تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا شما را به چيزى با فضيلت‏تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاه نكنم؟ آن چيز اصلا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842880073




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اما و اگرهای محل برگزاری نشست شورای همکاری خلیج فارس


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اما و اگرهای محل برگزاری نشست شورای همکاری خلیج فارس تهران - ایرنا- اختلاف نظر میان سران برخی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس باعث شده تا اعضای این شورا به رغم تاکید امیر قطر بر برگزاری این اجلاس در دوحه، بر سر محل برگزاری نشست سالانه این نهاد به توافق نرسند.


استمرار جلسات شورای همکاری های خلیج فارس به منظور تقویت روابط دیپلماتیک و تحکیم روابط کشورهای اعضای این شورا، همچنین تعمیق این روابط از زمان شکل گیری این اجلاس از دهه 70 میلادی، به عنوان اهداف اولیه سیاست خارجی این نشست ها همواره مطرح بوده است.
اما، در حال حاضر برخی نا آرامی و بحران ها در منطقه طی سال های اخیر، سبب بروز اختلافاتی میان این کشورها شده، در نتیجه روند برگزاری این جلسات را با مشکلاتی مواجه ساخته است.
مسایل و مشکلات داخلی و دخالت های خارجی در امور کشورهایی مانند لیبی، مصر، سوریه، عراق و یمن، همچنین گفت وگوها درباره مساله فلسطین و ادامه سیاست اشغالگری رژیم صهیونیستی ، از بحران هایی است که نگرانی در منطقه را هر چه بیشتر دامن می زند.
چندی پیش منابع عربی از به تعویق افتادن نشست وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس خبر دادند که قرار بود روز دوشنبه 19 آبان برابر با دهم نوامبر در دوحه قطر برگزار شود.
اما این روزها اخبار و گزارش های منتشره از تاکید امیر قطر بر برگزاری نشست شورای همکاری خلیج فارس در دوحه خبر می دهد، آن هم در حالی که اخبار رسیده دیگر از احتمال میزبانی عربستان یا کویت در نشست آتی شورای همکاری خلیج فارس به دلیل وجود اختلافاتی میان قطر و برخی کشورهای عضو این شورا نیز حکایت دارد.
با این وجود "شیخ تمیم بن حمد آل ثانی" امیر قطر ضمن تاکید بر برگزاری این نشست در دوحه طی ماه آینده، تحکیم روابط کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را از اولویت های سیاست خارجی قطر دانسته، این شورا را خانه اول کشورهای منطقه می نامند.
وی که در افتتاحیه چهل و سومین نشست عادی پارلمان قطر سخن می گفت، به تاکید از سران کشورهای حوزه خلیج فارس برای حضور در اجلاس سران شورای همکاری دعوت می کند که به گفته او قرار است دسامبر آینده، دوحه میزبان آنان باشد.
بازتاب گسترده اظهارات امیر قطر مبنی بر تاکید وی برای برگزاری نشست ماه آینده سران اعضای شورا در قطر، همچنین ابراز امیدواری و پیش بینی وی از اتخاذ تصمیماتی در این نشست که شکوفایی کشورهای عضو و تقویت امنیت و آرامش در منطقه را سبب خواهد شد، خود از وجود اختلافاتی میان کشورهای اعضا حکایت دارد.
بنا بر قوانین حاکم بر روند برگزاری نشست کشورهای عضو شورای خلیج فارس، بالاترین مقام سیاسی کشور میزبان ریاست اجلاس را برعهده خواهد داشت، بدین ترتیب با برگزاری این اجلاس در دوحه، تمیم بن حامد آل ثانی امیر جوان قطر این دوره از نشست ها را ریاست خواهد کرد.
چندی پیش "شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی" امیر قطر در یک سخنرانی تلویزیونی قدرت را به فرزند 33 ساله اش تمیم بن حمد آل ثانی واگذار کرد.
وجود اختلاف هایی میان کشورهای اعضا سبب شده تا برای حضور در این نشستی که تمیم بن حمد آل ثانی به برگزاری آن در کشورش تاکید می کند، رغبتی نشان ندهند.
اختلاف هایی که ریشه تاریخی دارند و به جهت گیری سیاسی این کشورها در مواردی خاص مرتبط می شوند.
کارشناسان معتقدند که حمایت از گروه اخوان المسلمین از سوی برخی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس یکی از مهم ترین موارد اختلافات اخیر این کشورهاست.
قطر از اخوان المسلمین حمایت می کند، ولی عربستان و امارات مخالف سیاست های اخوان المسلمین هستند، از سوی دیگر قطر در پی حفظ روابط با جمهوری اسلامی ایران است، ولی عربستان، ایران را خطر بزرگی برای امنیت کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس می داند.
مسایل اخوان المسلمین و رابطه با ایران از مهم ترین موارد اختلافات قطر و عربستان به شمار می آید، سیاست های خارجی این دو کشور تنش هایی را در پی داشته و بدین ترتیب کشورهای اعضای شورای همکاری خلیج فارس همچنان به بهانه مکان برگزاری این نشست ها، اختلاف ها را ادامه می دهند.
مسایل مربوط به مصر و ترکیه و گروه های اسلامگرای فعال در منطقه نیز از دیگر موارد اختلاف نظر میان دوحه و ریاض است.
برخی از رسانه های خارجی، اقدام غیر منتظره فراخوانی سفرای عربستان، امارات و بحرین از قطر را در راستای سیاست و فشار عربستان به منظور هدایت و کنترل قدرت منطقه به سوی ریاض ارزیابی می کنند.
به اعتقاد برخی دیگر از کارشناسان، عربستان و قطر برای ایفای نقش مؤثر در منطقه و افزایش نفوذ خود با یکدیگر رقابت می کنند، ولی قطر پس از تغییر امیر این کشور، رفتار خود را اندکی تغییر داده است.
قطر در صدد خروج از تبعیت عربستان است و خلیفه آل سعود در پی ممانعت از بلند پروازی های قطر و همین امر موجب بروز مشکلاتی میان این دو کشور عربی حوزه خلیج فارس شده است.
از سوی دیگر برخی از منابع خبری شرط صلح ابوظبی با دوحه را اخراج "شیخ یوسف القرضاوی" رییس تشکل موسوم به اتحادیه جهانی علمای مسلمان اعلام می کنند.
همچنین، ریاض هم بار دیگر تهدید خود علیه دوحه مبنی بر تعلیق عضویت آن در شورای همکاری خلیج فارس را تکرار می کند.
گزارش ها از انجام مذاکراتی در سطحی بالا میان مقامات عربستان و امارات درباره موضع اخیر قطر در پی اظهارات شیخ یوسف قرضاوی علیه امارات حکایت دارد.
به نوشته برخی از این منابع ریاض و ابوظبی هم راه های چگونگی دفع حملات قطر به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و نیز کشور مصر را بررسی می کنند، به ویژه این که امارات اخیرا نارضایتی خود را از اظهارات شیخ یوسف القرضاوی ابراز کرده است.
بنا بر این گزارش ها، عربستان سعودی از تمام خواسته های امارات حمایت می کند و بر دوحه برای کاهش آهنگ حملات رسانه اش به دولت جدید مصر هم فشار وارد خواهد کرد.
بر اساس گزارش های منتشره، منابع دیپلماتیک مصری و منابع حاشیه خلیج فارس پیشتر گفته بودند که عربستان سعودی درصدد اتخاذ موضعی در قبال قطر در واکنش به صدور بیانیه ای از سوی قطر است که سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز و توصیف گروه اخوان المسلمین به عنوان یک گروه تروریستی را محکوم کرده است.
این مساله سبب شده که ملک عبدالله در تعهد قطر به توقف حمایت از اخوان المسلمین مصر و پایان دادن به دشمنی با حاکمان فعلی مصر ابراز تردید کند.
به نظر می رسد که ائتلاف مصر و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به سمت نبرد سیاسی علیه امیرنشین قطر پیش می رود.
این در حالی است که روزنامه های عربستان هم مطالبی در انتقاد از قطر به سبب میزبانی شیخ یوسف القرضاوی نوشته اند و قرضاوی را عامل بروز اختلاف و دو دستگی میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس دانسته اند.
در حالی که منابع خبری از بی نتیجه بودن تلاش های "شیخ صباح الاحمد الصباح" امیر کویت برای رفع اختلافات قطر با امارات، بحرین و عربستان خبر می دهند، صدر اخبار منتشره در رسانه های جهانی از وجود اختلاف هایی میان سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس اختصاص دارد.
کشورهای که دسترسی به سواحل و آب های خلیج فارس را دارند، معمولا به نام کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با نام کوتاه (PGCC) خوانده می شوند.
اولین قدم ها برای شکل گیری همبستگی و همگرایی میان کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، ناشی از بروز نگرانی های در منطقه از سال های دهه 70 میلادی شکل گرفت.
هم اکنون کشورهای قطر، عمان، کویت، امارات، بحرین و عربستان عضو این سازمان هستند که به نظر می رسد با ادامه اختلافات کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و احتمال لغو عضویت قطر، احتمال از هم پاشیده شدن این شورا تقویت شود.
خاورم**7074**1566


24/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن