محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826199586
شبکه های اجتماعی و مطبوعات؛ تضاد یا تعامل؟
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شبکه های اجتماعی و مطبوعات؛ تضاد یا تعامل؟ تهران-ایرنا-آیا شبکه های اجتماعی رقیب مطبوعات و خبرگزاری ها شده اند؟ آیا ورود شهروندان به عرصه انتشار خبر، به اعتبار حرفه یی خبرنویسی آسیب می زند؟ به طور کلی عرصه اطلاع رسانی پس از فراگیری شبکه های اجتماعی شاهد چه تحولاتی بوده و چه چشم اندازی پیش روی آن قرار دارد؟
شبکه های اجتماعی به یکی از عرصه های مهم در ارتباطات اجتماعی در جامعه قرن بیست و یکمی امروز تبدیل شده اند. گرچه در کشورمان بسیاری از جوانان و کاربران شبکه های اجتماعی تنها به جنبه های سرگرمی و دوست یابی یا گفت وگو متوسل شده اند اما این شبکه ها دارای مزایای بسیاری در حیطه های مختلف اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی هستند که بهره گیری از این ظرفیت ها می تواند به نحو چشمگیری باعث ارتقای زمینه ی استفاده از آن ها شود.
با صنعت چاپ، بشر از دوران شفاهی به نوعی گذر کرد و نوشتار معنایی گسترده یافت؛ به گونه یی که این نقطه ی عطف آغازگر گذر از دوران پیشامدرن به دوران مدرن شد. در عصر حاضر با برداشته شدن فاصله ها و گسترش ارتباطات، رسانه های کاغذی تبدیل به رسانه های دیجیتال و الکترونیکی شده اند.
در سیر تاریخی در دورانی، عناوینی همچون «شهروند» (citizen) در جوامع بشری به کار می رفت تا اینکه در دوران کنونی عنوان «شبکه وند» (netizen) هرچند بصورت استعاری و نمادین بکار می رود. در عصر نوین ارتباطات اجتماعی هر شهروند می تواند به عنوان خبرنگار مسوولیت اطلاع رسانی به جامعه را در خارج از چارچوب های سنتی پیشین بر عهده گیرد. از آنجا که هدف تنها ارسال پیام یا مخابره یک رویداد و تحلیل است از نظر شکلی نیز چندان معیار دقیقی برای طراحی و تنظیم نیاز ندارد و این اصل و ماهیت خبر است که دارای اهمیت است.
به طور کلی شبکه های اجتماعی (social network) مانند فیس بوک، توییتر، یوتیوب و گوگل پلاس و… دارای شاخصه هایی هستند که آن ها را از رسانه های جمعی و حتی رسانه های اجتماعی متمایز می کند اما همین شبکه ها می توانند یاوری نوین برای اطلاع رسانی باشند.
شبکه های اجتماعی دارای برخی ویژگی های حایز اهمیت هستند که می توانند در عرصه ی رسانه یی نیز مورد توجه قرار گیرند. ویژگی هایی همچون کم هزینه تر بودن تولید محتوا در آن ها، داشتن سبک ارتباطی متمایز ، ایجاد شرایط برای گفت وگوهای دو نفره و بدون واسطه، ایجاد تولید محتوا توسط کاربر، حس مالکیت محتوا و تعامل رو در رو، چند رسانه یی بودن به این معنا که می توانند همزمان دارای متن، صوت، تصویر باشند و در نهایت پاسخ لحظه یی و آنی و قابلیت ویرایش در آن از نقاط برجسته ی این شبکه ها است.
به نظر برخی کارشناسان و فعالان رسانه یی، اکنون شبکه های اجتماعی تقریبا به اندازه خبرگزاری های بزرگ منشا اثر شده اند و حتی در برخی مواقع بیشتر از آن ها نفوذ دارند. به عنوان نمونه برخی آمارها نشان می دهند که در آمریکا یا کشورهای اروپایی گاهی اوقات یک مدیر یا مسوول دولتی و غیر دولتی یک خبر را از طریق فیسبوک یا پلاس و دیگر صفحه های شخصی خود در شبکه های اجتماعی، بسیار زودتر از رسانه های رسمی منتشر می کند.
در کشور ما نیز در برخی موارد شاهد هستیم که اخباری خاص با سرعتی فراتر از شکل رسمی ارسال پیام، قبل از اینکه در رسانه های رسمی و خبرگزاری ها دیده شود به وسیله یک مسوول رسانه یی و حتی یک شهروند-خبرنگار در شبکه های اجتماعی همچون پلاس یا فیسبوک و ... قرار می گیرند.
برخی اما معتقدند از آنجا که بسیاری از کاربران در شبکه های اجتماعی با اصول خبرنویسی و روایت حرفه یی از رویدادها آشنا نیستند، این عرصه نمی تواند فضای مناسبی برای دریافت اطلاعات دقیق و صحیح باشد.
*** شبکه های اجتماعی ابزار تعامل دو طرفه در عرصه اطلاع رسانی
«امیرعلی امیری» صاحب امتیاز تارنمای خبری-تحلیلی «تابناک» در مورد تاثیر شبکه های اجتماعی بر فعالیت اطلاع رسانی گفت: شبکه های اجتماعی اکنون برای خود جایگاه رسانه یی را در عرصه اطلاع رسانی پیدا کرده اند و به نظر می رسد نسل جدیدی از رسانه در اطلاع رسانی تلقی می شوند. اکنون ما در حال گذار از مرحله یا فاز نوشتاری هستیم و رسانه های نوشتاری به سمت نسل های جدید اطلاع رسانی در فضای دیجیتال و فضای مجازی و اینترنتی در حرکت هستند. به نظر می رسد که با شبکه های اجتماعی به دلیل تعامل دو طرفه یی که دارند نسل جدیدی از رسانه و ارتباطات به میدان اطلاع رسانی آمده است. به طور طبیعی این شبکه ها جای خود را باز کرده اند و در آینده فضای عمل آن ها بیشتر نیز می شود.
وی در مورد تاثیر این شبکه ها بر فعالیت سنتی اطلاع رسانی نیز ابراز داشت: همانطور که رسانه های مجازی افکار عمومی را بی نیاز از رسانه های نوشتاری نکردند شبکه های اجتماعی نیز افکار عمومی را از فضای مجازی و رسانه های سنتی و نوشتاری بی نیاز نکرده اند. کماکان روزنامه ها در سراسر دنیا در بحث رسانه و اطلاع رسانی جایگاه خود را دارند؛ فضای مجازی و شبکه های اجتماعی در کنار آن فعالیت می کنند و بخشی از فضای اطلاع رسانی افکار عمومی را به خود اختصاص داده اند.
مدیر تابناک در مورد تاثیر مثبت و منفی شبکه های اجتماعی بر مطبوعات نیز گفت: افکار عمومی و انسان ها میزان مشخصی از زمان را برای پرداختن به رسانه اختصاص می دهند؛ خود به خود وقتی این زمان به شبکه های اجتماعی اختصاص پیدا می کند از زمان پرداختن به مطبوعات، شبکه های مجازی و رسانه های دیگر کم می کند. بیشتر بودن جاذبه باعث اختصاص زمان بیشتر به یک رسانه می شود و به همین علت است که از میزان زمانی که مردم به رسانه های نسل های گذشته اختصاص می دادند کم شده است و زمان بیشتری به عرصه های نوین ارتباطات و اطلاع رسانی اختصاص می یابد. مساله مانند این است فردی که در گذشته به رادیو گوش می داد با آمدن تلویزیون توجه وی به رادیو کمتر شده است و زمان بیشتری به تلویزیون اختصاص می دهد.
امیری در مورد اینکه چه ویژگی مهمی شبکه های اجتماعی را متمایز از دیگر رسانه ها می کند نیز گفت: به نظر می رسد شبکه های اجتماعی ویژگی های خاص خود را دارند و صد در صد جایگزین رسانه های یک طرفه می شوند زیرا رسانه های نوشتاری و مجازی به طور عمده رسانه هایی هستند که به صورت یک طرفه با مخاطب ارتباط برقرار می کنند ولی شبکه های اجتماعی رسانه های دو طرفه یی هستند که تعامل بیشتری را در حیطه ی اجتماعی با مردم برقرار می سازند. شبکه های اجتماعی آسیب های زیادی را به تعامل رو در رو (face to face) مردم هم وارد می کنند. مردم به جای اینکه با هم رودررو ملاقات کنند بیشتر در وایبر و فیسبوک و دیگر رسانه ها با هم ارتباط برقرار می کنند. شبکه های اجتماعی به رقیبی مهم برای ملاقات های چهره به چهره تبدیل شده اند.
*** شبکه های اجتماعی می توانند به کمک رسانه های سنتی بیایند
«محمد رضا رضوانی» مدیر روابط عمومی روزنامه ی «جوان» نیز در مورد نقش شبکه های اجتماعی در فعالیت های رسانه یی گفت: احساس می کنم که گسترش شبکه های اجتماعی به گونه یی است که نمی توان از راه های تدافعی برای مقابله با آن استفاده کرد. ما به عنوان اعضای رسانه و بسیاری از فعالان رسانه یی همفکر، از این فرصت استفاده می کنیم و تا جایی که ممکن است از شبکه های اجتماعی در راستای ترویج افکار خود کمک می گیریم اما معتقدم به طور حتم باید راهبرد و روش جامعی برای حضور در این شبکه ها وجود داشته باشد.
وی با تاکید بر این موضوع که باید برنامه ریزی شده وارد عرصه ی مدیریت فعالیت در عرصه های مجازی و به ویژه شبکه های اجتماعی شد، گفت: هر چه قدر حضور رسانه یی ها در این فضا بیشتر باشد، آن ها می توانند به اعتبار آن اضافه کنند، روشنگری و خط دهی مناسبی داشته باشند و از بروز شایعات جلوگیری کنند. در مجموع احساس می شود فضا به گونه یی است که نباید میدان را خالی کرد بلکه باید این شرایط را به فرصت تبدیل کنیم.
رضوانی در مورد تاثیر شبکه های اجتماعی بر فعالیت رسانه یی سنتی نیز افزود: شبکه های اجتماعی فعالیت رسانه های سنتی و مطبوعات را تضعیف نکرده است. رسانه های سنتی همچنان رسانه های معتبری هستند زیرا از گذشته دارای اعتبار بیشتری نسبت به دیگر رسانه ها بوده اند و از این نظر از شبکه های اجتماعی متمایز هستند.
مدیر روابط عمومی روزنامه ی جوان با تاکید بر این نکته که این شبکه ها نمی توانند رسانه های سنتی را خیلی تحت تاثیر قرار دهند، افزود: با این حال معتقدم فضای مجازی میزان رجوع به مطبوعات و رسانه های سنتی را تاحدودی پایین آورده است به همین دلیل باید تدابیری اندیشیده شود تا با خلاقیت بیشتر و برنامه ریزی بهتر مردم را ترغیب کنیم که به این فضا رو بیاورند.
وی در مورد اینکه شبکه های اجتماعی چه کمکی را می توانند برای بهبود فعالیت رسانه های سنتی انجام دهند نیز گفت: شبکه های اجتماعی در زمینه ی سرعت و تبادل تحلیل و اخبار به ما کمک می کنند. ما اکنون می توانیم با تفکرات مختلف راحت تر ارتباط برقرار کنیم اما در گذشته به دست آوردن نظرات افراد، جامعه و مسوولان از طریق تلفن یا مراجعه ی حضوری خیلی مشکل بود. شبکه های اجتماعی سرعت کار را بسیار بالا برده اند؛ با استفاده از این شبکه ها اصحاب رسانه، تحلیل ها و اطلاعات بیشتری را به دست می آورند و می توانند آن ها را برای بالا بردن سطح کار خودشان مورد استفاده قرار دهند.
*گروه پژوهش های خبری
پژوهشم** 9130**2054
28/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]
صفحات پیشنهادی
تعامل اساتید و دانشجویان علامه از طریق پورتال فرهنگی و شبکههای اجتماعی
چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۹ معاون فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی از تعامل این دانشگاه با نهادهای فرهنگی دانشگاههای دیگر و مجموعههای فرهنگی خارج از نهاد دانشگاه برای ارتقای فعالیتهای فرهنگی دانشگاه علامه طباطبائی خبر داد غلامرضا ذکیانی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاریچهره ها در شبکههای اجتماعی /تصاویر
گزیده ای از فعالیت چهره های ایرانی در شبکه های اجتماعی نظیر اینستاگرام فیسبوک توئیتر و … در مطلب زیر مشاهده می کنید هفته گذشته هنرمندان به دیدار قربانیان اسیدپاشی اصفهان رفته بودند و در لابی بیمارستان با هم عکس یادگاری گرفتند مهتاب کرامتی حمید فرخ نژاد و جعفر پناهی تصوزیر ارتباطات درباره شبکههای اجتماعی: «فیلتر» نمیکنیم، مردم مراعات کنند
وزیر ارتباطات درباره شبکههای اجتماعی فیلتر نمیکنیم مردم مراعات کنند وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته در حاشیه جلسه هیاتدولت گفت با وجود اینکه شبکههای اجتماعی از نظر اقتصادی به ضرر وزارت ارتباطات است اما قرار نیست آنها را مسدود کنیم فقط از مردم میخواهیم که در ایدسترسی به اطلاعات درکنار مدیریت اولویت سامانه هوشمند پالایش شبکه های اجتماعی
دسترسی به اطلاعات درکنار مدیریت اولویت سامانه هوشمند پالایش شبکه های اجتماعی تهران – ایرنا - شبکه های اجتماعی در سال های اخیر جایگاه مطلوبی در اینترنت پیدا کرده اند و به رده پربیننده ترین های فضای مجازی راه یافته اند این در حالی است که گرایش به سایت های شبکه های اجتماعی در سراسرافزایش همکاریهای یک شبکه اجتماعی با سرویسهای جاسوسی
رسوایی جدید فیسبوک افزایش همکاریهای یک شبکه اجتماعی با سرویسهای جاسوسی آمارها حاکی از افزایش 24 درصدی همکاریها میان فیسبوک و سرویسهای جاسوسی ایالات متحده است به گزارش اورژانس IT باشگاه خبرنگاران در حالی که مدیرعامل فیسبوک میکوشد تا این شبکه اجتماعی را مستقل جاغلب استفادهها از شبکههای اجتماعی «سالم» است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه یکسری شبکههای اجتماعی و ارتباطی داریم که بیشتر استفاده سالم از آنها است گفت اما بنا بر این است که فیلترینگ را هوشمند کنیم تا تنها مقابل موارد مضر را بگیرد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه یکسری شبکههای اجتماعینگران آسیبهای نسل بالاتر تلفن همراه نباشیم/شبکههای اجتماعی را نمیتوان ممنوع کرد
سلجوقی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران خبر داد نگران آسیبهای نسل بالاتر تلفن همراه نباشیم شبکههای اجتماعی را نمیتوان ممنوع کرد عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت نیاز نیست نگران استفاده از نسلهای بالاتر تلفن همراه بود چرا که باید وقت را در چگونگی توسعه و فرهنگ مصرفشوخی های جالب شبکه های اجتماعی (78)
شوخی های جالب شبکه های اجتماعی 78 هر نوشته ای نویسنده ای دارد هر نویسنده ای حق دارد اسمش را پای مطلبش ببیند نوشته هایی که در این صفحه می خوانید Status های کپی پیست شده ای است که در شبکه های اجتماعی دست به دست چرخیده و صاحبش را گم کرده اگر شما نویسنده این آثار هستید لطفاشبکه های اجتماعی دانش آموزان را تهدید می کند
شبکه های اجتماعی دانش آموزان را تهدید می کند خبرگزاری پانا معاون پرورشی و تربیت بدنی اداره آموزش و پرورش منطقه بردخون گفت شبکه های اجتماعی و فضای مجازی دانش آموزان را تهدید می کند ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۰ آبان ساعت 08 16 به گزارش خبرگزاری پانا عبدالخالق قایدی در جلسه شونشست نقد و بررسی حضور جریان تکفیری در شبکه های اجتماعی برگزار می شود
نشست نقد و بررسی حضور جریان تکفیری در شبکه های اجتماعی برگزار می شود تهران- ایرنا- نشست تخصصی نقد و بررسی جریان تکفیری در شبکه های اجتماعی از سوی اداره کل پژوهش و بررسی های خبری خبرگزاری جمهوری اسلامی ایرنا عصر امروز پنجشنبه در محل غرفه روزنامه ایران در نمایشگاه مطبوعات برگزاشبکه اجتماعی بانوان در کشور ایجاد می شود
شبکه اجتماعی بانوان در کشور ایجاد می شود شهرکرد-ایرنا- مدیرکل فرهنگی رسانه و فناوری های نو سازمان تبلیغات اسلامی از ایجاد شبکه اجتماعی بانوان در کشور خبر داد به گزارش ایرنا علی اسماعیلی روز یکشنبه در نشست جمعیت بانوان فرهیخته در حوزه فرهنگ دینی استان افزود اگر در این شبکه هربازیگران از صفحات جعلیشان در شبکههای اجتماعی میگویند+تصاویر
بازیگران از صفحات جعلیشان در شبکههای اجتماعی میگویند تصاویر برای بررسی پدیده راه اندازی صفحات جعلی به نام بازیگران و انتشار تصاویر خصوصی شان در شبکه های اجتماعی به سراغ خود آن ها رفتیم تا بدانیم چقدر در این فضا فعال هستند و درباره این پدیده عجیب چه نظری دارند فرشید نوابی سوءفاز اول شبکه اجتماعی دانشآموزی دهه فجر آغاز به کار میکند
فاز اول شبکه اجتماعی دانشآموزی دهه فجر آغاز به کار میکند خبرگزاری پانا معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت امسال در هفته کتاب در آذرماه حدود 50 هزار نمایشگاه کتاب در مدارس سراسر کشور برپا میشود ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۱ آبان ساعت 07 59 به گزارش سرویس آموزش و پرورش خبرگزارشبکه های اجتماعی مناسب ترین روش برای کاهش گرایش به مصرف مواد مخدراست
شبکه های اجتماعی مناسب ترین روش برای کاهش گرایش به مصرف مواد مخدراست یاسوج - ایرنا- استاندار کهگیلویه وبویراحمد بر ضرورت استفاده از روش های نوین در زمینه جلوگیری از کاهش گرایش به مصرف مواد مخدر تاکید کرد و گفت فضای مجازی و شبکه های اجتماعی از مهمترین این روش ها است به گزارش خبردهه اول محرم در نگاه کاربران شبکههای اجتماعی +تصاویر
دهه اول محرم در نگاه کاربران شبکههای اجتماعی تصاویر شبکه اجتماعی فیس نما گروهی به نام عاشورا دارد که در تلاش است تا یادی از شهدای کربلا و مظلومیت امام حسین کند و به معنای کامل کل الیوم عاشورا را محقق کرده است به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران دهه اول محرم با شام غریبان حسنشست تخصصي «مدیریت فیلترینگ شبکههای اجتماعی موبایل»
نشست تخصصي مدیریت فیلترینگ شبکههای اجتماعی موبایل با حضور کارشناسان و صاحبنظران در روز دوشنبه 19آبان 1393 در پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات برگزار می گردد نشست تخصصي «مدیریت فیلترینگ شبکههای اجتماعی موبایل» با حضور کارشناسان و صاحبنظران در روزدبیر دومین جشنواره طرح ملی «ملکوت»: 98 درصد شبکههای اجتماعی به مسائل عاشورایی توجه دارند
دبیر دومین جشنواره طرح ملی ملکوت 98 درصد شبکههای اجتماعی به مسائل عاشورایی توجه دارنددبیر دومین جشنواره طرح ملی ملکوت گفت 98 درصد شبکههای اجتماعی به عاشورا و مسائل عاشورایی توجه دارند که این امر بسیار بااهمیت است ابوالفضل خراسانی امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در-
سیاسی
پربازدیدترینها