محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826219436
برای خبرگان نباید از «اجتهاد» افراد کوتاه بیاییم |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: برای خبرگان نباید از «اجتهاد» افراد کوتاه بیاییم
در این 16 سالی که بنده در مجلس خبرگان رهبری حضور دارم گزارشهای کمیسیون تحقیق کارشناسی شده بودهاند و همگی بر این دلالت داشت که انتخاب سال 68 مجلس خبرگان رهبری انتخاب صائب و مناسبی بوده است
کد خبر: ۴۵۰۵۰۵
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۵ - 19 November 2014
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه علنی کردن برخی گزارشات خبرگان از جمله کمیسیون تحقیق از اختیارات هیات رئیسه خبرگان است، گفت: هیأت رئیسه خبرگان میتواند هر مقدار از محتوای مجلس خبرگان را که مصلحت میداند به صورت علنی پخش کند.
به گزارش فارس، آیتالله سید احمد خاتمی که در کارنامه خود سابقه 16 سال عضویت در مجلس خبرگان رهبری را دارد، با حضور در خبرگزاری فارس به بازخوانی چهار دوره مجلس خبرگان و اولویتهای دوره پنجم خبرگان رهبری پرداخت.
آیتالله خاتمی در این مصاحبه با بیان اینکه علنی کردن برخی گزارشات خبرگان از جمله «کمیسیون تحقیق» از اختیارات هیات رئیسه خبرگان است و هیأت رئیسه خبرگان میتواند هر مقدار از محتوای مجلس خبرگان را که مصلحت میداند به صورت علنی پخش کند، تاکید کرد که هیچ نکته محرمانهای در این زمینه وجود ندارد.
شرایط اجتهاد برای خبرگان رهبری از دیگر موضوعاتی بود که وی در این مصاحبه به تشریح ابعاد این موضوع پرداخت.
این عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش اول این گفتوگوی تفصیلی موضوعاتی در خصوص جزئیات هفدهمین اجلاسیه خبرگان رهبری، چرایی طرح عدم کاندیداتوری هاشمی رفسنجانی برای ریاست خبرگان، گزینههای مطرح ریاست خبرگان، برنامه جامعه مدرسین برای انتخابات خبرگان رهبری مطرح کرده بود.
با توجه به اینکه شاهد اتمام دوره 8 ساله مجلس خبرگان و آغاز پنجمین دوره خبرگان هستیم، درباره شکلگیری و جایگاه نهاد مجلس خبرگان رهبری در مردم سالاری دینی توضیح بفرمایید.
بسمالله الرحمن الرحیم، نهاد مجلس خبرگان رهبری از نهادهای کلیدی نظام اسلامی است. نهاد خبرگان رهبری از نهادهای کلیدی نظام است و دو وظیفه به این نهاد گذاشته شده است که یکی انتخاب رهبر به هنگام بحران و دیگر مراقبت بر آنکه رهبر واجد شرایط باقی بماند.
الحمدلله خبرگان اول رهبری، امتحان شایستهای در این عرصه دادند و با انتخاب مقام معظم رهبری خط امام را تداوم بخشیدند. انتخاب مجلس خبرگان اول انتخاب شایستهای بعد از ارتحال امام عظیمالشان بود و روز به روز هم که میگذرد بر حقانیت این انتخاب و شایستگی این انتخاب افزوده میشود.
از آنجا که رهبری در نظام اسلامی نقش اول و در هدایت جامعه دارد از این رهگذر مجلس خبرگان رهبری هم از حساسیت ویژهای برخوردار است. در این چهار دوره مجلس خبرگان رهبری به وظایف قانونی خود عمل کرده است.
*ارائه گزارش کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان هر دو سال یکبار
انتخاب رهبر که یک بار صورت گرفت و در طول این سالیان کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان، هر دو سال یک بار مامور بود که گزارش خود را به مجلس خبرگان بدهد.
در این 16 سالی که بنده در مجلس خبرگان رهبری حضور دارم گزارشهای کمیسیون تحقیق کارشناسی شده بودهاند و همگی بر این دلالت داشت که انتخاب سال 68 مجلس خبرگان رهبری انتخاب صائب و مناسبی بوده است اما برخی، نظارت و مراقبت را به معنای مچگیری میدانند در حالی که نظارت و مراقبت به معنای دیدن و قضاوت منصفانه است لذا اگر ایرادی پیدا نشده پس نظارت و مراقبتی هم صورت نگرفته است، تحلیل نادرستی است.
به محرمانه بودن تحقیقات این کمیسیون اشاره داشتید یکی از شبهاتی که مطرح میشود، همین محرمانه بودن گزارشات این کمیسیون است. نظر شما در این باره چیست؟
اصل مجلس خبرگان بر این گذاشته شده که غیرعلنی باشد و این به خاطر حساسیت مورد تحقیق است. هیچ نظامی اسرارش را در اختیار بیگانه قرار نمیدهد؛ مردم ما محرم هستند اما وقتی یک گزارش علنی باشد در دست نامحرمان هم قرار میگیرد لذا برای حفظ مصالح همین مردم باید برخی از گزارشهای علنی نشود، آیا گزارشهای شورای عالی امنیت ملی تاکنون علنی شده است؟ علنی نشده چون مربوط به اسرار نظام است از این رو مسئله مجلس خبرگان و به ویژه موضوع رهبری، برای حفظ مصالح مردم غیرعلنی شده است. گرچه بنده که گزارشها را از نزدیک شنیدهام دیدهام کاملاً قابل پخش است.
*تصویب پوشش تلویزیونی و رادیویی محتوای مجلس خبرگان
هیأت رئیسه خبرگان میتواند هر مقداری که مصلحت میداند از محتوای مجلس خبرگان را به صورت علنی پخش کند. ما در هیأت رئیسه تصویب کردیم که حتی برنامه تلویزیونی و رادیویی داشته باشیم و حتی برنامههایی نیز تولید شد اما نمیدانم چرا این کار متوقف ماند، بنابراین در این جهت موافقم.
*برخی از گزارشهای کمیسیون تحقیق خبرگان قابل پخش است
یعنی صدا سیما پخش نکرد یا هیأت رئیسه گزارش را برای پخش ارائه نداد؟
متاسفانه احساس میکنم از این طرف خیلی کار پیگیری نشد اگر نه از سوی صدا و سیما مشکلی نبود نمیدانم علت چیست. چند بار هم تحقیق کردم بدست نیاوردم اما معتقدم بسیاری از نطقهای قبل دستور حتی برخی از دستورات جلسه و گزارشهای کمیسیونها به خصوص کمیسیون تحقیق، بسیاری از آنها قابل پخش است و هیچ نکته محرمانهای ندارد.
با توجه به اینکه درباره شرایط خبرگان گفته میشود اعضای آن باید مجتهد باشند هم گزینههای دورههای قبل و هم گزینههای فعلی بعضاً دیده میشود که به عنوان مجتهد شناخته شده نیستند، ملاک مجتهد بودن برای خبرگان چطور تعیین میشود؟
در آییننامه خبرگان تصریح شده که در حد اجتهاد، اجتهاد هم مراتب دارد؛ مثلا ملکه شعر چگونه است؟ کسی که تازه وارد شعر شده آیا مثل کسی است که یک عمر در هنر شعر کار کرده است؟ خیر اینطور نیست بنابراین مراتب دارد، اعضای شورای نگهبان بارها اعتراف کردهاند که ممکن است اشتباه کنند و یک جایی تائید صلاحیتی بیدلیل یا جای دیگر رد صلاحیتی بیدلیل بوده باشد و این بیدلیل بودن هم عمدی نیست.
گزارشها تاثیرگذار است لذا بر این اساس اعضای مجلس خبرگان باید در حد اجتهاد باشد. اجتهاد متجزی (مقابل اجتهاد مطلق) یعنی در برخی مسائل این مسئله اجتهاد مربوط به کل ابواب فقه است. ممکن است بخشی از ملکه اجتهاد در آنها پدیده آمده باشد گرچه در اصول مسئله اجتهاد متجزی محل بحث است که اصلا مجتهد متجزی داریم یا خیر؛ یا اجتهاد هست یا نیست. اگر نیست که هیچ اما اگر هست دیگر اجتهاد متجزی معنا ندارد. در طول این سی سال شورای نگهبان سعی کرده به حجت شرعی خود عمل کند ولی ما هیچ وقت فرد یا نهاد غیرمعصوم را تقدیس نمیکنیم که بگوییم هیچ اشتباه و ایرادی ندارد.
*فقهای شورای نگهبان اجتهاد اشخاص را برای خبرگان تشخیص میدهند
نظر شما درباره سنت اجازه اجتهاد چیست؟
آیتالله خاتمی: مقام معظم رهبری چند بار به شورای عالی حوزه تاکید کردند که این سنت احیا شود سنت اجازه اجتهاد اما الان در حوزه ما این قضیه نیست؛ اما قانون در عرصه انتخابات خبرگان این کار را به فقهای شورای نگهبان واگذار کرده است.یعنی این فقهای شورای نگهبان هستند که تشخیص میدهند فردی اجتهاد دارد یا خیر.
*ستون فقرات رهبری را که برمیگزینیم فقاهت است
اجتهاد مطلق از نظر شما شرط است؟
آیتالله خاتمی: نظر شخصیام این است که از اجتهاد در خبرگان نباید کوتاه بیاییم به دلیل آنکه ستون فقرات رهبری را که برمیگزینیم، فقاهت است و فقیه است که فقیه را میشناسد و تشخصی میدهد. الان گاهی اوقات میگویند چرا تخصصهای دیگر در خبرگان نیست؟ هر جا تخصص دیگر لازم باشد. مجلس خبرگان رهبری و هیأت رئیسه از تخصصهای دیگر هم استفاده میکند دقیقا مثل ریاست جمهوری.
* برای خبرگان نباید از اجتهاد کوتاه بیاییم
رئیسجمهوری که کشور را اداره میکند با همه مسائل سیاسی اقتصادی و پزشکی و ... سرو کار دارد اما کدام رئیسجمهور دنیا در همه مسائل تخصص دارد؟ با توجه به اینکه ستون فقرات رهبری را که برمیگزینیم فقاهت است در عرصه اجتهاد نباید کوتاه بیاییم و باید دقت ویژه داشته باشیم.
به گزارش فارس، کمیسیون تحقیق خبرگان، موظف است هر گونه اطلاع لازم را درباره اصل یکصدویازدهم، در محدوده قوانین و موازین شرعى، به دست آورد، همچنین درباره صحت و سقم گزارشهاى رسیده، دراینباره، تحقیق و بررسى کند و اگر لازم بداند، با مقام معظم رهبرى، در این زمینه، ملاقات کند ماده 33 آیین نامه داخلى مجلس خبرگان.. کمیسیون تحقیق موظف است پس از بررسى و تحقیق درباره مسائلى که درباره اصل یکصدویازدهم پیش آمده است و آنها را کافى براى تشکیل اجلاس خبرگان به این منظور نمىداند، نتیجه اقدامات انجام شده را به هیئت رئیسه گزارش کند ماده 35 آییننامه داخلى مجلس خبرگان.. وظیفه دیگر این کمیسیون، این است که آمادگى خود را براى مشاوره در امور مربوط به رهبرى، به مقام معظم رهبرى اعلام کند و با هماهنگى معظمله، براى جلوگیرى از نفوذ و دخالت عناصر نامطلوب در تشکیلات نهاد رهبرى، مساعدت کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
آیتالله سید احمد خاتمی در گفتوگوی تفصیلی با فارس/ بخش دوم و پایانی برای مجلس خبرگان نباید از «اجتهاد
آیتالله سید احمد خاتمی در گفتوگوی تفصیلی با فارس بخش دوم و پایانیبرای مجلس خبرگان نباید از اجتهاد افراد کوتاه بیاییم محرمانه بودن گزارشات کمیسیون تحقیق خبرگان به معنای عدم نظارت نیست احتمال پوشش رسانهای گزارشات کمیسیونهای خبرگانعضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه علنی کردباید و نبایدهای استفاده از تردمیل |اخبار ایران و جهان
باید و نبایدهای استفاده از تردمیل در هنگام دویدن از گرفتن دستگیره خودداری کنید چراکه باعث افزایش شانس آسیب دیدگی شما می شود ودر صورتی که نمی توانید بدون گرفتن آن بدوید سرعت شما نامناسب است کد خبر ۴۴۷۱۸۸ تاریخ انتشار ۱۵ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۴ - 06 November 2014 عضو انجمن آسیبهای وربایدها و نبایدهای بیماری «ابولا» |اخبار ایران و جهان
بایدها و نبایدهای بیماری ابولا بیماری ویروسی ابولا تاکنون متوفیانی قابل توجه ای را در بر داشته است براین اساس ضرورت دارد تا همه افراد با توجه به شدت عوارض این بیماری کشنده بایدها و نبایدهای این ویروس را آشنا شوند کد خبر ۴۵۰۴۷۱ تاریخ انتشار ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۲۲ ۴۳ - 18 Novembeفنونیزاده: نباید از نکونام، تیموریان و شجاعی استفاده شود |اخبار ایران و جهان
فنونیزاده نباید از نکونام تیموریان و شجاعی استفاده شود کد خبر ۴۵۰۴۲۷ تاریخ انتشار ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۹ ۱۶ - 18 November 2014 بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال ایران معتقد است به جای بازیکنان پا به سن گذاشته باید از جوانها استفاده کرد به گزارش خبرگزاری تسنیم مرتضی فنونیزاده پدرگیری نیروهای امنیتی سعودی با افراد مسلح |اخبار ایران و جهان
درگیری نیروهای امنیتی سعودی با افراد مسلح نیروهای امنیتی سعودی با حمله به شبه نظامیانی که حمله به مراسم عزاداری در الاحساء را انجام دادند دو نفر را کشته و 15 تن از اعضای این گروه را در 6 شهر مختلف عربستان دستگیر کردند کد خبر ۴۴۶۹۷۱ تاریخ انتشار ۱۳ آبان ۱۳۹۳ - ۲۳ ۴۶ - 04 Novemپروین: دایی باید کوتاه بیاید |اخبار ایران و جهان
پروین دایی باید کوتاه بیاید پیشکسوت پرسپولیس گفت در شرایط کنونی عذرخواهی مایلیکهن به صلاح نیست و دایی باید کمی کوتاه بیاید کد خبر ۴۴۸۸۹۹ تاریخ انتشار ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۷ - 12 November 2014 پیشکسوت پرسپولیس گفت در شرایط کنونی عذرخواهی مایلیکهن به صلاح نیست و دایی باید کمیکوتاه قدها در معرض مرگ ناشی از زوال عقل |اخبار ایران و جهان
کوتاه قدها در معرض مرگ ناشی از زوال عقل تحقیقات انجام شده در دانشگاه ادینبورگ انگلستان نشان می دهد که قد یک فاکتور مهم در پیش بینی مرگ ناشی از زوال عقل است کد خبر ۴۴۷۴۵۹ تاریخ انتشار ۱۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۸ ۴۳ - 07 November 2014 تحقیقات انجام شده در دانشگاه ادینبورگ انگلستانظریف: غرب نباید خطقرمزهای ساختگی مطرح کند |اخبار ایران و جهان
ظریف غرب نباید خطقرمزهای ساختگی مطرح کند محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه طرف های غربی مذاکرات هسته ای را به درک سیاسی لازم برای رسیدن به توفق جامع فرا خواند و گفت این هدف با نشان دادن صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران به دست می آید نه اینکه آنها خط قرمزهای ساختگی را مطرح کنخلیلیان: فوتبال به خاطر مردم از حقش کوتاه آمد |اخبار ایران و جهان
خلیلیان فوتبال به خاطر مردم از حقش کوتاه آمد مدیرعامل باشگاه سپاهان اصفهان اعتقاد دارد که فوتبال به خاطر مردم از حقش در قبال صداوسیما و حق پخش تلویزیونی کوتاه آمده است کد خبر ۴۴۷۴۸۰ تاریخ انتشار ۱۶ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰ ۳۲ - 07 November 2014 مهرزاد خلیلیان در گفتوگو با خبرنگار ورزشبراي واگذاري سرخابيها اهليت افراد مهمتر است |اخبار ایران و جهان
براي واگذاري سرخابيها اهليت افراد مهمتر است کد خبر ۴۴۸۵۱۷ تاریخ انتشار ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۶ - 11 November 2014 رئيس کميته فوتبال مجلس شوراي اسلامي گفت نهادهاي امنيتي همه چيز حتي ديدار مسئولان باشگاه پرسپوليس با فرد ضدانقلاب در باشگاه رئال مادريد را رصد و بررسي ميکنند و هيچافزایش HIV در افراد ۱۲ تا ۲۴ سال |اخبار ایران و جهان
افزایش HIV در افراد ۱۲ تا ۲۴ سال HIV در ۱۰ سال اخیر تغییرات گستردهای پیدا کرده است و گاهی فکر میکنیم که برگزاری سمینار به صورت دو سالانه کم باشد از دو سال پیش تاکنون وضعیت HIV تغییرات زیادی کرده است کد خبر ۴۴۸۸۱۶ تاریخ انتشار ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۳ - 12 November 2014 تغییراتبیانیه مجلس خبرگان در مورد اتفاقات منطقه |اخبار ایران و جهان
بیانیه مجلس خبرگان در مورد اتفاقات منطقه کد خبر ۴۴۸۳۱۴ تاریخ انتشار ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۳ - 10 November 2014 در پی جنایات اخیر رژیم غاصب اسرائیل علیه مردم فلسطین و قدس شریف و نیز اقدامات تروریستی گروه های تکفیری در استان الاحساء عربستان سعودی مجلس خبرگان رهبری این اقدامات را محبایدها و نبایدهای پس از طلاق |اخبار ایران و جهان
بایدها و نبایدهای پس از طلاق کد خبر ۴۴۶۷۳۴ تاریخ انتشار ۱۲ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۶ - 03 November 2014 یک کارشناس ارشد روانشناسی گفت ناراحتیهای روانی مانند افسردگی پرخاشگری اضطراب زودرنجی مشکلات و بیماریهای جسمانی اعمال محدودیتهای اجتماعی از سوی خانواده پایین آمدن اعتماد بهامیراحمدی: عمر توافق احتمالی کوتاه خواهد بود |اخبار ایران و جهان
امیراحمدی عمر توافق احتمالی کوتاه خواهد بود کنگره آمریکا چالش های زیادی را تا الان برای مذاکرات هسته ای ایران به وجود آورده است و مدت هاست که این کنگره این کار را می کند اما این چالش ها نباید موجب تغییر محاسبات ایران بشود کد خبر ۴۵۰۲۳۰ تاریخ انتشار ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۵ - 18 N«خط قرمز» شورای نگهبان در انتخابات خبرگان |اخبار ایران و جهان
خط قرمز شورای نگهبان در انتخابات خبرگان کد خبر ۴۴۷۷۲۱ تاریخ انتشار ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۳ - 08 November 2014 نجاتالله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان گفت کسی که به ویژگیهای ذاتی جموری اسلامی اعتقاد ندارد نباید وارد پروسه انتخابات شود به گزارش فارس نجاتالله ابراهیمیان سخنگویقدرتمند ترین افراد جهان از نگاه مجله «فوربِس» |اخبار ایران و جهان
قدرتمند ترین افراد جهان از نگاه مجله فوربِس مجله فوربس برای دومین سال متوالی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را قدرتمندترین فرد جهان معرفی کرد این مجله آمریکایی اسامی ۷۲ نفر از قدرتمندترین افراد جهان را اعلام کرد در سطر این جدول نام های رهبران سیاسی به چشم میخورد که برخیبایدها و نبایدهایی برای مادران باردار |اخبار ایران و جهان
بایدها و نبایدهایی برای مادران باردار کد خبر ۴۴۷۹۹۸ تاریخ انتشار ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۹ - 09 November 2014 یک متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه باید شش ماه پیش از اقدام به بارداری آزمایش تشخیص دیابت انجام شود و رژیم غذایی مناسبی برای پیشگیری از بروز آن رعایت شود گفت توقف رشد ری-
سیاسی
پربازدیدترینها