واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ آبان ۱۳۹۳ (۸:۳۲ق.ظ)
برگزاري سومين نشست تعاملي روساي دانشگاه ها و مراکز دانشگاهي استان گيلان سومين نشست تعاملي روساي دانشگاه ها و مراکز دانشگاهي، با حضور مسئولان دفاتر نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاه هاي آزاد اسلامي گيلان با عنوان «فرهنگ و معنويت در دانشگاه ها» در واحد رشت برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج از رشت، نشست تعاملي رؤساي دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالي استان گيلان با مسئولان دفاتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه هاي اين استان با عنوان «فرهنگ و معنويت در دانشگاه ها»، با حضور معاون فرهنگي و سياسي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه هاي کشور، به ميزباني دانشگاه آزاد اسلامي واحد رشت در سالن جلسات اين واحد دانشگاهي برگزار شد.
عليرضا اميرتيموري، رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد رشت و دبير هيأت امناي دانشگاه هاي آزاد اسلامي استان گيلان در اين جلسه، ضمن تسليت ايام سوگواري سرور و سالار شهيدان عالم حضرت امام حسين (ع) و خير مقدم به حاضرين، گزارش مبسوطي از روند فعاليت هاي فرهنگي ارائه کرد.
حجتالاسلام والمسلمين سيد مجيد قريشي، معاون فرهنگي و سياسي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه هاي کشور، با تشکر از ميزباني واحد رشت، با اشاره به مهم بودن بحث هاي فرهنگي، گفت: پرداختن به بحث فرهنگي در دانشگاهها بسيار مهم بوده چرا که از جمله دغدغههاي مهم دانشگاهيان است.
وي با اشاره به آشنايي مسئولان دانشگاهها با دغدغههاي فرهنگي مقام معظم رهبري و با بيان اينکه طبق فرموده مقام معظم رهبري فرهنگ روح ملت است، ادامه داد: فرهنگ بايد به سياست و علم جهت دهد و اگر آن را در درجه دوم حساب کنيم، رشد لازم را نخواهيم داشت.
معاون فرهنگيسياسي نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاههاي کشور به سهم 9 درصدي بودجه فرهنگي در برخي کشورها اشاره کرد.
وي با بيان اينکه بودجه فرهنگي در دانشگاههاي کشور ما بسيار ناچيز است افزود: گاهي اين بودجه به يک درصد هم نميرسد.
اين مسئول خاطرنشان کرد: امروز اگر دغدغه علمپروري داريم، بايد در سايه فرهنگ، روح علمپروري و پژوهشي را ارتقاء دهيم.
حجت الاسلام قريشي، دليل کاهش رغبت دانشجويان به علمآموزي و وجود بيانضباطي، سرقت هاي علمي، بياحترامي به استادو ... را ناشي از وجود مشکل در فرهنگ دانست و تصريح کرد: اگر امروز ما براي تربيت فرزندان خود مديريت نکنيم، ديگران فرصت زيادي براي تربيت فرزندان ما پيدا ميکنند.
اين مسئول، رفتار استاد در کلاس را نمونه کار فرهنگي دانست و گفت: رشد علمي در گروي رشد فرهنگي است.
وي با اشاره به تدوين سند اسلامي شدن دانشگاهها در سال 75 عنوان کرد: اين سند پس از گذشت 10 سال با ابلاغ شوراي فرهنگي مورد بازبيني قرار گرفت.
وي با تأکيد به مسئولان دانشگاهها، گفت: مسئولان دانشگاهها بايد اين سند را مطالعه کرده و با بند بند آن آشنايي پيدا کنند، چراکه اين سند به عنوان يکي از زيرساختهاي فرهنگي آماده شده و راهبردها و اقدامهاي فرهنگي در آن آمده است و اگر اين سند به عنوان يک سنگ بناي اصلي و مرتبط با حوزههاي آموزشي، پژوهشي و مديريتي در نظر گرفته شود، بسيار تاثيرگذار خواهد بود.
اين مقام مسئول، مديريت فرهنگي را امري ضروري عنوان کرد و گفت: مسئولان دانشگاهها با مراجعه به اين اسناد خطوط و شاهراههاي فرهنگي را پيادهسازي کنند.
معاون فرهنگيسياسي نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاههاي کشور به بازبيني سند کرسيهاي آزادانديشي در دانشگاههاي کشور اشاره کرد و يادآور شد: سند قبلي بسيار طولاني بود و در بازبيني دوباره اين سند مختصر و ساده نگاشته و بسياري از نقاط کاستيها و ضعف آن برطرف شده است.
وي از ثبت 800 هيأت در دانشگاههاي کشور خبر داد و متذکر شد: در بسياري از دانشگاهها از نظر معنوي مراسم نماز جماعت، اعتکاف، هيأتها و نظايرآن باشکوه برگزار ميشود، به طوري که در برخي از استانها نماز جماعت دانشجويي دو بار برگزار ميشود.
اين مسئول، بحث معنويت را همسو با فطرت انسان دانست و يادآور شد: فطرت انسان خداجو است و موانع شيطاني در آن اثر نميکند .
حجتالاسلام سعيد مهدويمسئول نمايندگي نهاد رهبري در دانشگاه گيلان نيز در اين نشست اظهار کرد: چهارمين نشست تعاملي روساي دانشگاهها و مراکز آموزش عالي گيلان و مسئولان دفاتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاههاي اين استان، زمستان امسال به ميزباني دانشگاه علوم پزشکي گيلان برگزار ميشود.
وي بحث گسترش مسايل فرهنگي و معنوي در دانشگاهها را مهم دانست و افزود: دانشگاهها بايد در برگزاري کرسيهاي آزادانديشي و کارگاههاي مشاورهاي فعال باشند.
مسئول دفتر نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاههاي گيلان خواستار سادگي و صفاي استادان و مسئولان دانشگاهها شد و گفت: رفتارهاي صادقانه و خالصانه موجب برکت و رحمت خداوند است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]