محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829972128
افت ٢متری سطح آب زیرزمینی در ٦٠دشت کشور
واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: افت ٢متری سطح آب زیرزمینی در ٦٠دشت کشور
فاجعه دریاچه ارومیه وقتی رخ داد که ٣٠ سانتیمتر، سطح آب زیرزمینی در منطقه افت کرد. حالا با شرایطی روبهرو هستیم که سطح آب زیرزمینی ٦٠ دشت اصلی کشور، حدود ٢ متر افت کرده اما چون نمیبینیم، عمق فاجعه را درک نکردهایم». خیلی وقت است که کارشناسان در حوزههای مختلف از درکنشدن فاجعهای حکایت میکنند که آینده کشور را با بیابان شدن، پیوند داده است. میگویند اوضاع اصلا خوب نیست، برداشت از منابع زیرزمینی آب، تراز آبی در دشتهای کشور را بر هم زده و فاجعهای بزرگتر و وحشتناکتر از اتفاقی که در ارومیه رخ داد را به وجود آورده است. فاجعهای پنهان زیر خاک که آن را نمیبینیم و نمیفهمیم چه در انتظارمان است.
محمد درویش که با بغلی از آمار و اطلاعات تلخ و نگرانکننده به میزگرد فرهنگ و آب: علوم اجتماعی، محیطزیست و صلح آمده بود، خبرهای تلخی داشت از وضع محیطزیست و شرایطی که با ادامه این وضع در انتظار کشور است. میگفت: «بیش از ٩٠درصد اندوخته جانوری خودمان را از دست دادهایم» و «در جنوب تهران ٣٦ سانتیمتر در سال زمین نشست میکند درحالیکه اگر سالی چهار میلیمتر نشست زمین در اتحادیه اروپا اتفاق بیفتد شرایط بحرانی اعلام میشود». مطرح شدن این صحبتها در روزهایی که همه از بحران میگویند و از روزهایی حکایت میکنند که نیمی از ایران به دلیل بیابانی شدن و خشکسالی خالی از سکنه خواهد شد، آیندهای خشک و بیابانی برای ایران را ترسیم کرد. آیندهای که بسیاری آن را فاجعه میدانند.
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیطزیست، در این خصوص میگوید: «الان در شرایطی اینجا نشستهایم که بر اساس اعلام بنیاد سازمان زمینشناسی کشور و مطالعات رسوبشناسی اتفاقاتی افتاده که در طول ٤٠٠هزار سال گذشته نظیر نداشته است. نظیر نداشته که همزمان شاهد عقبنشینی یک کیلومتری تالاب گمیشان در سواحل خزر باشیم. عمق متوسط تالاب انزلی، در جایی که هر سال بیش از ٢هزار مترمکعب بارش دارد، از ١٤ متر به یک متر برسد. گاوخونی، بختگان، مهرلو، ارژن و ... خشک شود. هامونهای سهگانه را از دست بدهیم. جازموریان به یک چشمه تولید گرد و خاک تبدیل شود. ٣٠درصد زاگرس خشک شده و بیش از ١٨میلیون بلوط خشک شده باشد.»
او با اشاره به اینکه بیسابقه است که سطح سفرههای آب زیرزمینی در ٦٠ دشت اصلی کشور بیش از ٢ متر سقوط کند، ادامه میدهد: «این سقوط در شرایطی اتفاق افتاده است که فاجعه دریاچه ارومیه به دلیل افت سطح آب به میزان ٣٠سانتیمتر رخ داده است. این افت ٣٠ سانتیمتری سطح آب زیرزمینی باعث شد ما یک پهنه نیممیلیون هکتاری را از دست بدهیم که از آن بهعنوان یکی از بزرگترین رخدادهای بیابانزایی قرن یاد میشود. پس چگونه است که در ٦٠ دشت اصلی کشور به میزان ١٠٠میلیون هکتار سطح آب زیرزمینی ٢متر افت میکند. با این اتفاق دریاچههایی به مراتب بزرگتر از ارومیه را از دست دادهایم و چون نمیبینیم متوجه خطر نیستیم. این شرایط امروز جامعه است، بسیار بحرانی و تاریخی.»
از روزی که صحبت از بحرانیشدن وضع آب و شرایط زیستمحیطی کشور شده، همگان معتقدند باید تمامی دستگاهها و ابزارهای کشور در یک خط و یک راه بهکار گرفته شوند تا بحران کمرنگ شود. درویش هم به این عزم همگانی معتقد است اما در این میان قدمهایی برداشته میشود که نهتنها به حل بحران کمکی نمیکند، حتی به پررنگتر شدن آن میانجامد، «در شرایطی که کمینه انتظار این است همه ابزارها و بازوها با همه سازمانها و نهادهای حاکمیتی کوشش کنند تا سازمان متولی بهبود وضع زیست محیطی کشور از بالاترین اقتدار برخوردار باشد تا بتواند جلوی مشکل را بگیرد، میبینیم که ٦٣ نماینده مجلس طرحی را به مجلس میدهند و خواستار انحلال سازمان حفاظت محیطزیست میشوند. چگونه چنین واقعیتی امکانپذیر است؟ این نمایندگان، طرح انحلال را مطرح میکنند چرا که در حوزه انتخابیه آنها اجازه احداث جاده یا حفر چاه و ... داده نشده است. ما چقدر ما کمکاری کردیم در انتقال مطالبات محیطزیستی کشور که وضع به این فاجعه هولناک رسیده است.»
بیش از ٩٠درصد اندوخته جانوری کشور از دست رفت
او به روزگاری اشاره میکند که اسکندر فیروز در سال ٥١ کلنگ سازمان را به زمین زد و میگوید: «در آن سالها فقط در غرب استان فارس ٢٠٠هزار کل و بز داشتیم الان مجموع کل، بز، قوچ، میش، آهو، شوکا و مرال کشور به ١١٠هزار راس هم نمیرسد. ما بیش از ٩٠درصد اندوخته جانوری خودمان را از دست دادهایم اما هیچوقت، هیچیک نماینده مجلس سوالی از رئیس سازمان حفاظت محیطزیست، وزیر نیرو یا وزیر جهادکشاورزی نپرسید که چرا این شرایط برای محیطزیست کشور افتاده است.»
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیطزیست، در ادامه از فاجعه بزرگی خبر میدهد که بیخ گوش پایتخت در حال رخ دادن است، اما بحران تلقی نمیشود، «چرا باید در جنوب تهران ٣٦ سانتیمتر در سال زمین نشست کند در حالیکه با ٤میلیمتر نشست زمین در اتحادیه اروپا، شرایط بحرانی اعلام میشود. در جنوب تهران، در پایتخت، جایی که بیشترین متخصص وجود دارد، بیشترین NGO در آن فعال است، بیشترین رسانه را دارد، ٩٠ برابر شرایط بحرانی در اتحادیه اروپا، زمین در حال نشست است اما همه نسبت به آن بیتفاوتند. از نمایندگان مردم تا رسانهها و دانشگاهیان.»
قصه تخریب محیطزیست قصه امروز و دیروز نیست، ما فرزندان کسانی بودیم که به مباحث محیطزیستی به شدت توجه میکردند، قدیمیترین سند این کشور در منشور کوروش، به مردمش میگوید به فهم آب رسیدن و گندم را گرامی داشتن آیین من است، درویش با اشاره به تاریخ کشور و توجه ویژهای که به مسائل زیستمحیطی در طول تاریخ آن شده میگوید: «به نظر میرسد ما فهم اکولوژیک را از آن چیزی که باید به دانستههایمان از مقطع ابتدایی اضافه میکردیم، حذف کردیم.»
او مثالی میزند از دوره ریاستجمهوری محمود احمدینژاد و طرحی که او برای تأمین علوفه گاوها و دور زدن تحریمها مطرح کرد، «رئیسجمهوری سابق کشور در سال ٩١ در مجلس اعلام میکند ما تحقیق کردیم ٦میلیون تن دانه بلوط در جنگلهای زاگرس وجود دارد، اگر این دانهها را جمع کنیم، هم مشکل تأمین علوفه را حل کردهایم و هم تحریمها را دور زدهایم. رئیسجمهوری سابق کشور درحالی این راه را برای دور زدن تحریمها پیشنهاد کرد که دانههای بلوط غذای سنجابهاست. سنجابها این بلوطها را برای روز مبادا در خاک پنهان میکنند و خوشبختانه یادشان میرود و همین بلوطهای دفن شده زادآوری طبیعی جنگلهای زاگرس ما را تضمین میکنند. اگر این جنگلهای زاگرس نباشد، کارون، کرخه، جراحی، مارون، زایندهرود، سیمینهرود و... از دست میروند که از دست رفتن آنها به معنای از دست رفتن ٤٠درصد منابع آب شیرین کشور است. حال چگونه عالیترین مقام اجرایی کشور میخواست بزرگترین تنش بینالمللی کشور را با از بین بردن ٤٠درصد منابع آب شیرین کشور، یعنی زاگرس حل کند، دلیلش این است که رئیسجمهوری سابق کشور روی نیمکتهایی که باید فهم اکولوژیک به او آموزش داده شود، تحصیل نکرده بود، این پیشنهاد جای خالی مباحث محیطیزیستی را نشان داده است. ما بسیار کم کار کردهایم. یک روزنامه نداریم که صفحه ثابت محیطزیست داشته باشد یا یک برنامه تلویزیونی نداریم که همچون ٩٠ در پربینندهترین ساعت به طرح مباحث زیستمحیطی بپردازد. چگونه انتظار داریم مردم به محیطزیست بهعنوان اولویت زندگی خودشان نگاه کنند.»
جامعه به دلیل در خطر بودن اعتبار آب در خطر است
از وقتی بحران پررنگ و پررنگتر شد، انگشت اتهام، بلایی که بر سر آب آمده، متهمان بسیاری را نشان داده است. برخی دولت و سیاستهای مدیریت آب را متهم اصلی اعلام کردند و برخی هم گناه را بر گردن کشاورزی کشور و برداشتهای بیرویه برای توسعه این بخش دانستند، هر کس متهمی برای این بلا تراشید. اما به اعتقاد هادی خانیکی «گناه بیتوجهی به محیطزیست و بیتوجهی به آب بر دوش همه است. دولت، جامعه، متخصصان و...»
استاد دانشگاه در حوزه فرهنگ و ارتباطات هم در این نشست با اشاره به اینکه گفتوگو در جامعه ما امری تزیینی است، میگوید: «هر وقت که مجبور شدیم گفتوگو کردیم، وقتی که لازم بود گفتوگو کنیم، این کار را نکردیم. در ابتدا باید مطالعات عمیقی روی این موضوع انجام میدادیم که البته انجام نشد.»
او با یادآوری اینکه دوستان در گذشته به سندی اشاره میکردند که سند جامع آب در ایران بود، ادامه میدهد: «در ٩ ویرایش این سند، به آب بهعنوان پدیده اجتماعی توجهی نشده بود. باید آگاه باشیم به اینکه جامعهای که به لحاظ اعتبار آب در معرض خطر است، کل جامعه در خطر است، یعنی این فقط انتفال خطر آب به یک حوزه بیولوژیک نیست. انتقال خطر آب به حوزه سیاست، به حوزه معرفت، فرهنگ و نظایر آن هم هست.»
خانیکی ادامه میدهد: «باید بپذیریم، تعریف کنیم همانطوری که جامعه ما از لحاظ آب، جامعه در مخاطره و بیم است به لحاظ اجتماعی، فرهنگی و سیاسی هم میتواند جامعه در بیم یا مخاطره تعریف شود. برای آگاهی نسبت به جامعه در مخاطره، جامعهای که درحال بیم است، قطعا باید به مسائل و تعاریف جدیدی بپردازیم.»
عباس عبدی، پژوهشگر اجتماعی و روزنامهنگار هم در این نشست که با موضوع فرهنگ و آب: علوم اجتماعی، محیطزیست و صلح برگزار شده بود، یکی دیگر از سخنرانان بود، با تأکید بر اینکه در واقع مسأله ما آب نیست، آب را هم یکی از مسائل کشور میداند، «برخوردی که ما با سوخت میکنیم بدتر از برخوردی است که با آب میکنیم. اگر آب را زیاد مصرف کنیم خسارت و آلودگی به جای نمیگذارد ولی مصرف بالای سوخت آلودگی هوا به همراه دارد با این حال این کار را میکنیم.»
او ادامه میدهد: «مشکل اساسی این است که اگر بهترین بازیکن دنیا را بیاورید در زمینی که سنگلاخ است، نمیتواند بازی کند. این تغییر ساختار بازی کلیدیترین مسأله ماست که بفهمیم گیر کجاست. گیر ما اصلا محیطزیست نیست. میبینیم که محیطزیست ما دچار مشکل شده، اما فقط محیطزیست ما نیست که دچار مشکل و بحران است. تا وقتی به ریشه این مسأله نپردازیم نه میتوانیم آن را درست کنیم و نه مسائل دیگر را.»
عبدی با اشاره به اینکه گفته میشود مردم باید از دولت مطالبه داشته باشند تا مشکلات حل شود، میگوید: «به نظر من، دولت است که باید از مردم کشورش مطالبه داشته باشد که چرا اجازه میدهید من سوخت و آب را با این قیمت عرضه کنم؛ از جیب خودتان دارم به شما این امکانات را میدهم به قیمت بقای کوتاهمدت خودم. یک بطری کوچک آب ٥٠٠ تومان است، کل پول آب مصرفی خانهتان در ماه هزار تومان هم نمیشود. تا وقتی که چنین سیستم و ساختاری وجود دارد، ما از مدیران کشور چه توقعی داریم تا بتوانند مشکلات را حل کنند.»
منبع: شهروند
یک شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]
صفحات پیشنهادی
سفره های آب زیرزمینی کشور با هشت میلیارد مترمکعب سطح منفی روبرو است
سفره های آب زیرزمینی کشور با هشت میلیارد مترمکعب سطح منفی روبرو است گرگان - ایرنا - معاون آبخیزداری سازمان جنگل ها و مراتع کشور گفت با وجود سیل های فراوان کشور با مشکل خشکسالی مواجه بوده و وضعیت سفره های زیرزمینی آب با هشت میلیارد مترمکعب سطح منفی روبرو است به گزارش خبرنگارمدال آوران فارسی در اردوهای تیم مهارت کشور حضور یافته اند
مدال آوران فارسی در اردوهای تیم مهارت کشور حضور یافته اند شیراز- ایرنا- مدیرکل آموزش فنی وحرفه ای استان فارس گفت مدال آوران این استان درمسابقات ملی مهارت برای شرکت در رقابت های بین المللی در اردوهای تیم مهارت کشور حضور یافته اند به گزارش دریافتی روز شنبه ایرنا مرتضی مبرایی افزومعاون برنامهریزی و اشتغال استانداری قزوین: سهم دولت در توسعه اقتصادی کشورهای توسعهیافته 20 درصد است
معاون برنامهریزی و اشتغال استانداری قزوین سهم دولت در توسعه اقتصادی کشورهای توسعهیافته 20 درصد استمعاون برنامهریزی و اشتغال استانداری قزوین گفت در کشورهای توسعه یافته دنیا سهم دولت در توسعه اقتصادی 20 درصد و سهم بخش خصوصی 80 درصد است در حالی که در کشور ایران این آمار برعکس بوپنجمین نمایشگاه کتاب استان البرز با 260 ناشر از سراسر کشور افتتاح شد
پنجمین نمایشگاه کتاب استان البرز با 260 ناشر از سراسر کشور افتتاح شددویست و شصت و نهمین نمایشگاه کتاب استانی و پنجمین نمایشگاه کتاب البرز عصر روز یکشنبه 18آبان ماه افتتاح شد به گزارش خبرگزاری فارس دویست و شصت و نهمین نمایشگاه کتاب استانی و پنجمین نمایشگاه کتاب البرز عصر روز یکشمهمترین عناوین خبری روزنامههای صبح امروز کشور مذاکرات سهجانبه ظریف، کری و اشتون هفته آینده در عمان/اتمام حج
مهمترین عناوین خبری روزنامههای صبح امروز کشورمذاکرات سهجانبه ظریف کری و اشتون هفته آینده در عمان اتمام حجت وزیر بهداشت به زیرمیزیبگیرها اجازه طبابت نمیدهیم بازار سکه از رونق افتادبرخی از روزنامههای صبح امروز کشور مهمترین عناوین خبری خود را به مطالبی چون اختصاص دادند بهواردات خودرو در مهر ماه کاهش یافت/ورود روزانه 211 خودرو به کشور
بر اساس اعلام گمرک واردات خودرو در مهر ماه کاهش یافت ورود روزانه 211 خودرو به کشور بر اساس آمار گمرک در مهر ماه سال جاری واردات خودرو از نظر تعداد 23 درصد و از نظر ارزش 14 91 درصد کاهش یافت به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران بر اساس آمار گمرک در مهر ماه سال جاری شش هزار وکشاورزان کرمانی تسهیلات آبیاری زیرسطحی دریافت می کنند -
سعیدی خبرداد کشاورزان کرمانی تسهیلات آبیاری زیرسطحی دریافت می کنند کرمان – خبرگزاری مهر رئیس سازمان جهاد کشاوزی استان کرمان از اعطاء تسهیلات به کشاورزان برای آبیاری زیر سطحی خبر داد به گزارش خبرنگار مهر عباس سعیدی عصر امروز در آئین تودیع و معارفه مدیر جهاد کشاورزی شهرستان انامیانگین مصرف بنزین کشور به 67 میلیون لیتر کاهش یافت
در هفته منتهی به 16 آبان میانگین مصرف بنزین کشور به 67 میلیون لیتر کاهش یافت ميانگين مصرف بنزين کشور در هفته منتهی به 16 آبان امسال با کاهشی قابل توجه نسبت به هفته قبل به محدوده 67 ميليون ليتر رسيد به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از شانا در بازه زماني نهم تا شانزمدیرکل پارلمانی و امور مجلس نهاد کتابخانههای عمومی کشور: هر دو روز یک کتابخانه در کشور افتتاح میشود
مدیرکل پارلمانی و امور مجلس نهاد کتابخانههای عمومی کشور هر دو روز یک کتابخانه در کشور افتتاح میشودمدیرکل پارلمانی و امور مجلس نهاد کتابخانههای عمومی کشور از عضویت روزانه 973 نفر در کتابخانههای کشور خبر داد و گفت در هر دو روز یک باب کتابخانه به مجموعه کتابخانههای کشور اضافهکاظمپور در گفتوگو با فارس: 4 سهمیه بوکس قهرمانی کشور به قم اختصاص یافت
کاظمپور در گفتوگو با فارس 4 سهمیه بوکس قهرمانی کشور به قم اختصاص یافتدبیر هیئت بوکس استان قم از اختصاص چهار سهمیه حضور در مسابقات بوکس قهرمانی کشور به تیم اعزامی هیئت بوکس قم به این پیکارها خبر داد رضا کاظمپور امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم اظهار کرد سهمیه استانهایروحانی در دیدار وزیر امور خارجه ونزوئلا: دوستی ایران و ونزوئلا برای همیشه ادامه مییابد/تأکید بر افزایش سطح هم
روحانی در دیدار وزیر امور خارجه ونزوئلا دوستی ایران و ونزوئلا برای همیشه ادامه مییابد تأکید بر افزایش سطح همکاریهای اقتصادی میان دو کشور و تسریع در اتمام طرحهارئیس جمهوری با بیان اینکه ایران و ونزوئلا در مسایل منطقهای و بینالمللی اشتراک نظر دارند گفت نزدیکی ایران و ونزوئلاوزیر کشور: تحریمهای اقتصادی هیچگاه پایان نخواهد یافت
وزیر کشور تحریمهای اقتصادی هیچگاه پایان نخواهد یافتوزیر کشور گفت تهاجم فرهنگی تهدیدات نظامی و تحریمهای اقتصادی هیچ گاه پایان نخواهد پذیرفت و با حل مسئلهای دشمنان مسائل جدیدتری به وجود خواهند آورد به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز عبدالرضا رحمانی فضلی ظهر امروز در همایش سراسبزرگترین معدن طلای کشور به زودی افتتاح می شود
بزرگترین معدن طلای کشور به زودی افتتاح می شود اقتصاد > اقتصاد کلان - سایت صدای اقتصاد معدن طلای زرشوران بزرگترین معدن طلای کشور به زودی با حضور معاون اول رئیس جمهور افتتاح می شود با راه اندازی این معدن تولید طلا در کشور از 2 5 تن کنونی در بخش دولتی و خصوصی بهجوجیتسوکاران کشورمان به فینال راه یافتند دو نفر برای برنز میجنگند
چهارمین دوره بازیهای ساحلی-تایلند 3 جوجیتسوکاران کشورمان به فینال راه یافتند دو نفر برای برنز میجنگند در ادامه رقابتهای چهارمین دوره بازیهای ساحلی امروزسه نماینده جوجیتسو کشورمان به فینال راه یافتند و دو نماینده دیگر کشورمان برای کسب مدال برنز میجنگند به گزارش گروه ورزشی بامدیرکل دفتر امور غلات وزارت جهادکشاورزی: کرمانشاه رتبه نخست سطح زیر کشت ذرت را در کشور دارد
مدیرکل دفتر امور غلات وزارت جهادکشاورزی کرمانشاه رتبه نخست سطح زیر کشت ذرت را در کشور داردمدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی گفت استان کرمانشاه رتبه اول سطح زیر کشت و عملکرد در هکتار ذرت را در کشور دارد به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه به نقل از سازمان جهافتتاح بزرگترين طرح توليد فلز زرد كشور
افتتاح بزرگترين طرح توليد فلز زرد كشور كارخانه طلاي زرشوران به عنوان بزرگترين طرح توليد طلاي كشور فردا شنبه توسط مقامات عالي رتبه دولت افتتاح رسمي ميشود به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز طرح احداث كارخانه طلاي زرشوران يك طرح ملي توليد طلا در كشور استکارواشها، تهدیدکننده آبهای سطحی و زیرزمینی
شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۲ رییس اداره محیط زیست فومن گفت فاضلاب کارواشها سبب تغییرات شیمیایی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی میشود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه گیلان علی اصغر روشنی در جلسه محیط زیست شهرستان فومن اظهار کرد با توجه به اهمیت حفظ محیط زیس-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها