واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ آبان ۱۳۹۳ (۸:۴۳ق.ظ)
دبير شوراي عالي بهداشت، ايمني و محيط زيست: استقرار HSE نياز به فرهنگ سازي و مشارکت دارد پروژه هاي شهري بايستي علاوه بر پيوست هاي اجتماعي، فرهنگي، داراي پيوست HSE يا بهداشت، ايمني و محيط زيست نيز باشند.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر حسن علي غفاري با بيان اينکه مهمترين بعد کار اين شرکت که متولي بحث بهداشت، ايمني و محيط زيست در شهرداري تهران است، طراحي و استقرار سامانه مديريت يکپارچه بهداشت، ايمني و محيط زيست باشد؛ سامانه اي که اختصاراً HSE خوانده مي شود و به دنبال استقرار ضوابط و استانداردهاي سه حوزه مهم فوق در تمام فعاليت هاي جاري در شهر است.
وي خاطرنشان کرد: دبيرخانه شوراي عالي بهداشت، ايمني و محيط زيست شهرداري تهران در شرکت شهر سالم قرار دارد و طبق ضوابط اين شوراي عالي، تمام فعاليت هاي شهرداري و پيمانکاران آن طوري طراحي شده که بايد پيوست HSE را هم مثل ساير پيوست هاي اجتماعي، فرهنگي و... داشته باشد و پروژه هاي خود را به نحوي توجيه کنند که مشخص شود هيچ يک از سه مقوله بهداشت، ايمني و محيط زيست بر اثر اجراي پروژه آسيب نمي بيند.
وي افزود: براي همين منظور 32 دستورالعمل HSE طراحي و به مناطق، سازمان و شرکت هاي شهرداري تهران ابلاغ شده و پيمانکاران موظف شده اند در زمان گرفتن پيمان، واحد HSE خود را معرفي کنند.
دکتر غفاري با تأکيد بر مشارکت با بخش دانشگاه در اجراي اين طرح خاطرنشان کرد: شوراي عالي HSE در حال حاضر با دانشگاه هاي تهران، صنعتي شريف، اميرکبير، علم و صنعت و دانشگاه آزاد همکاري هايي را آغاز دارد و از مستندات HSE سازمان هاي و شهرداري هاي معتبر جهان استفاده کرده است. اما با تغيير خطراتي که شهر و کشور را تهديد مي کند، موضوعات HSE و نحوه مقابله با اين خطرات نيز مدام در حال تغيير است و لازم است استانداردهاي HSE نيز مرتب به روز شود.
دبير شوراي عالي بهداشت، ايمني و محيط زيست شهرداري تهران گفت: با وجود حضور ميداني کارشناسان HSE در پروژه هاي عمراني مناطق، مطالعه خطرپذيري و ارائه خدمات مشاوره اي هنوز در آغاز راه است و براي رسيدن به منافع بي نظير ملاحظات ايمني و زيست محيطي، دايره اقدامات آموزشي بايد ساير شرکت ها و سازمان هاي وابسته به شهرداري و حتي يکايک شهروندان تهراني را در بر گيرد.
وي تصريح کرد: اهدافي چون کاهش خطرپذيري و پيشگيري از تخريب محيط زيست، جز با ايجاد حساسيت نسبت به اين موضوع و تلاش براي تغيير رويکردهاي مديريتي محقق نمي شود و توفيق در اين زمينه نياز به آموزش، فرهنگ سازي و مشارکت معني دار شهروندان خواهد داشت.
وي با اشاره به اينکه تعهد و رهبري يکي از عناصر مهمي است که در استقرار سامانه مديريت بهداشت، ايمني و محيط زيست اهميت دارد، اظهار داشت: بدون شک بالاترين مقام اجرايي سازمان بايد عهده دار اين سمت باشد تا ضمانت اجرايي پيدا کند. در اين راستا مطابق مصوبه شوراي اسلامي شهر تهران مبني بر الزام سامانه مديريت بهداشت، ايمني و محيط زيست در شهرداري تهران با همکاري اداره کل تشکيلات و آموزش در حال بررسي ايجاد يک نهاد سازمان يافته تر در زمينه ملاحظات بهداشتي، ايمني و محيط زيست هستيم تا مديريت اين امور از حد يک دبيرخانه فراتر رفته و جايگاه مناسب خود را بيايد.
دکتر غفاري با بيان اينکه تحصيل 30 نفر از کارکنان شهرداري تهران در مقطع کارشناسي ارشد رشته هاي مرتبط با HSE نشانه اي از چشم انداز روشن و اميدوارکننده اين موضوع است، اضافه کرد: استقرار اين سيستم در کلانشهر تهران نيازمند توجه و ياري همه نهادهاي ذيربط است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]