تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1838067604
عمان میانجی گری می کند؛ عربستان کارشکنی و دشمنی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عمان میانجی گری می کند؛ عربستان کارشکنی و دشمنی تهران - ایرنا - به نوشته سایت خبری تابناک ،شاید بین کشورهای همسایه، سیاست ها و حتی دولت ها تغییر یابند؛ اما آنچه ثابت می ماند همسایگی است، زیرا پیشینه های تاریخی و جغرافیایی آن ها به همگونی های فرهنگی و عرصه های مشترک اقتصادی و حتی به بسیاری از مسائل سیاسی نیز کشیده می شود. در حال حاضر، دو الگوی عمانی و عربستانی در این زمینه در سطح منطقه قابل مشاهده است که هر یک دارای ویژگی های خاصی است.
الگوی عمان و الگوی عربستان؛ کدامیک برای منطقه بهتر است؟شاید بین کشورهای همسایه، سیاست ها و حتی دولت ها تغییر یابند؛ اما آنچه ثابت می ماند همسایگی است، زیرا پیشینه های تاریخی و جغرافیایی آن ها به همگونی های فرهنگی و عرصه های مشترک اقتصادی و حتی به بسیاری از مسائل سیاسی نیز کشیده می شود. در حال حاضر، دو الگوی عمانی و عربستانی در این زمینه در سطح منطقه قابل مشاهده است که هر یک دارای ویژگی های خاصی است.
به گزارش «تابناک»، روزنامه «البناء» لبنان با انتشار مطلبی به بررسی الگوی رفتاری دو کشور عربی منطقه خاورمیانه، یعنی عربستان و عمان پرداخته و این سؤال را مطرح می کند که کدام یک از این دو الگو، در عمل به نفع منطقه بوده و می تواند گرهی از مجموعه مسائل در هم تنیده خاورمیانه باز کند.
در این مطلب آمده است: شاید بین کشورهای همسایه ، سیاست ها و حتی دولت ها تغییر یابند؛ اما آنچه ثابت می ماند همسایگی است، زیرا پیشینه های تاریخی و جغرافیایی آن ها به همگونی های فرهنگی و عرصه های مشترک اقتصادی و حتی به بسیاری از مسائل سیاسی نیز کشیده می شود و مجموعه ای رو به تکامل با مؤلفه های به هم تنیده را تشکیل می دهد. پایین ترین سطح از اقتضائات نظام همجواری، «همزیستی مسالمت آمیز» است که در سطوح بالا تر به «همکاری»، «همگرایی» و «اتحاد» می رسد.
در انطباق این مفهوم برای منطقه ما در خاورمیانه، می توان گفت ما در اینجا به رغم مرزهای مشترک و پیشینه های تاریخی و جغرافیایی و شباهت های فرهنگی، هنوز به یک «نظام منطقه ای» دست نیافته ایم. علل متفاوتی در این خصوص وجود دارد که قصد پرداختن به آن را نداریم، ولی در یک نگاه کلی به ملاحظات اقتصادی و اختلافات سیاسی و نگاه ایدئولوژیک و نیز وجود برداشت های اشتباه از یکدیگر مربوط می شود. همه این ها مانع جدی در مسیر دستیابی به یک نظام منطقه ای در خاورمیانه حتی در پایین ترین سطوح است.
در این منطقه علاوه بر طرف های اصلی نظیر ایران و عربستان، طرف های مستقلی نیز وجود دارند که برای حفظ روابط خوب با همه طرف ها تلاش می کنند. نمونه برجسته بخش دوم، دولت پادشاهی عمان است. در منطقه خاورمیانه که در تاریخ جدید خود متحمّل چالش هایی بوده و همچنان عرصه ای برای بروز بحران های مختلف است، مهم ترین مسأله برای بازیگران، شناخت منافع و تعیین بهترین راه ها در جهت حفظ ثبات و رفع بحران ها در منطقه است.
بی شک در این میان اختلافاتی میان طرف های اساسی در منطقه وجود دارد که آن هم امری طبیعی است، زیرا از اختلاف میان دیدگاه های آنان نشأت می گیرد؛ اما به هرحال پرهیز از این اختلافات برای این طرف ها سخت بوده و دشوار تر از آن، رسیدن به توافق بر سر مسائل مورد اختلاف است.
اما آیا وجود چنین حالتی لزوما به معنای نابسامان تر شدن اوضاع در این شرایط است؟ ضرورتاً خیر! زیرا ابزار ها یا مکانیز هایی وجود دارد که طرف ها در منطقه می توانند برای خروج از این وضعیت خطیر یا دست کم ممانعت از افزایش تنش ها از آن بهره گیرند. از نمونه های این ابزار ها یا مکانیزم ها، اتخاذ عقلانیت سیاسی، دیپلماسی، بازتعریف مفاهیم در منطقه و نیز درس گرفتن از اشتباهات گذشته است.
از این نقطه نظر، ایران ـ به عنوان یکی از طرف های اساسی در منطقه ـ همواره راه خروج از بحران ها را منوط به ایجاد روابط مناسب با همسایگان دانسته و خود نیز گام های مثبتی برای بازسازی این روابط برداشته و در مرحله جدید از بیش از یک سال گذشته، «تحول روابط با کشورهای همسایه» را در اولویت سیاست خارجی خود قرار داده است. این رویکرد مثبت ایران با استقبال بیشتر کشورهای منطقه روبه رو شد، ولی طبیعتاً برخی کشور ها در دایره نگاه محافظه کارانه خود به آن نگریسته و گفته های پیشین خود را ادامه دادند که افزایش نقش ایران در منطقه به ضرر منافع آن ها خواهد بود.
بر این اساس، اختلافات در منطقه در دو زمینه اصلی یعنی «پرونده هسته ای ایران» و «بحران های منطقه ای موجود» ادامه پیدا کرد و این دو مسأله به چالشی اساسی تبدیل شد که برخی طرف ها و در رأس آنان عربستان سعوی که اختلافاتش با ایران معروف است، آن را محور تمام اختلافات با ایران تعریف کردند.
در سوی دیگر، برخی طرف ها و به طور خاص پادشاهی عمان تلاش کردند تا از این چالش ها، فرصتی برای نزدیکی بین دیدگاه ها در منطقه بسازند. پادشاهی عمان در سال های گذشته تلاش های بسیاری برای پایان دادن به اختلافات موجود در منطقه در چهارچوب «دیپلماسی میانجیگری» انجام داده است. این کشور از این طریق موفق به کسب اطمینان تمامی طرف ها شده و در جدید ترین اقدامات، توانست میزبان گردهمایی سه جانبه (ایران، آمریکا و اتحادیه اروپا) برای بررسی پرونده هسته ای ایران در یک ایستگاه مانده به آخرین دور مذاکرات ایران و 1+5 شود.
در مقابل، با عربستان سعودی در منطقه مواجهیم که سیاست خصمانه ای را در هر دو مسأله پرونده هسته ای ایران و بحران های منطقه ای اتخاذ و تلاش کرده در چهارچوب سیاست هایی غیرحساب شده مبتنی بر خشم و واکنش های سریع و مواضع خصمانه و نظایر آن، اهداف خود را تحقق بخشد. مؤلفه های این نوع سیاست، حاصلی جز نتایح منفی در منطقه به بار نیاورده است.
به طور مثال، پافشاری عربستان برای سرنگونی نظام سوریه و ارسال کمک های هنگفت مالی و لجستیکی به مخالفان، نقش تأثیرگذاری در ایجاد وضعیتی تروریستی که تهدیدی برای تمام منطقه است، ایفا کرد. همچنین عربستان سعودی علیرغم تلاش های بسیارش برای به ناکامی کشاندن مذاکرات میان ایران و غرب، نتوانست به اهداف خود دست یافته و تلاش هایش در تضعیف موقعیت گفت و گو میان ایران و غرب، چیزی جز متشنج تر کردن وضعیت منطقه به دنبال نداشت.
بنابراین در این چهارچوب دو الگوی سیاستی در منطقه وجود دارد که یکی الگوی عمانی و دیگری الگوی سعودی است. صاحب الگوی اول، گام هایی جدی در راه نزدیکی میان دیدگاه ها در منطقه برمی دارد، در حالی که صاحب الگوی دوم بر وجود اختلافات گسترده میان طرف ها اصرار دارد. صاحب الگوی اول معتقد است زیان های دشمنی در منطقه برای همه سنگین است، در حالی که صاحب الگوی دوم بر مواضع خصمانه اش پافشاری می کند. صاحب الگوی اول میزبان نشست هایی میان طرف های بین المللی برای حل مسائل فیمابین می شود، در حالی که صاحب الگوی دوم به شکست تلاش ها چشم دوخته و همزمان برای پایان دادن به این اوضاع حتی با روش های غیرمسالمت آمیز، به کشورهای غربی فشار می آورد.
به نظر می رسد این دو الگو تا حدی مورد غفلت محافل مطالعاتی و سیاسی حتی در کشورهای عربی قرار گرفته است. این دو سیاست قابلیت زیادی برای پرداختن، پژوهش و مطالعات تطبیقی دارند. با وجود آنکه اساساً تفاوت هایی در سیاست بین دولت ها وجود دارد، ناظران مسائل منطقه باید نگاه کنند، کدام یک از این دو الگو برای منطقه ما در شرایط موجود بهتر است. کدام یک پاسخگوی نیازهای منطقه برای حفظ صلح و ثبات است و کدام یک واقع گرایانه تر بوده و منافع منطقه را تضمین می کند؟
تاریخ منطقه ما ثابت کرده است، پیگیری سیاست های خصمانه نه تنها به نفع منطقه و ساکنان آن نبوده و ثبات آن را به خطر می اندازد، بلکه منطقه را به آوردگاه افراط گرایی و تروریسم تبدیل می کند. بر این اساس، هر قدر مسائل منطقه بر پایه الگوی دوم (الگوی عربستان سعودی) مبتنی بر دشمنی پیش رود، به همان نسبت بحران ها حاد تر شده و چالش ها افزایش می یابد.
اما ایران در مذاکرات هسته ای به نقطه ای غیرقابل بازگشت رسیده است. حتی اگر توافق نهایی تا مهلت 24 نوامبر محقق نشود، باز هم ایران پایبندی خود به دیپلماسی به عنوان بهترین راه مسالمت آمیز برای حل اختلافات را ثابت کرده و قدرت خود در آن را نشان داده است. این مثل در محافل عربی معروف شده که سیاست ایران در مذاکرات هسته ای را به سیاست «بافتن فرش» تشبیه می کنند که نیازمند صبر زیاد و مهارتی بالاست. این تشبیه درستی است، چراکه ایران در طول بیش از یک سال گذشته نشان داده که حل مسائل پیچیده تا چه حد نیازمند صبر و مهارت و خویشتنداری در چهارچوب عقلانیت و دیپلماسی فعال است و در این چهارچوب تفاوتی میان حل پرونده هسته ای و حل مسائل منطقه ای وجود ندارد.
منبع / تابناک
اول **
02/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]
صفحات پیشنهادی
میانجیگری عمان و تاثیر بر روند مذاکرات ایران و 1+5
ساجدی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد میانجیگری عمان و تاثیر بر روند مذاکرات ایران و 1 5 یک کارشناس سیاست خارجی گفت عمان در این برهه زمانی قصد دارد کار را تمام کرده و نقش میانجی خود را به نحو احسن بازی کند در نتیجه با توجه به وساطت این کشور پیشبینی میشود که مذاکرات بهميانجيگري هستهاي عمان تكرار تجربه ژنو يا برزيل؟
ميانجيگري هستهاي عمان تكرار تجربه ژنو يا برزيل نهمين دور مذاكرات هستهاي ايران و 1 5 در مسقط عمان برگزار ميشود دولت عمان بر اساس پيشنهاد خود و موافقت ظريف ـ اشتون فردا يكشنبه 18 آبان برابر با 9 نوامبر ميزبان نشست سه جانبه محمدجواد ظريف وزير خارجه ايران و جان كري همتاي اماز بیم پاسخ قاطع مقاومت در جنگی دیگر؛ یک مسئول اسرائیلی خواستار آتشبس طولانی با با حماس با میانجیگری عربستان
از بیم پاسخ قاطع مقاومت در جنگی دیگر یک مسئول اسرائیلی خواستار آتشبس طولانی با با حماس با میانجیگری عربستان شدرئیس شورای شهرکهای اشکول واقع در مجاورت غزه از رژیم صهیونیستی خواست قبل از آنکه یک درگیری دیگر آغاز شود برای برقراری آتشبس طولانی مدت تمام تلاش خود را به کار گیرد ببرای نزدیکی روابط ریاض و تهران تلاش می کنیم/استقبال مسقط از میانجیگری در مذاکرات هسته ای -
وزیر خارجه عمان برای نزدیکی روابط ریاض و تهران تلاش می کنیم استقبال مسقط از میانجیگری در مذاکرات هسته ای یوسف بن علوی ضمن تاکید بر استقبال عمان از میانجیگری در مذاکرات هسته ای اعلام کرد که به صلاح کشورهای عربی منطقه نیست که در این دوره زمانی با ایران دشمنی بورزند به گزارش خبرگزآهتیساری: میانجیگری میان کردها و دولت ترکیه را نپذیرفتم
چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۵ میانجیگر بینالمللی صلح گفت سالها پیش کردها پیشنهاد دادند تا میان آنها و دولت ترکیه نقش میانجی را ایفا کنم اما در آن موقع به خاطر عجله آنکارا در روند صلح با کردها پیشنهاد را قبول نکردم به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نوشته روزنامهعمان : به نفع اعراب نیست که با ایران دشمنی کنند
عمان به نفع اعراب نیست که با ایران دشمنی کنند یوسف بن علوی وزیر امور خارجه عمان تأکید کرد که نشست سهجانبه که کشورش بین ایران و آمریکا و اتحادیه اروپا در مورد برنامه هستهای تهران میزبان آن است با توافق همه گروهها انجام شده و شرط شده که این نشست به میزبانی ما صورت گیرد و پادشالگوی عمان و الگوی عربستان؛ کدامیک برای منطقه بهتر است؟ |اخبار ایران و جهان
الگوی عمان و الگوی عربستان کدامیک برای منطقه بهتر است بین کشورهای همسایه ممکن است سیاستها و حتی دولتها تغییر یابند اما آنچه ثابت می ماند همسایگی است چراکه پیشینه های تاریخی و جغرافیایی آنها به همگونی های فرهنگی و عرصه های مشترک اقتصادی و حتی به بسیاری از مسائل سیاسی نیز کشیدمیانجیگری برای آزادی مایلیکهن از زندان
میانجیگری برای آزادی مایلیکهن از زندان کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال قصد دارد برای حل اختلافات بین محمد مایلیکهن و علی دایی میانجیگری کند آفتاب پس از زندانی شدن محمد مایلیکهن سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران به دلیل شکایت علی دایی از وی اهالی فوتبال در تلاش هستند که با میانجدیدار ظریف با وزیر خارجه اتریش/آیا میزبان هم به دنبال میانجیگری است؟
دیدار ظریف با وزیر خارجه اتریش آیا میزبان هم به دنبال میانجیگری است تاریخ انتشار شنبه ۱ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۳ ۰۳ شايعاتی مبنی بر ميانجيگری برخي كشورها از جمله عمان و اتريش به عنوان كشور ميزبان وجود دارد كه به دنبال تلاش برای حصول توافق جامع هستند به گزارش مهر محمد جواد ظريف وزير ادیدار ظریف با وزیر خارجه اتریش/آیا میزبان هم به دنبال میانجیگری است؟ -
گزارش خبرنگار اعزامی مهر از وين 35 دیدار ظریف با وزیر خارجه اتریش آیا میزبان هم به دنبال میانجیگری است شايعاتی مبنی بر ميانجيگری برخي كشورها از جمله عمان و اتريش به عنوان كشور ميزبان وجود دارد كه به دنبال تلاش برای حصول توافق جامع هستند به گزارش خبرنگار اعزامي مهر به وين محمدمیانجیگری «فواد معصوم» برای لغو حکم اعدام شیخ «النمر»
میانجیگری فواد معصوم برای لغو حکم اعدام شیخ النمریک مقام دیپلماتیک عراقی اعلام کرد که مراجع دینی از رئیسجمهور عراق خواسته بودند که در دیدار با شاه سعودی برای لغو حکم اعدام شیخ النمر میانجیگری کند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس یک منبع دیپلماتیک عراق اعلام کردند که مراجعدر سفر عربستان معصوم: عراق به دنبال دشمنی با کشوری نیست
در سفر عربستانمعصوم عراق به دنبال دشمنی با کشوری نیسترئیس جمهور عراق که به عربستان سفر کرده در جمع سفرای کشورهای عربی حاضر در این کشور تأکید کرد که بغداد به دنبال دشمنی با هیچ کشوری در منطقه نیست و امیدوار است که سفارت عربستان بزودی در عراق گشوده شود به گزارش گروه بین الملل خبرمیانجیگری کمیتهاخلاق برای آزادی مایلیکهن
میانجیگری کمیتهاخلاق برای آزادی مایلیکهن کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال قصد دارد برای حل اختلافات بین محمد مایلیکهن و علی دایی میانجیگری کند خبرگزاری تسنیم پس از زندانی شدن محمد مایلیکهن سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران به دلیل شکایت علی دایی از وی اهالی فوتبال در تلاش هستندالگوی عمان و الگوی عربستان؛ کدامیک برای منطقه بهتر است!؟
الگوی عمان و الگوی عربستان کدامیک برای منطقه بهتر است بین کشورهای همسایه ممکن است سیاستها و حتی دولتها تغییر یابند اما آنچه ثابت میماند همسایگی است به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران بین کشورهای همسایه ممکن است سیاستها و حتی دولتها تغییر یابند اما آنچه ثابت ممیانجیگری «فؤاد معصوم» برای لغو حکم اعدام «النمر» |اخبار ایران و جهان
میانجیگری فؤاد معصوم برای لغو حکم اعدام النمر کد خبر ۴۴۹۱۰۸ تاریخ انتشار ۲۲ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷ ۱۲ - 13 November 2014 یک مقام دیپلماتیک عراقی اعلام کرد مراجع دینی از رئیسجمهور عراق خواسته بودند در دیدار با شاه سعودی برای لغو حکم اعدام شیخ النمر میانجیگری کند به گزارش گروه بینسفیر رژیم صهیونیستی در امان: ملک عبدالله دوم میانجیگری کلیدی در منطقه است
سفیر رژیم صهیونیستی در امان ملک عبدالله دوم میانجیگری کلیدی در منطقه استبعد از برگزاری نشست سه جانبه پادشاه اردن وزیر خارجه آمریکا و نخست وزیر اسرائیل سفیر رژیم صهیونیستی در امان ملک عبدالله دوم را میانجیگری حیاتی در منطقه توصیف کرد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارسجدایی طلبان شرق اوکراین میانجی گری آمریکا را رد کردند
جدایی طلبان شرق اوکراین میانجی گری آمریکا را رد کردند مسکو-ایرنا- جدایی طلبان مناطق دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین میانجی گری آمریکا و اتحادیه اروپا را برای حل اختلافات با حکومت مرکزی اوکراین رد کردند به گزارش ایرنا به نقل از کانال تلویزیونی روسیه24 آندره بورگین یک فرمانده جد-
گوناگون
پربازدیدترینها