واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ آبان ۱۳۹۳ (۱۹:۱۴ب.ظ)
رکود ۸۰ درصدي توليد مازاد ساختمان در قزوين نسبت به سال ۹۱ رئيس سازمان نظام مهندسي استان قزوين گفت: توليد مازاد ساختمان در قزوين رکود 80 درصدي نسبت به سال 91 را رقم زده است.
به گزارش خبرگزاري موج، علي فرخزاد در مراسم اداي سوگندنامه حرفهاي مهندسين که در سالن اجتماعات اداره کل تبليغات اسلامي اين شهر برگزار شد، اظهار کرد: سالانه بخشي از مهندسين با قبولي در آزمون سازمان نظام مهندسي استان قزوين موفق به کسب پروانه اشتغال و ورود رسمي به جرگه اين مجموعه ميشوند.
وي، تعداد شرکتکنندگان در دوره گذشته آزمون نظام مهندسي استان قزوين را 3 هزار و 254 نفر بيان و اضافه کرد: از اين تعداد تنها 577 نفر و معادل 17.7 درصد موفق به قبولي در آزمون مزبور شدند؛ همچنين ميزان قبول شدگان در آزمون سالهاي 92، 91 و 90 به ترتيب برابر با 27، 17 و 43 درصد و در نوع خود قابل تأمل است.
رئيس سازمان نظام مهندسي استان قزوين با اشاره به رشد هشت برابري اعضاي اين مجموعه نسبت به 10 سال گذشته بزرگترين دغدغه مديران نظام مهندسي را رفع مشکل اشتغال اعضاي جوان آن عنوان و خاطرنشان کرد: در حال حاضر مجموعه نظام مهندسي استان قزوين 8 هزار عضو را داراست که تنها تعداد 3 هزار و 361 نفر از آنان داراي پروانه هستند.
وي با اشاره به وجود 52 دانشگاه در استان قزوين که محل تربيت ظرفيت قابل توجهي از مهندسين آينده به حساب ميآيند و در مقابل رکود 55 درصدي حال حاضر صنعت ساخت و ساز در مرکز کشور و همچنين 65 درصدي آن در استان قزوين نسبت به سال 91 رفع مشکل اين قشر از جامعه را مستلزم برنامهريزي دانست و افزود: سياستهاي خروج از رکود دولت نيز نويد رونق اين بخش و اشتغال اعضاي نظام مهندسي را ميدهد.
اين مسوول عنوان کرد: به منظور رفع مشکل اشتغال جامعه مهندسين تدابيري فرا ملي، ملي و استاني را انديشيدهايم که از جمله آنها ميتوان به رايزنيهاي مطلوبي در سطح فرا ملي به منظور ايجاد اشتغال براي مهندسان در شهر کربلا اشاره کرد.
فرخزاد ادامه داد: در سطح ملي نيز اصلاح قانون نظام مهندسي در حال اتفاق است که تحقق آن تحول چشمگيري را در اين عرصه به دنبال خواهد داشت؛ در فرايند جديد اين قانون استفاده از مجريان ذيصلاح و ناظران مقيم در تمام پروژههاي ساخت و ساز پيشبيني شده که ميتواند حجم قابل توجهي از اشتغال مهندسان را محقق کند، حضور مؤثر و مستمر مهندسان در پروژهها ميتواند افزايش طول عمر ساختمانها و جلوگيري از اتلاف منابع عظيمي از انرژي را تحقق بخشد.
رئيس سازمان نظام مهندسي استان قزوين تصريح کرد: در حوزه استاني نيز فعاليتهاي ويژهاي صورت گرفته که سبب شده رتبههاي نخست کشوري را در شش سال متوالي و مستمر کسب کنيم، البته دستاوردهاي حاصل شده اتفاقي نبوده و بر اساس فرايندي مشخص، تدبير، برنامهريزي و همت جمعي بين مهندسان استان قزوين رقم خورده است.
وي بيان کرد: نظارت بر استاندارد آسانسور ساختمانها، کنتورهاي برق، بازرسيهاي آب و فاضلاب و گازهاي خانگي و صنعتي، از جمله اقداماتي است که در سازمان نظام مهندسي به جد انجام ميشود و از زمان تحويل کار تاکنون قصوري از دستاندرکاران مجموعه سر نزده است، همچنين موضوعاتي چون معماري داخلي ساختمان و مباحث سيما و منظر از ديگر مواردي است که در اين مجموعه دنبال و اجرا ميشود.
اين مسوول اظهار کرد: زماني مهندسان ميتوانند از منافع پايداري برخوردار شوند که با حس مسووليتپذيري و انجام صحيح وظايف خود معادله برد برد را براي خود و سرمايهگذار تعريف کنند؛ بايد به اين کار به منزله شغل نگاه کنيم و براي مسووليتي که پذيرفتهايم جوابگو باشيم هرچند حقوق دريافتي ما در قبال خدمات ارائه شده اندک باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]