واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: هشدار برای مرغ، میوه و سبزیجات آلوده و...!/ چگونه سرطان در ایران شایع شده است؟
برنج های آلوده به آرسنیک، آلودگی مرغ هابه سرب و کادمیوم، سبزیجات و میوه هایی که با آب فاضلاب آبیاری شده اند و استفاده از کودهای شیمیایی بدون تاییدیه سلامت و روغنهای مضری مانند روغن پالم در شیر و مواد لبنی همه عواملی اند که در بروز سرطان موثرند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از فردا، از سال گذشته تاکنون به غیر از آلودگی هوا، اخباری از جنس آلودگی غذایی نیز به گوش میرسد. بعد از انتشار خبر آلودگی آبهای آشامیدنی شهری تهران به نیترات در دولت دهم و خبرهای گاه و بیگاه آلودگی سوسیسها و کالباسها به باکتریهای بیماریزا و مصاحبه نمایندگان مجلس درباره آلودگی برنجهای وارداتی و ماجرای شیرهای وایتکس دار و روغن های پالم دار، اینک نوبت به مرغ هایی است که دارای سرب بیش از اندازه هستند و برخی محصولات کشاورزی تولید داخل که نسبت به مصرف آن به مردم هشدار داده میشود. با انتشار این اخبار این سوال به ذهن متبادر میگردد که دیگر چه چیزی باقی می ماند که آلوده نباشد؟
در این باره رسول خضری، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عملکرد وزارت جهاد و کشاورزی و دستگاه های ذی ربط گفت: بحث سلامت غذایی به اندازه امنیت غذایی اهمیت دارد. جهاد کشاورزی در این باره باید اقدامات و تغییر و تحول جدی در برنامه هایش داشته باشد.
وی افزود: در ایران از سمهای فاقد استاندارد برای آفتزدایی استفاده میشود و نظارت بر آنها بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است. با این روند باید در آینده بسیاری از میوهها و سبزیهای مصرفی نیز از سبد غذایی حذف شوند. بنابراین نباید نسبت به این موضوع بی تفاوت بود. در این باره نمی توان کشاورز را متهم کرد که چرا از سمهای فاقد استاندار استفاده میکند، چون کشاورز محصول با کیفیت، شیک و با وزن بالا میخواهد و نسبت به این موارد نیز آگاهی ندارد اما این مسئولان هستند که نباید اجازه بدهند هر چیزی که تولید شد به عنوان خوراک به مردم خورانده شود.
رسول خضری درخصوص آلودگی مرغها به سرب و کادمیوم نیز گفت: مشکل آلودگی مرغها به سرب از دانهای است که به عنوان غذای اصلی به آنها داده میشود. دانههای مورد استفاده آلوده به سرب هستند زیرا با دستگاههای آغشته به سرب تولید میشوند. به این ترتیب گوشت مرغ آلوده به سرب بوده است و با خوردن آن این ماده سرطانزا وارد بدن انسان میشود.
این نماینده مجلس تاکید کرد: در بررسی که روی سلامت مرغ های تهران انجام شده است، به دلیل اینکه در اطراف کلان شهر تهران کارخانه های صنعتی زیادی وجود دارد و پساب آنها آغشته به مواد سربی است، بسیاری از مرغداری های نزدیک تهران درگیر سرب هستند.
وی آبیاری باغات به وسیله آب فاضلابها را عامل دیگری در شیوع بیماری گوارشی دانست و افزود: در حال حاضر سبزیجات در جنوب تهران با پس مانده آب فاضلابها آبیاری میشوند و این مسئله تهدیدی برای سلامتی مردم این منطقه خواهد بود. در سال هایی که با خشکسالی مواجه بودیم استفاده از چاهها که با آب فاضلاب شهری مخلوط شده بودند سبب شد که بیماری های گوارشی نیز افزایش یابد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به آلودگی سبزیجات و صیفیجات شهر تهران نیز گفت: از طرفی بحث آلودگی میوه های بوتهای نیز مطرح است. با توجه به اینکه میوه های بوته ای نزدیک سطح زمین به عمل می آیند و میزان کودهای شیمیایی در این سطح بیشتر است، نیترات که عامل اصلی سرطان است در آن ها زیاد می باشد.
رسول خضری همچنین با اشاره به اینکه سلامت و امنیت غذایی کشور در شرایط مطلوبی نیست خاطرنشان کرد: در حوزه نظارت بر سبد غذایی در سطح بسیار پایینی قرار داریم. در شرایط فعلی سموم بیشماری از طریق محصولات غذایی و کشاورزی وارد بدن مردم میشود که در کنار آلودگی هوا، افرایش چشمگیر سرطان، رشد بیماریهای غدد، ناباروری و... در کشور را در پی داشته است. متاسفانه وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی آن طور که باید میزان سموم را در محصولات کشاورزی نمیسنجند.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برنج های آلوده به آرسنیک، مرغ هایی که با خود سرب به بدن ما وارد می کنند، سبزیجات و میوه هایی که با آب فاضلاب آبیاری شده و با استفاده از کودهای شیمیایی که تاییدیه سلامت ندارند رشد می یابند و روغنهای مضری مانند روغن پالم در شیر و مواد لبنی همه از جمله عواملی است که در بروز سرطان نقش دارد.
رسول خضری افزود: باید سلامت مواد غذایی از مزرعه تا سر سفره خانوار تضمین شده باشد. وزارت بهداشت و درمان، وزارت جهاد کشاورزی و صنعت و معدن باید حافظ جان مردم باشند نه اینکه تاوان رسیدن به هزینه کمتر را از مردم و عمرشان بگیرند. در این میان نقش صدا و سیما نیز بسیار موثر است. تبلیغاتی که در این رسانه ملی میشود باید بر اساس اطمینان از سلامت غذایی محصولات باشد .
جمعه ۳۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]