تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):تقوای خدا پیشه کنید و دینتان را با ورع و تقوا حفظ کنید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832396892




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاثیر توسعه بندر چابهار بر مسایل امنیتی غرب آسیا


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تاثیر توسعه بندر چابهار بر مسایل امنیتی غرب آسیا تهران - ایرنا - سایت امید هسته ای نوشت : چابهار نیز جایگاه مشابهی را برای ایران دارد و این کشور تلاش می کند با توسعه این بندر از آن به عنوان کانال جایگزینی برای بندر عباس و دیگر بنادر مهم استفاده کند.


چرا که بندر چابهار در دریای عمان و خارج از خلیج فارس قرار دارد و در صورت بسته شدن تنگه هرمز عبور و مرور کشتی ها به این بندر مختل نخواهد شد
نواندیش: پایگاه اینترنتی دیپلمات در گزارشی می نویسد، اواخر ماه گذشته دولت هند تصمیم به توسعه بندر چابهار ایران گرفت. هر چند این خبر تحت الشعاع اخبار دیگر جهان از جمله انتخابات و بیماری ابولا قرار گرفت اما این تصمیم میتواند تاثیر مهمی بر مسائل امنیتی آسیا داشته باشد و مسیر جدیدی را برای سیاست خارجی هند ترسیم کند. و حتی به غرب هم این اعتماد را بدهد که مذاکرات با ایران را ادامه دهد.
به گزارش سرویس بین الملل نواندیش، این مقاله با اشاره به موقعیت بندر چابهار می نویسد، کمتر از صد کیلومتر آن طرف تر از بندر چابهار بندر گوادر پاکستان قرار دارد. طرح توسعه این بندر در سال 2006 با حمایت چین به پایان رسید. پاکستان در صدد است که این بندر را به عنوان نقطه خروجی منابع فراوان منطقه بلوچستان توسعه دهد و آنرا جایگزین بزرگترین بندر، کراچی کند.
طبق این گزارش چابهار نیز جایگاه مشابهی را برای ایران دارد و این کشور تلاش می کند با توسعه این بندر از آن به عنوان کانال جایگزینی برای بندر عباس و دیگر بنادر مهم استفاده کند. چرا که بندر چابهار در دریای عمان و خارج از خلیج فارس قرار دارد و در صورت بسته شدن تنگه هرمز عبور و مرور کشتی ها به این بندر مختل نخواهد شد
با اتمام این پروژه و تکمیل زیر ساخت های ترانزیتی که به آن متصل می شود ، ایران می تواند یک مسیر تجاری جدید برای دسترسی به افغانستان و سایر کشورهای آسیای میانه فراهم سازد . علاوه بر آن ایران از بروز مشکلات و نارضایتی در این منطقه هم جلوگیری می کند.
فاصله چابهار تا شهر مرزی زرنج افغانستان 8 صد کیلومتر است که از این طریق دسترسی به سایر نقاط افغانستان نیز آسانتر می شود. برای هند تکمیل پروژه بندر چابهار بخشی از مسیری است که این کشور را بدون نیاز به عبور از خاک پاکستان به افغانستان و به کشورهای آسیای میانه می رساند. پاکستان همواره مانع از توسعه روابط اقتصادی هند با کشورهای این منطقه بوده است.
هند در سال 2009 پروژه بزرگراه زرنج دل آرام در خاک افغانستان را تکمیل کرد . این بزرگراه اکثر شهرهای بزرگ را به کابل متصل می کند.
چابهار بدون سروصدا در حال تبدیل شدن به تنها مسیر به صرفه برای هند جهت افزایش مناسبات اقتصادی با کشورهای افغانستان و آسیای میانه می باشد.
ایران و هند نگاه مشترکی به بسیاری از مسائل دارند . دو کشور از مدتها قبل شرکای قابل اعتمادی در منطقه به شمار می روند. هند دومین مشتری بزرگ نفت ایران است و اشتهای سیر ناشدنی برای منابع انرژی ایران دارد. روابط دو کشور قبل و بعد از انقلاب نسبتا پایدار و بدون فراز و نشیب بوده است و تنها برخی از مواقع از جمله در سال2009 که دهلی نو به قطعنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران رای مثبت داد، روابط دو کشور دچار تنش شد.
در افغانستان، هند و ایران و غرب مخالف گروه طالبان هستند و از دولت کابل حمایت می کنند . با نشانه هایی که وجود دارد طالبان اظهار تمایل دارد تا با گروه داعش متحد شود . سناریوی اتحاد پاکستان با القاعده هم چیزی است که ایران ، هند و غرب تمایلی به شکل گرفتن آن ندارند.
این مقاله در پایان با اشاره به تاکید هند بر تعهد خود برای توسعه بندر چابهار مینویسد، در زمانیکه تنش بین غرب و جنوب آسیا بالا گرفته تنش زدایی بین ایران و غرب شاید یک توقع دور از انتظار باشد. اما با توجه به ناکامیهای غرب در همه مناطق ، شاید ادامه گفتگو با ایران بتواند بخشی از مشکلات آنها را نیز بر طرف کند . اکنون یک فرصت طلایی برای غرب و ایران بوجود آمده تا مناقشات خود را از طریق هند که مورد اعتماد دو طرف می باشد ، برطرف کنند.
منبع/ نواندیش
اول **


26/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن