واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ضرورت تعامل مجلس با دولت تهران- ایرنا- «ضرورت تعامل مجلس با دولت»عنوان سرمقاله روزنامه «مردم سالاری» به قلم «منصور فرزامی» است که در آن می خوانیم: همه آنانی که درد نظام و مردم ایران دارند و دلشان برای این مرز و بوم می تپد و ذهن شان نیز حقوقی است، می دانند که نه امروز بلکه برای همیشه مجلس در راس امور است چون این مکان قانونگذاری و نظارت، عصاره و برآمده از بطن و متن مردم است و هیچ اراده ای جز اراده ملت نباید بر آن تحمیل شود. از طرفی، قانون اساسی سرلوحه و نصب العین کنش و واکنش های ماست، به قول آن بزرگ نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد.
به همین منوال، رئیس دولت که مورد اعتماد و انتخاب قاطبه ملت است وظیفه دارد بر همان مشی و مبنایی که از مردم رای اعتماد گرفته است بازوان اجرایی خود را به صلاح مردم و به تناسب مسوولیت و قابلیت برگزیند و جهت گرفتن رای اعتماد از برگزیدگان ملت، به مجلس معرفی نماید مجلس هم طبق قانون و مشی این قوه قانونگذاری باید پس از بررسی همه جوانب، اعتماد یا عدم اعتماد خود را اعلام کند.
بدیهی است که تا اینجا هیچ حرف و حدیثی نیست و هر دو منتخب مردم، وظیفه خود را از منظر قانون انجام داده اند و هیچ ذهن منصفی هم نمی تواند در نقد و تحلیل منصفانه خود اما و اگری را مطرح کند. چون روند امور در چارچوب اصول و منطق و موازین قانونی صورت گرفته است. هم رای اعتماد قانونی بوده است و هم رای عدم اعتماد. اما اگر اجرای امور از مدار اصلی و قانونی خود خارج شود و ماهیت ها و هویت ها رنگ ببازد، جامعه، حساس و نگران می شود و احساس می کند که ناهنجاری ها می خواهد جای هنجارهای پذیرفته شده را بگیرد و اراده ای غیر از قانون بر امور مسلط شود، غیر از تاسف، جای نگرانی برای حال و آینده خواهد بود.
از جمله این ناهنجاری ها، پیامک های طبقه بندی شده و یکنواختی است که بر صفحه تلفن های همراه نمایندگان می نشیند و « دو دو » هایی است که قبل از قرائت نامه رئیس جمهور، از برخی دهانها بر گوش ها می نشیند که هم شان مجلس در راس امور را، پایین می آورد و هم اراده نمایندگان محترم را تحت تاثیر قرار می دهد و حتی تلاش می شود که نامه رئیس جمهوری خوانده نشود و قرائت آن به تاخیر بیفتد. این مقدمه چینی ها، در ذهن مردم شبهه ایجاد می کند که مگر در این وزارتخانه ای که تمامی نخبگان فکری و علمی از استاد و دانشجو در آن مجتمع شده اند چه گذشته که به صلاح نان و نام برخی نیست تا گزیده دولت زمام امور را به دست گیرد. مگر رئیس جمهور، خدای ناکرده معاند نظام و دشمن جامعه ایرانی است که این گونه مقدمه چینی می شود ؟ مگر می شود در دولتی، چشمها را بست و تسامح و تساهل روا داشت و با دولت دیگر، رفتاری عکس آن داشت.
درست نیست با وزارتخانه ای که آینده علم و عمل و اجرا به دست توانمند آنان وابسته است، اینگونه عمل کرد. هرگز به صلاح نیست که منتقد را به مخالف تبدیل کنیم. باتوجه به ضرب المثلی که «هزار دوست کم است و یک دشمن بسیار» این درست نیست که همه نخبگان و صاحب علمانی که در تحکیم مبانی نظام در مراحل مختلف نقش موثر ایفا کرده اند، در جایگاه متهم و فتنه بنشانیم. در این صورت، مردم چه خواهند گفت ؟ چرا به دست خود شبهه ایجاد می کنیم و شمار اهل فتنه آن هم در جمع نخبگان و صاحب علمان و فرهیختگان را، بالا می بریم. آن دانشورانی که از دیدگاه مخالفان، به آسانی آب خوردن از حیز انتفاع می افتند، خیل دوستدارانشان بسیار قابل توجه است.
هشیار باشیم که بر شاخه نشسته ایم و بن می بریم. اصولگرایان معتدل و دردآشنا و بصیر در امور کشور باید در توجیه قضایا به عرصه بیایند تا وضعی نشود که «نه از تاک نشان ماند و نه از تاک نشان» این عزیزان باید جلوی بحران های آتی را بگیرند و شرایط کشور را پیش چشم هم کرسی های خود بیاورند تا آنی نشود که هیچ کس نمی خواهد.
خیراندیشان «رهروان ولایت» البته آینده نگرتر از آنی هستند که جمله ای از باب تذکر، خطاب به آنان گفته شود و می دانند که حامیان روحانی هرگز نمی خواهند که رئیس جمهور در زمین « دودو » گوها بازی کند. وانگهی دولت محترم هم باید با مجلس، تعامل و با بزرگان، رایزنی کند و در معرفی نامزدان وزارت، بیگانه وار و با بی اعتنایی عمل نکند و حساسیت منطقی – نه احساسی و جناحی – مجلسیان را ملحوظ نظر قرار دهد و به این نکته غنیمت وار نیک بیندیشد که یارانش در مجلس از آغاز انتخابات ریاست جمهوری دوره یازدهم از ده نفر به 80 نفر رسیده اند و اگر خوب تدبیر کند معلوم خواهد شد تمامی آنهایی که در پشت ماجرای فتنه، به نفع خویش نه به سود نظام سنگر گرفته اند و گوش به هیچ منطقی نمی دهند، اکثریت مجلس نیستند.
منبع: مردم سالاری
اول**1368**
25/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]