واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خط انحرافی در مذاکرات 1+5 تهران- ایرنا- «خط انحرافی در مذ اکرات 1+5»عنوان «یادداشت روز»روزنامه «سیاست روز» به قلم «محمدرضا آذین» است که در آن می خوانیم: سوم آذر به عنوان ضرب الاجل توسط طرفین یعنی 1+5 و ایران برای توافق مشخص شده است. طرفین اصلی این مذاکرات که جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا هستند 35 سال است رابطه سیاسی با یکدیگر ندارند اما بیش از یک سال است رو در رو و مستقیم برای پایان دادن به یک مناقشه مذاکره می کنند؛ مذاکراتی که تمایل برای آغاز آن در سال پایانی دولت دهم در ایران با مذاکرات غیر رسمی و غیرعلنی رقم خورد.
1- در حال حاضر مساله مورد اختلاف اصلی در این مذاکرات الف-لزوم حل مساله ظرفیت غنی سازی اورانیوم در ایران ب-زمان و چگونگی لغو تحریم ها است.
با توجه به پیشرفت های به دست آمده در مذاکرات قبلی، دیگر سوالات شامل سطح غنی سازی اورانیوم، میزان ذخیره اورانیوم و حضور بازرسان در تاسیسات هسته ای در صورت حل دو مساله اصلی قابل پاسخگویی است.
برای حل این مساله راه هایی وجود دارد. اصول این راه ها باید این باشد که شفاف سازی و اتخاذ اقدامات اعتمادساز از سوی ایران و لغو تحریم ها از سوی قدرت های جهانی باید به صورت هم زمان باشد که می تواند در یک مدل دوجانبه تنظیم شود.
2-در باب رفتارهای غرب در قبال مذاکرات یک اصل مشاهده می شود و آن اینکه نامی از تحریم ها به میان نمی آید و آنها صرفا مشکل را مسئله فنی فعالیت های هسته ای ایران معرفی می کنند. به عبارتی آنها مشکل را فعالیت های هسته ای ایران معرفی می کنند و در مقابل به جای واژه لغو تحریم از واژه خوب نبودن افزایش تحریم ها سخن می گویند. برچیدن تحریم ها بر اساس برنامه اقدام مشترک بخشی از وظیفه 1+5 است و همانگونه که ایران تمام تعهدات خود را انجام داده است و صحت آن نیز در گزارش های آژانس و اظهارات مقامات کشورها اعلام شده، طرف مقابل غربی نیز باید آن را انجام دهد.
3- در لابی های سران اسرائیل در مجلس سنا امریکا و همچنین سخنان آنان در رسانه های غربی که ایران را متذکر می شوند که هیچگاه دوستی خوب برای کشورهای غربی نخواهد بود. آنچه که دوراز ذهن نیست مطرح کردن طرح های برهم زننده مذاکرات اخیر است. از طرف دیگر سناتورهای جمهوری خواه هم آنچه که از مذاکرات اخیر مطالبه می کنند، این است که طرف غربی در زمینه تمدید مذاکرات برای گرفتن امتیاز بیشتر در روند مذاکرات حرکت خواهد کرد و مسئولان مذاکره کننده ایرانی باید بدانند که این روند حتما یک خط انحرافی است و جمهوری اسلامی ایران باید از این دام انحرافی بگریزد، چراکه قرار نیست جمهوری اسلامی هزینه عدم دست یابی به توافق را بپردازد. تا همین حالا هم تعدیل هایی را که در مواضع و پیشرفت های فنی داشته ایم بسیار کم سابقه بوده است طبیعتا تعدیل بیش از این نیز در ایران طرفداری نخواهد داشت.
منبع: سیاست روز
اول**1368**
28/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]