محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842880073
اما و اگرهای محل برگزاری نشست شورای همکاری خلیج فارس
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اما و اگرهای محل برگزاری نشست شورای همکاری خلیج فارس تهران - ایرنا- اختلاف نظر میان سران برخی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس باعث شده تا اعضای این شورا به رغم تاکید امیر قطر بر برگزاری این اجلاس در دوحه، بر سر محل برگزاری نشست سالانه این نهاد به توافق نرسند.
استمرار جلسات شورای همکاری های خلیج فارس به منظور تقویت روابط دیپلماتیک و تحکیم روابط کشورهای اعضای این شورا، همچنین تعمیق این روابط از زمان شکل گیری این اجلاس از دهه 70 میلادی، به عنوان اهداف اولیه سیاست خارجی این نشست ها همواره مطرح بوده است.
اما، در حال حاضر برخی نا آرامی و بحران ها در منطقه طی سال های اخیر، سبب بروز اختلافاتی میان این کشورها شده، در نتیجه روند برگزاری این جلسات را با مشکلاتی مواجه ساخته است.
مسایل و مشکلات داخلی و دخالت های خارجی در امور کشورهایی مانند لیبی، مصر، سوریه، عراق و یمن، همچنین گفت وگوها درباره مساله فلسطین و ادامه سیاست اشغالگری رژیم صهیونیستی ، از بحران هایی است که نگرانی در منطقه را هر چه بیشتر دامن می زند.
چندی پیش منابع عربی از به تعویق افتادن نشست وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس خبر دادند که قرار بود روز دوشنبه 19 آبان برابر با دهم نوامبر در دوحه قطر برگزار شود.
اما این روزها اخبار و گزارش های منتشره از تاکید امیر قطر بر برگزاری نشست شورای همکاری خلیج فارس در دوحه خبر می دهد، آن هم در حالی که اخبار رسیده دیگر از احتمال میزبانی عربستان یا کویت در نشست آتی شورای همکاری خلیج فارس به دلیل وجود اختلافاتی میان قطر و برخی کشورهای عضو این شورا نیز حکایت دارد.
با این وجود "شیخ تمیم بن حمد آل ثانی" امیر قطر ضمن تاکید بر برگزاری این نشست در دوحه طی ماه آینده، تحکیم روابط کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را از اولویت های سیاست خارجی قطر دانسته، این شورا را خانه اول کشورهای منطقه می نامند.
وی که در افتتاحیه چهل و سومین نشست عادی پارلمان قطر سخن می گفت، به تاکید از سران کشورهای حوزه خلیج فارس برای حضور در اجلاس سران شورای همکاری دعوت می کند که به گفته او قرار است دسامبر آینده، دوحه میزبان آنان باشد.
بازتاب گسترده اظهارات امیر قطر مبنی بر تاکید وی برای برگزاری نشست ماه آینده سران اعضای شورا در قطر، همچنین ابراز امیدواری و پیش بینی وی از اتخاذ تصمیماتی در این نشست که شکوفایی کشورهای عضو و تقویت امنیت و آرامش در منطقه را سبب خواهد شد، خود از وجود اختلافاتی میان کشورهای اعضا حکایت دارد.
بنا بر قوانین حاکم بر روند برگزاری نشست کشورهای عضو شورای خلیج فارس، بالاترین مقام سیاسی کشور میزبان ریاست اجلاس را برعهده خواهد داشت، بدین ترتیب با برگزاری این اجلاس در دوحه، تمیم بن حامد آل ثانی امیر جوان قطر این دوره از نشست ها را ریاست خواهد کرد.
چندی پیش "شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی" امیر قطر در یک سخنرانی تلویزیونی قدرت را به فرزند 33 ساله اش تمیم بن حمد آل ثانی واگذار کرد.
وجود اختلاف هایی میان کشورهای اعضا سبب شده تا برای حضور در این نشستی که تمیم بن حمد آل ثانی به برگزاری آن در کشورش تاکید می کند، رغبتی نشان ندهند.
اختلاف هایی که ریشه تاریخی دارند و به جهت گیری سیاسی این کشورها در مواردی خاص مرتبط می شوند.
کارشناسان معتقدند که حمایت از گروه اخوان المسلمین از سوی برخی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس یکی از مهم ترین موارد اختلافات اخیر این کشورهاست.
قطر از اخوان المسلمین حمایت می کند، ولی عربستان و امارات مخالف سیاست های اخوان المسلمین هستند، از سوی دیگر قطر در پی حفظ روابط با جمهوری اسلامی ایران است، ولی عربستان، ایران را خطر بزرگی برای امنیت کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس می داند.
مسایل اخوان المسلمین و رابطه با ایران از مهم ترین موارد اختلافات قطر و عربستان به شمار می آید، سیاست های خارجی این دو کشور تنش هایی را در پی داشته و بدین ترتیب کشورهای اعضای شورای همکاری خلیج فارس همچنان به بهانه مکان برگزاری این نشست ها، اختلاف ها را ادامه می دهند.
مسایل مربوط به مصر و ترکیه و گروه های اسلامگرای فعال در منطقه نیز از دیگر موارد اختلاف نظر میان دوحه و ریاض است.
برخی از رسانه های خارجی، اقدام غیر منتظره فراخوانی سفرای عربستان، امارات و بحرین از قطر را در راستای سیاست و فشار عربستان به منظور هدایت و کنترل قدرت منطقه به سوی ریاض ارزیابی می کنند.
به اعتقاد برخی دیگر از کارشناسان، عربستان و قطر برای ایفای نقش مؤثر در منطقه و افزایش نفوذ خود با یکدیگر رقابت می کنند، ولی قطر پس از تغییر امیر این کشور، رفتار خود را اندکی تغییر داده است.
قطر در صدد خروج از تبعیت عربستان است و خلیفه آل سعود در پی ممانعت از بلند پروازی های قطر و همین امر موجب بروز مشکلاتی میان این دو کشور عربی حوزه خلیج فارس شده است.
از سوی دیگر برخی از منابع خبری شرط صلح ابوظبی با دوحه را اخراج "شیخ یوسف القرضاوی" رییس تشکل موسوم به اتحادیه جهانی علمای مسلمان اعلام می کنند.
همچنین، ریاض هم بار دیگر تهدید خود علیه دوحه مبنی بر تعلیق عضویت آن در شورای همکاری خلیج فارس را تکرار می کند.
گزارش ها از انجام مذاکراتی در سطحی بالا میان مقامات عربستان و امارات درباره موضع اخیر قطر در پی اظهارات شیخ یوسف قرضاوی علیه امارات حکایت دارد.
به نوشته برخی از این منابع ریاض و ابوظبی هم راه های چگونگی دفع حملات قطر به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و نیز کشور مصر را بررسی می کنند، به ویژه این که امارات اخیرا نارضایتی خود را از اظهارات شیخ یوسف القرضاوی ابراز کرده است.
بنا بر این گزارش ها، عربستان سعودی از تمام خواسته های امارات حمایت می کند و بر دوحه برای کاهش آهنگ حملات رسانه اش به دولت جدید مصر هم فشار وارد خواهد کرد.
بر اساس گزارش های منتشره، منابع دیپلماتیک مصری و منابع حاشیه خلیج فارس پیشتر گفته بودند که عربستان سعودی درصدد اتخاذ موضعی در قبال قطر در واکنش به صدور بیانیه ای از سوی قطر است که سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز و توصیف گروه اخوان المسلمین به عنوان یک گروه تروریستی را محکوم کرده است.
این مساله سبب شده که ملک عبدالله در تعهد قطر به توقف حمایت از اخوان المسلمین مصر و پایان دادن به دشمنی با حاکمان فعلی مصر ابراز تردید کند.
به نظر می رسد که ائتلاف مصر و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به سمت نبرد سیاسی علیه امیرنشین قطر پیش می رود.
این در حالی است که روزنامه های عربستان هم مطالبی در انتقاد از قطر به سبب میزبانی شیخ یوسف القرضاوی نوشته اند و قرضاوی را عامل بروز اختلاف و دو دستگی میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس دانسته اند.
در حالی که منابع خبری از بی نتیجه بودن تلاش های "شیخ صباح الاحمد الصباح" امیر کویت برای رفع اختلافات قطر با امارات، بحرین و عربستان خبر می دهند، صدر اخبار منتشره در رسانه های جهانی از وجود اختلاف هایی میان سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس اختصاص دارد.
کشورهای که دسترسی به سواحل و آب های خلیج فارس را دارند، معمولا به نام کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با نام کوتاه (PGCC) خوانده می شوند.
اولین قدم ها برای شکل گیری همبستگی و همگرایی میان کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، ناشی از بروز نگرانی های در منطقه از سال های دهه 70 میلادی شکل گرفت.
هم اکنون کشورهای قطر، عمان، کویت، امارات، بحرین و عربستان عضو این سازمان هستند که به نظر می رسد با ادامه اختلافات کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و احتمال لغو عضویت قطر، احتمال از هم پاشیده شدن این شورا تقویت شود.
خاورم**7074**1566
24/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]
صفحات پیشنهادی
تاکید امیر قطر بر برگزاری نشست شورای همکاری خلیج فارس در دوحه -
تاکید امیر قطر بر برگزاری نشست شورای همکاری خلیج فارس در دوحه با وجود انتشار اخباری درخصوص احتمال میزبانی عربستان یا کویت در نشست آتی شورای همکاری خلیج فارس به دلیل وجود اختلافاتی میان قطر و برخی کشورهای عضو این شورا شیخ تمیم تاکید کرد که این نشست ماه آینده در دوحه برگزار خواهد شنشست شورای همکاری خلیج فارس از قطر منتقل شد
نشست شورای همکاری خلیج فارس از قطر منتقل شدتاریخ انتشار دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۷ ۴۱ منابع آگاه عربی گزارش دادند در پی بینتیجه بودن تلاشهای امیر کویت برای رفع اختلافهای کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با قطر نشست بعدی شورای همکاری خلیج فارس که قرار بود دنشست وزاری خارجه شورای همکاری خلیج فارس در دوحه به تعویق افتاد
نشست وزاری خارجه شورای همکاری خلیج فارس در دوحه به تعویق افتادیک مقام آگاه قطری از به تعویق افتادن نشست وزاری خارجه شورای همکاری خلیج فارس در دوحه برای زمانی نامشخص خبر داد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس نشست وزاری خارجه شورای همکاری خلیج فارس در دوحه که قرار بود دوشنبهنشست شورای همکاری خلیج فارس از قطر به عربستان منتقل شد
نشست شورای همکاری خلیج فارس از قطر به عربستان منتقل شد بین الملل > خاورمیانه - فارس نوشت منابع آگاه عربی گزارش دادند در پی بینتیجه بودن تلاشهای امیر کویت برای رفع اختلافهای کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با قطر نشست بعدی شورای همکاری خلیج فارسامیر کویت ناکام ماند؛ انتقال نشست شورای همکاری خلیج فارس از قطر به عربستان
امیر کویت ناکام ماند انتقال نشست شورای همکاری خلیج فارس از قطر به عربستانمنابع آگاه عربی گزارش دادند در پی بینتیجه بودن تلاشهای امیر کویت برای رفع اختلافهای کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با قطر نشست بعدی شورای همکاری خلیج فارس که قرار بود در دوحه برگزار شود به عربستان منتقلنشست امروز شورای همکاری خلیج فارس به تاخیر افتاد/کویت همچنان در تلاش برای حل اختلافات
نشست امروز شورای همکاری خلیج فارس به تاخیر افتاد کویت همچنان در تلاش برای حل اختلافات وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس نشست امروز دوشنبه خود را که قرار بود در دوحه برگزار شود به تاخیر انداختند به گزارش نامه نیوز وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس که قرار بود امروز دوشنبهنشست وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاد -
نشست وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاد یک منبع عربی اعلام کرد نشست وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس که قرار بود فردا دوشنبه در دوحه قطر برگزار شود به تعویق افتاده است به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه لبنانی النشره یک منبع از کشورهای عرتاکید امیر قطر بر میزبانی دوحه برای نشست سران شورای همکاری خلیج فارس
سهشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۷ تمیم بن حمد آل ثانی با اشاره به اینکه تحکیم روابط کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و تعمیق این روبط برادرانه از اولویتهای سیاست خارجی کشور قطر است این شورا را خانه اول کشورهای منطقه دانست به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از پایگاموافقت کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با ایجاد نیروی دریایی مشترک
پنجشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۳ شورای دفاع مشترک کشورهای حوزه خلیج فارس با ایجاد نیروی دریایی مشترک میان این کشورها موافقت کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از روزنامه مصری الیوم السابع شورای دفاع مشترک کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس طی سیزدهمین نشست خود دردعوت امیر قطر از سران شورای همکاری خلیج فارس برای شرکت در اجلاس دوحه
دعوت امیر قطر از سران شورای همکاری خلیج فارس برای شرکت در اجلاس دوحه تهران- ایرنا- امیر قطر روز سه شنبه سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را برای شرکت در اجلاس دوحه به این کشور دعوت کرد به گزارش ایرنا به نقل از رویترز شیخ تمیم بن حمد بن آل ثانی قطر در سخنانی در مجلس شوراحتمال رفع اختلافات بین کشورهای شورای همکاری خلیجفارس در ماه آینده
احتمال رفع اختلافات بین کشورهای شورای همکاری خلیجفارس در ماه آیندهبازگشت سفرای سه کشور عربستان امارات و بحرین به دوحه پایتخت قطر در ماه آینده میلادی پیشبینی میشود به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس در گفتوگو های بین وزیران خارجه کویت و قطر دو طرف بر سر بازگشت سفرای سهتنگناهای امنیتی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس/ قدرت ایران در منطقه، خاری در چشم اعراب
پایگاه خبری لوبلاگ گزارش داد تنگناهای امنیتی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس قدرت ایران در منطقه خاری در چشم اعراب با توجه به تحولات منطقه و دستاوردهای راهبردی ایران در خاورمیانه اوضاع برای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس هر روز بدتر میشود به گزارش سرويس بينالملل باشگاتاکید شورای همکاری خلیج فارس بر تاسیس نیروی دریایی مشترک
تاکید شورای همکاری خلیج فارس بر تاسیس نیروی دریایی مشترکدبیرکل شورای همکاری خلیج فارس ضمن تاکید بر گسترش همکاریهای نظامی مشترک بین کشورهای عضو این شورا خواستار تاسیس فرماندهی نظامی مشترک توانا و کارآمدی شد به گزارش خبرگزاری دولتی بحرین سیزدهمین نشست شورای دفاعی مشترک شورای اادامه اختلاف شورای همکاری خلیج فارس با قطر
ادامه اختلاف شورای همکاری خلیج فارس با قطر به دلیل ادامه اختلاف رایزنی هایی در حال انجام است تا نشست سران کشورهای خلیج فارس به جای قطر در کویت یا عربستان برگزار شود به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز شبکه "روسیا الیوم" امروز از به تعویق اشوراي همکاري خليج فارس خواهان ايجاد نيروي دريايي مشترک شد
۲۱ آبان ۱۳۹۳ ۲۰ ۱۳ب ظ شوراي همکاري خليج فارس خواهان ايجاد نيروي دريايي مشترک شد دبير کل شوراي همکاري خليج فارس تشکيل نيروي دريايي مشترک را راهي براي ايجاد و تکميل سامانه دفاع مشترک خواند به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج عبدالطيف الزياني دبيرکل شوراي همکاري خليج فارسدرخواست الزیانی برای تشکیل نیروی دریایی مشترک شورای همکاری خلیج فارس -
درخواست الزیانی برای تشکیل نیروی دریایی مشترک شورای همکاری خلیج فارس دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس خواستار تشکیل نیروی دریایی مشترک کشورهای عضو این شورا شد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواستار ایجاد نیروی دریایی مشترک توسط کشورهای عضو اطی نامهای به سازمان ملل صورت گرفت انتقامجویی شورای همکاری خلیج فارس از انقلابیون یمن
طی نامهای به سازمان ملل صورت گرفتانتقامجویی شورای همکاری خلیج فارس از انقلابیون یمننماینده عربستان سعودی در سازمان ملل از شیطنت کویت در راس شورای همکاری خلیج فارس علیه انقلابیون یمن در درخواستی که به شورای امنیت ارائه کرده خبر داد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس کشورها-
گوناگون
پربازدیدترینها