واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دیپلمات های اسپانیایی و عراقی: غرب افراط گری را پدید آورد مادرید - ایرنا - سه تن از دیپلمات های اسپانیا، عراق و دولت منطقه ای کردستان عراق معتقدند که مداخله غرب بخصوص آمریکا در عراق و سوریه موجب بروز و تشدید افراط گری و پیدایش داعش در منطقه شده است.
سفیر اسبق اسپانیا در عراق ، سفیر عراق در اسپانیا و نماینده دولت منطقه ای کردستان عراق در اسپانیا در همایشی موسوم به "جغرافیای جدید وحشت" متفق القول بودند که عملکرد غرب باعث ظهور و تشدید افراط گری شده است.
"ایگناسیو روپرز روبیو" سفیر اسبق اسپانیا در عراق گفت: قبل از بروز داعش ،نارضایتی های عمومی وجود داشت اما هنگامی که داعش به این منطقه وارد شد ، افراط گری ها شدت یافته و منطقه بی ثبات تر شد.
روپرز روبیو افزود: حمله نظامی آمریکا به عراق اگر چه صدام را سرنگون کرد اما به مردم عراق لطمه وارد آمد به طوری که موجب جنگ داخلی با ابعاد مختلف و سرانجام سرایت آن به سوریه شد.
وی با بیان اینکه گروه ائتلاف ضد داعش ، منافع متفاوتی دارند و تنها هدف مشترک آنها ، نفت است، هدف اصلی تشکیل این گروه را مسئله نفت و سلطه بر سرزمین ها خواند.
این دیپلمات همچنین موضوع هسته ای ایران را یک موضوع مورد اختلاف عنوان کرد و گفت: به نظر می رسد که کارها خوب پیش می روند و در صورتی که طرفین به توافق نهایی در 24 نوامبر دست یابند اثر بسیار خوب و مهمی برای ایران ، جهان مسلمان و برای صلح در خاورمیانه خواهد داشت .
"ودیع البتی" سفیر عراق در اسپانیا نیز در این همایش جنگ داخلی در سوریه و انحلال ارتش عراق ناشی از حمله نظامی آمریکا در سال 2003 را عوامل تشدید دهنده فعالیت های تروریستی در کشورش قلمداد کرد .
وی با اشاره به حضور جنگجویان کشورهای اروپایی ، آمریکا و اقیانوسیه ، کشورهای غربی را مقصر نابسامانی و بی ثباتی در کشورش دانست.
وی تصریح کرد: برخی از شرکت های نفتی این کشورها نیز به خرید نفت از داعش می پردازند و داعش با این پول به اقدامات تروریستی خود در عراق و سوریه ادامه می دهد .
وی تاکید کرد که عراق نمی خواهد نیروهای خارجی در خاک کشورش باشند اما در عین حال از تشکیل گروه ائتلاف برای بمباران مواضع داعش و از بردن این گروه تروریستی استقبال کرد.
وی خاطرنشان کرد: عراق از چندین سال قبل در مورد خطر بزرگ این گروه تروریستی هشدار و گفته بود که در صورتی که وضعیت مشکل سوریه حل نشود ، گروه داعش به تمامی جهان لطمه وارد خواهد کرد.
البتی تصریح کرد: بمباران به تنهایی نمی تواند برای از بین بردن داعش کافی باشد بلکه باید راه حل اساسی بر دو محور سیاسی و نظامی شکل گیرد.
وی اذعان کرد که اشتباهات دولت عراق ، نیروهای امنیتی و نیروهای مسلح این کشور نیز باعث شدند که موصل ، دومین شهر بزرگ عراق به دست داعش بیفتد.
البتی خاطرنشان کرد که عراق با انجام تغییراتی ، تا حدی این مشکلات را حل کرده اما این کشور نیاز به حمایت هوایی ، لجستیکی ، اطلاعاتی و تجهیزات و دستگاه های دفاعی و جنگی دارد.
"دابان شه ده له " نماینده منطقه کردستان عراق در اسپانیا نیز در اظهارات خود تصریح کرد که زندگی در کردستان همچنان ادامه دارد اما غیر قابل تحمل است و در این رابطه با اینکه نیروهای کرد موفق شدند که موجب عقب نشینی داعش شوند اما شمار بسیار زیادی از آوارگانی که به این منطقه می آیند ، کردستان را تحت تاثیر قرار داده است .
"شه ده له" گفت: از دیدگاه من ، این گروه تروریستی بسیار خطرناک تر از القاعده است، آنها فقط به دنبال قدرت ، پول و برقراری خلافت خود هستند و از سوی کشورهای مختلف مخصوصا منطقه خاورمیانه و خلیج فارس اسلحه دریافت می کنند و حمایت مالی می شوند و این باعث شده که مناطق وسیعی را تحت تصرف خود بگیرند.
نماینده کردستان در اسپانیا اشاره کرد که برخی از کشورها از جمله ایران که موضع بسیار قاطعی برای مبارزه با داعش دارد ، متعهد شده ا ند که با این گروه مقابله کنند اما کشورهای دیگر منطقه نمی خواهند تعهدی را در این رابطه بر عهده گیرند .
وی خاطرنشان کرد که بسیاری از آوارگان کرد کوبانی که از مرز وارد ترکیه شدند ، ترجیح دادند که بازگردند و در سوریه و عراق علیه داعش بجنگند و با عزت کشته شوند قبل از اینکه با خفت در اردوگاه های پناهندگان ترکیه بمیرند.
اروپام *4*491**1663**5981
24/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]