واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ آذر ۱۳۹۳ (۱۴:۳۱ب.ظ)
رؤساي دانشگاه هاي علوم پزشکي توسعه کمّي فضاهاي فيزيکي را کنار بگذارند دکتر هاشمي گفت: رؤساي دانشگاه ها بايد توسعه کمّي فضاهاي فيزيکي را کنار بگذارند. توسعه کمّي بايد فقط بر اساس ميزان بودجه و نيازها صورت گيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، وزير بهداشت در دومين نشست شوراي آموزش پزشکي و تخصصي در دولت يازدهم که با حضور رؤساي دانشگاه ها و دانشکده هاي پزشکي سراسر کشور در تالار امام علي (ع) دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي برگزار شد، گفت: طرح تحول سلامت خوشبختانه به خوبي پيش مي رود؛ بخصوص مرحله سوم اين طرح؛ يعني اجراي کتاب تعرفه سلامت در استان تهران و ساير استان ها خارج از تصور ما به پيش رفت.
دکتر سيد حسن هاشمي با اشاره به اينکه حاشيه هاي اين طرح شيريني کار ما محسوب مي شود، خاطرنشان کرد: با اين وجود بايد بدور از حاشيه هاي و با استفاده از علم و تجربه براي اجراي هرچه بهتر اين طرح گام برداريم.
وزير بهداشت همچنين ادامه داد: در راستاي طرح تحول سلامت در حوزه آموزش کارهاي زيادي داريم. آنچه الان در اين حوزه آماده شده، برنامه آمايش سرزمين است که در قالب سند راهبردي توزيع جغرافيايي آموزش عالي در حوزه سلامت طراحي گرديده است.
دکتر هاشمي با اشاره به اين که در اين دولت حتي يک مجوز تأسيس دانشکده پزشکي، دندان پزشکي و داروسازي داده نشده، گفت: اين مسير ادامه پيدا مي کند چون يکي از بسته هاي مهم آمايش سرزمين، ارتقاء کيفي آموزش پزشکي است.
وزير بهداشت با تأکيد بر اين که نظارت ها در اين بخش بسيار اهميت دارد، ادامه داد: آموزش پزشکي در اين سال ها به خاطر گسترش بي رويه کمّي، آسيب هاي جدي ديده است و با اين که زيربناي اين حوزه اخلاق است، نگاهي کمّي نگر دارد. بنابراين ضروري است مسير را تغيير دهيم و اين کار دشواري است.
وي با بيان اين که رؤساي دانشگاه ها بايد توسعه کمّي فضاهاي فيزيکي را کنار بگذارند، خاطرنشان کرد: توسعه کمّي بايد فقط بر اساس ميزان بودجه و نيازها صورت گيرد.
دکتر هاشمي گفت: وزارت بهداشت در اين راه تمام ناملايمات را به جان خواهد خريد.
وي با تأکيد بر اين که برآورد نيروي انساني مورد نياز براي مراکز آموزش پزشکي بسيار اهميت دارد، افزود: اين کار در طي يک سال گذشته انجام شده و به زودي به دانشگاه ها ابلاغ مي شود.
وي ادامه داد: حضور پزشکاني که در طرح تمام وقتي جغرافيايي خدمت مي کنند، در حوزه آموزش و پژوهش بسيار مهم است.
دکتر هاشمي اظهار کرد: علاوه بر اين، طرح تحول پذيرش دستيار را نيز بايد در اولويت قرار داد. اين موضوع با توجه به حضور دستياران در مناطق محروم اهميت دارد. اميدواريم تا سال هاي آينده مشکل تأمين نيروي انساني در مناطق محروم برطرف شود.
دکتر هاشمي با تأکيد بر ضرورت تجهيز بيمارستان هاي آموزشي نيز گفت: دانشگاه هاي مهم کشور در اين زمينه نبايد از کشورهاي پيشرفته فاصله داشته باشند.
وي در ادامه سخنانش با اشاره به اين که در مناطق محروم و در زمينه هاي مختلف از جمله غربالگري بيماري هاي صعب العلاج بايد امکانات لازم را براي پزشکان فراهم کرد، گفت: تجهيزات در اين مناطق بايد به حدي باشد که امکان ارائه خدمت براي همکاران را فراهم کند. در غير اين صورت بدبيني به کل نظام آموزش پزشکي حاصل خواهد شد.
وزير بهداشت با اشاره به اين که حوزه آموزش جدا از حوزه هاي ديگر نظام سلامت نيست، گفت: اين حوزه با بهداشت، درمان و پژوهش رابطه نزديک دارد، بنابراين ضروري است شادابي هرچه بيشتر براي ارتقاء اين حوزه را ايجاد کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]