پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850695173
اپراتورهای مجازی تلفن همراه سال آینده میآیند
واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: آیا ورود اپراتورهای مجازی که مشخص نیست چه تعداد و با چه ویژگیهایی قرار است کارشان را شروع کنند، میتواند عاملی برای کاهش نارضایتیها در این بخش باشد؟ در شرایطی که راهاندازی اپراتورهایی نظیر تالیا با تجارب ناموفقی همراه بوده سازمان تنظیم مقررات با چه تضمینی قرار است به شروع فعالیت اپراتورهای مجازی مجوز دهد؟
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، اوایل آبان ماه سال جاری بود که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از تدوین مقررات برای فعالیت اپراتورهای مجازی موبایل خبر داد. در این راستا نیز نظرخواهی درباره اصول حاکم بر فعالیت این اپراتورها آغاز شد. اپراتورهایی که به گفته سازمان تنظیم مقررات براساس تجارب جهانی و منطق اقتصادی راهاندازی خواهند شد و فعالیتشان مساوی با افزایش کیفیت خدمات و کاهش قیمت سرویسها در حوزه تلفن همراه خواهد بود.
اپراتورهای مجازی در حالی قرار است کار خود را در زمانی نامشخص شروع کنند که هنوز زیرساختهای سه اپراتور تلفنهمراه فعال در کشور نتوانسته خدمات باکیفیتی را به کاربرانشان ارائه کند تا جایی که براساس آخرین نظرسنجیهای صورت
اپراتورهای مجازی در حالی قرار است کار خود را در زمانی نامشخص شروع کنند که هنوز زیرساختهای سه اپراتور تلفنهمراه فعال در کشور نتوانسته خدمات باکیفیتی را به کاربرانشان ارائه کند تا جایی که براساس آخرین نظرسنجیهای صورت گرفته ۸۲ درصد از مشترکان تلفنهمراه از کیفیت خدمات ارائه شده توسط اپراتورهای این بخش ناراضی هستند.
گرفته ۸۲ درصد از مشترکان تلفنهمراه از کیفیت خدمات ارائه شده توسط اپراتورهای این بخش ناراضی هستند.
حالا با این شرایط این سوال پیش میآید که آیا ورود اپراتورهای مجازی که مشخص نیست چه تعداد و با چه ویژگیهایی قرار است کارشان را شروع کنند، میتواند عاملی برای کاهش نارضایتیها در این بخش باشد؟ در شرایطی که راهاندازی اپراتورهایی نظیر تالیا با تجارب ناموفقی همراه بوده سازمان تنظیم مقررات با چه تضمینی قرار است به شروع فعالیت اپراتورهای مجازی مجوز دهد؟ همچنین چه تضمینی وجود دارد که اپراتورهای فعال زیرساختهای خود را در اختیار این اپراتورهای مجازی جدید
بگذارند؟
اپراتورهایی برای ایجاد رقابت و افزایش کیفیت
شاید بد نباشد قبل از پیدا کردن جواب سوالهای اشاره شده بدانیم اپراتور مجازی تلفن همراه چیست و چه کاری انجام میدهد.
اپراتور مجازی تلفن همراه (Mobile Virtual Network Operator) یا MVNO اپراتور تلفنی است که دارای امکانات شبکهای به صورت فیزیکی برای ارسال مکالمات و دادهها نیست. این نوع اپراتور با امضای قرارداد با یک اپراتور دیگر که دارای امکانات فیزیکی برای ارسال مکالمات و دادهها است، این خدمات را به صورت عمده خریداری میکند، سپس با نشان تجاری و برند خود اقدام به فروش خدمات تلفن همراه در بازار خردهفروشی میکند. راهاندازی اپراتورهای مجازی تلفنهمراه پروژه جدیدی نیست و سالهاست که در کشورهای مختلف جهان اپراتورهای مجازی مختلفی در حال فعالیت هستند. اما اولین اپراتور مجازی تلفنهمراه در سال ۱۹۹۹ در انگلستان و توسط شرکت Virgin Mobile UK راهاندازی شد. براساس آخرین گزارشها از اکتبر سال ۲۰۱۲ تاکنون ۶۳۴ اپراتور مجازی فعال در سراسر جهان مشغول به کار هستند.
اما زمزمه راهاندازی اپراتور مجازی در ایران از اردیبهشت ماه سال جاری شنیده شد و در نهایت در اوایل آبانماه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) خبر از تدوین مقررات برای فعالیت این اپراتورها در کشور داد. اما چه چیز باعث شده تا این سازمان به فکر فعال کردن اپراتورهای مجازی تلفنهمراه در کشور بیفتد.
صادق عباسیشاهکوه، معاون بررسيهاي فني و صدور پروانه رگولاتوري، در این خصوص میگوید: «هدف سازمان برای راهاندازی چنین
معاون بررسيهاي فني و صدور پروانه رگولاتوري گفت: «هدف سازمان برای راهاندازی چنین اپراتورهایی کاملا روشن است. هدف، ایجاد رقابتی است که به دنبال خود افزایش کیفیت خدمات و کاهش قیمت را در بازار موبایل به دنبال داشته باشد.»
اپراتورهایی کاملا روشن است. هدف، ایجاد رقابتی است که به دنبال خود افزایش کیفیت خدمات و کاهش قیمت را در بازار موبایل به دنبال داشته باشد.» وی در ادامه میافزاید: «یکی از روشهای ایجاد رقابت افزایش بازیگران است اما از آنجا که در شرایط فعلی شروع به فعالیت اپراتوری که بخواهد خودش شبکه اختصاصی داشته باشد هزینه بالایی دارد پس بهترین کار استفاده از اپراتورهای مجازی است؛ اپراتورهایی که فعالیتشان در کشورهای مختلف دنیا نشان داد، ما را میتوانند به اهدافمان برای افزایش کیفیت سرویس و کاهش قیمت برسانند.» به باور عباسی، حسن اصلی این اپراتورها این است که چون حرفهای هستند به واسطهای بین مردم و اپراتورها تبدیل میشوند و میتوانند کیفیت بهتری را دریافت و به کاربران ارائه کنند.
وی در پاسخ به این سوال که چه تضمینی برای ارائه خدمات از طرف اپراتورهای فیزیکی به این اپراتورها وجود دارد، میگوید: «طبیعی است که در قدم اول اپراتورهای فیزیکی راغب به پیادهسازی این طرح نباشند اما سازمان از دو اهرم الزام و تشویق استفاده خواهد کرد. الزامات مورد نیاز برای فعالیت اپراتورهای مجازی دراصلاح پروانههای نسل سوم تلفن همراه دیده شده است و اپراتورهای فعال در این بخش باید فضای لازم را برای فعالیت اپراتورهای مجازی در نظر بگیرند. اما اگر بازهم اپراتورهای فیزیکی مایل به کمک نباشند از اهرم تشویقی هم در این طرح استفاده میکنیم.» عباسی با بیان اینکه هنوز این اهرمهای تشویقی به صورت کامل استخراج نشدهاند اما اعلام میکند که یکی از این راههای تشویقی میتواند پرداخت سهم کمتر از درآمدشان به دولت باشد.
براساس آنچه این مقام رگولاتوری اعلام میکند برای پیادهسازی این پروژه در کشور، از تجارب کشورهایی نظیر آلمان، انگلیس و مالزی
به باور عباسی، حسن اصلی این اپراتورها این است که چون حرفهای هستند به واسطهای بین مردم و اپراتورها تبدیل میشوند و میتوانند کیفیت بهتری را دریافت و به کاربران ارائه کنند.
استفاده شده است. همچنین هیچ محدودیتی در تعداد فعالان در بخش اپراتورهای مجازی وجود ندارد و براساس پیشبینیهای این سازمان در قدم اول شاید حدود ۱۵ اپراتور مجازی در کشور شروع به فعالیت کنند که درنهایت شرایط بازار رقابتی مشخص میکند که چه تعداد از آنها در بازار به کار خود ادامه دهند. همچنین سازمان تنظیم امیدوار است اپراتورهای مجازی از سال آینده کار خود را آغاز کنند.
مخالفان و موافقان یک پروژه
راهاندازی اپراتورهای مجازی تلفنهمراه، همچون اکثر طرحهای حوزه ICT موافقان و مخالفان خود را دارد. موافقانی که معتقدند ورود این اپراتورهای مجازی میتواند مشکلات چند سال اخیر در بخش تلفنهمراه را کاهش دهد و فضای رقابت را داغ کند و مخالفانی که بر این باورند ورود سازمان تنظیم به این طرح با توجه به ضعف این سازمان در نظارت بر فعالیت اپراتورها، میتواند تجارب تلخ فعالیت اپراتورهایی نظیر تالیا را زنده کند.
مسعود داورینژاد، رئیس سابق سازمان تنظیممقررات و ارتباطات رادیویی، با اشاره به طرحهای ناموفقی مانند تالیا و عدم موفقیت سازمان تنظیم در نظارت همهجانبه روی حوزه ICT اعلام میکند که کشور نیازی به اپراتور مجازی ندارد. او براین باور است که به جای اینکه سازمان تنظیم خود در این پروژه دخالت کند باید راهاندازی این نوع اپراتورها را به خود اپراتورهای موبایل فعلی بسپارد. وی راهاندازی اپراتور مجازی را جزو تصمیمات داخلی یک اپراتور میداند.
داورینژاد با اعلام اینکه سازمان تنظیم در حال حاضر قدرت کنترل روی برخی اپراتورهای
راهاندازی اپراتورهای مجازی تلفنهمراه، همچون اکثر طرحهای حوزه ICT موافقان و مخالفان خود را دارد. موافقانی که معتقدند ورود این اپراتورهای مجازی میتواند مشکلات چند سال اخیر در بخش تلفنهمراه را کاهش دهد و فضای رقابت را داغ کند و مخالفانی که بر این باورند ورود سازمان تنظیم به این طرح با توجه به ضعف این سازمان در نظارت بر فعالیت اپراتورها، میتواند تجارب تلخ فعالیت اپراتورهایی نظیر تالیا را زنده کند.
موبایل را ندارد، میگوید: «برای اثبات این ادعا کافیاست نگاهی به سرنوشت اپراتور تالیا بیندازید؛ اپراتوری که قرار بود سیستم پریپید (اعتباری) شرکت مخابرات باشد اما با این حال مخابرات در پارهای مواقع حاضر به سرویسدهی به آن نشد و حالا میبینیم که این اپراتور در چه وضعیتی به سر میبرد. در همین زمینه هم سازمان تنظیم مقررات نتوانست مخابرات را مجاب به همکاری کند.»
به باور وی در شرایط فعلی که نظارت و کنترل قدرتمندی روی اپراتورهای ارتباطی صورت نمیگیرد و با وجود پروانه و قوانین مشخص، برخی اپراتورها هر کاری که بخواهند میکنند، نمیتوان انتظار داشت یک اپراتور جدید وارد میدان شود و با خیال راحت در این بخش سرمایهگذاری کند.
اما صادق عباسی شاهکوه، معاون بررسيهاي فني و صدور پروانه رگولاتوري، در واکنش به این اظهارات و برخی بدبینیها به خاطر تجارب ناموفق گذشته اعلام میکند که همه طراحها و پروژهها قرار نیست شبیه به گذشته اجرا شود و نمیتوان به خاطر برخی اشتباهات تمام پروژهها را زیر سوال برد، چرا که سازمان تنظیم با قدرت و براساس مسوولیتهایش در حال پیشروی است.
در حالی که برخی چندان به اجرای این پروژه خوشبین نیستند، اما افرادی هم هستند که شروع به فعالیت اپراتور مجازی در کشور را ضروری دانسته و اعلام میکنند که فعالیت این نوع اپراتورها باعث میشود کاستیهای سالهای گذشته در بخش سرویسدهی تلفنهمراه برطرف شود. در همین زمینه یک فعال حوزه موبایل میگوید: «بحث اصلی در این زمینه این است که بازار ما قابلیت پذیرش این اپراتور را دارد و نمیتوان به خاطر برخی مشکلات در گذشته به طور کل گفت هیچ پروژه دیگری نباید راهاندازی شود.
همچنین تجربه کشورهای گوناگون نشان داده که هرچقدر حضور اپراتورهای مجازی در یک کشور بیشتر شده رضایت مشتریان نیز به همان میزان افزایش پیدا کرده است.» وی بر این باور است که با فعالیت اپراتورهای مجازی انحصار نسبی بین دو اپراتور اول و دوم نیز شکسته شده و مردم حق انتخاب زیادی خواهند داشت و میتوان گفت تجربه موفق ورود اپراتوردوم در سالهای گذشته مجددا تکرار میشود.
این فعال حوزه موبایل تاکید میکند بسیاری از مشکلاتی که برای اپراتورهایی مانند تالیا ایجاد شده ربطی به سازمان تنظیم مقررات نداشته؛ چرا که موضوعات داخلی خود این اپراتور و همچنین شرایط اقتصادی کشورنیز در عملکرد ضعیف این اپراتور دخیل بوده است. این فعال بخش موبایل، اما در نهایت بر این باور است که موفقیت فعالیت اپراتورهای مجازی در کشور در نهایت به نظارت دقیق سازمان تنظیم مقررات بستگی دارد و اینکه با استفاده از تجربههای بد گذشته راه برای موفقیت این طرح
هموار شود.
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
انتشار فراخوان نظرخواهي در مورد اصول حاكم بر پروانه اپراتورهاي مجازي تلفن همراه
عباسی شاهکوه خبرداد انتشار فراخوان نظرخواهي در مورد اصول حاكم بر پروانه اپراتورهاي مجازي تلفن همراه معاون بررسيهاي فني و صدور پروانه رگولاتوري از انتشار فراخوان نظرخواهي تخصصي در مورد سياستها و اصول حاكم بر صدور پروانه اپراتورهاي مجازي تلفن همراه MVNO در كشور خبر داد بهراهاندازی پنجره واحد سرمایهگذاری مجازی تا یک سال آینده
چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۱ معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از راهاندازی پنجره واحد سرمایهگذاری مجازی تا یک سال آینده خبر داد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه همدان محمد خزاعی در مراسم افتتاح مرکز خدمات سرمایهگذاری همدان اظهار کرد امیدواریم پنجرهبه دلیل اختلالات تلفن همراه از مردم عذرخواهی میکنم/ تعرفه اینترنت موبایل تا 2 هفته آینده اصلاح میشود
واعظی به دلیل اختلالات تلفن همراه از مردم عذرخواهی میکنم تعرفه اینترنت موبایل تا 2 هفته آینده اصلاح میشود وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات گفت در زمینه اختلالات تلفن همراه حق را به مردم می دهم و قبول دارم که آن ها با مشکلاتی مواجه شدهاند اما این بشارت را می دهم که هماهنگیهایواردات 146 میلیون دلاری گوشی تلفن همراه در سال جاری
چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۹ در هفت ماهه سال جاری بیش از 146 میلیون دلار گوشی تلفن همراه به کشور وارد شده است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در هفت ماهه سال جاری 300 تن گوشی تلفن همراه از طریق کشورهای مختلف به ایران وارد شده است که ارزش این واردات به رقمی حدبه دلیل اختلالات تلفن همراه از مردم عذرخواهی می کنم/ رفع اختلالات تا 1 ماه آینده / تعرفه اینترنت موبایل تا 2 ه
واعظی در پاسخ به خبرنگار باشگاه خبرنگاران به دلیل اختلالات تلفن همراه از مردم عذرخواهی می کنم رفع اختلالات تا 1 ماه آینده تعرفه اینترنت موبایل تا 2 هفته آینده اصلاح می شود وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات گفت در زمینه اختلالات تلفن همراه حق را به مردم می دهم و قبول دارم که آنمدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان: کتابخانه مرکزی کردستان سال آینده کلنگزنی میشود
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان کتابخانه مرکزی کردستان سال آینده کلنگزنی میشودمدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان گفت کلنگ کتابخانه مرکزی سنندج سال آینده به زمینزده خواهد شد به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج اسماعیل احمدی ظهر امروز در جمع خبرنگاران رسانههای گروهی استان در سنترکیه رئیس گروه ۲۰ در سال آینده شد
ترکیه رئیس گروه ۲۰ در سال آینده شد ترکیه به عنوان رئیس دوره ای گروه جی 20 در سال 2015 انتخاب شد و بر همین اساس اجلاس سال آینده این گروه در این کشور برگزار خواهد شد فارس بر اساس اعلام منابع رسمی ترکیه به عنوان رهبر جدید گروه ۲۰ انتخاب شد به گزارش سیدنی مورنینگ هرالد در نشست ساتغییرات آزمون ارشد IT به سال آینده موکول شد
سهشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۰ در روزهای گذشته داوطلبان رشته IT از تغییرات دقیقه نودی کدرشتهها در آزمون کارشناسی ارشد گلایه کرده و دست به تجمع زدند به گزارش خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری ایسنا دلیل اعتراض و تجمع این داوطلبان این بود که پیش ازین کدرشته مهندسی فناوری اطلاعات دارای چهتا 10 سال آینده بزرگترین دین در انگلستان، اسلام خواهد بود + صوت
حرکت جهان به سوی معنویت و آسیب های آن 1 تا 10 سال آینده بزرگترین دین در انگلستان اسلام خواهد بود صوت یکی از ویژگیها دربارۀ وضعیت امروز جهان که دوستان و دشمنان دین از آن سخن میگویند این است که جهان ما روز به روز معنویتر میشود گسترش معنویت در جهان چیزی است که نیاز به اثب۷۰۰ دستگاه اتوبوس فرسوده در مشهد باید جایگزین شوند/ اتمام پروژه میدان شهدا تا دو سال آینده -
مرتضوی ۷۰۰ دستگاه اتوبوس فرسوده در مشهد باید جایگزین شوند اتمام پروژه میدان شهدا تا دو سال آینده مشهد-خبرگزاری مهر شهردار مشهد گفت حدود ۷۰۰ دستگاه اتوبوس فرسوده در شهر داریم که عمر مفید خود را کرده و باید ناوگان جدید جایگزین آنها شود که امیدواریم تا پایان این دوره مدیریت شهریآنتن دهی تلفن همراه در نقاط حاشیه شهر ایلام تقویت می شود
آنتن دهی تلفن همراه در نقاط حاشیه شهر ایلام تقویت می شود ایلام - ایرنا - مدیرعامل شرکت مخابرات ایلام از رفع مشکل و تقویت آنتن دهی تلفن همراه در برخی نقاط حاشیه شهر ایلام خبر داد حشمت اسدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود متاسفانه برخی نقاط حاشیه ای شهر ایلام به علتمدیر امور مشترکین تلفن همراه مخابرات همدان: بدهکاری مشترکین منجر به واگذاری تلفن نمیشود
مدیر امور مشترکین تلفن همراه مخابرات همدان بدهکاری مشترکین منجر به واگذاری تلفن نمیشودمدیر امور مشترکین تلفن همراه شرکت مخابرات همدان گفت هیچ گونه واگذاری خطوط تلفن همراه مشترکین بدهکار از سوی شرکت مخابرات تا به امروز صورت نگرفته است حسنعلی نسیمدوست امروز در گفتوگو با خبرنایران بزرگترین مشتری سیگار تا 40 سال آینده
ایران بزرگترین مشتری سیگار تا 40 سال آینده رییس دبیرخانه ستاد کشوری مبارزه با دخانیات گفت بر اساس آمارها در صورت عدم پیشگیری در جمعیت کشورهای ایران مصر و پاکستان این کشورها در آینده پرمصرفترینهای سیگار جهان خواهند شد خبرگزاری ایسنا رییس دبیرخانه ستاد کشوری مبارزه باچالش های اوباما در دو سال آینده
چالش های اوباما در دو سال آینده با توجه به اختلاف نظر شدید جمهوریخواهان و دموکرات های آمریکا در خصوص اولویت های مهم اقتصادی کشور و باتوجه به آنکه اکنون جمهوریخواهان کنترل کنگره را به دست گرفته اند چالش های اقتصادی اوباما در دو سال آینده با چالش مواجه خواهد شد به گزارش پایگاه اطلقیمت روز تلفن همراه، تبلت، لپتاپ و دوربین دیجیتال در بازار
قیمتهای آنلاین ۹۳ ۰۸ ۱۶ قیمت روز تلفن همراه تبلت لپتاپ و دوربین دیجیتال در بازار اگر به دنبال آخرین قیمت کالاهای دیجیتال در بازار هستید دریچه لیست قیمت تلفن همراه تبلت لپتاپ و دوربین دیجیتال را به همراه عکس و مشخصات فنی آنها را برایتان آماده کرده است به گزارش دریچه فناوراخطار ناسا ؛ گرمای بی سابقه و خشکسالی تابستان آینده زمین را تهدید می کند
اخطار ناسا گرمای بی سابقه و خشکسالی تابستان آینده زمین را تهدید می کند جامعه > محیط زیست - چند سالی است که خشکسالی و تبعات آن روی زشنش را به ما نشان داده است اما خوب است بدانیم که این یک مشکل جهانی است هادی معیری نژاد- گرما و خشکسالی بیش از آن که به عملکرد بد ما انفلیپه نصر سال آینده در سائوبر است
فلیپه نصر سال آینده در سائوبر است سائوبر اعلام کرد فصل آینده همراه با مارکوس اریکسون فلیپه نصر برزیلی راننده تست این فصل تیم ویلیامز در ترکیب این تیم حضور خواهد داشت به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران نصر که تا قبل از اتمام این فصل رقابت های GP2 چهار بار توانسته-