محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843212732
خط و نشـان مخالفـان دولت برای همسرنوشتکردن فرهـادی با فرجیدانــا
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: خط و نشـان مخالفـان دولت برای همسرنوشتکردن فرهـادی با فرجیدانــا
گذشتن محمد فرهادی از سد رای اعتماد نمایندگان تقریبا قطعی است و به نظر می رسد بدون دردسری جدی بتواند چهارشنبه آینده سکان هدایت وزارت علوم را در دست بگیرد. اما این شاید تازه آغاز دردسرهای او باشد؛ اصولگرایان تندرو و مخالفان دولت در اولین اظهارات خود بعد از معرفی او برای دوران وزارت فرهادی خط و نشان کشیده اند. خط و نشانی که این پیام را دارد که این طیف ها قصد ندارند وزارت علوم دولت روحانی را از زیر بار فشارهای خود خارج کنند.
آفتاب: سایت خرداد در ادامه نوشته است: به نظر نمی رسد «صلوات» نمایندگان بعد از اعلام نام محمد فرهادی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم در صحن مجلس تکلیف جلسه روز چهارشنبه و بررسی صلاحیت او را روشن کرده باشد. همانطور که فریاد «دو، دو»ی آنها هنگام معرفی دانش آشتیانی تکلیف رای شان را خیلی قبل تر از برگزاری جلسه رای اعتماد مشخص کرد. موضع گیری عمومی نمایندگان هم تا اینجای کار مثبت بوده است. احتمال حمایت فراکسیون رهروان از این انتخاب رئیس جمهوری بسیار زیاد است و چهره هایی چون بهروز نعمتی، سخنگوی هیات رئیسه و صفر نعیمی زر، سخنگوی فراکسیون رهروان هم تائید کرده اند که احتمال حمایت این فراکسیون از وزیر پیشنهادی جدید خیلی زیاد است. بهروز نعمتی تاکید کرده که فرهادی راه سختی برای گرفتن رای اعتماد ندارد.
پلان دوم مقابله، پیش روی تندروها
اما این همه به معنای دوران آرام او در وزارت علوم نخواهد بود. اکنون وضعیت فرهادی شباهت زیادی به وضعیت فرجی دانا در یک سال قبل و هنگام معرفی به مجلس بعد از سرپرستی جعفر توفیقی دارد. مخالفان دولت نامه ای را دست به دست می کنند که مربوط به مرداد سال 88 است و در آن به اتفاقات بعد از انتخابات همان سال اعتراض شده است و نام فرهادی در کنار اسامی چون مهدی کروبی، میر حسین موسوی و محمد خاتمی و بسیاری از چهره های اصلاح طلب به عنوان یکی از امضا کنندگان دیده می شود. هر چند به نظر نمی رسد انتشار این دست مدارک بتواند تاثیری در رای اعتماد فرهادی داشته باشد اما قرار گرفتن آن در کنار اظاهارات برخی چهره های مخالف دولت حکایت از آن دارد که هم اکنون سناریوی رای عدم اعتماد از روی میز آنها کنار رفته و سناریویی جدید برای «مهار» وزارت علوم روی میز آنها است که می تواند شبیه سناریوی دوران فرجی دانا باشد.
الیاس نادران و روح الله حسینیان از چهره های محوری جریان مخالفان دولت به صراحت وزیر پیشنهادی را درباره هم سرنوشت شدن با فرجی دانا مورد هشدار قرار داده اند. نادران گفته که «نگرانی مجلس از بابت حلقههای پشت پردهای است که وزارت را مدیریت میکردند و حاضر شدند فرجیدانا را فدا کنند اما آن حلقهها آسیب نبینند بنابراین ایشان باید نسبت به رفتار با آن حلقههای تندروی اصلاحطلب در وزارت علوم تکلیفش را روشن کند.» روح الله حسینیان هم تاکید کرده که «وزیر پیشنهادی باید مراقب باشد افرادی را که حساسیت مجلس را تحت تاثیر قرارمی دهد و در فتنه نقش داشتند ازخود دور کند و این موضوع به نوعی اخطار و اتمام حجت است، زیرا علاقمند نیستیم که باز جریان آقای فرجی دانا در مجلس پیش آید.»
در این میان حمید رسایی موضوع را مقداری بیشتر باز کرده و گفته «برخی وزرای دولت اقای روحانی علیرغم اینکه در فتنه مواضع خوبی نداشتند به دلیل اینکه در زمان رای اعتماد صراحتا موضع گرفتند و آن را محکوم کردند توانستند رأی اعتماد نمایندگان را جلب کنند مثل آقایان زنگنه و آخوندی و فرجی دانا هرچند بعدا متاسفانه در عملکردشان فاصله خود را حفظ نکردند که منجر به استیضاح یکی در مجلس و تذکر صریح رهبر انقلاب در دیدار هفته دولت شد. با این حال در خصوص آقای فرهادی منتظریم تا مواضع صریح ایشان را بشنویم. طبعا اگر ایشان امضای خود را انکار کند مجلس یک طور برخورد می کند و اگر آن را بپذیرد ولی آن را تصحیح کند و قبول کند که اشتباه بوده طور دیگری برخورد می کند.»
در یک ارزیابی عمومی می توان گفت که با توجه به رد شدن چهر وزیر قبلی تقریبا ظرفیت سیاسی «رای عدم اعتماد» مجلسی ها به اصطلاح رایج «ته کشیده» است و ندادن رای اعتماد به گزینه پنجم تبعات منفی زیادی برای آنها دارد. روحانی با معرفی گزینه های سوم و چهارم به مجلس حداقل در داوری افکار عمومی چون را چند قدم جدی از مخالفان و رقبای سیاسی اش پیش انداخت. روحانی حالا خیلی محکم تر از قبل حداقل در حوزه دانشگاه می تواند بگوید که بر روی عهد و پیمان انتخاباتی اش ایستاده است. روی دیگر سکه مقبولیت روحانی در افکار عمومی، زیر سوال رفتن انگیزه های واقعی رقبا و مخالفان اوست.
مخالفان در آچمز سیاسی، دولت در حال تحکیم پیوند با اصلاحطلبان
حسن روحانی ماه های گذشته را طوری مدیریت کرد که مجلس در آخرین لحظات مجبور شود وزیری اصلاح طلب را از سوی او برای وزارت علوم بپذیرد. اما شکی نیست که این با خواسته و میل درونی جریان تندروی اصولگرا فاصله عمیقی دارد. آنها هنگام معرفی فرجی دانا هم همینطور از او استقبال کرده بودند. نه ماه بعد اما سرنوشتی کاملا متفاوت برای روابط او با مجلسی ها در انتظار دو طرف بود.
روحانی هر چند در این کشمکش یک وزیر خود را از دست داد و دو گزینه او نیز توسط مجلس رد شدند، اما نهایتا برنده بازی سیاسی شکل گرفته در این زمین بود. او با اصرارش بر انتخاب وزیر از اردوگاه اصلاحات اولا باعث شد تا پیوندش با طیفی که پایه رای او را تشکیل می دهند، تحکیم شود و اصلاح طلبان بتوانند از اینکه روحانی پای نیروهای آنها ایستاده است، سر خود را در فضای سیاسی بالا نگه دارند. همچنین این فرآیند تصویری واضح از کارشکنی های سیاسی طیف مخالفان در ذهن جامعه ایجاد کرد که هم باعث تضعیف پایه رای آنها شده است و هم آنقدر بازخورد منفی برای آنها داشته که دیگر قادر به ادامه آن روش نباشند. یعنی اتفاقات سه ماه اخیر هم تصویر عمومی مخالفان را خراب کرد و هم آنها را در بن بستی فرو برد که نهایتا مجبور به پذیرش گزینه ای اصلاح طلب شوند.
روحانی در این فضا هر چند هنوز در قامت رئیس جمهوری «غیر اصلاح طلب» حاضر است اما یک ویژگی متمایز از خود نشان داده که حتی باعث شده برخی از اصلاح طلبان او را در مقایسه با سید محمد خاتمی هم رئیس جمهوری موفق تر در راستای اهداف اصلاحستاات بدانند؛ این ویژگی ایستادگی روحانی است. چیزی که این پیام را برای اصلاح طلبان دارد که در انتخاب خود در 22 خرداد اشتباه نکرده اند و مهمتر از آن همچنان باید به حفظ ائتلاف شان با حسن روحانی بیاندیشند.
هر چه باشد در مجلس سراسر اصولگرای نهم، ورود وزیر میر حسین موسوی و سید محمد خاتمی به کابینه روحانی نمی تواند چندان برای طیف هایی چون نزدیکان جبهه پایداری قابل تحمل باشد. اما آنها کاری هم نمی توانند در مقابل گزینه پنجم انجام دهند. هر چه باشد فرهادی در یکی دو سال گذشته رئیس سازمان هلال احمر کشور بوده و خیلی نمی توان اتهامات وزرای پیشنهادی قبلی را به او هم نسبت داد. از طرفی وجه مخالفان دولت با رای اعتمادهای قبلی حداقل در بین قشر متوسط جامعه آسیب جدی دیده است. روندی که اگر ادامه پیدا کند، دولت یازدهم حتی در صورت ناکامی اقتصادی می تواند آن را به عنوان سند به پیشگاه ملت ارائه دهد و بگوید این مجلسی ها بودند که نگذاشتن امور اجرایی روی غاطک بیفتند.
وزارت علوم؛ موقعیتی استراتژیک برای دولت و مخالفانش
از آن طرف مخالفان نمی توانند وزارت علوم را که اکنون یکی از پایگاه های اصلاح طلبان است، به همین راحتی رها کنند. فضای دانشگاه، هم به لحاظ ساخت اجتماعی گروه های حاضر در آن اعم از استاد و دانشجو و هم در دوره جدید به لحاظ ترکیب مدیران از مجموعه های تحت اختیار اصلاح طلبان محسوب می شود. اصلاح طلبانی که پایگاه اجتماعی آنها اصلی ترین زیر ساخت ملی دولت یازدهم در حوزه قدرت است و مخالفان دولت نیاز دارند برای تخریب این سبد قدرتمند رای، همچنان فشار را بر وزارت علوم ادامه دهند.
سخنان حدادعادل به عنوان رهبر جریان مخالف دولت در مجلس نشان از دو چیز دارد؛ یکی اینکه این طیف خالا چاره ای جز رای دادن به محمد فرهادی ندارد و دوم هم اینکه دل تندروها علی رغم آنچه که به زبان می آورند با گزینه دولت نیست. حداد عادل گفته که «پاسخ دادن درباره نگرش کنونی نمایندگان مجلس به محمد فرهادی وزیر پیشنهادی زود است، اما شاهد بودیم که امروز در زمان اعلام وصول نامه معرفی، نمایندگان دیگر واژه "دو دو" نگفتند.» وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره پیش بینی اغلب نمایندگان مجلس درباره رأی آوری بالای فرهادی در نشست هفته آینده مجلس، گفته: «قطعا من قدرت غیبگویی بعضی از نمایندگان را ندارم، از اینرو باید در این رابطه صبر کنیم.»
در این شرایط به نظر می رسد که فرهادی نباید چندان نگران رای عدم اعتماد باشد. نگرانی اصلی او باید معطوف به روزهای بعد از چهارشنبه هفته آینده شود که سکان هدایت وزارت علوم را به دست خواهد گرفت. تما تعریف و تمجیدهایی که از او می شود، یک سال پیش و در هنگام معرفی فرجی دانا به مجلس هم وجود داشت. اما نهایتا او اولین وزیری بود که کابینه را ترک کرد. بعید نیست که به دلایلی چون نزدیکی فرهادی به جریان اصلاحات و همینطور اهمیت وزارت علوم در سبد رای و مشروعیت عمومی دولت، شرنوشتی مشابه فرجی دانا هم در انتظار او باشد. در حقیقت جدی بودن هشدارهای امروز اصولگرایان درباره لزوم مرزبندی فرهادی با اتفاقات سال 88 از فردای وزارت او معلوم خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
ارتش بورکینافاسو قدرت را تحویل میدهد/ تشکیل دولت انتقالی
ارتش بورکینافاسو قدرت را تحویل میدهد تشکیل دولت انتقالی چند روز پس از فرار بليز كمباوری رئیس جمهور بورکینافاسو و افتادن قدرت به دست ارتش نظامیان می گویند که یک دولت انتقالی را منصوب خواهند کرد به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از بی بی سی پیشرئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: بودجه دولتی کفاف هزینههای سلامت مردم را نمیدهد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بودجه دولتی کفاف هزینههای سلامت مردم را نمیدهدرئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت اگر تنها به اعتبار دولت اکتفا کنیم نمیتوانیم کاری خوب و شایسته مردم ارائه دهیم بنابراین باید راه را برای بخش خیریه و سازمانهای مردمنهاد باز کنیم به گزاروزیر ارشاد دولت احمدی نژاد: راه نفوذ عناصر خارجنشین در برخی مطبوعات باز شده است/نفوذ چهرههای معلومالحال در
وزیر ارشاد دولت احمدی نژاد راه نفوذ عناصر خارجنشین در برخی مطبوعات باز شده است نفوذ چهرههای معلومالحال در فرهنگ کشور وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در قم گفت راه نفوذ برخی افراد خارج نشین در روزنامههای داخلی باز شده است و در حال حاضر در روزنامه ها و رسانههای اصلاح طلب مطلباحمد توکلی: دولت 3 ماه پایانی سال کسری بودجه خواهد داشت
احمد توکلی دولت 3 ماه پایانی سال کسری بودجه خواهد داشت عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات با اشاره به کاهش 25 دلاری قیمت نفت گفت دولت 3 ماه پایانی سال کسری بودجه خواهد داشت به گزارش نامه نیوز احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به واکنش وزیر صنعت به استعفا از عضویآخرین خبر از پیگیری پرونده بنزین های پتروشیمی: احضاریه دادگاه برای وزیر نفت دولت احمدی نژاد
آخرین خبر از پیگیری پرونده بنزین های پتروشیمی احضاریه دادگاه برای وزیر نفت دولت احمدی نژاد گروه وکلای شاکی وزارت نفت دولت دهم در میزگرد خبرآنلاین در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها شرکت کردند و آخرین وضعیت شکایت از مسببان آلودگی هوا را بررسی کردند به گزارش نامه نیوز علیرضا دقیپایگاه رسمی دولت تاجیکستان: 300 جنگجوی تاجیک در درگیرهای عراق حضور دارند
پایگاه رسمی دولت تاجیکستان 300 جنگجوی تاجیک در درگیرهای عراق حضور دارند300 شهروند تاجیک در جنگهای منطقه کردستان عراق بر ضد نیروهای مسلح این کشور در حال جنگ هستند به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای فارس در دوشنبه به نقل از خبرگزاری تاج نیوز در حال حاضر 300 شهروند تاجیک در جنگهای مملت، دولت و مذاکره کنندگان هستهای ایران فریب تغییر تاکتیک آمریکا را نمیخورند
سردار جزایری ملت دولت و مذاکره کنندگان هستهای ایران فریب تغییر تاکتیک آمریکا را نمیخورند معاون ستاد کل نیروهای مسلح در امور بسیج و فرهنگ دفاعی با اشاره به جنگ زرگری و اختلافات ظاهری بین دموکراتها و جمهوریخواهان گفت آمریکاییها میخواهند با تحمیل خطای محاسباتی اشتباه استراتسريع روند اجراي پروژه ها در صورت پرداخت بدهي هاي دولت به شهرداري
۱۹ آبان ۱۳۹۳ ۱۲ ۵۸ب ظ تسريع روند اجراي پروژه ها در صورت پرداخت بدهي هاي دولت به شهرداري معاون برنامه ريزي و توسعه شهري شهرداري تهران گفت اگر دولت به شهرداري کمک کرده و سهم قانوني خود را به مديريت شهري پرداخت کند قطعا شاهد پيشرفت قابل توجهي در روند تسريع پروژه ها خواهيم بود بدبیر کمیسیون عمران مجلس: دولت و مجلس برای رفع چالشهای موجود زیارت در مشهد اقدام کنند
دبیر کمیسیون عمران مجلس دولت و مجلس برای رفع چالشهای موجود زیارت در مشهد اقدام کننددبیر کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه تملک زمینهای اطراف حریم حرم مطهر از مهمترین مشکلات در حوزه زیرساختهای عمرانی زیارت است گفت دولت و مجلس برای رفع چالشهای موجود زیارت در مشهد اقدام کنندرسانه دولتی انگلیس رئیس جمهور ایران را متهم کرد!
رسانه دولتی انگلیس رئیس جمهور ایران را متهم کرد بی بی سی فارسی در گزارشی از اظهارات اخیر مقامات آمریکایی رئیس جمهور ایران را به گره زدن مسأله هسته ای با مبارزه علیه داعش متهم کرد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز هفته گذشته به ایران هشدار دادمجلس با پرداخت دولتي به باشگاهها موافق است؟
مجلس با پرداخت دولتي به باشگاهها موافق است اعضاي کميسيون ورزش مجلس شوراي اسلامي مي گويند مجلس نمي تواند علاوه بر بودجه سازمان صدا و سيما بودجه خاص براي حق پخش در نظر بگيرد به گزارش «ورزش سه» در جلسات اخیری که با حضور نماینده رئیس جمهور و هم چنین مدیران فدراسیون فوفارس خبر میدهد نخستین تغییر در فرمانداری دولت یازدهم در مازندران
فارس خبر میدهدنخستین تغییر در فرمانداری دولت یازدهم در مازندرانتغییر نخستین فرماندار دولت تدبیر و امید در مازندران به نام محمد حسینزاده لداری فرماندار شهرستان فریدونکنار رقم خورد به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری نخستین تغییر در فرماندار دولت یازدهم در مازندران در حالی کوزیر بهداشت: دریافت پول در بیمارستانهای دولتی برای اهدای عضو و نگهداشت فوتیها جرم است/به دریافتی بیمارستانها
وزیر بهداشت دریافت پول در بیمارستانهای دولتی برای اهدای عضو و نگهداشت فوتیها جرم است به دریافتی بیمارستانهای خصوصی ورود نمیکنیموزیر بهداشت گفت بیمارستانهای دولتی حق ندارند برای اهدای عضو در افراد مرگ مغزی شده و برای نگهداری فوتیها پولی دریافت کنند و اگر درخواست وجه کنند جرحمایت از دولت، ملت و ارتش لبنان را وظیفه خود میدانیم -
سفیر ایران در لبنان حمایت از دولت ملت و ارتش لبنان را وظیفه خود میدانیم سفیر ایران در لبنان پس از دیدار با نخست وزیر سابق این کشور در بیروت بر ادامه حمایتهای تهران از دولت ملت و ارتش لبنان تاکید کرد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از العهد محمد فتحعلی سفیر ایران در لبنان ابزرگواری با حضور در غرفه : دولت برای معرفی وزیر پیشنهادی علوم تعاملی با مجلس ندارد/ فتنه برای نمایندگان خط قرم
بزرگواری با حضور در غرفه خبرگزاری فارس دولت برای معرفی وزیر پیشنهادی علوم تعاملی با مجلس ندارد فتنه برای نمایندگان خط قرمز استنماینده مردم کهگیلویه و بهمئی در مجلس شورای اسلامی از رسانهها خواست دغدغههای و مشکلات مردم مناطق محروم را منعکس کنند حجتالاسلام علیمحمد بزرگواری نماشجاعیکیاسری با حضور در غرفه : دولت در معرفی وزیر علوم اعتدال واقعی را مدنظر قرار دهد/ سرافراز رئیس مطلوبی برا
شجاعیکیاسری با حضور در غرفه خبرگزاری فارس دولت در معرفی وزیر علوم اعتدال واقعی را مدنظر قرار دهد سرافراز رئیس مطلوبی برای صداوسیماستدبیر شورای نظارت بر صداوسیما با بیان اینکه رئیس جدید رسانه ملی فرد خوبی است توصیههایی برای عملکرد بهتر صداوسیما مطرح کرد سیدرمضان شجاعیکیاسریخشم مجارها از فساد مالی دولت/ مردم: مالیات نمی دهیم
خشم مجارها از فساد مالی دولت مردم مالیات نمی دهیم معترضان به فساد مالی دولت مجارستان در بوداپست پایتخت این کشور تظاهرات کردند مردم می گویند نمی خواهند به دولتی که فاسد است مالیات بدهند همچنین مردم به دستمزدهای بسیار پائین و نبود شغل اعتراض دارند به گزارش پایگاه اطلاع رس-
گوناگون
پربازدیدترینها