محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832136217
بررسي دلايل سقوط ناگهاني بهاي نفت خام در بازار جهاني
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ آذر ۱۳۹۳ (۲۳:۵۳ب.ظ)
بررسي دلايل سقوط ناگهاني بهاي نفت خام در بازار جهاني گروه بين الملل خبرگزاري موج
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، نزديک به سه ماه است که شاهد کاهش شديد قيمت جهاني نفت هستيم؛ به طوري که قيمت سبد نفتي اوپک از 115 دلار به 85 دلار رسيده است و آمارها نشان مي دهد اين بيشترين ميزان کاهش اين ماده ارزشمند در 4 سال گذشته است. نظريات مختلفي درباره علل کاهش بهاي نفت از سوي کارشناسان ارائه شده است؛ از جمله عدم توازن ميان عرضه و تقاضا در بازارهاي بين المللي، عدم همکاري لازم ميان کشورهاي توليد کننده نفت در جهت کنترل قيمت ها و استفاده از ابزارها و تکنولوژي مدرن در جهت استخراج نفت. در اين گزارش، به اجمال به اصلي ترين دلايل افزايش بهاي اين ماده ارزشمند در بازارهاي جهاني مي پردازيم.
قيمت نفت خام برنت در سال 2014 رو به افزايش داشت تا اينکه از 19 ژوئن روند نزولي پيدا کرد و از 115 دلار در هر بشکه به 100 دلار رسيد. با آغاز سقوط قيمت طلاي سياه در بازار نفت جنگ تمام عيار ارزان فروشي نفت بين کشورهاي عضو اوپک؛ به ويژه کشورهاي عربي حاشيه جنوبي خليج فارس همچون عربستان سعودي، قطر، عراق و امارات متحده عربي راه افتاده است.
بسياري بر اين باورند که افت قيمت نفت بيشتر به دو دليل اصلي يعني کاهش تقاضا و افزايش عرضه نفت است. اخيراً تقاضاي نفت و فرآوردهاي نفتي در کشورهاي عمده صنعتي کم شده است و علت آن اين است که اين کشورها با رکود اقتصادي مواجه شده اند. از طرف ديگر عرضه نفت به خاطر نفت شيل در امريکا افزايش يافته است. شرکت نفتي شيل متوسط توليد امريکا را بالا برده است و باعث شده است که قيمت نفت کاهش پيدا کند. بسياري بر اين باورند که منبع نفتي شيل امريکا را به زودي بزرگترين توليد کننده نفت دنيا خواهد کرد. بنابراين همه اين عوامل بر روي کاهش قيمت نفت تأثير گزار و دست به دست هم داده است.
يکي از دلايل کاهش قيمت جهاني نفت عدم شفافيت در بازار است به طوري که توليدکنندگان نفت خارج از اوپک آمار دقيقي از توليد و صادرات نفت خود ارائه نميکنند تا اعضاي اوپک بتوانند براين اساس برنامه ريزي کنند. اوپک به عنوان يک سازمان جمعي تنها زماني با کاهش توليد موافقت مي کند که سقوط قيمتها شديد و ناشي از يک عامل خارجي باشد. براي مثال در سال 2008 زماني که بهاي نفت به دليل بحران سقوط بازارها در آمريکا بيش از 100 دلار هر بشکه کاهش يافت و از 147 دلار در ماه جولاي به حدود 30 دلار هر بشکه در ماه دسامبر رسيد، اوپک با برگزاري نشست هاي فوق العاده و کاهش توليد تصميم گرفت ثبات را به بازار بازگرداند.
اما؛ برخي به نقش مشکوک عربستان در پرچمداري رشد توليد و کاهش قيمت نفت خود که باعث ايجاد رقابت منفي براي کاهش دادن قيمت نفت از سوي کشورهايي چون ايران وعراق شده، اشاره مي کنند. به نظر اين افراد، در ماه هاي اخير، انگيزه هاي سياسي موجب کاهش قيمت نفت در بازارهاي جهاني شده است. مثلاً؛ در يک اظهارنظر، معاون شرکت نفت دولتي روسيه ـ روسنفت تصريح کرد که عربستان با هدف فشار بر روسيه، اقدام به کاهش عمدي قيمت نفت کرده است.
عربستان ميزان توليدش را کاهش نمي دهد تا قيمت نفت کاهش يابد، در عوض به گونه اي عمل مي کند که سهمش در بازار بيشتر از ديگر کشورهاي اوپک است. در نتيجه اوضاع سختي براي روسيه و ايران به وجود مي آيد. آن هم در زماني که آمريکا و عربستان در جنگ نيابتي با هر دو کشور در سوريه هستند. اين مسأله درباره تجارت است، ولي؛ نشانه اي از جنگي ديگر، به نام جنگ نفت است.
در شرايط کنوني که دست کم بخشي از کاهش بهاي نفت به دليل تخفيف هاي عربستان در بازار آسياست، دشوار بتوان اين کشور را متقاعد کرد که با بيش از 800 ميليارد دلار ذخيره ارزي دست به اقدام جدي بزند.
هم اکنون عربستان با توليد روزانه 11.5 ميليون بشکه، بزرگ ترين توليدکننده و تأمين کننده نفت جهان محسوب مي شود. اين کشور اخيرا قيمت نفت خود را پايين آورده است و کارشناسان اقتصادي مي گويند اگر کاهش قيمت نفت تداوم يابد، بازار در وضع «خرسي» قرار مي گيرد؛ يعني وضعي که از نظر رواني احساس شود قيمت ها براي مدت طولاني پايين خواهد ماند.
عربستان در دامپينگ (ارزان فروشي غيرقانوني) نفت سابقه اي طولاني دارد که يکي از آن موارد در اواخر جنگ تحميلي عراق عليه ايران اتفاق افتاد که با اجراي استراتژي موسوم به «فري مارکچر» يا بازارسازي آزاد، اقدام به افزايش توليد خود و کاهش قيمت فروش نفت خود کرد.
هر چند برخي از کشورهاي آفريقايي و آمريکاي جنوبي عضو اوپک همچون نيجريه، ليبي، آنگولا و ونزوئلا نسبت به کاهش قيمت نفت واکنش سفت و سختي نشان داده اند، اما؛ کارشناسان بازار معتقدند که عربستان سعودي به عنوان بزرگترين توليد کننده نفت اوپک به همراه آمريکا ائتلافي را شکل دادند تا با کاهش بهاي نفت اقتصاد کشورهايي همچون ايران، روسيه و ونزوئلا را آزار دهند.
به نظر برخي ديگر از کارشناسان، از نظر اقتصادي جهان در حال رکود است، رشد اقتصادي آمريکا و چين پايين آمده و عرضه مازاد نفت به بازار وجود دارد. به نظر آنان کاهش رشد اقتصادي اين کشورها از ميزان تقاضاي جهاني نفت کاسته و اين موضوع کاهش قيمت نفت را به دنبال داشته است.
از ديگر عوامل مهم تأثيرگذار بر کاهش قيمت نفت، افزايش ميزان توليد نفت آمريکا است. در اين ارتباط، اداره اطلاعات انرژي آمريکا در تازه ترين گزارش خود اعلام کرد که اين کشور در سال آينده نيز به رشد توليد نفت خود ادامه خواهد داد و کاهش قيمت نفت توليدکنندگان نفت شيل در اين کشور را از توليد منصرف نکرده است.
نوآم چامسکي، نظريه پرداز آمريکايي و استاد دانشگاه MIT آمريکا و بنيانگذار زبان شناسي مدرن، در خصوص دلايل کاهش بهاي نفت در ماه هاي اخير، گفته است: من معتقد هستم که دليل عمده کاهش بهاي نفت، افزايش توليد نفت توسط آمريکاست. وي معتقد است که در واقع توليد نفت شيل توسط ايالات متحده امريکا و تجاري سازي توليد نفت شيل توسط اين کشور باعث افزايش توليد نفت توسط آمريکا شده و عرضه نفت را در سطح جهاني افزايش داده است.
همچنين استاد دانشگاه MIT آمريکا بر اين باور است که دليل ديگر کاهش بهاي نفت به رشد کاهش رشد اقتصادي و افول اقتصادي تعدادي از قدرت هاي اقتصادي است. در واقع دليل اصلي کاهش بهاي نفت به هم خوردن چرخه عرضه و تقاضاي نفت در سطح جهاني است.
در همين رابطه، اداره اطلاعات انرژي آمريکا پيشبيني خود براي قيمت نفت برنت براي سال 2015 به ميزان 18 دلار در هر بشکه نسبت به پيشبيني ماه قبل کاهش داد و به 83 دلار در هر بشکه رسانده است. اين مؤسسه آمريکايي انتظار دارد که توليد نفت آمريکا در سال آينده روزانه با 850 هزار بشکه افزايش به حدود 9 ميليون و 400 هزار بشکه در روز برسد.
برخي ديگر دلايل سقوط قيمت نفت را عوامل اقتصادي مي دانند و در اين خصوص به رکود اقتصاد ژاپن اشاره مي کنند. بر اساس دادهها، رشد اقتصادي ژاپن در سه ماه سوم سال جاري ميلادي تنها 1.6 درصد بود و علت آن هم پايين آمدن صادرات اين کشور و کاهش توليد مصرف گزارش شد که اين امر نيز موجب شد ژاپن به عنوان چهارمين کشور واردکننده نفت تقاضا خود را کاهش دهد.
چامسکي در همين زمينه گفته است: افول و کاهش رشد اقتصادي کشورهايي چون ژاپن و چين باعث شده تا تقاضاي آنها براي نفت کاهش يابد که اين عامل از دلايل کاهش بهاي نفت در سطح جهاني شده است.
سارا دهاز
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]
صفحات پیشنهادی
افزایش اندک بهای طلا در بازارهای جهانی / نفت برنت به 82 دلار در هر بشکه رسید
افزایش اندک بهای طلا در بازارهای جهانی نفت برنت به 82 دلار در هر بشکه رسید بهای جهانی فلزات گرانبها و نفت خام امروز سهشنبه 20 آبان 93 در بازارهای جهانی با نوسان قیمت همراه بود به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از بلومبرگ بهای جهانی فلزات گرانبها امروز با افزایشبهاي نفت خام سقوط کرد
۲۳ آبان ۱۳۹۳ ۹ ۵۷ق ظ گزارش موج از بازار جهاني انرژي بهاي نفت خام سقوط کرد بهاي نفت خام در بازارهاي جهاني کاهش چشم گير را تجربه مي کند دليل اين کاهش مي تواند افزايش توليد آمريکا و ارزان فروشي نفت عربستان باشد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به نقل از رويترز هر بشکهبهای جهانی نفت خام افزایش یافت
بهای جهانی نفت خام افزایش یافت تهران – ایرنا- اقدامات تروریستی داعش در شمال عراق به همراه تداوم مشکلات و موانع در مسیر تولید نفت لیبی موجب افزایش جهانی بهای نفت در معاملات روز چهارشنبه شد به گزارش یونایتدپرس از نیویورک بهای نفت خام برنت برای تحویل در ماه ژانویه در معاملات اوشرکت های انگلیسی توزیع کننده سوخت، برنده سقوط بهای نفت خام
شرکت های انگلیسی توزیع کننده سوخت برنده سقوط بهای نفت خام لندن – ایرنا- شرکت های خرده فروشی سوخت در انگلیس به رغم سقوط بهای نفت خام در چند ماه گذشته همچنان در برابر درخواست های صورت گرفته حتی از سوی دولت این کشور برای کاهش بیشتر بهای بنزین و گازوییل مقاومت می کنند به گزارش ایربهای طلا در بازارهای جهانی با کاهش مواجه شد / هر بشکه نفت برنت 78 دلار
بدنبال اجرای سیاست های پولی بهای طلا در بازارهای جهانی با کاهش مواجه شد هر بشکه نفت برنت 78 دلار بهای جهاني فلزات گرانبها و نفت خام امروز پنج شنبه 29 آبان 93 در بازارهاي جهاني با نوسان قیمت همراه بود به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از بلومبرگ بهاي جهاني فلزاتروحانی: التهاب بازار و افزایش و کاهش ناگهانی قیمت نفت، ثبات اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرار میدهد
روحانی التهاب بازار و افزایش و کاهش ناگهانی قیمت نفت ثبات اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرار میدهد دکتر حسن روحانی در دیدار با وزیر امور خارجه ونزوئلا گفت اگر چه از نظر جغرافیایی با هم فاصله داریم ولی از لحاظ فکری با هم نزدیک و دو کشور مهم و انقلابی در دو نقطه حساس جهان هستیم بخافزایش اندک بهای طلا در بازارهای جهانی / نفت برنت 87 دلاری شد
افزایش اندک بهای طلا در بازارهای جهانی نفت برنت 87 دلاری شد بهای جهاني فلزات گرانبها و نفت خام امروز سه شنبه 26 آبان 93 در بازارهاي جهاني با نوسان قیمت همراه بود به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از بلومبرگ بهاي جهاني فلزات گرانبها و نفت خام با نوسان قيمت همراه ببهای طلا و نفت در بازارهای جهانی در روند نزولی قرار گرفت
با افزایش ارزش دلار بهای طلا و نفت در بازارهای جهانی در روند نزولی قرار گرفت بهای جهاني فلزات گرانبها و نفت خام امروز پنج شنبه 22 آبان 93 در بازارهاي جهاني با کاهش قیمت همراه بود به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از بلومبرگ بهاي جهاني فلزات گرانبها و نفت خام با قيبهای طلا جهانی با افت شدید مواجه شده است / هر بشکه نفت خام آمریکا 77 دلار
بدنبال افزایش ارزش دلار بهای طلا جهانی با افت شدید مواجه شده است هر بشکه نفت خام آمریکا 77 دلار بهای جهاني فلزات گرانبها و نفت خام امروز جمعه 16 آبان 93 در بازارهاي جهاني با کاهش قیمت همراه بود به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از بلومبرگ بهاي جهاني فلزات گرانبهافزایش بهای نفت خام در بازار آسیا
افزایش بهای نفت خام در بازار آسیا بهاي نفت خام صبح امروز پنجشنبه تحت تاثير انتشار گزارش هفتگي وزارت انرژي آمريکا درباره ذخاير نفت خام اين کشور در بازار آسيا افزايش يافت به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري فرانسه از سنگاپور صبح امروز در بازار آسيا هردر پی تداوم سقوط بهای نفت، وزیر نفت ایران از امارات دیدن می کند
بلومبرگ در پی تداوم سقوط بهای نفت وزیر نفت ایران از امارات دیدن می کند تهران - ایرنا - پایگاه خبری بلومبرگ روز دوشنبه اعلام کرد بیژن زنگنه وزیر نفت ایران آماده دیدار از امارات متحده عربی در هفته جاری است و این امر بیانگر افزایش سطح نگرانی های اعضای اوپک از سقوط بهای نفت است بارزش سهام در بازارهاي جهاني سقوط کرد
۲۶ آبان ۱۳۹۳ ۱۳ ۲۵ب ظ گزارش موج از بازار بورس جهاني ارزش سهام در بازارهاي جهاني سقوط کرد گروه بين الملل خبرگزاري موج به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج ارزش سهام در بازارهاي مختلف جهاني در ابتداي هفته ي جاري ميلادي روند رو به کاهش را تجريه کرد بر اساس اين گزارش ارزشاحتمال سقوط قیمت طلا در بازارهای جهانی
احتمال سقوط قیمت طلا در بازارهای جهانی اقتصاد > جهان - فارس نوشت قیمت طلا در معاملات بازارهای جهانی کاهش یافت و تا کمترین رقم در چهار و نیم سال اخیر رسید اما به علت انتظار تجار برای انتشار گزارش مشاغل آمریکا به 1145 دلار در هر اونس رسید به نقل از رویترز قیمت طلا دبهای جهانی طلا افزایش یافت / بهای هر بشکه نفت برنت 79 دلار
بهای جهانی طلا افزایش یافت بهای هر بشکه نفت برنت 79 دلار بهای جهانی فلزات گرانبها و نفت خام امروز سهشنبه 27 آبان 93 در بازارهای جهانی با نوسان قیمت همراه بود به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از بلومبرگ بهاي جهاني فلزات گرانبها با افزایش قيمت همراه بودند بر اينادامه روند نزولي بهاي طلا در بازارهاي جهاني
۲۰ آبان ۱۳۹۳ ۹ ۳۶ق ظ گزارش موج از بازار فلزات گرانبها ادامه روند نزولي بهاي طلا در بازارهاي جهاني بهاي اونس طلا در بازارهاي بين المللي امروز سه شنبه با کاهش 20 دلاري روبرو شد بهاي طلا در بازارهاي جهاني که به دنبال انتشار گزارش وزارت کار آمريکا با افزايش 40 دلاري روبرو شده بدلایل سقوط قیمت نفت به روایت رویترز
دلایل سقوط قیمت نفت به روایت رویترز خبرگزاری پانا رویترز در گزارشی به دلایل سقوط قیمت نفت در سال جاری میلادی پرداخت ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۶ آبان ساعت 11 15 به گزارش خبرگزاری پانا رویترز در گزارش "دلایل سقوط قیمت نفت در سال جاری میلادی" نخست به رکود اقتصاد ژاپن اشاره کرده و آورشد بهاي طلا در بازارهاي جهاني
۲۱ آبان ۱۳۹۳ ۱۱ ۴۴ق ظ گزارش موج از بازار فلزات گرانبها رشد بهاي طلا در بازارهاي جهاني بهاي طلا در بازارهاي جهاني امروز چهارشنبه با رشد 10 دلاري به کانال يکهزار و 160 دلار بازگشت به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج بهاي طلا در بازارهاي جهاني امروز چهارشنبه با افزايش 1-
گوناگون
پربازدیدترینها