محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854592381
ایران و آمریکا در چشم انداز 205
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ایران و آمریکا در چشم انداز 205 تهران - ایرنا - روزنامه کیهان می نویسد : دهمین دور مذاکرات هسته ای امروز در هتل کوبورگ وین برگزار می شود. اگر قرار باشد از افق سال 2025 به این مذاکرات نگاه کنیم، کدام تصویر دیده می شود و آمریکا با نگاه استراتژیک به یک دهه دیگر چه توقعی از مذاکرات دارد؟
متقابلاً اگر ما نیز 10 سال دیگر را در افق نگاه خویش داشته باشیم از کدام موضع باید در مذاکرات شرکت کنیم و جایگاه دولت فعلی در این چشم انداز کدام است؟
1- سال 2025 میلادی دست بر قضا، مصادف با سال 1404 شمسی است. ما در سال 1384 افق چشم انداز 20 ساله برای خود ترسیم کردیم که براساس آن «ایران کشوری توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه با هویت اسلامی و انقلابی، الهام بخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و مؤثر در روابط بین الملل است». پیش از ما رژیم ایالات متحده در سال 1997 استراتژی قرن جدید آمریکایی را تدوین و آن را از سال 2001 - تحت عنوان جنگ چهارم جهانی و زایمان خاورمیانه جدید- به اجرا گذاشت تا در مدت 25 سال (تا سال 2025 میلادی- 1404 شمسی) به ابرقدرت بلامنازع دنیا تبدیل شود. اکنون نیمی از مسیر ما و مسیر آمریکا طی شده است. به گزارش نیوساینتیست در فروردین سال 1390، انجمن سلطنتی علوم انگلیس ضمن گزارشی علمی تأکید کرد «ایران سریع ترین رشد علمی را در جهان دارد و سرعت رشد علمی این کشور 11 برابر متوسط سرعت جهانی است». فروردین همان سال زبیگنیو برژینسکی استراتژیست آمریکایی در مصاحبه با سی ان ان خاطرنشان کرد «فکر می کنم همه این واقعیت را فهمیده ایم که نفوذ آمریکا در خاورمیانه رو به افول و زوال است. شاید این آغاز مرحله ای بزرگ باشد. ما دیگر نمی توانیم از نفوذ خود استفاده کنیم. ما باید مراقب ایران و ترکیه باشیم و در این میان باید حواسمان بیشتر به ایران باشد. همچنین ما نباید از انگیزه انقلاب مردم در کشورهای عربی غافل شویم.»
2- دو سال پیش از آن یعنی سال 1388- در بحبوحه فتنه و آشوب سبز- شورای ملی اطلاعات آمریکا (NIC) گزارش مهمی را منتشر کرد که راز دست یازیدن آمریکا به جنگ نیابتی نرم در داخل ایران (آشوب خیابانی) و سپس جنگ و تحریم اقتصادی از سال 1390 را بازگو می کند. در این ارزیابی و گزارش اطلاعاتی خاطرنشان شده بود ایران با روند قدرت یابی فعلی، تبدیل به یکی از قدرت های بزرگ جهانی در سال 2025 میلادی] 1404 شمسی[ خواهد شد. این گزارش از ایران به عنوان یکی از قدرت های در حال ظهور (Coming powers) یاد شده و تصریح گردیده بود «اصلاح سیاسی رادیکال در داخل ایران ضرورت دارد»! گزارش البته به فراز و نشیب بافت جمعیتی و همچنین قدرت منحصر به فرد ایران در حوزه انرژی و نفت و گاز- در کنار روسیه و قطر- اشاره می کند و می نویسد «ایران کشور مهم خاورمیانه است که همیشه در برابر بحران های منطقه واکنش نشان داده و بر مسیر منطقه اثرگذار است. حکومت ایران هویت ناسیونالیستی و ضد آمریکایی دارد و دارای بلندپروازی در حوزه رهبری منطقه ای و فناوری هسته ای است. به نظر نمی رسد این خواسته ها بدون فشارهای داخلی و خارجی برای تغییر فروکش کند». گزارش همچنین بر «فشارهای اقتصادی نظیر کاهش قیمت انرژی و فشارهای سیاسی داخلی از سوی گروه های تازه وارد داخلی برای تعدیل سیاست های ایران جهت کاستن از تحریم های بین المللی» انگشت تأکید می گذارد. NIC در همین گزارش اذعان می کند «قدرت جهانی آمریکا در یک مسیر نزولی قرار گرفته و قدرت و ثروت اقتصادی جهان در حال انتقال از غرب به شرق است، آن هم به شکلی که در تاریخ مدرن سابقه ندارد». در همین چارچوب مهر ماه سال 92 جیمز لندسی مدیر بخش مطالعات در شورای روابط خارجی آمریکا اعلام کرد «اقتدار منطقه ای ایران چالش شماره یک اوباما در سال 2014 است». گزارش های مشابه وضعیتی تیره و تار برای ایالات متحده آمریکا در سال 2025 یا 2030 ترسیم می کنند که طلیعه آن از هم اکنون در دولت اوباما و چالش های اقتصادی، سیاست خارجی و رهبری نظام سیاسی آمریکا هویداست. آمریکا اکنون با 17 هزار میلیارد دلار بدهکارترین کشور دنیاست.
3- با این ارزیابی از فزایندگی قدرت ایران و کاهندگی قدرت آمریکاست که استراتژیست ها و تصمیم سازان آمریکایی- صهیونیستی حد فاصل سال های 88 تا 90 به ترسیم دوباره استراتژی آمریکا در قبال ایران پرداختند. درگیرسازی ایران با طیفی از چالش های داخلی و خارجی به نحوی که قدرت تصمیم سازی فعالانه و استراتژیک از ایران سلب شود و رفتار واکنشی و درگیری با حواشی اصل شود، خروجی اغلب این ارزیابی هاست. عجیب نیست که نیمه خرداد 1393 یعنی 45 روز مانده به پایان مهلت 6 ماهه توافق ژنو، گروهک چند سر و فربه شده داعش در شمال بغداد و در مجاورت مرزهای ایران سربرمی آورد؛ همان گونه که تدارک کودتای مخملی و جنگ نیابتی در داخل ایران و در سال 88 بی علت نبود. سرجمع فشار تحریم اقتصادی، ایجاد بی ثباتی و نا امنی در محیط داخلی و مجاورت ایران، عملیات روانی و شبیخون فرهنگی علیه ریشه های اعتقادی ملت ایران و تقویت شبکه سیاسی هم آهنگ با غرب باید جایی نظیر مذاکرات هسته ای به کار آمریکا و غرب بیاید و راهبرد مشغول سازی و منفعل سازی ایران را پیش ببرد. این متن گزارش دو هفته پیش پایگاه اینترنتی کنگره آمریکا (هیل) است که تصریح می کند «باید به موازات مذاکرات هسته ای، ایران را درگیر مسائل داخلی کرد. غرب باید از طریق توجه و تقویت نقش جامعه مدنی داخل ایران، در زمینه دستیابی به نتیجه دلخواه در مذاکرات هسته ای تلاش کند. اعضای جامعه مدنی ایران نقش مهمی در مذاکرات ایفا می کنند. اکثریت آنها از غرب حمایت می کنند و ما باید برای رسیدن به نتیجه دلخواه آنها را تقویت کنیم. این نتیجه دلخواه فقط با فشار خارجی و تحریم ها به دست نمی آید. باید اتحادیه ها، سندیکاها، سازمان های حرفه ای، هنری و کارگری را در ایران تقویت کنیم.... این خوب است که وزیر علوم به بازگشت افراد اخراجی به دانشگاه تأکید کرد هر چند که این امر به وجهه سیاسی وی لطمه زد. انتشار کتاب های توقیف شده، بازگشایی خانه سینما و نشست کانون نویسندگان همه گویای واقعیت مورد نظر ماست».
4- تیر ماه سال گذشته مایکل سینگ مدیر انستیتو واشنگتن ارزیابی دوگانه ای از آقای روحانی ارائه کرد. «او نه تنها اصلاح طلب نیست بلکه از افراد درون نظام است که نقش مهمی در پیشبرد برنامه هسته ای و سرکوب های داخلی [فتنه گران- تیر 78 ] داشته است» و «بعید نیست او خواستار تغییر باشد و مثلاً سران مخالفان را از بازداشت و حصر رهایی بخشد». همان ایام که هنوز دولت جدید تشکیل نشده بود روزنامه واشنگتن تایمز یادداشتی منتشر کرد و ضمن تأکید بر ضرورت تغییر در وزارتخانه هایی مانند «علوم، فرهنگ و ارشاد اسلامی، اطلاعات و کشور» نوشت، «اگر روحانی به سوی تغییر در این حوز ه ها گام بردارد و لو پیشرفت مربوط به مذاکرات هسته ای کند باشد، ثابت خواهد شد که وعده تغییر او واقعی بوده است(!) غرب نیز امیدوار است شاهد تغییراتی در سیاست خارجی ایران باشد و براساس این تغییرات و رفورم ها (اصلاحات) درباره روحانی قضاوت خواهد کرد. انتصاب اعضای کابینه نخستین نشانه در این زمینه است[!!] البته انتخابات ایران آزاد و عادلانه نبود. روحانی نیز از خودی های رژیم است که در سرکوب اعتراضات سال 1999 [تیر 1378 ] مقام ارشد شورای عالی امنیت ملی بود. با این وجود آنچه او درباره حقوق بشر انجام می دهد مهم است. اگر او به اصلاحات متعهد است می تواند از چند اقدام برای اثبات ادعای خود کمک بگیرد. این اقدامات نیازمند جرأت و شهامت است. نخست اینکه زندانیان بازداشتی را آزاد کند. گام بعدی آزادی مطبوعات و بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران است که سال 2009 منحل شد. سوم؛ او باید شخصی را بر وزارت علوم بگمارد که کمیته های انضباطی را تعطیل و افراد اخراجی را بازگرداند. گام بعدی آزادسازی سازمان های مدنی است که مورد حمایت خاتمی در سال های 1997 تا 2005 بود. روحانی باید محدودیت های خانه سینما، کانون وکلا و سندیکاهای کارگری را از میان بردارد. در این صورت است که ولو پیشرفت مذاکرات هسته ای کند باشد، ثابت خواهد شد روحانی دنبال تغییر است»!
5- با این مقدمات به نظر می رسد صورت مسئله اصلی در «چالش- مذاکره» 10 سال گذشته روشن است. پایگاه تحلیلی گلوبال ریسرچ 2 ماه پیش در همین زمینه خاطرنشان کرد «آیا اگر ایران فرضاً به سلاح هسته ای دست یابد، چنان تهدیدی را متوجه جامعه بین المللی می کند که برای مقابله با آن باید سلاح به دست گرفت؟ گزارش های سازمان های دفاعی آمریکا خاطرنشان می کند، استراتژی نظامی ایران دفاعی است و نه تجاوزگرانه. آنچه برای سیاستمداران آمریکایی اصلی ترین تهدید محسوب می شود، توانایی «نه» گفتن ایران به خط مشی های سیاسی است که آمریکا ترسیم می کند. دکترین آمریکا بر مبنای بازداشتن دیگران از قدرت «نه» گفتن تعیین شده است». توقع اصلی آمریکا از مذاکرات، سلب همین اقتدار الهام بخش است که می تواند طیفی از نافرمانی ها را در مقابل آمریکا در جهان برانگیزد. اکنون این قدرت نه گفتن به عراق و سوریه و لبنان و روسیه و... گسترش یافته است. البته برای نه گفتن به قدرت های زورگو باید قدرتمند شد و راهبرد «ما می توانیم» انقلاب اسلامی را علی الدوام وسعت بخشید. خروجی این منطق در سیاست خارجی آن می شود که همه انرژی و ظرفیت دیپلماسی خود را معطل مذاکرات هسته ای نکنیم. وزارت خارجه که «معاونت مذاکره با آمریکا» نیست! در عین حال همه ظرفیت دولت جمهوری اسلامی نیز نباید برای این روند تک بعدی و کاملاً شکننده خرج شود. آن سایت حامی دولت (عصر ایران) 2 هفته پیش درست نوشت که «به نظر می رسد سیاستگذاری در دولت آقای روحانی نیاز به بازنگری و بازتعریف جدید منهای سیاست هسته ای دارد. دولت عملاً نیمی از زمان 4 ساله اش را صرف موضوع خاص مذاکرات کرده که تاکنون نتایج آن در اقتصاد، صادرات و اشتغال ملموس نیست. ایران در فرصت های بین المللی بی رقیب نیست و قرار نیست تا پایان دوره ریاست جمهوری آقای روحانی ادامه داشته باشد.»
آمریکا به دلایل کاملاً روشن مایل نیست روند مذاکرات چیزی بر قدرت ایران بیفزاید. در این وضعیت آیا همه توان و برنامه ریزی و انرژی دولت تا سال 96 صرف مذاکره می شود؟ بله، استفاده از ظرفیت دیپلماسی برای رفع شرارت ها لازم است اما پرسش اصلی این است که آیا دولت یعنی وزارت خارجه و وزارت خارجه یعنی مذاکره با آمریکا؟! 15 ماه از عمر دولت یازدهم به همین منوال گذشت. آیا نباید پرسید استراتژی و نقشه راه کلی دولت غیر از موضوع مذاکره چیست؟ غفلت از استراتژی و نقشه کلی موجب آن می شود که خدای نکرده برخی اجزای مؤثر دولت در زمین و نقشه دشمن برای کشیدن ترمز قدرت افزایی و پیشرفت ایران در افق 1404 بازی کنند یا حداکثر به این دل خوش دارند که در فضای استخوان لای زخم مذاکره، آدرس های اشتباه به افکار عمومی برای انتخابات سال آینده بدهند. اکنون این دغدغه به طور کاملاً جدی وجود دارد که در فقدان نقشه راه سازنده و سپس فقدان کارنامه ای که مورد مطالبه عوام و خواص از هر دولتی است، حاشیه سازی و فرافکنی و تخطئه منتقدان تبدیل به راهبرد عملی برخی اجزای دولت شود؛ لجبازی با مجلس که در رأس امور است -آن هم بر سر وزارت علوم- و القای بن بست و کارشکنی در این زمینه از جمله رفتارهای مسمومی است که سود آن به جیب دشمن می رود و دود آن قبل از همه چشم خود دولت را خواهد آزرد. این عبرت عملکرد حلقه انحرافی در دولت گذشته است. دو سال و نیم باقی مانده از عمر دولت یازدهم فرصت کمی برای بازنگری در نقشه راه نیست؛ قطعاً بدین ترتیب قدرت چانه زنی تیم مذاکره کننده نیز بالا خواهد رفت. باید به غرب حالی کرد که دولت جمهوری اسلامی همه امید خود را به مذاکرات نبسته است. باید باور کنیم که آمریکا از نگاه استراتژیک نمی خواهد امتیازی مؤثر به ایران بدهد.
منبع/ کیهان
اول **
27/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]
صفحات پیشنهادی
ایران و آمریکا در چشمانداز 2025/تحريم ها و مشکلات اقتصادی
گزیده ای از سرمقاله روزنامه های سه شنبه ایران و آمریکا در چشمانداز 2025 تحريم ها و مشکلات اقتصادی سرمقاله روزنامه های کیهان وطن امروز حمایت و را میتوانید در این قسمت بخوانید مجله شبانه باشگاه خبرنگاران در ابتدا یادداشت چاپ شده در ستون یادداشت روز روزنامه کیهان را میخوانید کجام جم آنلاین-ایران و آمریکا در چشمانداز 2025
برگزیده سرمقالههای روزنامههای صبح سه شنبه ایران و آمریکا در چشمانداز 2025 روزنامههای صبح امروز ایران در سرمقالههای خود به مهمترین مسائل روز کشور و جهان پرداختهاند از جمله ایران و آمریکا در چشمانداز 2025 تحریم ها و مشکلات اقتصادی کاهش قیمت نفت و بودجه سال آینده مسئلهایران و آمریکا در چشمانداز ۲۰۲۵ |اخبار ایران و جهان
ایران و آمریکا در چشمانداز ۲۰۲۵ سال 2025 میلادی دست بر قضا مصادف با سال 1404 شمسی است ما در سال 1384 افق چشمانداز 20 ساله برای خود ترسیم کردیم که براساس آن ایران کشوری توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی علمی و فناوری در سطح منطقه با هویت اسلامی و انقلابی الهامبخش در جهان اتحریم های جدید ضد ایران منافع آمریکا را به خطر می اندازد
تحریم های جدید ضد ایران منافع آمریکا را به خطر می اندازد روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت اعمال تحریم های جدید علیه ایران در شرایط فعلی منافع آمریکا را به خطر می اندازد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نوشته "الیزابت روسنبرک " کارشناس مرکز امنیت آمریکای نوچشماميد حزب حاکم آمريکا به توافق هستهاي ايران |اخبار ایران و جهان
چشماميد حزب حاکم آمريکا به توافق هستهاي ايران سرنوشت مذاکرات درباره برنامه هسته اي ايران در مقطع کنوني مي تواند مناسبات سياسي داخل ايالات متحده را هم تحت تأثير قرار دهد ايران و آمريکا با فاصله نه چندان زيادي به سمت انتخابات مهم مجلس ايران – احتمالا اسفند ۱۳۹۴ و رياست جمهوريتکذیبمذاکرهراهاندازیدفتربازرگانیآمریکادرایران
تکذیبمذاکرهراهاندازیدفتربازرگانیآمریکادرایران رئیس مرکز تجارت جهانی ایران روز دوشنبه گزارش منتشرشده از سوی نشریه تایمز در مورد مذاکرات ایران و آمریکا برای راهاندازی دفتر بازرگانی واشنگتن در تهران را تکذیب کرد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز &laquبه همت مرکز گردشگری علمی - فرهنگی دانشجویان ایران؛ همایش ملی چشمانداز صنعت گردشگری به منظور بررسی چالشهای آن
به همت مرکز گردشگری علمی - فرهنگی دانشجویان ایران همایش ملی چشمانداز صنعت گردشگری به منظور بررسی چالشهای آن برگزار میشودهمایش ملی چشمانداز صنعت گردشگری به منظور آسیب شناسی و بررسی چالشهای صنعت گردشگری در برنامههای گذشته و چشم انداز مطلوب آن در برنامه ششم توسعه توسط مرکز گردچشم اميد حزب حاکم آمريکا به توافق هسته اي با ايران
۱۱ آبان ۱۳۹۳ ۰ ۵۶ق ظ خراسان چشم اميد حزب حاکم آمريکا به توافق هسته اي با ايران به گزارش خبرگزاري موج روزنامه خراسان چنين نوشت نتيجه مذاکرات هسته اي ايران و کشور هاي عضو گروه ۱ ۵ براي رسيدن به توافق احتمالي نهايي عملا به نتيجه مذاکرات دو جانبه ايران و آمريکا که معمولا با حضوسفیر تاجیکستان در تهران در گفتوگو با فارس عنوان کرد چشمانداز ۳۰۰ میلیون دلاری مناسبات تجاری تهران - دوشنبه/
سفیر تاجیکستان در تهران در گفتوگو با فارس عنوان کردچشمانداز ۳۰۰ میلیون دلاری مناسبات تجاری تهران - دوشنبه حمایت تاجیکستان از حق هستهای ایرانسفیر تاجیکستان در تهران گفت برنامه داریم تا مبادلات تجاری و بازرگانی ایران و تاجیکستان را به ۳۰۰ میلیون دلار برسانیم که با توجه به وجومشارکت ایران در تدوین گزارش چشم انداز جهانی محیط زیست
مشارکت ایران در تدوین گزارش چشم انداز جهانی محیط زیست رئیس مرکز بین الملل و امور کنوانسیون ها سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به برگزاری نشست مشورتی بین الدولی و ذینفعان برای تهیه ششمین چشم انداز جهانی محیط زیست گفت این چشم انداز برای یک دوره پنج ساله برنامه ها و سیاستهای محیطاردوغان، عصبانیت و خطای راهبردی!/ چشم اميد حزب حاکم آمريکا به توافق هسته ای با ايران
گزیده ای از سرمقاله روزنامه های یکشنبه اردوغان عصبانیت و خطای راهبردی چشم اميد حزب حاکم آمريکا به توافق هسته ای با ايران سرمقاله روزنامه های کیهان وطن امروز حمایت و را میتوانید در این قسمت بخوانید مجله شبانه باشگاه خبرنگاران در ابتدا مطلبی را میخوانید که روزنامه کیهان باتکذیب راهاندازی دفتر بازرگانی آمریکا درایران
تکذیب راهاندازی دفتر بازرگانی آمریکا درایران رئیس مرکز تجارت جهانی ایران روز دوشنبه گزارش منتشرشده از سوی نشریه تایمز در مورد مذاکرات ایران و آمریکا برای راهاندازی دفتر بازرگانی واشنگتن در تهران را تکذیب کرد فارس محمدرضا سبزعلیپور رئیس مرکز تجارت جهانی ایران روز دوشنبه دمشارکت ايران در تدوين گزارش چشم انداز جهاني محيط زيست
۱۷ آبان ۱۳۹۳ ۱۱ ۲۹ق ظ مشارکت ايران در تدوين گزارش چشم انداز جهاني محيط زيست رييس مرکز بين الملل و امور کنوانسيون ها سازمان حفاظت محيط زيست گفت اين چشم انداز براي يک دوره پنج ساله برنامه ها و سياستهاي محيط زيستي جهاني را مورد ارزيابي و پايش قرار مي دهد به گزارش خبرگزاري موجعلل کاهش چشمگیر مشارکت در انتخابات آمریکا |اخبار ایران و جهان
علل کاهش چشمگیر مشارکت در انتخابات آمریکا نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که نارضایتی از سیستم دو حزبی در آمریکا دلیل اصلی کاهش نسبت مشارکت در انتخابات میاندورهای کنگره بوده است کد خبر ۴۴۷۸۷۶ تاریخ انتشار ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۰۰ ۱۸ - 09 November 2014 نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که ناندیشکده سیاستهای خاورمیانه ای واشنگتنتحلیل کرد: چشم انداز روابط واشنگتن و رژیم تل آویو پس از پایان مذاکرات
اندیشکده سیاستهای خاورمیانه ای واشنگتنتحلیل کرد چشم انداز روابط واشنگتن و رژیم تل آویو پس از پایان مذاکرات هسته ای با ایرانهم واشنگتن و هم تل آویو باید تا قبل از 24 نوامبر در مورد مذاکرات ایران اختلاف نظرات مفهومی و لفظی شان را حل کنند شاید لازم باشد آمریکا به اسرائیل تضمین دهچشمانداز زیباکلام از برگزاری مذاکرات در عمان |اخبار ایران و جهان
چشمانداز زیباکلام از برگزاری مذاکرات در عمان برگزاری مذاکرات در پایتخت عمان علامت خوبی است و نشان میدهد مذاکرات 14 ماهه گذشته درباره مساله هستهای به مراحل مثبت و سرنوشتساز خود رسیده است کد خبر ۴۴۷۵۲۰ تاریخ انتشار ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۶ ۲۱ - 08 November 2014 یک استاد دانشگاه بارئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا: با حمله نظامی تنها می توانیم برنامه هستهای ایران را به تاخیر اندازیم، راه حل دیپ
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با حمله نظامی تنها می توانیم برنامه هستهای ایران را به تاخیر اندازیم راه حل دیپلماتیک را ترجیح میدهیم رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت که راه حل دیپلماتیک در قبال ایران گزینه ای است که ما آن را ترجیح می دهیم به گزارش نامه نیوز به نقل از تیک ژنرال-
گوناگون
پربازدیدترینها