واضح آرشیو وب فارسی:سینا:
۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ساعت ۱۱:۰۰:۱۴
کد خبر: ۱۰۹۷۲سومین همایش ملی زبانشناسی رایانشی در دانشگاه صنعتی شریف گشایش یافت
سومین همایش ملی زبان شناسی رایانشی با حضور متخصصان مطرح بین المللی و ملی به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف آغاز به کار کرد.
به گزارش ایرنا دبیرعلمی سومین همایش ملی زبان شناسی رایانشی در مراسم افتتاحیه همایش گفت: این رویداد علمی فرصتی برای تعامل میان متخصصان علوم فنی مهندسی و پژوهشگران دانش زبان شناسی فراهم آورد تا با ارائه دستاوردهای نوین خود در این حوزه، توان پژوهشگران ایرانی را در ساخت محصول داخلی و بومی سازی فناوری اطلاعات و ارتباطات به نمایش بگذارند.
دکتر پروانه خسروی زاده افزود: همکاری نزدیک میان دانشگاه صنعتی شریف به عنوان بنیانگذار رشته زبان شناسی رایانشی در کشور و انجمن زبان شناسی ایران به عنوان معتبرترین نهاد مطالعات زبان شناختی در کشور، پشتوانه ای غنی برای موفقیت این همایش فراهم کرده است.
وی به استقبال خوب پژوهشگران برای ارسال مقاله به این دوره از همایش زبان شناسی رایانشی اشاره کرد و گفت: بعد از اعلام فراخوان، پژوهش هایی از32 دانشگاه کشور، هشت سازمان دولتی و شرکت خصوصی و نیز شش دانشگاه خارج کشور به دبیرخانه ارسال شد و باتوجه به استقبال گسترده محققان، مهلت دریافت مقالات همایش دو بار تمدید شد.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: فرآیند داوری با مشارکت 38 داور متخصص از دانشگاه های مختلف کشور برای 104 مقاله دریافتی انجام گرفت و نهایتا 37 مقاله برای ارائه به صورت شفاهی و 15 مقاله برای ارائه به صورت پوستر مورد پذیرش قرار گرفت.
وی درباره تفاوتهای همایش سوم و دوم زبان شناسی رایانشی نیز توضیح داد: باتوجه به تعداد زیاد مقالات شفاهی قرار شد این مقالات به صورت موازی ارائه شود و علاوه بر این، پنج کارگاه آموزشی تخصصی نیز در این همایش دو روزه برگزار خواهد شد.
به گفته خسروی زاده نمایشگاهی از دستاوردهای علمی و محصولات کاربردی مرتبط با حوزه پردازش زبان طبیعی نیز در حاشیه همایش برپا می شود.
دبیر همایش و رییس مرکز زبان ها و زبان شناسی دانشگاه صنعتی شریف نیز در این مراسم گفت: باتوجه به اینکه زمینه ها و گرایش های فرا رشته ای نقش اساسی در توسعه علوم و فناوری ها در حال و آینده خواهد داشت از همین رو دانشگاه شریف توجه و اهتمام ویژه ای به تاسیس و توسعه ها این زمینه ها کرده است.
دکتر محمد حسن سعیدی افزود: این گونه زمینه های فرا رشته ای نه تنها دیواره های کاذب و محدود کننده بین دانشکده ها و گرایش های مختلفی که برای توسعه علوم و فناوری های نوین به کمک یکدیگر نیازمندند را برمی دارد بلکه باعث هم افزایی و رشد و شکوفایی استعدادها و تقویت کار گروهی در میان محققان و دانشجویان با زمینه های گوناگونی می شود.
سومین همایش ملی زبان شناسی رایانشی در محورهای 'فناوری اطلاعات و ارتباطات'، 'طراحی موتورهای جستجوگر'،'بازیابی اطلاعات و پردازش اسناد'، 'ترجمه ماشینی، تهیه پیکره های زبانی'، 'استخراج اطلاعات از پیکره های زبانی'، 'پردازش متن و پردازش گفتار'، 'فهم زبان طبیعی' و 'هوش مصنوعی' برگزار می شود.
دکتر کمال خرازی رییس پژوهشکده علوم شناختی و رییس ستاد توسعه فناوری های شناختی معاونت علمی ریاست جمهوری و پروفسور 'جری رابرت هابز' دانشمند و پژوهشگر ارشد علوم رایانه ای دانشگاه کالیفرنیای جنوبی ازجمله سخنرانان اولین روز این همایش تخصصی هستند.
۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ساعت ۱۱:۰۰:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سینا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]