واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تداوم جنایات رژیم صهیونیستی - تلاش ها در اروپا برای شناسایی کشور فلسطین تهران - ایرنا- علاقه مندی و تلاش ها در اروپای سرخورده از اقدامات جنگ طلبانه رژیم صهیونیستی برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی در حال افزایش است.
آغاز روند قانونی به رسمیت شناختن کشور فلسطین در کشورهای اسپانیا و فرانسه و میل این دو کشور به پیوستن به جرگه کشورهایی که پیشتر کشور فلسطین را به رسمیت شناخته اند، سرخوردگی کشورهای قاره سبز را از اقدامات رژیم صهیوینستی به نمایش گذاشت.
حزب کارگران سوسیالیست اسپانیا اعلام کرده است که این کشور دیر یا زود دولت فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت. این حزب با مطرح کردن پیشنهاد برگزاری رای گیری نمادین در این باره در 18 نوامبر (27 آبان ماه) از دولت مادرید خواسته فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت بشناسد.
روند مشابهی نیز در فرانسه که همواره روابط دوستانه و نزدیکی با رژیم صهیونیستی داشته، در جریان است.
"الیزابت گیگو" رییس کمسیون امور خارجی پارلمان فرانسه پیش نویس قانونی را تهیه کرده است که به موجب آن دولت فرانسه باید کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد. این پیش نویس قرار است 28 نوامبر (7 آذر) به رای گذاشته شود. تاریخ 11 دسامبر (20 آذر ماه) نیز برای رای گیری مجلس سنا در این باره پیش بینی شده است.
به گفته "میخائیل شولتز" پژوهشگر دانشگاه "گوتنبرگ " سوئد، از آنجا که اتحادیه اروپا، فلسطین را به رسمیت شناخته است، همه کشورهای عضو این اتحادیه نیز باید اقدام مشابهی صورت دهند.
"هو لووات " (Hugh Lovatt) هماهنگ کننده مسئله فلسطین/ رژیم صهیونیستی در بخش روابط بین الملل شورای اروپایی در مصاحبه ای اعلام کرد: دولت های اروپایی بیش از پیش مواضعی در حمایت از فلسطین اتخاذ می کنند و به تدریج پذیرفته اند که "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی تمایلی به صلح ندارد.
وی افزود: معتقدم که به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط سوئد در چارچوب اقدامی گسترده در اروپا صورت گرفته است. دو دلیل عمده این روند را می توان سرخوردگی فزاینده از سیاست نتانیاهو در روند صلح و نیز افزایش روز افزون محبوبیت فلسطینیان در افکار عمومی دانست.
وی همچنین پیوستن دیگر کشورهای اتحادیه اروپا را به جریان رسمیت بخشیدن به کشور فلسطین بسیار محتمل دانست و افزود: روند صلح از سال ها پیش پیشرفتی نداشته اما هیچگاه این چنین به بن بست نرسیده بوده است.
"فدریکا موگرینی" مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز هفته گذشته بر لزوم تشکیل کشور فلسطین تاکید و اعلام کرد که در مورد به رسمیت شناختن این کشور با تک تک کشورهای عضو اتحادیه اروپا مذاکره خواهد کرد.
دولت سوئد ماه گذشته به عنوان نخستین کشور عضو اتحادیه اروپا و در اقدامی یکجانبه کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت که با واکنش تند نتانیاهو مواجه شد.
پارلمان انگلیس نیز اوایل ماه جاری در اقدامی نمادین درباره به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی رای گیری کرد.
در ایتالیا نیز دو طرح در مجلس نمایندگان و یک طرح در مجلس سنا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین به مجالس این کشور ارائه شده است. ارایه دهندگان این طرح ها از دولت ایتالیا خواسته اند، کشور فلسطین را بطور کامل به رسمیت شناخته و با توجه به دوره شش ماهه ریاست ایتالیا بر اتحادیه اروپا، مساله را در دستور کار کلیه کشورهای عضو قرار دهد.
کشورهایی مانند مالت، قبرس و برخی از کشورهای عضو پیمان سابق "ورشو" قبل از عضویت در اتحادیه اروپا، کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت شناخته اند.
اروپام ** 9053**5981
24/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]