واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ آذر ۱۳۹۳ (۹:۵۹ق.ظ)
نشست کارگروه ويژۀ آلودگي هواي مشهد معاون محيط زيست انساني حفاظت محيط زيست از توزيع 100 درصدي بنزين يورو 4 در مشهد طي چند روز آينده خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي اداره کل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي، دکتر متصدي معاون محيط زيست انساني حفاظت محيط زيست کشور و دبير کارگروه کاهش آلودگي هوا ، نشست کارگروه ويژۀ آلودگي هواي مشهد در محل دفتر معاون فني و هماهنگي امور عمراني استانداري و با حضور تمامي اعضا برگزار شد.
سعيد متصدي دراين نشست اظهار کرد: متاسفيم که نيروگاههاي مشهد همچنان مازوت ميسوزانند چرا که اين امر يکي از عوامل مهم آلودگي هواست.
وي با اشاره به کمبود گاز در کشور اظهار کرد: بخش اعظم گاز صرف مصارف خانگي ميشود و چنانچه در 20 درصد از مصرف گاز خانگي صرفهجويي شود تمامي نيروگاه ميتوانند گاز بسوزانند اما به طور کلي از سال آينده 100 درصد نيروگاههاي کشور گازي خواهند شد.
*توزيع 100 درصدي بنزين يورو 4 در مشهد طي چند روز آينده
متصدي از توزيع 100 درصدي بنزين يورو 4 در مشهد طي چند روز آينده خبر داد و گفت: قرار بود در مشهد از اول آذر ماه بنزين يورو 4 توزيع شود اما اين فرايند از اواخر مهر ماه شروع شد و تا چند روز آينده اين توزيع به 100 درصد خواهد رسيد ضمن اينکه گازوئيل يورو 4 از اوخر شهريور ماه در حال توزيع است.
معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه طي چند سال گذشته سوخت در کلانشهرها وضعيت نامطلوبي داشته است، اظهار کرد: خوشبختانه طي فعاليتهاي خوبي که با وزارت نفت انجام شد توانستيم قبل از تصويب مصوبه هواي پاک، بنزين يورو 4 را در تهران، اراک و مشهد توزيع کنيم و به عنوان پيشگيري از آلودگي به دنبال اصلاح مصرف سوخت هستيم.
*بررسي لايحه هواي پاک در مجلس
وي در خصوص لايحه هواي پاک اظهار کرد: از سال 74 تا 92 هيچگونه اصلاحيهاي براي اين قانون انجام نشده بود در نتيجه نياز بود که در شرايط کار اين قانون را اصلاح کنيم و در حال حاضر لايحه هواي پاک در صحن علني مجلس است که اميدواريم در آينده نزديک اين قانون تصويب شود.
متصدي با اشاره به اينکه تخصصگرايي و دانشمحوري همراه با تقسيم مسووليت از مباحثي است که در راستاي کاهش آلودگي هوا به دنبال آن هستيم، ادامه داد: درصدد هستيم با شيوههاي علمي به سمت کاهش آلودگي هوا پيش برويم.
*تاکيد بر حذف منابع آلودگي هوا
معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست عنوان کرد: با توجه به اينکه کنترل آلودگي هوا بسيار مشکل است همواره بر عدم توليد آلودگي هوا تاکيد شده است و تاکيد سازمان محيط زيست نيز بر حذف منابع توليد آلودگي به جاي کنترل اين منابع است که در اين صورت هزينههاي ما به يک بيستم کاهش مييابد.
وي همچنين به هزينههاي مستقيم و غيرمستقيم آلودگيهاي هوا اشاره کرد و گفت: آلودگي هوا علاوه بر مشکلات مستقيمي که ايجاد ميکند، در بلندمدت ميتواند باعث از کارافتادگي، خستگي، تخريب منابع، کاهش رفاه اجتماعي و … شود.
متصدي اظهار کرد: روزهاي پاک در تهران در هشت ماه اول سال 9 روز بوده که اين تعداد نسبت به سال گذشته 25 درصد افزايش داشته و در اين زمينه توزيع بنزين يورو 4 تاثيرگذار بوده است که اميدواريم اين امر در بهبود وضعيت هواي مشهد تاثيرگذار باشد.
*لزوم آموزش علم محيط زيست به مردم
معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست ضمن تاکيد بر نقش عمده مشارکتهاي مردمي در ايجاد و کاهش آلودگي هوا اظهار کرد: آلودگي هوا يک امر جمعي است به اين معنا که ايجاد و رفع آن به خواست و همت همگاني بستگي دارد بنابراين بايد علم محيطزيست را به مردم بياموزيم و از آنان بخواهيم نه تنها در کاهش آلودگي بلکه در تصميمگيريهاي اين حوزه نيز به ما کمک کنند که در اين زمينه بايد از انجمنهاي مردمنهاد ياري بطلبيم.
متصدي ادامه داد: بنابراين امور اجرايي ما در زمينه حفاظت از محيط زيست و کاهش آلودگي هوا چنانچه با پشتوانه علمي باشد حرکت سريعتري خواهد داشت.
وي همچنين به برگزاري صنعت سبز در جشنواره هواي پاک در محيط زيست اشاره کرد و گفت: جشنواره هواي پاک امسال با کمک «UNOD» در اسفندماه برگزار ميشود و اميدواريم از بخشهاي مختلف استاني نيز در اين جشنواره حضور يابند.
معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست در خصوص برخورد با صنايع آلاينده اظهار کرد: سازمان حفاظت از محيط زيست راضي به برخورد صفر و يکي نيست و ما نيز براي اصلاح اين قانون پيشنهاد داديم تا تبصره يک ماده 38 اصلاح شود که در جريان اين اصلاحيه جريمه واحدهاي آلاينده با توجه به ميزان آلايندگي ماهيت آن و وضعيت منطقه در نظر گرفته خواهد شد.
متصدي در خصوص اعطاي اعتبارات از محل صندوق ملي توسعه به منظور حفاظت از محيط زيست اظهار کرد: شرايط دشوار ارائه تسهيلات را قبول داريم اما قول مساعد براي اعطاي اعتبار براي طرحهاي محيطزيستي داده شده است؛ ضمن اينکه 10 درصد از عايدي صندوق ملي توسعه مربوط به آب، کشاورزي و محيط زيست است.
*معافيت خودروهاي برقي از سود بازرگاني
وي همچنين در خصوص حمايت از خودروهاي برقي به منظور حفاظت هر چه بيشتر از هواي پاک اظهار کرد: خودروهاي برقي امسال از سود بازرگاني معاف بودند و اميدواريم اين حرکت شروعي براي ورود خودروهاي برقي به کشور باشد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]