واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ايران ميزبان علماي 83 كشور در كنگره برائت از جريانهاي تكفيري
رئيس ستاد اجرايي كنگره جهاني جريانهاي افراطي و تكفيري با بيان اينكه اين كنگره طي روزهاي دوم و سوم آذر در شهر قم برگزار ميشود، گفت: علمايي از 83 كشور در اين كنگره حضور خواهند داشت.
رئيس ستاد اجرايي كنگره جهاني جريانهاي افراطي و تكفيري با بيان اينكه اين كنگره طي روزهاي دوم و سوم آذر در شهر قم برگزار ميشود، گفت: علمايي از 83 كشور در اين كنگره حضور خواهند داشت.
به گزارش رسا، حجتالاسلام سيدمهدي عليزادهموسوي، رئيس ستاد اجرايي كنگره جهاني جريانهاي افراطي و تكفيري از ديدگاه علماي اسلام پيشازظهر ديروز در نشست خبري گفت: كنگره جهاني جريانهاي افراطي يكي از مهمترين رويدادهاي جهان اسلام و تشيع است كه نزديك به سه سال علماي حوزه علميه قم براي آن برنامهريزي ميكنند.
وي با اشاره به اينكه علمايي از 83 كشور جهان در اين كنگره حضور خواهند داشت، بيان داشت: مفتيان و مراجع كشورهاي مختلف اعم از شيعه، اهل سنت و ساير فرق با هدف مقابله با تكفير در اين همايش شركت ميكنند.
حجتالاسلام موسوي با اشاره به اينكه به اعتقاد تمامي علما جريانهاي تكفيري جزو اسلام نبوده و قرائتي انحرافي از مسلمانان هستند، بيان داشت: با حضور علماي اسلام در قم در قالب چهار كميسيون علمي، بيش از يك هزار مقاله ارائه شده است كه برخي از اين مقالات با موضوع تخريب آثار و ابنيه اسلامي يا كتاب ارائه نظرات متكلمين عليه جريانهاي تكفيري است كه در همايش رونمايي ميشود. در كل 35 عنوان كتاب محصول علمي اين كنگره است. رئيس ستاد اجرايي كنگره اظهار داشت: انديشمندان در اين كنگره جمع ميشوند تا به نوعي روشنگري بر اين جريان داشته باشند، با اعتقاد به اينكه افراد جاهلي در اين جريانها جذب شدند، چهار كميسيون تبارشناسي جريان، بحث عقايد جريان تكفيري از بعد توحيد و شرك، سياست جريانهاي تكفيري، مهمترين محور كه راههاي مقابله و برونرفت از اين شرايط است را بررسي خواهند كرد. حجتالاسلام موسوي خاطرنشان شد: در نظر داشتيم 270 نفر مهمان خارجي دعوت كنيم اما چون با استقبال زيادي روبهرو شديم حدود 300 نفر مهمان خارجي خواهيم داشت و حدود 100 نفر نيز از علماي اهل سنت داخل كشور مهمان اين همايش هستند.
جريانهاي تكفيري قلب جهان اسلام را نشانه گرفتهاند
رئيس مجمع تقريب مذاهب اسلامي نيز با اشاره به فعاليت جريانهاي تكفيري در سوريه و عراق و خطر بزرگي كه از ناحيه اين جريانات مسلمانان را تهديد ميكند، گفت: تكفيريها كشورهايي را كه در قلب جهان اسلام هستند با چالش مواجه كردهاند.
آيتالله محسن اراكي به عنوان دبير اجلاس كنگره جهاني جريانهاي افراطي و تكفيري از ديدگاه علماي اسلام در نشستي خبري كه در مركز بسيج صدا و سيما برگزار شد، با اشاره به اينكه جهان اسلام وظيفه دارد با جريان تكفيري مقابله كند، افزود: سه محور و عامل عمده با هدفهاي گوناگون منشأ پيدايش جريانهاي تكفيري در منطقه شده است كه يكي از عوامل جهان سلطه و استكبار است كه با دو انگيزه به مقابله ميپردازد.
رئيس مجمع تقريب مذاهب اسلامي در ادامه گفت: يكي از انگيزههاي استكبار مقابله با امت واحده اسلامي است كه پايهگذار شكلگيري آن انقلاب اسلامي ايران بوده است. مقام معظم رهبري و ملت ايران همواره دغدغه امت واحده را داشتند زيرا حل مشكلات جهان اسلام جز با ايجاد امت واحده صورت نميگيرد. وي خاطرنشان كرد: افزون بر احساس خطر جهان سلطه نسبت به ايجاد امت واحده، از به وجود آمدن قدرتي چون انقلاب اسلامي ايران در منطقه كه ظهور پديده بيداري را در منطقه مقدمهسازي كرد، نيز هراس دارند.
آيتالله اراكي با اشاره به يكي ديگر از انگيزههاي استكبار در جلوگيري از شكلگيري امت واحده، عنوان كرد: عامل ديگر مقابله با شكلگيري امت واحده، گسترش سريع و فراگير اسلام در جهان غرب بود. در نتيجه استكبار بهترين راه جلوگيري از رشد اسلام را از يك سو جلوگيري از ايجاد امت واحده و از سوي ديگر ايجاد گروههاي تكفيري و گسترش و تقويت آنها تلقي كرد. رئيس مجمع تقريب مذاهب اسلامي با اشاره به محور دوم ايجاد جريانهاي تكفيري در منطقه اظهار داشت: حكومتهاي مرتجع منطقه خاورميانه با مشاهده پيشرفت بيداري اسلامي در اين منطقه، آينده سلطهگري خود را در خطر ديده در نتيجه براي حفظ قدرت و استبداد خود راهي جز تقويت گروههاي افراطي و تكفيري نديدند. وي در ادامه افزود: محور و عامل ديگر پشتيباني از گروههاي تكفيري اسرائيل بود كه از همجواري با انقلاب و پيدايش جبهه مقاومت در كنار خود احساس خطر ميكرد. اين سه عامل به صورت متحد دست به كار شدند و گروههاي تكفيري را ايجاد و پشتيباني و گسترش دادند. آيتالله اراكي با اشاره به اينكه اصل جريان افراطي سابقه ديرينه در اسلام دارد، بيان داشت: ويژگي جريانهاي افراطي امروز حمايت سه قدرت استكبار، اسرائيل و مرتجعين منطقه از آنها است امروز اين جريانها همه موجوديت يعني عقايد، وحدت، اقتصاد، سياست و امنيت مسلمانان را مورد تهديد قرار دادند. آيتالله اراكي در پايان بيان داشت: اين كنگره علمي بوده و رنگ سياسي ندارد، برگزار كنندگان آن دو تن از مراجع بزرگ شيعه حضرت آيتالله مكارم شيرازي و حضرت آيتالله سبحاني هستند و اين كنگره براي نخستين بار برگزار شده و تعداد زيادي از علما و صاحبنظران اعم از اهل سنت، شيعيان و مذاهب مختلف جهان در اين كنگره شركت خواهند كرد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۰۰:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]