واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ آبان ۱۳۹۳ (۹:۴۷ق.ظ)
25 آبان در گيلان برگزار مي شود؛ نخستين همايش «يادبود قربانيان حوادث ترافيکي» در کشور رئيس مرکز تحقيقات تروماي جادهاي گيلان از برگزاري همايش «يادبود قربانيان حوادث ترافيکي» فردا 25 آبان ماه جاري براي نخستين بار در کشور در اين استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج از رشت، شاهرخ يوسفزاده چابک با اشاره به اينکه موضوع تروما در دانشگاه علوم پزشکي گيلان از سالهاي گذشته پيگيري ميشود، اظهار کرد: اقدامات متعددي در زمينه حوادث ترافيکي صورت ميگيرد و هرکدام در جاي خود باارزش است.
وي، تلفات جادهاي را پس از بيماريهاي قلبي و عروقي در رتبه دوم کشوري دانست و بيان کرد: بيماريهاي قلبي، عروقي و سرطاني افراد را در سالهاي پاياني عمر و کهنسالي گرفتار ميکند که توانمندي خود را به منصه ظهور رساندند، اما تروما افرادي را هدف قرار داده که هنوز به مرحله شکوفايي نرسيدند، به طوري که شايعترين دليل مرگ در سن کمتر از 45 سال است.
يوسفزادهچابک، تروما را نخستين دليل مرگ در سن 10 تا 14 سال در ايران عنوان کرد و گفت: سالهاي گذشته رقم قربانيان بر اثر حوادث ترافيکي در کشور از مرز 30 هزار نفر گذشته بود و با توجه به افزايش سفرها و خودورها اين رقم به 18 هزار و 560 نفر کاهش پيدا کرده است.
وي، راهاندازي سيستم تروما را سبب کاهش 25 درصدي ميزان تلفات جادهاي خواند و بيان کرد: دو مرحله قبل و پس از بروز آسيب حائز اهميت است و ارتقاي ايمني راهها، آموزش و اقدامهاي پليسي مرحله قبل از بروز حوادث جادهاي محسوب ميشود.
يوسفزاده چابک، راهاندازي سيستم تروما را سبب برطرف شدن معضل اجتماعي حوادث جادهاي در کشور دانست و خاطرنشان کرد: سال 1383 مرکز تروماي جادهاي دانشگاه علوم پزشکي گيلان تاسيس شده و تنها مرکز تحقيقات تروماي جادهاي کشور است.
رئيس مرکز تحقيقات تروماي جادهاي گيلان با اشاره به توانمندي اين مرکز، اظهار کرد: 25 آبان ماه جاري نخستين سيستم تروماي جادهاي براي نخستين بار به صورت پايلوت کشوري در گيلان راهاندازي ميشود.
وي به نامگذاري روز جهاني «يادبود قربانيان حوادث جادهاي» در 25 آبان ماه توسط سازمان ملل اشاره کرد و يادآور شد: 25 آبان ماه آخرين روز دهه ايمني راهها در کشور است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]