واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کودکان کار در پیمانکاری های شهرداری تهران تهران - ایرنا - خبرگزاری ایلنا به نقل از رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران نوشت: این نکته را قبول می کنم و نمی خواهم از آن فرار کنم؛ درست است که برخی از آنها لباس فرم دارند، اما این افراد کارمند ما نیستند و از سوی پیمانکار به کار گرفته می شوند.
«مصطفی فیضی» در مورد کودکانی که با یونیفرم شهرداری در سطح شهر به جمع آوری زباله می پردازند، افزود: من این مساله را رد نمی کنم؛ ممکن است در زمینه تذکر دادن به پیمانکاران برای عدم استفاده از این افراد گاهی سهل انگاری کرده باشیم.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با حادثه فوت مرحوم «علی چراغی» در درگیری با ماموران پیمانکار منتسب به شهرداری تهران اظهار کرد: زمانی که کار را به پیمانکار واگذار می کنیم همه مسئولیت ها بر اساس قانون بر عهده پیمانکار است.البته این توضیح من مانع مسئولیت ما در این زمینه نیست، اما مسولیت مستقیم پیگیری این مساله با سازمان ما نیست.
فیضی ادامه داد: این اتفاق مانند آن است که شما خانه تان را به دست پیمانکار بدهید تا آن را بسازد، اما در این حین کارگری در چاه بیفتد؛ قطعا این اتفاق شما را در این زمینه مسئول نمی کند. البته این به معنای بی تفاوتی ما به فوت یا ضرب و جرح شهروندان نیست، بلکه این حادثه از نظر قانونی در چارچوب رسیدگی ما نمی گنجد. ما با پیمانکار قرارداد بستیم و پیمانکار هم اگر از سوی قانون مقصر شناخته شود، موظف به پاسخگویی در مورد این مساله است.
رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که شهرداری تهران صلاحیت پیمانکاران را از چه طریقی احراز می کند، گفت: ما صلاحیت های عمومی را از مراجع ذی ربط استعلام می کنیم و در حوزه های فنی نیز رتبه ها و سوابق عملکردی پیمانکار را بررسی می کنیم.
*پیمانکاران اجازه برخورد فیزیکی با دستفروشان را ندارند
فیضی در ارتباط با حد مجاز برخورد پیمانکاران با دست فروشان گفت: ما در ارتباط با دستفروشان با شکایات مردمی فراوانی روبرو هستیم و ساماندهی هم به این شکل است که به آن ها می گوییم در اینجا بساط نکنید و معمولا دستفروشان هم در برابر این حرف مقاومت می کنند.
وی ادامه داد: مخاطب این طرح عمدتا قشر آسیب پذیر هستند و برخورد با این اقشار معمولا واکنش احساسی مردم را برمی انگیزد؛ اما به طور حتم ماموران اجازه برخورد فیزیکی ندارند و اگر چنین اتفاقی رخ دهد ما وظیفه برخورد با آنها را داریم.
رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران گفت: من در مواردی که پیمانکار دچار خطا شده است، از او دفاع نمی کنم؛ اما دستفروشی مساله ای اجتماعی است و همه دستگاه ها در این زمینه مسئولیت دارند و نباید تنها زمانی که اتفاقی رخ می دهد، انتقاد کنند و بگویند چرا شهرداری با مردم درگیر شده است.
رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران در مورد پیمانکارانی که برای جمع آوری زباله از کودکان کار استفاده می کنند، گفت: جمع آوری زباله در شهر تهران به پیمانکار واگذار می شود و بخش جمع آوری پسماند خشک، نیز بخشی از آن است که بدون هیچ هزینه ای ایجاد درآمد می کند؛ بنابراین در این حوزه گاهی شاهد انجام اقدامات غیرقانونی هستیم که ارتباطی به پیمانکار شهرداری ندارد.
فیضی توضیح داد: برخی اشخاص، افراد کم سن و سال را اجیر می کنند که صبح ها زباله های خشک را جمع آوری کنند که ما به آنها «کوله ای» و یا «کتفی» می گوییم، البته ما ضابط اجرایی نیستیم که آنها را جمع آوری کنیم.
*ممکن است در زمینه تذکر دادن گاهی سهل انگاری کرده باشیم
وی در پاسخ به این مساله که برخی از این کودکان دارای یونیفورمی با نشان شهرداری هستند، افزود: من این نکته را قبول می کنم و نمی خواهم از آن فرار کنم؛ درست است که برخی از آنها لباس فرم دارند، اما این افراد کارمند ما نیستند و از سوی پیمانکار پیمانکاران به کار گرفته می شوند.
فیضی تصریح کرد: قطعا در این زمینه وظایفی داریم و باید در مورد آن تذکر دهیم که ممکن است در زمینه تذکر دادن گاهی سهل انگاری کرده باشیم.
رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران گفت: امسال شهرداری تهران سیاست تفکیک زباله از مبدا را آغاز کرده که هم می تواند در زمینه نظافت شهری موثر باشد و هم بسیاری از این گونه حاشیه ها را که به دلیل بی سامان بودن مساله جمع آوری زباله، ایجاد شده است، برطرف کند.
*ایلنا
اول**
29/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]