واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: انتخابات ریاست جمهوری رومانی و تاثیرات آن بر آینده اقتصادی کشور بلگراد-ایرنا- شهروندان رومانی با انتظار بهبود وضعیت اقتصادی، رفاهی و اجتماعی خود فردا (یکشنبه ) برای انتخاب رییس جمهوری جدید، در دور دوم انتخابات شرکت می کنند.
"ویکتور پونتو" نخست وزیر کنونی رومانی و رهبر حزب سوسیالیست دموکراتیک و "کلاوس یوانیس" رهبر حزب مسیحی لیبرال که در دور نخست انتخابات بیشترین آرای مردم را کسب کردند، برای احراز مقام رییس جمهوری در دور دوم انتخابات به رقابت می پردازند.
با توجه به نتایج آخرین سنجش افکار عمومی در رومانی، انتظار می رود رهبر حزب سوسیالیست دموکراتیک و نخست وزیر کنونی این کشور در دور دوم انتخابات با برخورداری از حمایت 52 درصد شهروندان رومانی به عنوان رییس جمهور جدید این کشور انتخاب شود.
پونتو در دور اول انتخابات ریاست جمهوری که در 2 نوامبر امسال برگزار شد از میان 14 نامزد برای کسب مقام ریاست جمهوری بیش از 40 درصد آرای مردم را کسب کرد و یوانیس دیگر نامزد 30.5 درصد رای مردم را به خود اختصاص داد.
تحلیلگران سیاسی رومانی معتقدند که پیروزی پونتو در انتخابات ریاست جمهوری ثبات سیاسی در این کشور را به ارمغان می آورد ولی استقلال قوه قضائیه را با خطر روبه رو می سازد.
تحلیلگران می گویند: پونتو اگر چه به مستقل بودن قوه قضائیه احترام می گذارد ولی اغلب دادستانی را در مبارزه با فساد مالی مورد انتقاد قرار داده است.
نخست وزیر کنونی رومانی در تبلیغات انتخاباتی خود حکومت محافظه کار "ترایان باسیسکو" رییس جمهور کنونی این کشور که در عین حال رقیب سیاسی وی به شمار می رود را با رژیم نازی یکسان خواند و این گفتار جنجال سیاسی در کشور ایجاد کرد.
باسیسکو که برای دور سوم نمی تواند برای حفظ مقام ریاست جمهوری خود در انتخابات شرکت کند در پاسخ به اتهامات وارد شده، نخست وزیر کنونی رومانی را به جاسوس سابق متهم کرد.
"کلاوس یوانیس" رهبر حزب مسیحی لیبرال و شهردار شهر سیپو رومانی که از سال 2000 میلادی در این سمت فعالیت دارد و اصلیت وی آلمانی است، رقیب "پونتو" در انتخابات ریاست جمهوری در رومانی در دور دوم انتخابات است.
یوانیس درتبلیغات انتخاباتی با یادآوری اینکه خانواده اش 500 سال در رومانی حضور داشته اند، گفت که در صورت پیروزی در انتخابات میانه رویی را در سیاست پیشه می گیرد و برای رفع معضلات اقتصادی و ورود سرمایه خارجی به کشور و ایجاد فرصت های شغلی جدید تلاش می کند.
رومانی که با معضلات اقتصادی، بیکاری و نارضایتی مردم از وضعیت رفاهی و اجتماعی روبه رو است ، باید اصلاحات گسترده ای را در نهادهای مختلف بخصوص در ادارات دولتی هر چه زودتر عملی کند.
بر اساس این گزارش، رییس جمهوری جدید رومانی با مشکلات زیادی در اقتصاد راکد خود مواجه است و مبارزه با فساد مالی گسترده در کشور را پیش رو خواهد داشت.
رومانی پس از بلغارستان دومین کشور فقیر در اتحادیه اروپا است که حقوق متوسط شاغلین آن 380 یورو و نرخ بیکاری جوانان آن بیش از 20 درصد است.
براساس پیش بینی های رسمی انتظار می رود رشد اقتصادی رومانی تا پایان سال جاری میلادی از 3.5 به 2.2 درصد کاهش یابد.
از طرف دیگر سرمایه گذاری خارجی در رومانی در 5 ماه گذشته با کاهش رو به رو بوده که به طور عمده ناشی از ناتوانی مزمن رومانی در نداشتن برنامه سرمایه گذاری و یا استفاده ناصحیح از منابع مالی اروپایی گزارش شده است.
بر اساس قوانین رومانی، اگر چه نخست وزیر در این کشور از قدرت اجرایی برخوردار است، اما از وظایف رییس جمهوری انتصاب نخست وزیر برای تشکیل دولت، رییس قوه قضائیه، دادستانی کل کشور، رییس سازمان های اطلاعاتی، سفرا است و همچنین می تواند پیشنهادات دولت را برای تصویب در پارلمان متوقف کند.
شهروندان رومانی در آستانه دور دوم انتخابات ریاست جمهوری به نشانه مخالفت با کمیسیون انتخابات این کشور که آرای شهروندان رومانی در خارج را در دور اول انتخابات به حساب نیاورده است، تظاهرات گسترده ای برگزار کردند.
حدود 2 میلیون نفر از اتباع رومانی که دارای شرایط رای دادن هستند، در خارج از این کشور زندگی می کنند.
انتخابات ریاست جمهوری برای رومانی یک آزمون کارآمد است؛ بویژه پس از دو سال ائتلاف بین پونتو نخست وزیر و باسیسکو رییس جمهوری کنونی این کشور که قرار بود اصلاحات گسترده ای در تمام نهادهای دولتی به اجرا بگذارند.
اروپام**2**436**1561**1010
24/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]