تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):رسول اكرم صلى الله عليه و آله گروهى را كه كشت و كار نمى كردند، ديدند و فرمودند: شم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832136217




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسي دلايل سقوط ناگهاني بهاي نفت خام در بازار جهاني


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱ آذر ۱۳۹۳ (۲۳:۵۳ب.ظ)
بررسي دلايل سقوط ناگهاني بهاي نفت خام در بازار جهاني گروه بين الملل خبرگزاري موج
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، نزديک به سه ماه است که شاهد کاهش شديد قيمت جهاني نفت هستيم؛ به طوري که قيمت سبد نفتي اوپک از 115 دلار به 85 دلار رسيده است و آمارها نشان مي دهد اين بيشترين ميزان کاهش اين ماده ارزشمند در 4 سال گذشته است. نظريات مختلفي درباره علل کاهش بهاي نفت از سوي کارشناسان ارائه شده است؛ از جمله عدم توازن ميان عرضه و تقاضا در بازارهاي بين المللي، عدم همکاري لازم ميان کشورهاي توليد کننده نفت در جهت کنترل قيمت ها و استفاده از ابزارها و تکنولوژي مدرن در جهت استخراج نفت. در اين گزارش، به اجمال به اصلي ترين دلايل افزايش بهاي اين ماده ارزشمند در بازارهاي جهاني مي پردازيم.
قيمت نفت خام برنت در سال 2014 رو به افزايش داشت تا اينکه از 19 ژوئن روند نزولي پيدا کرد و از 115 دلار در هر بشکه به 100 دلار رسيد. با آغاز سقوط قيمت طلاي سياه در بازار نفت جنگ تمام عيار ارزان فروشي نفت بين کشورهاي عضو اوپک؛ به ويژه کشورهاي عربي حاشيه جنوبي خليج فارس همچون عربستان سعودي، قطر، عراق و امارات متحده عربي راه افتاده است.
بسياري بر اين باورند که افت قيمت نفت بيشتر به دو دليل اصلي يعني کاهش تقاضا و افزايش عرضه نفت است. اخيراً تقاضاي نفت و فرآوردهاي نفتي در کشورهاي عمده صنعتي کم شده است و علت آن اين است که اين کشورها با رکود اقتصادي مواجه شده اند. از طرف ديگر عرضه نفت به خاطر نفت شيل در امريکا افزايش يافته است. شرکت نفتي شيل متوسط توليد امريکا را بالا برده است و باعث شده است که قيمت نفت کاهش پيدا کند. بسياري بر اين باورند که منبع نفتي شيل امريکا را به زودي بزرگترين توليد کننده نفت دنيا خواهد کرد. بنابراين همه اين عوامل بر روي کاهش قيمت نفت تأثير گزار و دست به دست هم داده است.
يکي از دلايل کاهش قيمت جهاني نفت عدم شفافيت در بازار است به طوري که توليدکنندگان نفت خارج از اوپک آمار دقيقي از توليد و صادرات نفت خود ارائه نمي‌کنند تا اعضاي اوپک بتوانند براين اساس برنامه ريزي کنند. اوپک به عنوان يک سازمان جمعي تنها زماني با کاهش توليد موافقت مي کند که سقوط قيمتها شديد و ناشي از يک عامل خارجي باشد. براي مثال در سال 2008 زماني که بهاي نفت به دليل بحران سقوط بازارها در آمريکا بيش از 100 دلار هر بشکه کاهش يافت و از 147 دلار در ماه جولاي به حدود 30 دلار هر بشکه در ماه دسامبر رسيد، اوپک با برگزاري نشست هاي فوق العاده و کاهش توليد تصميم گرفت ثبات را به بازار بازگرداند.
اما؛ برخي به نقش مشکوک عربستان در پرچمداري رشد توليد و کاهش قيمت نفت خود که باعث ايجاد رقابت منفي براي کاهش دادن قيمت نفت از سوي کشورهايي چون ايران وعراق شده، اشاره مي کنند. به نظر اين افراد، در ماه هاي اخير، انگيزه هاي سياسي موجب کاهش قيمت نفت در بازارهاي جهاني شده است. مثلاً؛ در يک اظهارنظر، معاون شرکت نفت دولتي روسيه ـ روسنفت تصريح کرد که عربستان با هدف فشار بر روسيه، اقدام به کاهش عمدي قيمت نفت کرده است.
عربستان ميزان توليدش را کاهش نمي دهد تا قيمت نفت کاهش يابد، در عوض به گونه اي عمل مي کند که سهمش در بازار بيشتر از ديگر کشورهاي اوپک است. در نتيجه اوضاع سختي براي روسيه و ايران به وجود مي آيد. آن هم در زماني که آمريکا و عربستان در جنگ نيابتي با هر دو کشور در سوريه هستند. اين مسأله درباره تجارت است، ولي؛ نشانه اي از جنگي ديگر، به نام جنگ نفت است.
در شرايط کنوني که دست کم بخشي از کاهش بهاي نفت به دليل تخفيف هاي عربستان در بازار آسياست، دشوار بتوان اين کشور را متقاعد کرد که با بيش از 800 ميليارد دلار ذخيره ارزي دست به اقدام جدي بزند.
هم اکنون عربستان با توليد روزانه 11.5 ميليون بشکه، بزرگ ترين توليدکننده و تأمين کننده نفت جهان محسوب مي شود. اين کشور اخيرا قيمت نفت خود را پايين آورده است و کارشناسان اقتصادي مي گويند اگر کاهش قيمت نفت تداوم يابد، بازار در وضع «خرسي» قرار مي گيرد؛ يعني وضعي که از نظر رواني احساس شود قيمت ها براي مدت طولاني پايين خواهد ماند.
عربستان در دامپينگ (ارزان فروشي غيرقانوني) نفت سابقه اي طولاني دارد که يکي از آن موارد در اواخر جنگ تحميلي عراق عليه ايران اتفاق افتاد که با اجراي استراتژي موسوم به «فري مارکچر» يا بازارسازي آزاد، اقدام به افزايش توليد خود و کاهش قيمت فروش نفت خود کرد.
هر چند برخي از کشورهاي آفريقايي و آمريکاي جنوبي عضو اوپک همچون نيجريه، ليبي، آنگولا و ونزوئلا نسبت به کاهش قيمت نفت واکنش سفت و سختي نشان داده اند، اما؛ کارشناسان بازار معتقدند که عربستان سعودي به عنوان بزرگترين توليد کننده نفت اوپک به همراه آمريکا ائتلافي را شکل دادند تا با کاهش بهاي نفت اقتصاد کشورهايي همچون ايران، روسيه و ونزوئلا را آزار دهند.
به نظر برخي ديگر از کارشناسان، از نظر اقتصادي جهان در حال رکود است، رشد اقتصادي آمريکا و چين پايين آمده و عرضه مازاد نفت به بازار وجود دارد. به نظر آنان کاهش رشد اقتصادي اين کشورها از ميزان تقاضاي جهاني نفت کاسته و اين موضوع کاهش قيمت نفت را به دنبال داشته است.
از ديگر عوامل مهم تأثيرگذار بر کاهش قيمت نفت، افزايش ميزان توليد نفت آمريکا است. در اين ارتباط، اداره اطلاعات انرژي آمريکا در تازه ترين گزارش خود اعلام کرد که اين کشور در سال آينده نيز به رشد توليد نفت خود ادامه خواهد داد و کاهش قيمت نفت توليدکنندگان نفت شيل در اين کشور را از توليد منصرف نکرده است.
نوآم چامسکي، نظريه پرداز آمريکايي و استاد دانشگاه MIT آمريکا و بنيانگذار زبان شناسي مدرن، در خصوص دلايل کاهش بهاي نفت در ماه هاي اخير، گفته است: من معتقد هستم که دليل عمده کاهش بهاي نفت، افزايش توليد نفت توسط آمريکاست. وي معتقد است که در واقع توليد نفت شيل توسط ايالات متحده امريکا و تجاري سازي توليد نفت شيل توسط اين کشور باعث افزايش توليد نفت توسط آمريکا شده و عرضه نفت را در سطح جهاني افزايش داده است.
همچنين استاد دانشگاه MIT آمريکا بر اين باور است که دليل ديگر کاهش بهاي نفت به رشد کاهش رشد اقتصادي و افول اقتصادي تعدادي از قدرت هاي اقتصادي است. در واقع دليل اصلي کاهش بهاي نفت به هم خوردن چرخه عرضه و تقاضاي نفت در سطح جهاني است.
در همين رابطه، اداره اطلاعات انرژي آمريکا پيش‌بيني خود براي قيمت نفت برنت براي سال 2015 به ميزان 18 دلار در هر بشکه نسبت به پيش‌بيني ماه قبل کاهش داد و به 83 دلار در هر بشکه رسانده است. اين مؤسسه آمريکايي انتظار دارد که توليد نفت آمريکا در سال آينده روزانه با 850 هزار بشکه افزايش به حدود 9 ميليون و 400 هزار بشکه در روز برسد.
برخي ديگر دلايل سقوط قيمت نفت را عوامل اقتصادي مي دانند و در اين خصوص به رکود اقتصاد ژاپن اشاره مي کنند. بر اساس داده‌ها، رشد اقتصادي ژاپن در سه ماه سوم سال جاري ميلادي تنها 1.6 درصد بود و علت آن هم پايين آمدن صادرات اين کشور و کاهش توليد مصرف گزارش شد که اين امر نيز موجب شد ژاپن به عنوان چهارمين کشور واردکننده نفت تقاضا خود را کاهش دهد.
چامسکي در همين زمينه گفته است: افول و کاهش رشد اقتصادي کشورهايي چون ژاپن و چين باعث شده تا تقاضاي آنها براي نفت کاهش يابد که اين عامل از دلايل کاهش بهاي نفت در سطح جهاني شده است.

سارا دهاز













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن