تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمتى نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و آموزش دهيد، بفهميد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803039664




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسي مقايسه اي توان نظامي روسيه و اوکراين


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱ آذر ۱۳۹۳ (۱:۵۲ق.ظ)
بررسي مقايسه اي توان نظامي روسيه و اوکراين گروه اقتصاد سياسي خبرگزاري موج،
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، تحولات اوکراين و درگيري شرق و غرب بر سر استراتژي اين کشور، منجر به آن شد که يک بار ديگر در دهه دوم قرن بيست و يک، بحث اهميت ابزارهاي نظامي و جايگاه آن در اندازه گيري قردت کشورها مطرح شود. در نيمه دوم قرن بيست، به دليل وابستگي متقابل کشورها و سرعت رو به رشد تکنولوژي، ديگر کشورها به تنهايي قادر به ادامه حيات نداشتند. از اين رو به رغم اختلافات ايدئولوژيکي، همکاري هاي اقتصادي در دستور کار رهبران بود. اما با فروپاشي اتحاد جماهير شوروي، زمينه گسترش روابط ميان کشورهاي دو بلوک به وجود آمد. روسيه نيز به واسطه عقب ماندگي هاي فن آوري و اقتصادي، مشتاق برقراري رابطه با جهان سرمايه داري شد.
در اين اوضاع، کمتر کسي گمان مي برد توان نظامي مجددا بتواند اهميت سابق خود را در بررسي عوامل قدرت به دست آورد. قدرت نرم افزاري در قرن بيست و يک، نشان داد حوزه تقسيم بندي سابق کشورها در هرم قدرت تغيير شگرفي کرده است. لکن با بروز بحران داخلي اوکراين، به عنوان يکي از مهمترين اقمار سابق شوروي، زمينه به رخ کشيدن توان نظامي سخت افزاري را در دستور کار قرار داد.
روسيه تنها رقيب نظامي خود را ايالات متحده مي دانست اما گسترش ناتو به شرق اروپا، اين کشور را با تهديد جديدي روبرو کرد. در حالي که آمريکا سالانه 600 ميليارد دلار صرف بودجه نظامي مي کند، روسيه نزديک به 70 ميليارد دلار در سال گذشته ميلادي در اين حوزه سرمايه گذاري کرده است. ولي به دليل برخورداري مسکو از تجيهزات نظامي دوره شوروي، همچنان يکي از قدرت مهم نظامي دنيا است.
در اين ميان، روسيه خود را در منطقه شرق اروپا، به ويژه کشورهاي غير عضو ناتو و آسياي مرکزي و قفقاز، بدون رقيب است. از اين رو، با شدت يافتن بحران شرق اوکراين و تقويت استحکامات نظامي روسيه در مرزهاي شرقي اين کشور، شايعاتي مبني بر تقابل دو کشور منتشر شد.
اما نگاهي به آمار و ارقام نشان مي دهد، توان نظامي دو کشور حتي روي کاغذ نيز قابل مقايسه نيست. روسيه داراي جمعيت بيش از 145 ميليون نفر است و اوکراين کمي بيشتر از 46 ميليون نفر جمعيت دارد. بودجه نظامي 70 ميليارد دلاري روسيه در مقابل بودجه 6 ميليارد دلاري اوکراين، و توان پوشش دادن حوزه هاي عملياتي چند جانبه مسکو در مقابل ناتواني کي يف در حفظ امنيت داخل کشور به خصوص در ماه هاي اخير، بازگو کننده اين مسئله است که بحث تقابل اين دو، چيزي شبيه يک طنز تلخ سياسي، نظامي است. توان نامتقارن آنها، مي تواند افکار عمومي جهان را عليه روسهي تهييج کند.
طبق آخرين برآوردهاي به عمل آمده، نيروهاي نظامي روسيه از لحاظ توان نظامي پس از آمريکا در رتبه دوم قرار دارد. اين در شرايطي است که اوکراين اگر وسيع ترين کشور در قاره اروپا است اما تمامي کشورهاي غرب اين قاره ضعيفتر است.
روسيه 69 ميليون نفر آماده به خدمت نظامي دارد و اوکراين تنها 15 ميليون نفر ، کل هوايپماها و بالگردهاي کي يف، 400 فروند است اما روسيه داراي 736 فروند جنگنده و هواپيماهاي رهگيري، 303 هواپيماي آموزشي، 973 بالگرد و 113 فروند بالگرد تهاجمي است. همچنين تجهيزات نظامي اوکراين 25 فروند است و روسيه فقط 63 زيردريايي در خدمت دارد. همان طور که گفته شد روسيه توان نظامي خود را مرهون صنايع دفاعي به جامانده از دوران شوروي سابق مي داند. بنا بر آمار رسمي، حدود 70 درصد از صنايع تسليحاتي شوروي در فدراسيون روسيه واقع شده است.
روسيه دومين صادرکننده تسليحات جهان که در سال 2013، حدود 13.2 ميليارد دلار درآمد داشت و طبق گفته پوتين قرار است اين مبلغ در سال جديد به 15 ميليارد دلار برسد. در مقابل اوکراين نهايتا با 1.3 ميليارد دلار درآمد، توان رقابت هم اين کشور را ندارد. اين در حالي است که مهمترين شرکت صنايع نظامي اوکراين بعد از الحاق شبه جزيره کريمه به فدراسيون روسيه، تمامي صادراتش فقط به اين کشور بود.
بر اساس اين آمار و ارقام و علاوه بر وابستگي شديد اوکراين به واردات گازي از روسيه، عدم واکنش کي يف به برگزاري رفراندوم در کريمه و سپس شورش جدايي طلبان شرق اين کشور، در نگاه رهبران کرملين چندان دور از انتظار نبوده است. ضمن آنکه اوکراين نمي تواند به حمايت نظامي غرب و ناتو اميد داشته باشد. زيرا روسيه نسبت به حضور اين اتحاد در کشوري همچون اوکراين حساسيت بالايي دارد.

زهرا سادات حسيني













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن