تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى مردم اگر در يارى حق كوتاهى نمى كرديد و در خوار ساختن باطل سستى نمى نموديد، كسان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798691308




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روي آوردن به تقليد به جاي تحقيق مهم‌ترين آسيب در حوزه کتاب است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۹ آبان ۱۳۹۳ (۱۶:۱۹ب.ظ)
مدير کل ارشاد لرستان: روي آوردن به تقليد به جاي تحقيق مهم‌ترين آسيب در حوزه کتاب است حجت‌الاسلام حنان اظهار کرد: يکي از چالش‎ها و آسيب‌هايي که امروزه در حوزه کتاب و پژوهش با آن مواجه هستيم، اين است که در اين حوزه به جاي تحقيق به تقليد روي آورده‌ايم، يعني غالباً کتاب‌ها و پژوهش‌هايي که مشاهده مي‌کنيم تقليدي است نه تحقيقي.
به گزارش خبرگزاري موج از خرم آباد، حجت‌الاسلام حميدرضا حنان، مديرکل ارشاد و فرهنگ اسلامي استان لرستان، در آيين تجليل از مؤلفان، پديدآورندگان و خادمان کتاب و کتاب خواني که صبح امروز پنج‌شنبه، 29 آبان ماه جاري در سالن شهيد آويني اداره کل ارشاد برگزار شد، گفت: حضور شما کتب دوستان و مسئولان نشان دهنده قدرداني شما از زحمت کشان عرصه کتاب و کتاب خواني است.
وي با اشاره به اين‌که کتاب و پژوهش از ديدگاه اسلام مورد تأکيد است و مورد تشويق نيز قرار گرفته است، عنوان کرد: دليل اين تأکيد اين است که کتاب و پژوهش حاصل و محصول فکر، انديشه و عقلانيت بشر است تا جايي‌که خداوند از مجموعه وحي که بر پيامبر نازل کرده است تحت عنوان کتاب نام برده است.
حجت‌الاسلام حنان، با بيان اين‌که در تشويق و تأکيد اسلام بر کتاب و پژوهش يک روايت از پيامبر اکرم(ص) کافي است؛ اظهار کرد: در روايتي از پيامبر آمده است که مي‌فرمايد: اگر کسي بميرد و يک برگ تحقيق بر جا بگذارد در روز قيامت به‌عنوان يک حجاب بين او و آتش جهنم قرار مي‌گيرد و در مقابل هر حرفي که بر روي برگه نوشته شده خداوند روز قيامت شهري به او عطا مي‌کند که هفت برابر اين دنيا وسعت دارد.
مدير کل ارشاد لرستان، ادامه داد: اين روايت کافي است که به عنوان مدرک بيان کنيم که کتاب و پژوهش از ديدگاه اسلام چقدر ارزشمند دارد.
وي با اشاره به اين‌که حوزه کتاب، تأليف و پژوهش با اين همه اهميت و تأثيري که در زمينه‌هاي مختلف در سطح جامعه دارد، با آسيب‌ها و چالش‌هايي مواجه است، افزود: اولين چالش و آسيبي که امروزه در حوزه کتاب و پژوهش با آن مواجه هستيم، اين است که در اين حوزه به جاي تحقيق به تقليد روي آورده‌ايم، يعني غالباً کتاب‌ها و پژوهش‌هايي که مشاهده مي‌کنيم تقليدي است نه تحقيقي.
حجت‌الاسلام حنان، افزود: امروزه بازار تقليد و کپي برداري داغ شده است که نتيجه آن اين است ارزش و وزنه کتاب و پژوهش را پايين مي‌آورد، و اگر بجاي تحقيق به تقليد روي بياوريم کار ما همه تکراري مي‌شود و چيز جديدي تحويل نمي‌دهيم.
مدير کل ارشاد لرستان، با اشاره به اين‌که امروزه احساس مي‌شود به جاي روي آوردن به تحقيق گرفتار تقليد هستيم، ادامه داد: براي اين‌که به دام تقليد نيفتيم بايد به جنبش نرم‌افزاري و ضرورت راه اندازي نهضت توليد علم متناسب با نياز زمان توجه کنيم.
وي با بيان اين‌که، توليد علم منوط به توليد فکر است و توليد فکر هم منوط به آزادي فکر و آزاد انديشي فکر و انديشه است، اذعان کرد: به تعبير شهيد مطهري؛ بشر تا زماني که به آزادي فکر و انديشه نرسد، در بند و قيد و در اسارت تعصبات و تقليد و تعلقات است و همچنين مي‌فرمايد: نتيجه تمام انحرافات امروز ما در حوزه‌هاي اعتقادي نبود آزادي فکر و آزادي انديشه است.
حجت‌الاسلام حنان، ادامه داد: راه ديگر برون رفت از آسيب تقليد اين است که روي بياوريم به نقد کتاب و پژوهش، اين در حالي است که ما تا زماني که جرأت و شهامت نقد انديشه‌ها و افکار و کتاب‌هاي حتي بزرگان را پيدا نکنيم گرفتار تقليد و اينگونه مسائل در عرصه کتاب و پژوهش هستيم.
مدير کل ارشاد لرستان، با اشاره به اين‌مه مقام معظم رهبري سخن خوبي در اين باره دارند، عنوان کرد: ايشان مي‌فرمايد: نبايد از آزادي ترسيد و از مناظره گريخت و نقد و انتقاد را به کالايي قاچاق و يا امري تشريفاتي تبديل کرد، چنانچه نبايد به جاي منارزه به جدال روي اورد و به جاي آزادي به دام حتاکي و مسئوليت گريزي بلرزيم، آن روز که سهم آزادي و اخلاق و سهم منطق همه يکجا در کنار همديگر ادا شود آغاز روز خلاقيت علمي در تفکر بالنده ديني در اين جامعه است و کليد جنبش توليد نرم‌افزاري علمي و ديني در کليه علوم و معارف دانشگاهي و حوزوي زده خواهد شد.
وي ادامه داد: براي رهايي از قيد تقليد در حوزه کتاب و پژوهش توجه به توليد علم بسيار اهميت دارد و توجه به مقوله نقد منصفانه و به دور از تمجيد و تخريب ديگران.
حجت‌الاسلام حنان، با اشاره به اين‌که آسيب دومي که در عرصه کتاب و پژوهش وجود دارد اين است که نگاه ما به اين عرصه يک نگاه پروژه‌اي است به جاي نگاه پروسه‌اي، افزود: معناي نگاه پروژه‌اي اين است که ما کتاب مي‌نويسيم، بايگاني و مي‌کنيم و اين کتاب در قفسه‌ها خاک مي‌‌خورد.
مدير کل ارشاد لرستان، ادامه داد: نگاه پروسه‌اي يعني اين‌که، ما بايد براي متاب در سطح جامعه يک بستري را فراهم کنيم که کتاب به يک جرياني در سطح جامعه تبديل شود و مؤلف با کتاب و پژوهش در سطح جامعه زندگي کند و به آن عشق بورزد.
وي با اشاره به اين‌که ما بايد در نوشتن کتاب و پروژه هدفمند کار کنيم، عنوان کرد: درحالي که اگر نگاه ما پروژه‌اي باشد انبار کتاب داريم ولي غيرکاربردي هستند.
حجت‌الاسلام حنان، با بيان اين‌که سومين چالش در اين عرصه بيگانه بودن کتاب و پژوهش با نيازهاي زمان است، اظهار کرد: اين آسيبي بزرگي است که بخشي از کتاب‌هايي که امروزه نوشته مي‌شود بدون توجه به نياز زمان نوشته شده‌اند، و توجه به تحقيق و پژوهش ما باتوجه و متناسب با نياز زمان نيست.
مديرکل ارشاد لرستان، چهارمين آسيب در اين عرصه را عدم توجه به پيش‌فرض‌هاي ارزشي در حوزه کتاب و پژوهش دانست و عنوان کرد: زماني که مي‌خواهيم کتاب بنويسيم بايد به پيش‌فرض‌هاي ارزشي خودمان در جامعه توجه کنيم، هم ارزش‌هاي ديني و هم ارزش‌هاي ملي را بايد در کتاب که مي‌نويسيم رعايت کنيم.
وي با اشاره به اين‌که هنر ما نبايد اين باشد که در حوزه کتاب و پژوهش حريم ارزش‌ها را بشکنيم و مروج افکار امنيسمي در حيطه علوم اسلامي و در حوزه علوم تجربي باشيم، افزود: هنر ما نبايد اين باشد که از طرف عده‌اي افراطي و متعصب دين‌دار به دفاع غير عقلاني از دين به وسيله کتاب و پژوهش حريم علم را بشکنيم و علم را به دو بخش علم ارزشي و غير ارزشي تقسيم کنيم.
حجت‌الاسلام حنان، ادامه داد: لازم است مصداق علم ارزشي را کتب ديني و مصداق علم غيرارزشي را کتب غير ديني بدانيم، چراکه اگر اين‌چنين باشد همان بلايي که بر سر ملل غربي آمد در جهان اسلام هم بر سر ما خواهد آمد، که تقابل بين علم و دين است.
مدير کل ارشاد لرستان، افزود: پژوهش‌ها و کتاب‌هايي که در عرصه دين نوشته مي‌شود نبايد به گونه‌اي باشد که حريم علوم تجربي شکسته شود و تقسيم‌بندي‌هاي غير منصفانه انجام شود.
وي عنوان کرد: از طرف ديگر هم کتاب‌ها و پژوهش‌هايي که در عرصه علمي نوشته مي‌شوند به گونه‌اي نباشد که که حريم ارزش‌ها و دين شکسته شود، کمااينکه اين مسئله در جهان غرب اتفاق افتاد.
حجت‌الاسلام حنان در پايان اذعان کرد: در غرب گروهي با نام اشاعه آمدن و هرآنچه نوشتند در راستاي ضربه زدن به پيکره علم بود، که اين مصداق تقابل بين علم و دين است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن