تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832391408




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فیلترینگ هوشمند؛نیازمند تبیین


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فیلترینگ هوشمند؛نیازمند تبیین تهران- ایرنا- پرونده فیلترینگ در حالی به مرحله هوشمند سازی رسیده است که هنوز تعریف مشخصی از آن ارایه نشده و نیازمند تبیین کارکرد و روش هاست.


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، مرحله هوشمند سازی فیلترینگ با سکان داری وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات انجام خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چندی پیش از اجرای فیلترینگ هوشمند در شش ماه آینده خبر داد . وی هدف از این اقدام را استفاده مطلوب از شبکه های اجتماعی پیام رسان و اینترنت عنوان کرد.

*** فیلترینگ به چه معناست؟
مرتضی امینی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف فیلترینگ را نوعی کنترل دسترسی عنوان کرد و گفت: یک سیستم فیلترینگ با بررسی اطلاعات ورودی به شبکه، به بخشی از اطلاعات مجاز اجازه ورود می دهد. این کنترل دسترسی در سطح شبکه در لایه های مختلف اتفاق می افتد؛ به طوری که اگر سیستم فیلترینگ بر روی تجهیزات "سوئیچ" در لایه دوم و بر روی تجهیزات "روتر" در لایه سوم انجام می گیرد؛ برای مثال نرم افزارهای فایروال به نوعی یک بسته فیلترینگ محسوب می شود که یکی از ملزومات هر رایانه برای تامین امنیت محسوب می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه فیلترینگ در لایه های بالاتر در اپلیکیشن و برنامه کاربردی براساس محتوا صورت می گیرد گفت: همچنین فیلترینگ در لایه هفتم شبکه به معنای کنترل دسترسی است که این کار را می توان براساس آدرس های اینترنتی (URL) و یا براساس محتوا انجام داد. کنترل دسترسی براساس آدرسی های اینترنتی را فیلترینگ دستی و کنترل دسترسی براساس محتوا را فیلترینگ هوشمند می نامند.
استاد دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: اما این کنترل بر روی محتوا باید بر چه اساس صورت گیرد؟ این روشی است که هنوز برای اجرای فیلترینگ هوشمند ارایه نشده است.
وی افزود: در صورتی که فیلترینگ براساس محتوا صورت گیرد نیازمند کار بسیار بالاست.
وزیر ارتباطات چندی پیش در توضیح اجرای فیلترینگ هوشمند گفت که فیلترینگ در گیت وی های ورودی اینترنت انجام خواهد شد.
به گزارش ایرنا، اینترنت ایران از یک سری فایروال های خارجی دردرگاه هایی به نام گیت وی دریافت می شود.
امینی گفت: در روش فیلترینگ دستی نیز فیلترینگ در درگاه های ورودی اینترنت (گیت وی) صورت می گیرد؛ اما تفاوت در این است که وب سایت ها و شبکه های اجتماعی دارای مصادیق مجرمانه از دامنه حذف شده و دسترسی به کل صفحات مسدود می شود اما در فیلترینگ هوشمند تنها صفحات غیرمجاز باید حذف شود.
وی در توضیح هوشمندی گفت: اما هوشمندی باید به این معنا باشد که به صورت هوشمند صفحات دارای مصادیق مجرمانه حذف شود اما اگر براساس یک لیست از کلمات و تصاویر این فیلترینگ صورت گیرد نمی توان نام هوشمندی را بر روی آن نهاد.


***تبلیغات درخصوص فیلترینگ هوشمند غیرعلمی است
علیرضا شاه میرزایی، عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با انتقاد از آنچه که در رسانه ها به عنوان "فیلترینگ هوشمند" یاد می شود گفت: آنچه که معمولا تبلیغات می شود دقیق نیست و بعضا غیرعلمی است؛ برخی فیلترینگ هوشمند را اینطور معنا کردند که می شود تک تک عکس ها یا فیلم ها یا محتوای داخل سایت ها را بررسی کرد در حالی که این امر از نظر فنی امکانات و زیر ساخت مورد نیاز را می طلبد.
***در دنیا چه می گذرد؟
شاه میرزایی با تاکید بر اینکه اکنون راهکارهای متنوعی در دنیا برای سالم سازی اینترنت ارایه می شود گفت: مثلا سالم سازی می تواند به صورت غیرمتمرکز انجام شود به این معنا که سالم سازی در گذرگاه ورودی کشور الزاما انجام نمی شود بلکه در لایه دسترسی و با کمک خود شرکتهای خصوصی انجام پذیر است.
وی افزود: همچنین در برخی کشورها برای انجام فیلترینگ از خود کاربران و به ویژه خانواده ها کمک گرفته می شود.
شاه میرزایی اظهار داشت: سرویس اینترنت نوجوان اکنون در بسیاری از شرکت های مخابراتی جهان ارایه شده است و براساس قوانین برخی کشورها این نوع اینترنت باید از سوی اپراتورها به خانواده ها ارایه شود و بعضا این سرویس گران تر از اینترنت معمولی است.
وی افزود: همچنین در حال حاضر مودم های متفاوتی در دنیا وجود دارد که مودم های امن تر و با قیمت بالاتری است که می توان دسترسی فرزندان را محدود و کنترل کرد.
این عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه یکی از مهمترین بخش های جامعه هدف در فیلترینگ ، نوجوانان و کودکان هستند گفت: متاسفانه هنوز نتوانسته ایم برای نوجوانان فکری کنیم و این در حالی است که در کشورهای دیگر که لاییک هم هستند، برای زیر 18 سال مقررات دقیقی را وضع کرده اند.
وی گفت: ما هنوز اینترنت نوجوان نداریم و این موضوع یک ضرورت برای جامعه جوان کشور است. می توان با درنظر گرفتن پروژه های خردتر به پروژه های کلان در این زمینه نزدیک شد.

***جزئیات یک طرح در حوزه فیلترینگ
اما مهرماه طرح مشابهی با حمایت مرکز ملی فضای مجازی و دانشگاه شهید بهشتی و موسسه تبیان آغاز شد.
محمد حسن انتظاری، دبیرشورای عالی فضای مجازی در حاشیه برگزاری پانزدهمین نمایشگاه صنایع مخابراتی و اطلاع رسانی (تلکام) در مهرماه در جمع خبرنگاران در مورد نرم افزار فیلترینگ هوشمند اظهار کرد: این نرم افزار با همکاری دانشگاه شهید بهشتی و موسسه تبیان زیر بار رفته و درچهار سازمان عملیاتی شده است به طوری که با اجرای این نرم افزار به طور هوشمند بخش های ناخواسته درسایت های اینترنتی پالایش می شود.
وی افزود: این نرم افزار نوعی سیستم پالایشگر است که کل سایت را نمی بندد و به کاربر این امکان را می دهد که سریعتر به محتوا دسترسی پیدا کند در این راستا پروژه تحقیقاتی دیگری نیز در مرکز ملی فضای مجازی آغاز شده است.
انتظاری در مورد جزئیات این نرم افزار و تفاوت آن با سیستم فیلترینگ کشور گفت: این سامانه فیلترینگ یک سیستم توزیع شده است که در سازمان ها شرکت ها و حتی مراکز و استان هایی که ظرفیت ترافیکی اینترنت آنها بالا باشد به کار گرفته خواهد شد و این سیستم از درگاه اصلی اینترنت کشور پالایش خود را انجام نمی دهد.
وی با بیان اینکه فیلترینگ هوشمند یکی از عناصر اصلی سیستم نهایی فیلترینگ کشور خواهد بود گفت:به زودی با اجرای کامل این پروژه سیستم نهایی فیلترینگ کشور به اجرا درآمده و سیستم فعلی متحول می شود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به این سوال که رونمایی از این نرم افزار موازی کاری با وزارت ارتباطات نخواهد بود گفت: این پروژه از ابتدا در مرکز ملی فضای مجازی و با همکاری سه دانشگاه تعریف شده بود که ما از آن حمایت کردیم. براساس قانون چنانچه دستگاه های اجرایی اقدام فعالی انجام ندهند مرکز ملی موظف است در این زمینه اقدام فعال کند تا کشور با تاخیر در اجرای پروژه ها مواجه نشود.
علمی(5)**9190**1599


01/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن