واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تحریم های جدید ضد ایران منافع آمریکا را به خطر می اندازد
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت :اعمال تحریم های جدید علیه ایران در شرایط فعلی منافع آمریکا را به خطر می اندازد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، به نوشته "الیزابت روسنبرک " کارشناس مرکز امنیت آمریکای نو همچنین مشاور پیشین وزارت خزانه داری آمریکا در امور تحریم و "زاخاری گلدمانوف " مدیر اجرایی مرکز قانون و امنیت در مدرسه حقوق نیویورک همچنین مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا،در حالیکه ایران و آمریکا آخرین مذاکرات را درباره برنامه هسته ای ایران برگزار می کنند، هنوز مقام های آمریکایی درباره سیاست ایران صدای واحدی ندارند.
برخی اعضای کنگره نگرانی عمیق خود را به مذاکره کنندگان آمریکایی درباره احتمال دست یافتن به توافق نادرست می رسانند و بسیاری از آنها برای تشدید تحریم ها علیه ایران در چند هفته آتی تلاش می کنند . چنین اقدامی به معنای گلزنی به خود است، تحریم های شدیدتر آمریکا درشرایط کنونی به معنای حذف کامل داد و ستد ایران با آسیا و اروپا و ضربه شدیدی به متحدان آمریکا در این منطقه است. این موضوع می تواند ائتلاف بین المللی را که تاکنون با موفقیت ایران را منزوی کرده ، برهم زند و اهرم نفوذی را از بین ببرد که در نتیجه اتخاذ جبهه واحد علیه ایران به دست آمد.
اعمال تحریم های جدید ضروری نیست، کاهش 25 درصدی قیمت نفت در چهار ماه گذشته و رسیدن آن به طور متوسط به بشکه ای 25 دلار به ایران نشان داده است که اگر به توافق نرسد چه شرایط بدی را تجربه خواهد کرد اگرمذاکرات یقینا به شکست بیانجامد، جامعه بین الملل احتمالا از تحریم هایی که درآمد نفت این کشور را به صفر خواهد رساند، چشم پوشی می کند درحالیکه ایران که به قیمت نفت بشکه ای 140 دلار برای توازن بودجه خود نیاز دارد. همین حالا با میلیاردها دلار کسری بودجه روبروست تردید چندانی وجود ندارد که تحریم ها ایران را به مذاکره واداشت ، اما ماهیت چندبعدی این تحریم ها مهم بود و نه شدت تحریم های آمریکا به تنهایی که نتیجه داد آمریکا ابتدا اموال دولتمردان ایرانی را بعد از گروگان گیری در سال 1979 توقیف کرد . همچنین از سال 1987محدودیت هایی علیه تجارت با ایران اعمال کرده است، در نتیجه این تحریم ها شرکت های آمریکایی در چند دهه اخیر از بازار ایران کنار رفته اند .
نگرانی ها درباره فعالیت هسته ای ایران در سال 2006 شورای امنیت سازمان ملل متحد را به تحریم علیه ایران واداشت که بعدها برخی اعضای شورا نیز به روند تحریم ها پیوستند. کنگره آمریکا در سال 2010 قوانین سخت گیرانه تری را وضع کرد که سبب شد بسیاری از شرکت های خارجی دادوستد با ایران را متوقف کنند. اتحادیه اروپا- ژاپن - کره جنوبی -استرالیا و امارات زود تحریم های مکملی علیه ایران اتخاذ کردند. اهمیت این اقدام چندملیتی قطعا قابل توجه است - درآمد نفتی ایران طی دوسال گذشته بیش از 40 درصد کاهش یافته است و مهم ترین خریداران نفتی این کشور در اروپا و آسیا از خرید نفت از تهران عقب نشستند از این گذشته محدودیت های بانکی که اتحادیه اروپا- کره جنوبی و ژاپن نیز به آن پیوستند ایران را در یافتن بازارهای صادرات و دادوستد های مالی با مشکلات بیشتری روبرو کرد در واقع قوی ترین تحریم ها علیه ایران از طرف آمریکا اعمال شد مثال ها شامل اقدام اتحادیه اروپا برای خدمات ندادن به بانک های ایران در قالب نظام سوئیفت و محدودیت ژاپن علیه استفاده ایران از بازارهای سرمایه و خدمات بانکداری است تحریم های جدید علیه ایران که کنگره در حال بررسی آن است برای متحدان واشنگتن که ائتلاف بین المللی علیه تهران را ساختند- دشوار خواهد بود.
این تحریم ها متحدان آمریکا را برای دادوستد جزیی با ایران تنبیه می کند و خطر تفرقه در ائتلاف بین المللی را افزایش می دهد در واقع تحریم ها سبب می شود ایران مذاکرات را ترک و متقاعد شود کنگره هرگز توافق با تهران را تحمل نخواهد کرد این امر تنها اهرم نفوذ آمریکا را با ایران برای دست یافتن به نتیجه مد نظر واشنگتن کاهش می دهد نتیجه مد نظر آمریکا توقف برنامه هسته ای ایران است.
چهار شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]