واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش می دهد:
جاده های زنجان؛ حرکت در امتداد تاریکی/۴۰۰ میلیارد ریال برای ایمن سازی جاد ه های زنجان نیاز است
زنجان - خبرگزاری مهر: موقعیت ویژه استان زنجان و همجواری این استان با هفت استان کشور، موجب شده استان زنجان به عنوان یک شاهراه اررتباطی موثر در منطقه شمالغرب مطرح شود به نحوی که مسیر ارتباطی مرکز به غرب و شمالغرب کشور نقش تاثیرگذاری در حوزه حمل و نقل جاده ای ایفا کند. به گزارش خبرنگار مهر، نبود روشنایی لازم در محورهای مواصلاتی استان بخصوص آزادراه زنجان-قزوین این روزها موجب ابراز نارضایتی بسیاری از رانندگانی شده است که در این محور تردد می کند به نحوی که بنا به گفته تعدادی از این رانندگان یکی از عوامل دخیل در تصادفات چند ماه اخیر این محور، نبود روشنایی مطلوب بوده است. بی شک توسعه بخش راه و تامین زیرساخت های مورد نیاز این بخش از مهمترین رویکردهایی محسوب می شود که بر اساس آن فرایند چرخه حمل و نقل جاده ای شکل می گیرد در این میان فقدان تنها یکی از زیرساخت ها و تجهیزات مورد نیاز برای جاده این جاده ها را از حالت استاندارد خارج می کند.
نگاهی به فرایند زمانی تصادفات رخ داده در چندماه اخیر در محورهای مواصلاتی استان زنجان بخصوص در آزادراه زنجان- قزوین ضعف در وجود شرایط مناسب برای یک جاده استاندارد را نشان می دهد. آزاد راه زنجان به قزوین سیستم روشنایی ندارد رئیس پلیس راه استان زنجان گفت: متاسفانه آزاد راه زنجان به قزوین سیستم روشنایی ندارد و این امر خود عامل تشدید کننده تصادفات در این محور شده است. سرهنگ علی اصغر شیر محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: این محور چون کمبود روشنایی در دارد شب ها باعث می شود رانندگان دید مناسبی نسبت به جاده نداشته باشند. وی اظهار داشت: البته تجهیز این محور به سیستم روشنایی به اعتبار زیادی نیاز دارد.
رئیس پلیس راه استان زنجان گفت: در راستای عملیاتی شدن این امر مهم باید استانداری و دست اندرکاران ذیربط مساعدت لازم را داشته باشند و در این میان وزارت راه و شهرسازی بر تخصیص اعتبار تجهیز این محور به سیستم روشنایی اهتمام جدی داشته باشد. سرهنگ شیر محمدی در تایید این حرف که رانندگان بر این امر اذعان دارند که محور زنجان به قزوین به سیستم روشنایی مجهز نیست تاکید کرد: بنده این امر را تایید می کنم وبا صراحت عرض می کنم که این محور به علت نبود سیستم روشنایی جان مردم را به خطر می اندازد. بنا به گفته فرمانده پلیس راه استان زنجان تنها طی شش ماهه نخست امسال ۱۴۹ نفر در محورهای مواصلاتی استان زنجان کشته شده اند که این روند نگران کننده است و قربانیان سوانح و حوادث ترافیکی محورهای مواصلاتی این استان در مقایسه با گذشته افزایش یافته است.سرهنگ شیر محمدی در عین حال گفت: طی ماههای گذشته وقوع تصادفات منجر به فوت دسته جمعی در محورهای استان زنجان روند صعودی داشته و خستگی، خواب آلودگی و تخطی از سرعت مطمئنه از جمله علل مهم وقوع تصادفات منجر به فوت در استان است.سرهنگ شیرمحمدی ادامه داد: ۲۰ نفر تنها طی ۱۵ روز نخست آبانماه سالجاری کشته شدند که این تعداد بیشتر از تعداد آمار سال گذشته است همچنین تنها طی مهر ماه سالجاری ۴۲ نفر در تصادفات در محورهای مواصلاتی استان کشته شده اند.نبود دید کافی، عدم تامین روشنایی مورد نیاز جاده، خستگی و خواب آلودگی از عوال مهم در تصادفات در محورهای مواصلاتی استان زنجان است اطلاعات و آماری که به جز خطای انسانی مولفه راه را نیز به عنوان چالش اساسی مطرح می کند.
مرگ و میرها به علت وضعیت نامناسب جاده هاطبق آمار سالانه ۳۵ میلیون خودرو در محورهای مواصلاتی استان زنجان تردد می کنند بنابراین باید به ایمنی راهها توجه ویژه شود. بنا به آمارهای ارائه شده توسط مسئولان متاسفانه سالانه تعدادی از مسافران در جاده های استان زنجان جان خود را از دست می دهند که در این میان در یک بررسی تاثیرگذار بخش زیادی از مرگ و میرها به علت وضعیت نامناسب جاده ها است. احداث جاده یک طرفه معادله و حفظ و نگهداری آن روی دیگر ماجرا است هرچند اداره کل راه و شهرسازی همواره در طی مقاطع مختلف به ایمن سازی و رفع معایب جادهای استان اقدام می کند ولی مسافران در آزادره زنجان – قزوین- زنجان – تبریز و همچنین برخی محورهای مواصلاتی استان وجود مشکلات متعدد در سطح جادهای استان را به عینه مشاهده می کنند. مدیر کل راه و شهرسازی استان زنجان همزمان با هفته ایمنی راهها در گفتگویی با خبرنگاران با تاکید بر اینکه نگهداری از محورهای ارتباطی باید سالانه انجام شود و این مهم نیازمند بیش از یکهزار میلیارد ریال اعتبار است، گفت: توسعه و بهسازی، رفع نقاط پر حادثه، رویه های آسفالتی و ایمن سازی راه های مواصلاتی این استان نیازمند اعتبار است. کلیم اله وثوقی با اشاره به ایمن سازی راه های مواصلاتی استان زنجان، افزود: این استان حدود یک هزار و ۶۰۰ کیلومتر راه اصلی و فرعی، آزاد راه و بزرگراه دارد که به سایر استان ها بخصوص استان های غرب کشور خدمات ارایه می دهد.وی ادامه داد: با توجه به این مهم و وجود ترافیک ترانزیتی در محور های استان زنجان، این محورها در بخش رویه های آسفالتی و ایمن سازی، نیازمند رسیدگی بیشتری است.
وثوقی با اشاره به رفع نقاط پرحادثه افزود: بر اساس دستورالعمل ابلاغی از وزارت راه و شهرسازی این نقاط با همکاری اداره کل راه و شهرسازی، پلیس راه و سازمان حمل و نقل و پایانه های استان زنجان بررسی و ۲۸ نقطه در ۱۰ فاز در طول محورهای مواصلاتی این استان شناسایی شده است.مدیر کل راه و شهرسازی استان زنجان با بیان اینکه رفع نقاط پرحادثه استان زنجان، نیازمند بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار است افزود: پنج هزار و ۶۰۰ کیلومتر از راه های مواصلاتی این استان نیاز جدی به ایمن سازی دارد. وثوقی تاکید کرد: سالانه بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای ایمن سازی راه های مواصلاتی استان زنجان نیاز است.وثوقی با تاکید بر اینکه توجه به بحث ایمنی راهها اولویت کاری سازمان راه و شهرسازی است افزود: ایمنی و امنیت راهها نیاز به اعتبارات ویژه ای دارد. گزارش: زهرا مقدمی
یکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]