واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ آذر ۱۳۹۳ (۱۲:۲۲ب.ظ)
کارگاه آموزشي بروسلوز رئيس اداره بهداشت و مديريت بيماريهاي دامي دامپزشکي استان اصفهان از برگزاري کارگاه آموزشي بروسلوز در قالب مدل SHEP با حضور 30 نفر از مسئولين و کارشناسان اداره کل و شبکه هاي دامپزشکي استان در سالن جلسات اين اداره کل خبر داد
به گزارش خبرگزاري موج، در اين کارگاه دکتر وحيد مقدس کارشناس اداره بهداشت و مديريت بيماري هاي دامي دامپزشکي استان گفت: تب مالت يا بيماري هزار چهره از جمله بيماري هاي عفوني و مسري مشترک بين انسان و دام است. وي افزود: «ديويد بروس»، پزشک اسکاتلندي، کاشف اين بيماري بوده به همين دليل بروسلوز نام گرفت و به علت مشاهده اولين مورد بيماري در جزيره مالت، تب مالت ناميده شده است که از گاو، گوسفند و يا بزهاي آلوده به انسان انتقال مي يابد.
ايشان مهمترين راه ورود ميکروب تب مالت به بدن حيوان از طريق دستگاه گوارش و تنفس عنوان کرد و گفت: از بارزترين علائم اين بيماري مي توان به سقط جنين دام هاي آبستن در ماه هاي آخر اشاره کرد.
به گزارش روابط عمومي اداره کل دامپزشکي استان اصفهان وي به راه هاي انتقال بيماري از طريق مصرف شيرآلوده به صورت خام و فرآورده هاي شيري آلوده مانند پنير تازه، سرشير، خامه و بستني به انسان اشاره داشت و مهمترين علامت اين بيماري را در انسان تب، دردهاي عضلاني و استخواني، سردرد، تعريق شديد؛ به ويژه در هنگام شب، ضعف و خستگي، بي اشتهايي، لاغري و افسردگي عنوان نمود.
در ادامه کارگاه وحيد مقدس به شرح مدل آموزشي SHEP و مؤثر بودن آن براي پاسخگويي به نيازهاي گروه هدف و نحوه اجراي آن در اين بيماري پرداخت و به اقدامات لازم براي کاهش روند شيوع بيماري در سطح دامداري ها در کشور، استان و شهرستان بر اساس وضعيت موجود اشاره کرد.
ايشان در ادامه به وضعيت بيماري بروسلوز در جمعيت دامي از سال 1387 تاکنون اشاره کرد و گفت: کمبود امکانات و نيروي انساني در کنترل بيماري در دام، گسترش استفاده و عرضه فرآورده هاي دامي غير پاستوريزه و ناکافي بودن آگاهي و باور گروه هاي در معرض خطرشامل دامداران،کشاورزان، کارگران کشتارگاه ها و... را از عوامل اساسي در افزايش بيماري در دام و انسان ذکر کرد.
وي در ادامه با تأکيد بر نقش مهم سازمان دامپزشکي کشور و ادارات کل آن در کنترل اين بيماري در دام ها و ممانعت از انتقال آن به انسان، خواستار توجه ويژه و تعامل بيشتر ارگان ها و دستگاه هاي مسوول به اين بخش "که مستقيماً با سلامت افراد جامعه در ارتباطند"، شدند.
در ادامه دکتر سيد محمد حسيني، رئيس اداره بهداشت و مديريت بيماري هاي دامي دامپزشکي استان، بيان داشت: شير و فرآورده هاي دامي دامداري هاي صنعتي عاري از بيماري بروسلوز بوده و مشکل فقط در دامداري هاي سنتي مي باشد و بايد علاوه بر واکسيناسيون دام ها عليه بروسلوز در جهت کاهش بيماري به روستاييان آموزش داد تا حين زايمان و تماس با ترشحات آلوده دام از دستکش، لباس مخصوص، چکمه و... استفاده کنند و به انتقال بيماري از دام به انسان توجه ويژه داشته باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]