محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842529629
کاهش قيمت نفت و بودجه کشورهاي نفتي
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ آبان ۱۳۹۳ (۲۰:۰ب.ظ)
کاهش قيمت نفت و بودجه کشورهاي نفتي کاهش جهاني قيمت نفت در دو ماه گذشته، مباحث متعددي را در مورد امنيت انرژي و بودجه کشورهاي نفتي مطرح کرده است.
قيمت نفت در يکماه اخير با حدود 15 دلار کاهش از 103 به 88 دلار کاهش يافته و مثلاً؛ روز چهار شنبه (بيست و يکم آبان ماه)، قيمت نفت برنت درياي شمال با حدود دو دلار کاهش در يک روز به 88.35 دلار رسيد و به زير 90 دلار سقوط کرد. نفت وست تگزاس اينترمدييت آمريکا نيز 1.15 دلار کاهش يافت و به 84.6 دلار رسيد. نفت اوپک نيز به همين ترتيب در ماه هاي اخير کاهش شديد قيمت را تجربه کرده است.
پس از کاهش جهاني قيمت نفت در دو ماه اخير برخي از کارشناسان انرژي جهاني و همچنين مسئولان وزارت نفت ايران اعلام کردند، با اين شرايط بايد منتظر کاهش قيمت گاز صادراتي بود، زيرا قيمت گاز صادراتي تابعي از قيمت نفت است.
به اين ترتيب با کاهش قيمت نفت و کاهش احتمالي قيمت گاز کشورهاي متکي به دلارهاي نفتي با مشکلات عديده اي مواجه شده اند.
کارشناسان اقتصادي براي کاهش قيمت نفت دلايل متعددي را مطرح مي کنند، برخي به اهميت کاهش رشد اقتصادي ايالات متحده و چين به عنوان متغير اساسي در کاهش قيمت نفت اشاره مي کنند.
به نظر آنان کاهش رشد اقتصادي اين کشورها از ميزان تقاضاي جهاني نفت کاسته و اين موضوع کاهش قيمت نفت را به دنبال داشته است.
اما؛ برخي به نقش مشکوک عربستان در پرچمداري رشد توليد و کاهش قيمت نفت خود که باعث ايجاد رقابت منفي براي کاهش دادن قيمت نفت از سوي کشورهايي چون ايران وعراق شده، اشاره مي کنند.
به نظر اين افراد، در ماه هاي اخير، انگيزه هاي سياسي کاهش قيمت نفت را به دنبال داشته است. مثلاً؛ در يک اظهارنظر، معاون شرکت نفت دولتي روسيه ـ روسنفت تصريح کرد که عربستان با هدف فشار بر روسيه، اقدام به کاهش عمدي قيمت نفت کرده است.
گفتني است؛ هم اکنون عربستان با توليد روزانه 11.5 ميليون بشکه، بزرگ ترين توليدکننده و تامين کننده نفت جهان محسوب مي شود.
اين کشور اخيرا قيمت نفت خود را پايين آورده است و کارشناسان اقتصادي مي گويند اگر کاهش قيمت نفت تداوم يابد، بازار در وضع «خرسي» قرار مي گيرد؛ يعني وضعي که از نظر رواني احساس شود قيمت ها براي مدت طولاني پايين خواهد ماند.
عربستان در دامپينگ (ارزان فروشي غيرقانوني) نفت سابقه اي طولاني دارد که يکي از آن موارد در اواخر جنگ تحميلي عراق عليه ايران اتفاق افتاد که با اجراي استراتژي موسوم به «فري مارکچر» يا بازارسازي آزاد، اقدام به افزايش توليد خود و کاهش قيمت فروش نفت خود کرد.
اجراي اين سناريوي احتمالي قديمي در روزهاي اخير، حتي واژه «جنگ قيمت» را نيز بر سر زبان ها انداخته است. به ويژه وقتي که ايران قيمت فروش نفت خود را متناسب با عربستان کاهش داد، گمانه زني ها در مورد بروز جنگ بر سر قيمت نفت در آسيا افزايش يافت.
اما؛ بيژن زنگنه، وزير نفت ايران، وجود چنين جنگي را رد و وضع موجود در بازار را ناشي از نوسانات قيمتي طبيعي اعلام کرد.
دسته سوم کارشناسان نيز افرادي هستند که معتقدند هر دو عامل سياسي و اقتصادي در کاهش قيمت نفت موثرند.
به نظر اين دسته از کارشناسان، از نظر اقتصادي جهان در حال رکود است، رشد اقتصادي آمريکا و چين پايين آمده و عرضه مازاد نفت به بازار وجود دارد. در عرصه سياسي نيز معادلات قدرت ميان آمريکا و روسيه برهم خورده و نفت ممکن است در اين ميان به کار گرفته شده باشد.
يکي از عوامل مهم تأثيرگذار بر کاهش قيمت نفت، افزايش ميزان توليد نفت آمريکا است. در اين ارتباط، اداره اطلاعات انرژي آمريکا در تازه ترين گزارش خود اعلام کرد که اين کشور در سال آينده نيز به رشد توليد نفت خود ادامه خواهد داد و کاهش قيمت نفت توليدکنندگان نفت شيل در اين کشور را از توليد منصرف نکرده است.
اين در حالي است که اين سازمان پيش بيني خود درباره توليد نفت در آمريکا را روزانه حدود ۱۰۰ هزار بشکه تنزل داد.
اين سازمان همچنين پيشبيني خود براي قيمت نفت برنت براي سال ۲۰۱۵ به ميزان ۱۸ دلار در هر بشکه نسبت به پيشبيني ماه قبل کاهش داد و به ۸۳ دلار در هر بشکه رساند.
اداره اطلاعات انرژي آمريکا انتظار دارد که توليد نفت آمريکا در سال آينده روزانه با ۸۵۰ هزار بشکه افزايش به حدود ۹ ميليون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز برسد.
اين نهاد آمريکايي در گزارش ماه قبل خود پيشبيني کرده بود که افزايش توليد نفت آمريکا در سال آينده روزانه ۹۶۰ هزار بشکه در روز خواهد بود.
آدامس زيمينسکي مدير اداره اطلاعات انرژي آمريکا نيز در بيانيهاي گفت: کاهش قيمت نفت خام ممکن است فعاليتهاي حفاري در برخي حوزههاي توليد نفت در آمريکا را که توليد کمتري دارند کاهش دهد، اما؛ مجموع توليد نفت در آمريکا بايد به افزايش خود در سال آينده ادامه دهد زيرا قيمت نفت خام آنقدر بالا است که بيشتر پروژههاي حفاري در ميادين کليدي نفت شيل ادامه پيدا کند.
اداره اطلاعات انرژي آمريکا افزود: افزايش توليد نفت آمريکا ذخاير اين کشور را در ماه اکتبر به ميزان ۲۰ ميليون و ۲۰۰ هزار بشکه افزايش داده است.
اين نهاد آمريکايي افزود: آمريکا در ماه اکتبر در مجموع به طور متوسط روزانه ۸ ميليون و ۹۰۰ هزار بشکه نفت توليد کرد و پيش بيني مي شود که توليد اين کشور در ماه دسامبر از ۹ ميليون بشکه فراتر برود. اين سومين سال متوالي است که توليد نفت آمريکا افزايشي بالاتر از يک ميليون بشکه در روز را تجربه ميکند.
گفتني است؛ تعدادي از واسطههاي نفتي پيشبينيهاي خود درباره بهاي نفت برنت و آمريکا را کاهش داده اند. ماه گذشته تحليلگران موسسه گلدمن ساش اعلام کردند که نفت آمريکا ممکن است در سه ماه اول ۲۰۱۵ به ۷۵ در هر بشکه و نفت برنت به ۸۵ دلار در هر بشکه برسد که هر دو ۱۵ دلار در هر بشکه نسبت به پيش بيني قبلي کمتر هستند.
موسسه جي پي مورگان نيز پيشبيني خود درباره قيمت نفت را براي سال ۲۰۱۵ با ۳۳ دلار کاهش به ۸۲ دلار و براي سال ۲۰۱۶ ميلادي ۸۸ دلار تعيين کرد.
تحليلگران معتقدند روند کاهشي قيمت نفت در صورت کاهش توليد اوپک نيز متوقف نميشود.
به گزارش روزنامه فايننشيال تايمز، گري راس، مدير موسسه «پيرا انرژي» با اشاره به نبود توازن در عرضه و تقاضاي جهاني نفت گفت: حتي اگر اعضاي سازمان کشورهاي صادر کننده نفت (اوپک) در نشست ٦ آذر ماه خود براي کاهش توليد نفت نيز به توافق برسند، قيمتها در سال آينده همچنان روند کاهشي خواهند داشت.
ديگر ناظران بازار نيز پيشبينيهاي مشابهي ارائه ميدهند؛ حتي فيليپ ورلگر، اقتصاددان انرژي پيشبيني کرده است که قيمت خريد نقدي نفت خام برنت در بازارهاي جهاني تا ٧٠ دلار در هر بشکه و يا حتي کمتر نيز کاهش يابد.
صرف نظر از دلايل کاهش جهاني قيمت نفت، اين رويداد تأثير زيادي بر کشورهاي نفت خيز داشته است و برنامه ريزي هاي مالي آنها را با مشکل مواجه کرده است.
به عنوان مثال، بودجه امسال ايران با نفت صد دلاري بسته شده که کاهش قيمت نفت، چشم انداز درآمدهاي کشور را مبهم کرده است.
در اين ارتباط، موسوي نژاد، عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي و نماينده دشتستان، اعلام کرد که کاهش قيمت نفت در بازارهاي جهاني دستاويزي سياسي براي فشار آوردن به کشورهاي تحت تحريم نظير ايران و روسيه است.
وي همچنين ادامه داد: در حاليکه به علت کاهش تحريمها، صادرات نفت ايران افزايش يافته بود، تلاش ميشود تا با پايين نگاه داشتن قيمت نفت و اشباع بازار همزمان با انجام مذاکرات هستهاي با ايران، فشارها بر کشورمان شدت يابد.
وي در ادامه کاهش قيمت نفت ايران را به زير 90 دلار موجب مختل شدن اقتصاد ايران اعلام کرد و افزود: بودجه 93 براساس 100 دلار تصويب شده است که کاهش آن به زير 90 دلار موجب محقق نشدن سياست هاي بودجه خواهد شد.
نماينده مردم دشتستان، ادامه داد: بايد اعضاي اوپک در راستاي منافع کشورهاي نفتخيز به منظور افزايش قيمت نفت نسبت به برگزاري جلسه اضطراري سريعا اقدام کنند.
غلامرضا تاجگردون، رييس کميسيون برنامه و بودجه مجلس نيز اظهار کرده است که احتمالاً موضوع کاهش قيمت نفت ادامهدار است و بازگشت به قيمتهاي سابق در افق کوتاه مدت پيشبيني نميشود و به همين دليل مجلس و کميسيون برنامه طي جلساتي که با دولت داشتند نقطه نظرات خود را در اين باره اعلام کردند.
وي ادامه داده است، جلسات تخصصي نيز با مسئولين وزارت نفت در مورد عملکرد اوپک برگزارشد و دولت نيز بايد با توجه به اين موضوع بودجه سال آينده را به طور مناسب تدوين و لايحه آن را تقديم مجلس کند.
رييس کميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي افزود: پيشنهاد ما به دولت براي قيمت نفت در سال آينده چيزي حدود 80 تا 85 دلار براي هر بشکه است و فکر ميکنم در بودجه 94 به دليل کاهش قيمت نفت حدود 20 درصد کاهش منابع داشته باشيم که عمدتا در بخش بودجههاي عمراني است و دولت بايد با توجه به اين کاهش منابع در طرحهاي عمراني، برنامههاي اقتصادي و صنعتي اولويتبندي کند تا بتوان از مشکل ايجاد شده در مورد درآمد نفتي با موفقيت عبور کنيم.
به اين ترتيب، قيمت جهاني نفت در حالي روز به روز ارزان تر ميشود که با توجه به شکاف بشکهاي ۲۰ دلاري قيمت فعلي نفت ايران و قيمت نفت بودجه سال جاري، پيش بيني ميشود تا پايان اسفند ماه ميزان کسري بودجه دولت تدبير و اميد از مرز ۲ ميليارد و ۵۰۰ ميليون دلار عبور کند.
روسيه نيز مانند ايران بودجه اش را با نفت صد دلاري بسته و اکنون با چالش مواجه شده است، به طور کلي بيشتر کشورهاي نفتخيز جهان بودجه شان را با قيمت نفت بين 90 تا صد دلار بسته اند.
در اين ارتباط پوتين اظهار نظر کرده است که حفظ قيمت نفت بر روي 80 دلار به نفع هيچ کس نيست و به اقتصاد جهاني آسيب خواهد رساند.
پوتين ضمن اعلام اين موضوع که کاهش قيمت نفت دولت را در تامين بودجه با مشکل روبرو مي کند، گفت: اگر قيمت ها همچنان دچار تنزل شود، روسيه ممکن است به تنظيم دوباره بودجه خود نياز داشته باشد اما هزينه هاي اجتماعي کاهش نخواهد يافت.
به طور کلي، بر اساس اعلام بانک دويچه آلمان، 6 کشور وابسته به نفت بيشترين تاثير را از کاهش قيمت ميبييند.
بر اساس گزارش اين بانک، قيمت نفت پايين تر از 99.2 دلار عربستان را امسال با کسري بودجه مواجه ميکند و کشورهاي ونزوئلا، بحرين، نيجريه، عمان و روسيه به ترتيب بيشترين آسيب را از کاهش قيمت خواهند ديد.
بانک دويچه آلمان اعلام کرده است اگر قيمت نفت در سال آينده کمتر از 104.4 دلار باشد، عربستان با کسري بودجه مواجه خواهد شد.
بر اساس آمار اين بانک هر قيمتي پايينتر از 100.1 دلار براي نفت خام در سال جاري کشور روسيه را به کسري بودجه هدايت ميکند و اگر سال آينده قيمت نفت روسيه به کمتر از 105.2 دلار برسد اين کشور نخواهد توانست بودجه جاري را تأمين کند.
بانک دويچه آلمان همچنين اعلام کرده است بودجه و اعتبارات کشور بحرين طوري است که اگر قيمت نفت امسال کمتر از 136.2 دلار و در سال 2015 کمتر از 138.1 دلار باشد اين کشور با کسري بودجه مواجه ميشود.
آمارهاي بانک دويچه آلمان درباره کشور عمان نيز حاکي از اين است هر کاهش قيمت کمتر از 100.7 دلار در سال جاري و 110 دلار در سال آينده اين کشور را با کسري بودجه مواجه ميکند.
دويچه آلمان اعلام کرده است نيجريه کشوري است که تنها قيمت نفت خام 126.2 دلار و بالاتر از آن اعتبارات هزينههاي اين کشور را تأمين خواهد کرد و هر قيمت پايينتر از آن اين کشور را با کسري بودجه مواجه خواهد کرد.
دويچه آلمان همچنين درباره کشور ونزوئلا اعلام کرده است که بودجههاي جاري اين کشور طوري بسته شده است که اگر قيمت نفت خام 162 دلار باشد آنها قادر خواهند بود که بدون کسري بودجه کشور را تأمين کنند و اين قيمت براي سال آينده 117.5 دلار است که هر گونه کاهش از اين قيمتها کشور ونزوئلا را با کسري بودجه مواجه خواهد کرد.
بر اساس گزارش بانک دويچه آلمان، نرخ نفتي که 6 کشور توليدکننده عمده نفت بايد داشته باشند تا مواجه با کسري بودجه نشوند حداقل 99.2 تا 162دلار است اما اکنون قيمت جهاني نفت حدود بشکهاي 87 دلار است که با قيمتهاي مطرح شده فاصله بسيار زيادي دارد.
بر اساس گزارش بيزينس اينسايدر اگر قيمت همچنان کاهشي باشد کشورها يا با قرض بيشتر يا افزايش درآمد مالياتي نفتي خواهند توانست به تعهداتي که در قبال کشورشان دارند عمل کنند.
کاهش هزينهها براي دولتها ميتواند دردسرساز باشد همچنين در کشوري مانند روسيه و ونزوئلا ارائه اوراق قرضه براي تأمين مالي ميتواند براي اين کشور هزينهساز باشد. ضمن اينکه هر دو کشور اکنون درباره سرمايهگذاريهاي خارجي با مخاطرات جدي مواجه هستند.
مسئله ديگر اين است که سازمان کشورهاي صادر کننده نفت ممکن است ديگر قادر به کنترل قيمت نفت همانند گذشته نباشند.
پيشتر اعضاي اوپک با کاهش توليد نفت براي جلوگيري از کاهش بيشتر قيمت موافقت کردند که اين رويه اکنون به دليل جهش توليد در نفت شل آمريکا که اکنون به طور فزايندهاي ذخيره نفت دنيا را افزايش داده تغيير يافته است.
وزارت نفت عراق نيز اخيراً (شنبه ١٧ آبان ماه) اعلام کرد که بودجه اين کشور، ٢٧ درصد از درآمد پيش بيني شده براي سال ٢٠١٤ را به دليل کاهش قيمت نفت، از دست داده است.
به گزارش شبکه خبري الجزيره، کاهش شديد قيمت نفت در بازارهاي جهاني به طور قابل توجهي بودجه عراق را تحت تاثير قرار داده است.
وزارت نفت عراق در بيانيه اي آورده است که قيمت جديد براي هر بشکه نفت در بودجه سال ٢٠١٤، مطابق با مطالعه هدفمند و در نظر گرفتن تحولات و چشم انداز بازار جهاني و کاهش قيمت نفت پيش بيني شده است.
بر اساس اين بيانيه، درآمدهاي نفتي عراق از ابتداي امسال تا ماه سپتامبر ٦٧ ميليارد و ٥٤١ ميليون دلار، گزارش مي شود و اين در حاليست که سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک)، انتظار دارد صادرات نفت عراق در سال جاري به ٨٩ ميليارد و ٤٠٢ ميليون دلار برسد.
عراق که به شدت به درآمد حاصل از صادرات نفت، وابستگي دارد در تلاش است به منظور تامين هزينه هاي زيرساخت و پوشش هزينه پروژه ها به افزايش صادرات نفت خود بپردازد.
با توجه به تمامي مطالبي که گفته شد، کاهش شديد قيمت نفت در عرصه جهاني کشورهاي وابسته به اين ماده را تحت تأثير قرار داده است و لازم است هر کشور با توجه به شرايط ويژه خود در راستاي مقابله با اين پديده گام بردارد.
گفتني است؛ وزيران نفت اوپک ٢٧ نوامبر (٦ آذرماه) به منظور بررسي سياستهاي توليد خود در صدو شصت و ششمين نشست عادي خود در وين اتريش گردهم مي آيند.
شهربانو علي جمعه پور
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]
صفحات پیشنهادی
با سفر دورهای وزیرخارجه ونزوئلا به کشورهای نفتی آغاز شد تلاش ونزوئلا برای مقابله با کاهش قیمت نفت
با سفر دورهای وزیرخارجه ونزوئلا به کشورهای نفتی آغاز شدتلاش ونزوئلا برای مقابله با کاهش قیمت نفترئیسجمهور ونزوئلا اعلام کرد که وزیر خارجه این کشور را برای مقابله با کاهش قیمت نفت به سفری دورهای فرستاده است به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای فارس در آمریکای لاتین به نقل از تلهسبا کاهش قیمت نفت انجام شد هشدار صندوق بینالمللی پول به کشورهای خاورمیانه برای اصلاحات اقتصادی
با کاهش قیمت نفت انجام شدهشدار صندوق بینالمللی پول به کشورهای خاورمیانه برای اصلاحات اقتصادیبا کاهش قیمت نفت صندوق بینالمللی پول به کشورهای خاورمیانه هشدار داد که هزینههای خود را کاهش و دست به اصلاحات اقتصادی بزنند به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس صندوق بینالملعضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتوگو با فارس مطرح کرد پیشبینی قیمت ۷۰ دلاری نفت در بودجه ۹۴/ دولت کاهش
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتوگو با فارس مطرح کردپیشبینی قیمت ۷۰ دلاری نفت در بودجه ۹۴ دولت کاهش اتکا به درآمد نفت را فراموش نکندعضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس پیشبینی کرد قیمت نفت و دلار در بودجه ۹۴ کل کشور به ترتیب ۷۰ دلار و ۳۲۰۰ تومان در نظر گرفته شود عزتالله یكاهش قيمت نفت و مشكل پرداخت يارانه در كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس -
كاهش قيمت نفت و مشكل پرداخت يارانه در كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس نفت دركشورهاي شوراي همكاري خليج فارس از يك طرف باعث پيوند اين كشورها با اقتصاد سياسي جهاني مي گردد و از طرف ديگر در اقتصاد سياسي داخلي ابزاري براي مديريت تقاضاي سياسي مردم اين كشورها تلقي مي گردد به گزارش خبرگزکاهش قیمت نفت شکننده است/ تا قبل از بررسی بودجه 94 مشکل برطرف خواهد شد -
حاجی دلیگانی در گفتگو با مهر کاهش قیمت نفت شکننده است تا قبل از بررسی بودجه 94 مشکل برطرف خواهد شد نماینده مردم شهرضا در مجلس شورای اسلامی گفت وضعیتی که در اثر اقدام عربستان نسبت به افزایش تولید نفت و کاهش قیمت هر بشکه آن به وجود آمده است شکننده بوده و به زودی رفع خواهد شد حتوضیحات معاون رییس جمهوری درباره مسکن مهر، تحریم ها، بودجه،کاهش قیمت نفت و هدفمندی یارانه ها
توضیحات معاون رییس جمهوری درباره مسکن مهر تحریم ها بودجه کاهش قیمت نفت و هدفمندی یارانه ها اقتصاد > اقتصاد کلان - محمد باقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری در رابطه با آخرین نقشه راه دولت یازدهم پیرامون سیاست های مالی توضیح داد بر اساس گفته هایتحلیل یک اقتصاد دان از کاهش قیمت نفت بر بودجه کشور / تقوی: منتظر شوک بزرگی هستیم
تحلیل یک اقتصاد دان از کاهش قیمت نفت بر بودجه کشور تقوی منتظر شوک بزرگی هستیم اقتصاد > انرژی - مهدی تقوی تحلیلگر اقتصادی و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی بر این باور است که کاهش قیمت نفت تاثیر بسیار جدی بر اقتصاد و البته بودجه کشور خواهد گذاشت بهاره چراغیکاهش قیمت نفت تاثیری در بودجه امسال ندارد
رئیس اتاق بازرگانی تهران در نشست هیات نمایندگان مطرح کرد کاهش قیمت نفت تاثیری در بودجه امسال ندارد خبرگزاری پانا رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه سرفصل مشخصی در بودجه ۹۴ برای بدهی دولت تعیین نشده از بهبود ۲۰ رتبهای جایگاه کسب و کار ایران در دنیا و عدم تاثیر کاهش قیمت نپیش بینی عضو کمیسیون انرژی مجلس از قیمت نفت در بودجه 94/ عربستان به کشورهای منطقه خیانت کرد
پیش بینی عضو کمیسیون انرژی مجلس از قیمت نفت در بودجه 94 عربستان به کشورهای منطقه خیانت کرد عضو کمیسیون انرژی مجلس می گوید قیمت نفت در بودجه سال 94 حدود 80 دلار باید تعیین شود سعید حیدری طیب عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت و گو با نامه نیوز درباره افت قیمت نفت در بازارهای جهانی درتحلیل یک اقتصاددان از تاثیر کاهش قیمت نفت بر بودجه کشور / تقوی: منتظر شوک بزرگی هستیم
تحلیل یک اقتصاددان از تاثیر کاهش قیمت نفت بر بودجه کشور تقوی منتظر شوک بزرگی هستیم مهدی تقوی تحلیلگر اقتصادی و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی بر این باور است که کاهش قیمت نفت تاثیر بسیار جدی بر اقتصاد و البته بودجه کشور خواهد گذاشت به گزارش نامه نیوز بهای طلای سیاه درکاهش قیمت نفت موجب کسری بودجه نمیشود
کاهش قیمت نفت موجب کسری بودجه نمیشود خبرگزاری پانا سخنگوی دولت گفت ۷۲۹ میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه اختصاص یافت ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۴ آبان ساعت 13 20 به گزارش خبرگزاری پانا محمدباقر نوبخت در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت در جلسه امروز 729 میلیاردتومانسخنگوی دولت: کاهش قیمت نفت موجب کسری بودجه نمیشود/729 میلیارد تومان بودجه احیای دریاچه ارومیه شد
سخنگوی دولت کاهش قیمت نفت موجب کسری بودجه نمیشود 729 میلیارد تومان بودجه احیای دریاچه ارومیه شد سیاست > دولت - محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت ظهر امروز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیأت دولت در نشست خبری با خبرنگاران رسانههای مختلف به سئوالات آنها پاسخ داد و گفت ۷۲۹ میلیکسری ۲.۵ میلیارد دلاری نفتی در بودجه ۹۳/ جزئیات تازه از کاهش درآمدهای نفتی ایران -
گزارش ویژه مهر کسری ۲ ۵ میلیارد دلاری نفتی در بودجه ۹۳ جزئیات تازه از کاهش درآمدهای نفتی ایران قیمت جهانی نفت در حالی روز به روز ارزان تر میشود که با توجه به شکاف بشکهای ۲۰ دلاری قیمت فعلی نفت ایران و قیمت نفت بودجه سال جاری پیش بینی میشود تا پایان اسفند ماه میزان کسری بودجرئیس اتاق بازرگانی تهران: سرفصل مشخصی در بودجه ۹۴ برای بدهی دولت تعیین نشده/ بهبود ۲۰ رتبهای جایگاه کسب و کا
رئیس اتاق بازرگانی تهران سرفصل مشخصی در بودجه ۹۴ برای بدهی دولت تعیین نشده بهبود ۲۰ رتبهای جایگاه کسب و کار ایران در دنیا کاهش قیمت نفت تاثیری در بودجه امسال نداردرئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه سرفصل مشخصی در بودجه ۹۴ برای بدهی دولت تعیین نشده از بهبود ۲۰ رتبهای جاکسری ۲.۵ میلیارد دلاری نفتی در بودجه ۹۳/ جزئیات تازه از کاهش درآمدهای نفتی ایران
کسری ۲ ۵ میلیارد دلاری نفتی در بودجه ۹۳ جزئیات تازه از کاهش درآمدهای نفتی ایران اقتصاد > انرژی - مهر نوشت قیمت جهانی نفت در حالی روز به روز ارزان تر میشود که با توجه به شکاف بشکهای ۲۰ دلاری قیمت فعلی نفت ایران و قیمت نفت بودجه سال جاری پیش بینی می&zwnjبا کاهش قیمت نفت در بودجه،درآمد کاهش مییابد |اخبار ایران و جهان
با کاهش قیمت نفت در بودجه درآمد کاهش مییابد کد خبر ۴۴۹۴۷۶ تاریخ انتشار ۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۷ - 15 November 2014 رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت با توجه به کاهش قیمت نفت در سطح جهانی در سال آینده و در بودجه 94 شاهد کاهش منابع درآمدی خواهیم بود اما در سال جاری با توجه به ششکاهش قیمت نفت تاثیری در بودجه ندارد
رئیس اتاق بازرگانی تهران کاهش قیمت نفت تاثیری در بودجه ندارد رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه اثر درآمدی نفت 100 روز بعد در بودجه تأثیرگذار خواهد بود گفت تغییر نرخ نفت در کسری بودجه سال جاری تأثیرگذار نیست به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران یحیی آلاسحاق رئیس-
گوناگون
پربازدیدترینها