنگونی داعش» با ایالات متحده در تعارض رفتاری است. به باور این گروه، نتیجه این تعارض در انفعال عربستان در کنترل کاهش قیمت نفت است که میتواند برنامههای توسعه منابع نامتعارف نفتی در چارچوب استراتژی امنیت انرژی این کشور در کاهش وابستگی به واردات را تحتالشعاع قرار دهد. در این راستا عربستان در قالب این سناریو به اهداف ذیل دست مییابد:
- عدم توسعه برنامهریزیشده منابع نامتعارف نفتی و عدم تحقق برنامه کاهش وابستگی به واردات نفتی و در نتیجه حفظ اهمیت استراتژیک دولت خود در تنظیم بازار نفت.
- کاهش قیمت نفت بیشتر به سود رقبای راهبردی ایالات متحده نظیر چین است در حالی که به ضرر ایالات متحده در کاهش تولید داخلی این کشور و در نتیجه وابستگی به واردات خواهد شد.
- کاهش قیمت نفت و در نتیجه چشمانداز عدم تحقق توسعه منابع نامتعارف نفتی ایالات متحده سبب میشود ایالات متحده در موضوعات راهبردی به نظرات و منافع عربستان سعودی توجه کند.
- کاهش قیمت نفت، توان عربستان را برای لابی با شرکتهای تولیدکننده نفت نامتعارف برای حفظ قیمت بالای نفت به منظور تاثیرگذاری بر مراکز تصمیمگیری ایالات متحده از طریق آنها افزایش میدهد.
- کاهش قیمت نفت، تولید نفتی رقبای دیگر اوپکی خود نظیر ونزوئلا بهویژه در حوزه تولید نفت فوق سنگین منطقه اورینوکو را از جذابیت سرمایهگذاری خارج میکند. لازم به ذکر است که دولت ونزوئلا یکی از حامیان دولت سوریه است.
- نفت ۸۰دلاری سبب استفاده عربستان به میزان ۱۰ تا 20 میلیارد دلار از ذخیره ارزی ۷۵۰ میلیارددلاری خارجی این کشور میشود که نشاندهنده آسیبپذیری کمتر این کشور به نسبت ایالات متحده، روسیه، ایران، ونزوئلا و دیگر عرضهکنندگان نفتی از کاهش قیمت است.
اما این سناریو با منتقدانی نیز روبهروست که کاهش قیمت نفت منجر به کاهش درآمدهای نفتی عربستان و در نتیجه تضعیف برنامههای توسعهای این کشور در زمینه افزایش بهرهوری و توسعه منابع جایگزین تولید برق فسیلی -نظیر هستهای- میشود که نهایتاً ظرفیت صادرات نفتی عربستان سعودی را کاهش میدهد. به باور کارشناسان، با حفظ روند فعلی مصرف انرژی عربستان سعودی، این کشور در سال 2037 به واردکننده خالص نفتی بدل خواهد شد.
سناریوی سوم: تبانی با ایالات متحده برای محدودسازی قدرت روسیه و ایران
طرفداران این سناریو معتقدند کاهش قیمت نفت کوتاهمدت بوده و انفعال عربستان به منظور کنترل رفتاری روسیه در مورد اوکراین و حمایت از سوریه است. کاهش قیمت به این دلیل کوتاهمدت خواهد بود که ایالات متحده و عربستان هر دو نیازمند قیمت بالای نفتی هستند؛ یکی برای توسعه منابع نامتعارف داخلی و دیگری برای تامین نیاز توسعه داخلی. در این سناریو، کاهش قیمت نفت بر اقتصاد روسیه فشار میآورد زیرا:
- رشد اقتصادی روسیه در سال ۲۰۱۴ به دلیل تحریمهای غربی به ۰۴/ درصد افت کرده است که میتواند در سایه کاهش نفت کمتر نیز شود.
- تاثیرات افول قیمت نفت در بودجه روسیه که با نفت ۹۷دلاری بسته شده است، خیلی سریع اتفاق میافتد و ۴۰ درصد بودجه روسیه به درآمدهای نفتی وابسته است.
- توسعه منابع نفتی قطبی و شیل روسیه با تاخیر مواجه میشود و پیشبینی کاهش یک میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۲۰ محقق میشود.
- روسیه نیازمند استفاده از ۷۴ میلیارد دلار از ذخایر خارجی خود میشود.
طرفداران این سناریو، انفعال عربستان را «حاصل تبانی ایالات متحده و این کشور» میدانند. هرچند برخی تحلیلگران در نشریه بلومبرگ و فوربس ایران را نیز هدف این سناریوی کاهش قیمت میدانند اما با توجه به تحریمهای انتقال درآمد نفتی به ایران، کاهش قیمت نفت نمیتواند بر روی سیاستهای راهبردی ایران تاثیر گذارد. این سناریو منتقدانی نیز دارد که معتقدند:
- در صورت صحت این سناریو، کاهش قیمت نفت کوتاهمدت است.
- اجرای این سناریو در شرایطی که روسیه، اتحادیه اروپا و ایالات متحده درگیر رویکرد تنشزدایی بعد از پیمان آتشبس هستند، با واقعیتهای بیرونی ناسازگاری دارد.
- روسیه و ایالات متحده در زمینه موضوعات مشترک نظیر مبارزه با تروریسم، کنترل بحران در شبهجزیره کره و پرونده هستهای ایران دارای رویکرد همکاریجویانه هستند.
نتیجهگیری
به نظر نگارنده، استراتژی عربستان بر اعمال فشار بر ایالات متحده و روسیه به طور همزمان استوار است.
- فشار بر ایالات متحده برای دوری از تنشزدایی با ایران و اهمال در برابر سرنگونی دولت اسد.
- فشار بر روسیه برای کاهش حمایت در گزینههای احتمالی پرواز ممنوع یا ورود نیروهای زمینی به سوریه در شورای امنیت.
این سناریو میتواند با سناریوی اقتصادی نیز مکمل باشد که «کاهش قیمت نفت، سبب تداوم اهمیت استراتژیک عربستان برای ایالات متحده و در نتیجه توجه به خواستههای سیاسی این کشور از سوی آمریکا میشود». زیرا عربستان به این جمعبندی رسیده است که «توسعه فزاینده نفت شیل مساوی با بیاعتنایی فزاینده ایالات متحده به عربستان میشود». در حقیقت سناریوی اقتصادی و انتقام هر دو در یک راستا عملیاتی میشوند.
منبع: خبرآنلاین
۰۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]
صفحات پیشنهادی
توضیحات معاون رییس جمهوری درباره مسکن مهر، تحریم ها، بودجه،کاهش قیمت نفت و هدفمندی یارانه ها
توضیحات معاون رییس جمهوری درباره مسکن مهر تحریم ها بودجه کاهش قیمت نفت و هدفمندی یارانه ها اقتصاد > اقتصاد کلان - محمد باقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری در رابطه با آخرین نقشه راه دولت یازدهم پیرامون سیاست های مالی توضیح داد بر اساس گفته هاینظر زنگنه درباره کاهش قیمت نفت
نظر زنگنه درباره کاهش قیمت نفت وزیر نفت گفت بازگشت به قیمت های گذشته نفت دشوار است ولی باید قیمت را در حدی که وضعیت جدید بازار اجازه می دهد ترمیم کرد ایرنا بیژن نامدار زنگنه در حاشیه دیدار با وزیرخارجه ونزوئلا درباره موضع ایران در یکصد و شصت و ششمین اجلاس اوپک پنجشنبه ٢٧ نوعضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خبر داد نقش سیاسی عربستان در کاهش قیمت نفت جهانی /تحقیق و تفحص مجلس در مورد وضع
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خبر دادنقش سیاسی عربستان در کاهش قیمت نفت جهانی تحقیق و تفحص مجلس در مورد وضعیت پالایشگاه خانگیرانعضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از نقش سیاسی عربستان در کاهش قیمت نفت جهانی یاد کرد و گفت به درخواست 15 نماینده طرح تحقیق و تفحص از پالایتبانی آمریکا و عربستان برای پایین نگه داشتن قیمت نفت/ ادامه نگرانیها درباره رکود اقتصادی منطقه یورو
اقتصاد جهان در هفتهای که گذشت تبانی آمریکا و عربستان برای پایین نگه داشتن قیمت نفت ادامه نگرانیها درباره رکود اقتصادی منطقه یورو افزایش چالشهای اقتصادی دولت اوباما تبانی آمریکا و عربستان برای پایین نگه داشتن قیمت نفت ادامه نگرانیها درباره رکود اقتصادی منطقه یورو روند نزولپیشپیشبینیها درباره کاهش تولید اوپک؛ قیمت نفت را تا مرز ۸۰ دلار افزایش داد
پیشپیشبینیها درباره کاهش تولید اوپک قیمت نفت را تا مرز ۸۰ دلار افزایش داد قیمت نفت به دنبال پیش بینی توافق اعضای اوپک برای کاهش تولید این سازمان در هفته آینده افزایش یافت و به 80 دلار در هر بشکه نزدیک شد به گزارش نامه نیوز به نقل از رویترز قیمت نفت در معاملات امروز بازارهاپیشبینیها درباره کاهش تولید اوپک قیمت نفت را تا مرز ۸۰ دلار افزایش داد
پیشبینیها درباره کاهش تولید اوپک قیمت نفت را تا مرز ۸۰ دلار افزایش دادقیمت نفت به دنبال پیش بینی توافق اعضای اوپک برای کاهش تولید این سازمان در هفته آینده افزایش یافت و به 80 دلار در هر بشکه نزدیک شد به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس به نقل از رویترز قیمت نفت در معاملات امکاهش قیمت نفت دولت مالزی را مجبور به قطع یارانه سوخت کرد
کاهش قیمت نفت دولت مالزی را مجبور به قطع یارانه سوخت کرددولت مالزی در تصمیمی غیر منتظره اختصاص یارانه به حاملهای انرژی در این کشور را متوقف کرد اندونزی نیز علی رغم کاهش جهانی قیمت نفت قیمت سوخت خود را افزایش داد به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس ثبات قیمت در زمانهفته گذشته قیمت نفت پس از 8 هفته متوالی کاهش 1.2 درصد افزایش یافت
هفته گذشتهقیمت نفت پس از 8 هفته متوالی کاهش 1 2 درصد افزایش یافتقیمت نفت در هفته گذشته برای نخستین بار پس از 8 هفته متوالی افزایش یافت و قیمت نفت برنت 1 2 درصد و قیمت نفت خام آمریکا یک درصد بالا رفت به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس به نقل از رویترز قیمت نفت در معاملات روز جقیمت نفت خام سنگین ایران در ماه اکتبر کاهش یافت
برپایه تازه ترین گزارش ماهانه اوپک قیمت نفت خام سنگین ایران در ماه اکتبر کاهش یافت تهران - ایرنا - تازه ترین گزارش ماهانه دبیرخانه اوپک نشان می دهد که قیمت نفت خام سنگین ایران در ماه اکتبر با کاهش بیش از ١٠ دلاری به ٨٤ دلار و ٦١ سنت برای هر بشکه رسید به گزارش ایرنا از شانا دبیتحریم یک سلاح زنگزده است/ کاهش قیمت نفت ابزاری برای فشار بر ایران
یکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۰ رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تحریم را یک سلاح زنگزده علیه ایران دانست و در عین حال کاهش قیمت نفت را ابزاری برای فشار بر ایران دانست به گزارش ایسنا علاء الدین بروجردی در مصاحبه با برنامه من طهران شبکه خبری العالم درباره مذاکرات هستهاپیش بینی عضو کمیسیون انرژی مجلس از قیمت نفت در بودجه 94/ عربستان به کشورهای منطقه خیانت کرد
پیش بینی عضو کمیسیون انرژی مجلس از قیمت نفت در بودجه 94 عربستان به کشورهای منطقه خیانت کرد عضو کمیسیون انرژی مجلس می گوید قیمت نفت در بودجه سال 94 حدود 80 دلار باید تعیین شود سعید حیدری طیب عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت و گو با نامه نیوز درباره افت قیمت نفت در بازارهای جهانی دراز اعلام موجودیت ستاد پیگیری انتظارات ملت از مذاکرات تا خطر کاهش قیمت نفت و ضرورت توجه ویژه دولت به اقتصاد مق
دانشگاه در هفتهای که گذشت از اعلام موجودیت ستاد پیگیری انتظارات ملت از مذاکرات تا خطر کاهش قیمت نفت و ضرورت توجه ویژه دولت به اقتصاد مقاومتی مهمترین عناوین خبری حوزه دانشگاه در هفتهای که گذشت را در گزارش زیر بخوانید به گزارش خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران مهمترین عناویاستاندار گیلان: کاهش قیمت نفت فرصت استثنایی برای صادرات است
استاندار گیلان کاهش قیمت نفت فرصت استثنایی برای صادرات استاستاندار گیلان به کاهش قیمت نفت در بازار جهانی اشاره کرد و گفت کاهش قیمت نفت فرصت استثنایی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی است به گزارش خبرگزاری فارس از رشت محمدعلی نجفی عصر امروز در مراسم قدردانی از صادرکنندگاننشست اوپک به منظور اتخاذ موضع در برابر کاهش جهاني قيمت نفت
۲۸ آبان ۱۳۹۳ ۱۶ ۲۲ب ظ نشست اوپک به منظور اتخاذ موضع در برابر کاهش جهاني قيمت نفت به منظور اتخاذ موضع در برابر کاهش جهاني قيمت نفت کشورهاي صادر کننده نفت اوپک در تاريخ 27 نوامبر ششم آذر گرد هم مي آيند به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج منابع خبري از برگزاري نشست کشورهاي عضو اوپسياست هاي نفتي بودجه 94، به فکر کاهش مجدد قيمت نفت باشد / تُهي شدن نفت از بودجه بزرگ ترين دستاورد هر دولت است
۳۰ آبان ۱۳۹۳ ۱۲ ۵۵ب ظ سياست هاي نفتي بودجه 94 به فکر کاهش مجدد قيمت نفت باشد تُهي شدن نفت از بودجه بزرگ ترين دستاورد هر دولت است عضو کميسيونه برنامه و بودجه گفت تُهي شدن نفت در بودجه عاقبت عملي مي شود تا بودجه هاي ساليانه براساس اقتصاد مقاومتي تدوين و تنظيم شود دولت اگر بهکاهش قیمت نفت تاثیری روی تولید نفت شیل نخواهد داشت
جمعه ۲۳ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۸ اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد تولید نفت آمریکا در سال آینده به رشد خود ادامه خواهد داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از رویترز اداره اطلاعات انرژی آمریکا در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد که این کشور در سال آینده نیز به رشد توکاهش درآمدهای ناشی از قیمت نفت را چگونه جبران کنیم؟
کاهش درآمدهای ناشی از قیمت نفت را چگونه جبران کنیم کاهش قیمت جهانی نفت چه آثار و پیامدهایی خواهد داشت بر متغیرهای اقتصادی چه اثری خواهد داشت چه کشورهایی در این میان نقش دارند آیا عربستان در بلندمدت میتواند بازار ایران را در دست گیرد در صورتی که روند مذاکرات مثبت نباشد و تحری-
گوناگون
پربازدیدترینها