واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس کتابخانه ملی: جایگاه روابط عمومی ها باید تعریف شود تهران-ایرنا- رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، گفت: اکنون که شبکه های اجتماعی جای روابط غمومی ها را گرفته اند، درچنین شرایطی باید نحوه گزینش اطلاعات و جایگاه روابط عمومی ها تعریف شود.
به گزارش روز یک شنبه گروه فرهنگی ایرنا، سیدرضا صالحی امیری در نشست شورای هماهنگی روسای مراکز روابط عمومی و اطلاع رسانی دستگاه های اجرایی افزود: برای این که در دنیای پرمناقشه امروز حرفی برای گفتن داشته باشیم، باید تدوین استراتژی فرهنگی در دستور کار قرار گیرد، که تحقق چنین امری مستلزم مدیریت کلان فرهنگی است.
بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، وی با بیان این که نباید تنها به فکر پاسخگویی نیازهای امروز باشیم گفت: سبک زندگی ایرانی متاثر از تحولات نظام جهانی شده و دولت سهم ناچیزی در تغییر این شیوه زندگی ایرانی دارد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به گنجینه نفیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی اظهار کرد: کتابخانه ها باید تولید کننده فرهنگ باشند و اندیشگاه فرهنگی نیز به همین منظور در کتابخانه ملی راه اندازی شده است.
صالحی امیری گفت: براساس تحقیقات، در عرصه مدیریت پژوهش علمی، چالش بنیادینی به چشم می خورد و این چالش، فرهنگی است؛سرمایه های کار، اقتصادی، فرهنگی و انسانی هر کدام از جایگاه خاصی برخوردارند و سرمایه فرهنگی جوهر دیگر سرمایه ها است.
وی با بیان این مطلب که امروزه مفهوم توسعه، توسعه انسانی است، یادآور شد: همواره در بحث توسعه رفاه انسانی بحث های متعددی مطرح می شود و برای برخی از کشورها توسعه اقتصادی هدف رشد بوده است و تجربه نشان داده کشورهایی که دراین بخش رشد کرده اند عملا در درون، دچار شکاف طبقاتی شده اند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی افزود: توسعه فرهنگی جوهره توسعه است و نباید آن را با سایر ابعاد توسعه موازی دانست؛ باید توجه داشت تا زمانی که در جامعه ایران توسعه فرهنگی رخ ندهد، ما شاهد توسعه کشور نخواهیم بود.
صالحی امیری با بیان این موضوع که اگر در توسعه اقتصادی به مقوله توسعه فرهنگی توجه نشود؛ نتیجه ای جز فساد و گسترش شکاف طبقاتی در جامعه دربر نخواهد داشت گفت: در توسعه سیاسی نیز اگر اخلاق مدنظر قرار داده نشود منجر به نابسامانی و تخریب درجامعه می شود.
وی تاکید کرد: باید توجه داشته باشیم توسعه اجتماعی ریشه در توسعه فرهنگی دارد و جامعه ایران در شرایط فعلی به شدت از مقوله افول اخلاق رنج می برد و مستندات بسیاری نیز در این خصوص موجود است.
صالحی امیری ادامه داد: افول اخلاق در جامعه ایرانی به شدت نگران کننده است و انسان ها منافع شخصی را بر منافع جمعی مقدم می دانند و همین موضوع سلامت جامعه را به خطر می اندازد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی؛ دلیل اصلی وضیعت فعلی ایران را ناشی از غفلت از حوزه دانش و فهم فرهنگی درجامعه ایرانی عنوان کرد و گفت: برای این که دانش فرهنگی جامعه را بالا ببریم، نیاز به نظرسنجی فرهنگی داریم.
امیری با بیان این که دیگر دوره آن گذشته که صدا و سیما بدون توجه به نیاز مردم برنامه تولید کند و مردم مصرف کنند، افزود: برنامه ای که براساس نیاز مردم تولید نشود، مصرف کننده ندارد.
صالحی امیری افزود: جامعه ایران برای رسیدن به فضلیت اخلاقی؛ نیازمند توسعه فرهنگی است.
در ادامه این نشست "محمد سلطانی فر" رییس مرکز مطالعات و تحقیقات رسانه وزارت ارشاد، گفت: یکی از چالش های علوم انسانی، چگونگی ارزیابی ارزش ها و کمی کردن مسائل کیفی است.
وی با اشاره به اهمیت رفتار روابط عمومی ها گفت: تا زمانی که روابط عمومی ها رفتاری از سر خلوص نداشته باشند نمی توانند به حقوق دیگران احترام بگذارند.
سلطانی فر افزود: در دنیای کنونی با وجود شبکه های اجتماعی، شیوه در اختیار گذاشتن اطلاعات در جامعه نیز تغییر کرده است و دیگر مردم مصرف کننده صرف نیستند و خود تولید محتوا می کنند؛ از این جهت است که ما مقوله مرگ مولف را مطرح می کنیم.
فراهنگ**1497**1027
25/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]