واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ آبان ۱۳۹۳ (۱۱:۵۸ق.ظ)
رييس سازمان نظام دامپزشکي کشور؛ ساماندهي نگهداري و خريد و فروش حيوانات خانگي مورد قبول جامعه است رييس سازمان نظام دامپزشکي کشور گفت: يکي از دغدغه هاي جامعه دامپزشکي کشور، حفظ سلامت جامعه و مردمي است که با حيوانات خانگي سر و کار دارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، به تازگي طرحي به جاي مانده از سال 89 در راهروهاي مجلس بازخواني شده است مبني بر اينکه هر کسي که سگ داشته باشد و يا از اين حيوان خانگي در منزلش نگهداري کند و يا سگ خريد و فروش کند، مجازات مي شود.
اين يعني حيوان خانگي مساوي است با 74 ضربه شلاغ و 1 تا 10 ميليون تومان جريمه نقدي!
با شنيدن اين طرح و مفاد آن به اين فکر افتادم که خوشبختانه همه مشکلات مملکت ما اهم از اقتصادي و اجتماعي رفع شده است و تنها وضعيت چند حيوان بي گناه که سرپناهشان توسط خودمان تخريب و به برج و قصر و ويلا تبديل شده است، نا مشخص مانده که خوشبختانه با اين طرح وضعيت آن نيز مشخص مي شود.
براي پي بردن از تاثيرات اين طرح در حوزه دامپزشکي و بازار حيوانات خانگي با رييس نظام دامپزشکي کشور تماس گرفتيم تا نظر وي را در اين مورد جويا شويم.
دکتر محمد رضا صفري در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري موج ضمن اعلام اين مطلب هنوز از محتواي اين طرح خبر چنداني ندارد، گفت: در يک جلسه مشترک با همکاران دامپزشک و نمايندگاني از صنوف همکار در حوزه دامپزشکي در مورد ساماندهي بحث حيوانات خانگي صحبت کرديم و نظرات خود را با برخي نمايندگان مجلس نيز درميان گذاشتيم.
وي ادامه داد: نظام دامپزشکي از ساماندهي بحث حيوانات خانگي حمايت مي کند زيرا در حال حاضر در بسياري از کلان شهرها، حيوانات خانگي جاي خود را در خانه ها باز کرده اند و حضورشان در شهر ملموس تر از قبل است.
رييس نظام دامپزشکي کشور تاکيد کرد: بخش دامپزشکي مسئول ارائه خدمات بهداشتي به اين حيوانات است و براي ما مهم خواهد بود که اين موجودات که در جامعه زندگي مي کنند، سالم بوده و بيماري مشترکي از طريق ايشان به انسان انتقال نيابد.
وي با اشاره به اين مطلب که حيوانات بايد داراي شناسنامه بهداشتي باشند، گفت: بعد از صدور شناسنامه، مهمترين چيز طريقه حمل و نقل اين حيوانات در شهر است چون به هر حال اين موجودات براي دريافت واکسن يا چکاب هاي مشخص، بايد به نزد پزشک رفته و يا به درمانگاه مراجعه کنند، بنابراين لازم است که براي حمل و نقل اين موجودات نيز قوانيني وجود داشته باشد.
صفري ادامه داد: در تمام دنيا براي بحث سلامت حيوانات خانگي و نگهداري از اين موجودات، قوانيني وجود دارد که همگي تضمين کننده سلامت جامعه خواهد بود.
وي با اشاره به اين مطلب که بحث هاي اجتماعي و فرهنگي نگهداري از حيوانات در حيطه وظايف نظام دامپزشکي قرار ندارد، تصريح کرد: اگر مجلسي ها قانوني را تصويب کنند، ما ملزم به اجراي آن هستيم اما انتظار ما از نمايندگان اين است که اين طرح را در کميسيون هاي مختلف و تخصصي مطرح کرده و از نظرات ذي نفعان و دامپزشکان نيز در تکميل طرح استفاده کنند.
رييس سازمان نظام دامپزشکي کشور اظهار داشت: اين طرح با هر انديشه اي که مطرح شده است، اگر به ساماندهي دزندگي و نگهداري حيوانات خانگي ختم شود، بسيار مطلوب جامعه خواهد بود.
وي ادامه داد: اگر قرار است مردم در منزل خود حيوان خانگي نگه دارند، اين موجود به رسيدگي نياز دارد و اين بدان معني است که بايد براي مسايل بهداشتي و واکسيناسيون اين حيوانت کاري کرد تا جامعه نيز از خطرات جانبي مصون بماند.
صفري گفت: اين طرح بايد در کميسيون هاي مختلف مانند کشاورزي، بهداشت و اجتماعي مطرح شود تا يک طرح جامع تدوين شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]