واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حوادث جاده ای در استان اردبیل 13 درصد افزایش یافت اردبیل - ایرنا - رییس پلیس راهور استان اردبیل از افزایش 13 درصدی حوادث رانندگی در جاده های این استان طی شش ماهه اول سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ معراج ظهیری روز یکشنبه در جلسه ای به مناسبت دهه ایمنی راهها گفت: در مجموع طی شش ماهه اول سال جاری 701 فقره حادثه رانندگی در جاده های استان داشتیم در حالی که در مدت مشابه سال گذشته 620 فقره تصادف جاده را شاهد بودیم.
وی افزود: در شش ماه اول سال گذشته 84 مورد تصادف فوتی با 111 متوفی داشتیم در حالی که طی سال جاری این میزان به 101 حادثه منجر به فوت با 116 متوفی رسید که افزایش پنج درصدی را نشان می دهد.
سرهنگ ظهیری همچنین به افزایش دو درصدی تصادفات منجر به جرح اشاره و اظهار کرد: تصادف های خسارتی نیز در همین مدت افزایش 19 درصدی داشته به طوری که از 350 فقره در شش ماهه اول سال گذشته، به 418 فقره طی مدت مشابه در سال 1393 رسیده است.
او در ادامه به اقدامات صورت گرفته در زمینه جلوگیری از حوادث جاده ای اشاره کرد و گفت: در سال 1384 اوج حوادث جاده ای را شاهد بودیم به طوری که 385 نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادند که با اقدامات صورت گرفته این میزان به 171 نفر طی سال گذشته رسید.
رییس پلیس راهور استان اردبیل همچنین عنوان کرد: سال گذشته 13 درصد تلفات مربوط به موتورسواران و هفت درصد مربوط به عابران پیاده بود.
وی تشریح کرد: با وجود کاهش حوادث و تلفات ناشی از آن، در مقایسه با کشورهای همتراز مانند ترکیه همچنان آمار موجود مطلوب ما نیست و باید تلاش کنیم با استفاده از آموزش و افزایش آگاهی رانندگان در این زمینه گام های موثرتری برداریم.
سرهنگ ظهیری با بیان اینکه انسان، راه و خودرو سه عامل اصلی در بروز حوادث رانندگی است، بیان کرد: نوسازی ناوگان حمل و نقل، جلوگیری از تردد خودروهای فرسوده، آموزش رانندگان، امدادرسانی سریع و تشدید برخورد با متخلفان توسط پلیس راهور در کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث جاده ای موثر بوده است و باید این اقدامات با جدیت هر چه تمام از سوی دستگاه های ذی ربط ادامه یابد.
وی با اشاره به رفع نقاط حادثه خیز به عنوان یکی از عوامل اصلی در کاهش تصادف ها عنوان کرد: با وجود تلاش های صورت گرفته در برخی موارد جاده های ما پاسخگوی میزان تردد نیست و در بسیاری از راه های روستایی نقاط حادثه خیز رفع نشده و به صرف آسفالت ریزی اقدام کردیم.
رییس پلیس راهور استان اردبیل تاکید کرد: در مجموع 10 هزار کیلومتر راه در سطح استان داریم که 50 درصد آنها مسیر غیرمجزا هستند و تنها 100 کیلومتر آن بزرگراه است.
او ادامه داد: در بزرگراه ها به دلیل مجزا بودن مسیر و پهنای طولی و عرضی شاهد کمترین حادثه هستیم اما در سایر راه ها با توجه به حجم مسافرت هایی که به منطقه صورت می گیرد و به خصوص در مناطق روستایی نیازمند اصلاح هندسی معابر هستیم.
سرهنگ ظهیری گفت: در شرایط کنونی و با توجه به امکانات موجود اقداماتی مانند خط کشی راه ها و نصب تابوهای دیجیتالی، اعطای کلاه ایمنی رایگان و آموزش موتورسواران و ارتقای روشنایی راه ها به خصوص در جاده سرچم می تواند در کاهش حوادث رانندگی در جاده های استان اردبیل موثر باشد.
معاون امور عمرانی استاندار اردبیل نیز اظهار کرد: مقایسه آماری سال های 1384 و 92 نشان می دهد که با وجود افزایش وسایل نقلیه میزان حوادث کاهش یافته که از جمله عوامل موثر در این زمینه بهبود وضعیت جاده هاست گرچه نقاط حادثه خیز به طور کامل حذف نشده است.
به گزارش ایرنا، علی آذرنژاد بیان کرد: اخبار مربوط به حوادث رانندگی در رسانه طوری انعکاس می یابد که گویا مشکلات راه ها عامل اصلی تصادفات است؛ گرچه وضعیت راه های ما در شرایط مطلوب قرار ندارد اما اشتباهات انسانی یکی از عوامل اصلی بروز حوادث جاده ای می باشد.
وی افزود: عدم توجه به علایم راهنمایی، رعایت نکردن فاصله طولی و رانندگی با سرعت غیرمجاز در بروز حوادث نقش عمده دارد و در این راستا اموزش رانندگان، موتورسواران و روستاییان می تواند نقش موثری در کاهش این نوع حوادث ایفا کند.
آذرنژاد همچنین با اشاره به وضعیت راه اردبیل به سرچم و نواقص آن اظهار کرد: به مدیرکل راه و شهرسازی استان تاکید شده تا هنگام تکمیل راه سرچم مطابق با استانداردها و مفاد قرارداد از تحویل گرفتن آن خودداری کند.
8123/530
25/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]