واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ آبان ۱۳۹۳ (۲۰:۱۱ب.ظ)
تأکيد مدير کل ارشاد خراسان رضوي بر تشکيل دبيرخانه دايمي نمايشگاه کتاب مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي بر تشکيل دبيرخانه دايمي نمايشگاه کتاب در استان خراسان رضوي تأکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد سعيد سرابي، مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي، در جلسه ستاد بيست و دومين دوره هفته کتاب جمهوري اسلامي ايران اظهار داشت: تشکيل دبيرخانه دايمي نمايشگاه کتاب، با هدف ارتقاي سطح کيفي نمايشگاه کتاب و بازدهي بيشتر اين رويداد فرهنگي است و مشخص نمودن مسوول دبيرخانه نمايشگاه کتاب مي تواند مسوولين را در ارائه برنامه مناسب و برنامه ريزي منسجم ياري کند.
مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي با اشاره به بيست و دومين دوره هفته کتاب جمهوري اسلامي ايران اظهار داشت: تشکيل هفته کتاب و آيين نامه آن از سوي ستاد عالي انقلاب فرهنگي مصوب و به مراکز استان ها ابلاغ شده است که در هر استان اين دبيرخانه تشکيل مي شود و به موازات آن در شهرستان ها نيز شکل مي گيرد.
وي با اشاره به سخنان رهبري اظهار داشت: حوزه کتاب و کتابخواني همواره مورد تأکيد رهبر معظم است و در حوزه اداري نيز اين به عنوان تکليف اداري و شرعي بر ما محول شده است، لذا ضروري است تمام دستگاه ها در راستاي فرامين مقام معظم رهبري در جهت توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخواني همت نمايند.
سرابي افزود: بسياري از دستگاه ها فعاليت هاي خود را با موضوع هفته کتاب به دبيرخانه استاني مستقر در اين اداره کل اعلام کرده اند اما انتظار مي رود امسال بهتر از سال هاي گذشته ميزبان فعاليت هاي اين هفته در استان باشيم و فعاليت هاي ماندگاري را در اين استان پايه گذاري کنيم.
وي ادامه داد: ماهيت هفته کتاب يک کار تبليغي است و ما نبايد به يک هفته فعاليت خود را محدود کنيم، بلکه به اين مناسبت، اين هفته بستري شود که به صورت تبليغي و ترويجي زمينه انس با کتاب فراهم شود، بايد فعاليت ها منسجم، هماهنگ و مشارکتي برگزار شود؛ چرا که قطعا اين همبستگي تأثير خوبي را در جامعه مي گذارد و کيفيت را ارتقا مي بخشد.
مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: اين ستاد مي تواند با ارائه برنامه هاي خود رسانه هاي استان اعم از خبرگزاري ها، روزنامه ها و صدا و سيماي خراسان رضوي را در تأمين برنامه در اين هفته ياري رساند و ضروري است رسانه ها به اين موضوع بيشتر توجه نمايند.
وي با اشاره به اينکه مشهد قطب کتاب و کتابخواني در کشور است، افزود: ضروري است اين ستاد در شهرستان هاي استان تشکيل شود و گزارش آن به دبيرخانه استان جهت ارزيابي ارائه شود و همچنين تشکيل پاتوق هاي کتاب، کارگاه هاي نقد و بررسي کتاب، معرفي و رونمايي کتاب تشکيل شود.
سرابي در پايان تأکيد کرد: کارگروه فرهنگ مطالعه در زير شوراي فرهنگ عمومي استان خراسان رضوي همزمان با آغاز هفته کتاب در استان خراسان رضوي با حضور صاحب نظران اين عرصه آغاز به کار خواهد کرد.
در ادامه اين جلسه حسين مسگراني، معاون فرهنگي و مطبوعاتي اين اداره کل، ضمن ارزيابي شانزدهمين نمايشگاه کتاب استان اظهار داشت: امسال اين نمايشگاه با نزديک به 700 ناشر در بخش داخلي و ناشراني از خارج از ايران کار خود را آغاز کرد.
وي آغاز تبليغات نمايشگاه کتاب از 15 روز جلوتر را از نقاط مثبت اين دوره خواند و افزود: حضور نمايشگاه رسانه هاي ديجيتال استان در کنار اين نمايشگاه، هشت روز برپايي اين نمايشگاه و نيز شب هاي فرهنگي شهرستان ها از نقاط مثبت اين نمايشگاه نسبت به سال هاي گذشته بود.
وي ادامه داد: امسال دو نظر سنجي را در دو سطح مختلف غرفه داران و بازديدکنندگان داشتيم که نتايج آن را به اطلاع خواهيم رساند.
وي از برگزاري يازدهمين دوره انتخاب کتاب سال استان در کنار اين نمايشگاه افزود: امسال سعي کردهايم در بخش سياست گذاري و برنامهريزي دبيرخانه انتخاب کتاب سال از همه نظرات کارشناسان در ابعاد مختلف، از جمله نويسندگان و ناشران مطبوعات بهرهمند شويم بنابراين به اين منظور اتاق فکري را با هدف استفاده از نظرات و پيشنهادات تشکيل داديم که به ياري خداوند امروز شاهد برپايي آن بوديم.
وي با بيان اينکه ميزان بن ارائه شده در شان استان خراسان رضوي نبود، افزود: بيش از 600 ميليون تومان بن الکترونيک خريد کتاب در اختيار ما قرار داده شده بود که به نظر من اين رقم در شأن اين استان نبود و درصدد هستيم اين موضوع را پيگيري کنيم تا اين رقم براي سال بعد افزايش ياسد.
وي با بيان اينکه نمايشگاه کتاب مشهد بايد هويت مستقل داشته باشد، افزود: بايد اعتبارات بيشتري به نمايشگاه کتاب مشهد اختصاص داده شود تا خدمات بهتري به مردم ارائه شود، لذا در اين راستا گام برمي داريم.
برگزاري نمايشگاه هاي کتاب، اهداء کتاب، جشن کتاب، تجليل از مؤلفين، ناشريان و فعالان اين حوزه، جلسات تخصصي کتاب و نقد و بررسي و غيره از عمده ترين فعاليت هاي هفته کتاب است که توسط دستگاه هاي اجرايي استان برگزار مي شود.
در ادامه محمد کاظم دبيري دبير نمايشگاه ديجيتال استان خراسان رضوي گفت: در اين دوره از نمايشگاه سعي شد زمينه لازم براي تحقق جنبش نرم افزاري در حوزه محتواي ديجيتال، حمايت از افراد مراکز مؤسسات تشکل ها و شرکت هاي فعال در حوزه توليد آثار و محصولات فرهنگي و هنري ديجيتال فراهم شود که اميدوارم اين موضوع محقق شود.
وي ادامه داد: در اين نمايشگاه توليد کنندگان رسانه هاي ديجيتال مبتني بر رسانه هاي برخط مبتني بر شبکه، سرويس هاي مخابراتي مبتني بر موبايل، رسانه هاي مبتني بر حامل هاي فيزيکي ديجيتال از قبيل بسته هاي نرم افزاري و بازي هاي يارانه اي و سرگرمي را ارائه کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]