واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ آذر ۱۳۹۳ (۱۵:۵۵ب.ظ)
در هفتمين جلسه کارگروه گردشگري استان کرمانشاه ؛ طرح ساماندهي تاق بستان دراولويت قرار گرفت هفتمين جلسه کارگروه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه در معاونت عمراني استانداري کرمانشاه به منظور بررسي طرح جامع ساماندهي تاق بستان و امضاي تفاهم نامه ميان استانداري کرمانشاه و اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه تشکيل شد.
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛در اين نشست که به رياست معاون عمراني استاندار کرمانشاه برگزار شد، مجتبي نيک کردار ، معاون استاندار گفت: در طرح ساماندهي تاق بستان بايد به گونه اي عمل شود که علاوه بر رعايت اصول و قوانين سازمان ميراث فرهنگي، منافع مردم نيز لحاظ شود که از اجراي اين طرح استقبال کنند.
وي با بيان اينکه بايد با يک رويکرد معقول و متعادل به مسائل نگاه شود، تصريح کرد: بايد با اکتفا به حداقل هاي قانوني شرايط را براي عملياتي شدن اين پروژه فراهم کرد.
مهندس نيک کردار با تاکيد بر اينکه توسعه گردشگري براي مديريت ارشد استان از اهميت ويژه اي برخوردار است، افزود:در سال جاري با وجود محدوديت منابع عمراني استان، سه ميليارد و 500 ميليون تومان اعتبار براي ساماندهي تاق بستان و بيستون در نظر گرفته ايم.
معاون استاندار کرمانشاه از مشاور آتک خواست با يک بازنگري در طرح مطالعاتي خود، برآورد هزينه هاي طرح ساماندهي تاق بستان را با توجه به قيمت هاي روز به استان اعلام کند.
وي همچنين خواستار تصويب کليات اين طرح در شوراي برنامه ريزي استان و کميسيون ماده 5 شهرداري کرمانشاه شد.
مهندس علي فعله گري مديرکل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه، اظهار کرد: تکميل طرح جامع ساماندهي تاق بستان يکي از اولويت هاي کاري اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه است که در سال جاري اعتبارات مناسبي براي آن ديده شده است.
وي با بيان اينکه در سال جاري استانداري کرمانشاه 2 ميليارد تومان اعتبار براي ادامه پروژه ساماندهي تاق بستان پيش بيني کرده است، ادامه داد: با توجه به اينکه مساله ثبت جهاني تاق بستان براي استان از اهميت ويژه ي برخوردار است، بايد با نگاه خاص تري به آن پرداخته شود.
مهندس فعله گري افزود: صنعت گردشگري به عنوان يکي از رقابتي ترين صنعت هاي دنيا به لحاظ درآمد زايي و ايجاد اشتغال از اهميت و جايگاه ويژه اي برخوردار است و در بعد بين المللي و حتي داخلي همه سعي دارند بيشترين گردشگران و درآمد ها را به سمت خود جذب کنند و ما نيز بايد با تلاش بيشتر در راستاي عقب نماندن از اين رقابت نفس گير حرکت کنيم.
وي با تاکيد بر اينکه مجموعه تاريخي تاق بستان به لحاظ هويتي براي مردم استان از جايگاه ممتازي برخوردار است، تصريح کرد: ساماندهي و ثبت جهاني اين مجموعه مي تواند به موتور محرک صنعت گردشگري استان تبديل شود.
وي گفت: خوشبختانه از ابتداي سال تا کنون اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه بيش از 920 ميليون تومان درآمد داشته است و به اين لحاظ در ميان استان هاي کشور رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است.
وي با بيان اينکه تا پايان سال جاري به دنبال تحقق درآمد يک ميليارد و 500 ميليون توماني هستيم، خاطرنشان کرد: با يک برنامه ريزي مناسب مي توان در سال هاي آينده درآمد استان را تا سقف سه ميليارد نيز افزايش داد.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه يادآور شد: از مزاياي افزايش اين درآمد اين است که با توجه به دستور رئيس سازمان درآمدهاي هر استان به صورت 100 درصد بازگشت داده مي شود.
همچنين در اين نشست مدير پروژه مطالعات طرح بزرگ ساماندهي تاق بستان و نماينده مشاورين آتک طرح جامع ساماندهي تاق بستان را تشريح کرد.
مهندس علي صرافت با بيان اينکه اين طرح از سال 1387 به عنوان يک پروژه مطالعاتي مطرح شد و در سال 90 مصوب شد، گفت: با شروع روند اجرايي اين پروژه در ابتدا ساماندهي سراب ها و پايين بردن درياچه موجود براي بازگشت به اصالت تاريخي و نجات تاق ها از رطوبت موجود در اولويت قرار گرفت و اجرايي شد.
وي با بيان اينکه در طول ساليان گذشته محدوده تاق بستان همواره مورد تجاوز و تعرض سودجويان قرار گرفته است، افزود: به منظور ساماندهي اطراف اين مجموعه تاريخي و در راستاي فراهم نمودن شرايط ثبت جهاني اين اثر يک عرصه و حريم به مساحت يک هزار و 175 هکتاري در نظر گرفته شده است.
وي با اشاره به اينکه طرح جامع ساماندهي تاق بستان در 68 پروژه ريز شده است، گفت: در مراحل اجراي طرح بايد به گونه اي عمل شود که مردم خود را در اتفاقات ذي نفع بدانند و در آينده ضمن حفظ مجموعه به آن تعرض نکنند.
ساماندهي و جانمايي دنده کبابي هاي موجود در تاق بستان از ديگر مواردي بود که توسط نماينده شرکت مشاورين آتک به عنوان مجري طرح مطالعاتي ساماندهي تاق بستان مطرح شد.
گفتني است در اين نشست، متن تفاهم نامه همکاري اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان و استانداري کرمانشاه قراعت و مورد بررسي قرار گرفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]